15.8.2010 | #1 |
Moderator
|
Vypadok elektriny
V poslednom case zacinam mat problem s elektrinou a to takym sposobom ze sem tam niekedy aj dvakrat za den mi spravi elektrina to ze sa drzo vypne a hned sa zapne cele to netrva ani sekundu ale pocitac je na to dost citlivy a hned sa vypne co sa mi stalo aj teraz pri IGTC nastastie som nejzadil... a taka telka alebo veža to ani nezbada ze bol nejaky vypadok ako sa to da riesit ? UPS mi pride trochu zbytocna kedze to je na zalohovanie pri trvalych vypadkoch je aj nejaka ina alternatíva ako UPS ? lebo jak raz zacnem volat do tych elektrarni "zakaznik firmy antik" bude oproti mne len víla amálka.... nikdy to nerobilo ale posledny polrok to zacalo pri burkach a niekedy aj tri krat do dna a teraz ani neprsi ani nic teplo jak v prdely a ono to aj tak spadne
------------------------------------------------------------------------ Robert"RoBo_SK"Zima| Herne zariadenie: Logitech G27| ------------------------------------------------------------------------ |
15.8.2010 | #2 |
Senior Member
|
Je to v celom byte? A byty okolo? (možno je to dom)
Ja mám skoro všetku elektroniku za lacnými vypínate?nými... ako sa to volá, nastrkáš do toho 6 vecí a nie je to rozdvojka, lebo ich je šes? :-), ktoré by mali aj "vyrovnáva?" mierne zakolísania napätia, ale ak to naozaj úplne vypadne, tak inak ako UPS to nevidím. A také krátke výpadky ur?ite neprospievajú životnosti...
15.8.2010 | #3 |
Moderator
|
sak to to dost brutalne nici elektroniku a vypadne takto cely blok niekedy dokonca cele mesto sa tu citim jak v bananovej republike a teraz ma napadlo ze triedna v skole mi raz spominala ze to vypadne jedna trafostanica a za ten kratky cas sa nahodi zalozna ci co daco take ale to si snad robia ***** plno penazi za tu elektrinu chcu a vypadava to treba na to naozaj nejake riesenie... co mam doma server tak ten ma tak super zdroj ktory po vytrhnuti kablu dokaze este sekundu ist a potom zhasne takze ten by ten niekolko milisekundovy vypadok si tiez ani nevsimne vidno ze DELL si dava zalezat na tych poweredgoch
------------------------------------------------------------------------ Robert"RoBo_SK"Zima| Herne zariadenie: Logitech G27| ------------------------------------------------------------------------ Last edited by RoBo_SK; 15.8.2010 at 00:23. |
15.8.2010 | #4 |
LFS Guru
|
po?i? si UPSku pokud nechceš aby ti PC padlo. Pokud je to velice krátký výpadek tak by mohla možná sta?it jen p?ep??ovka ale musí mít trafo ne pojistky
15.8.2010 | #5 |
Moderator
|
mam nejaku trapnu pepatovku samozrejme s poistkou a preto som hladal nejaku inu alternativu ako UPS lebo najlacnejsia stoji 100EUR ale vydrzi 30 min pri 200W odbere ci ako sa to uvadza
------------------------------------------------------------------------ Robert"RoBo_SK"Zima| Herne zariadenie: Logitech G27| ------------------------------------------------------------------------ Last edited by RoBo_SK; 15.8.2010 at 00:44. |
15.8.2010 | #6 |
LFS Guru
|
me se tu jedna starsi UPS bez baterky vali, ale posilat na ukrajinu se mi to nechce
15.8.2010 | #7 |
Moderator
|
mal by si pracovat niekde na PC podpore lebo tvoj post zasadne vyriesil moj problem a zopakuj si zemepis
------------------------------------------------------------------------ Robert"RoBo_SK"Zima| Herne zariadenie: Logitech G27| ------------------------------------------------------------------------ |
15.8.2010 | #8 |
LFS Guru
|
dik chtel jsem tim rict, ze kdybys nekdy nahodou cestoval pres CR, konkretne pres hradec, tak bych ti tu ups venoval...
15.8.2010 | #9 |
Moderator
|
a este otazka ked dam predlzovacku do prepetovej predlzovacky obidve budu fungovat normalne myslim to tak ze ci aj predlzovacka v prepetovej predlzovacke bude chranena? lebo niktorí ludia hovoria zevraj pokial sa do prepatovky da duha predlzovacka veci v nej zapojene nebudu mat ochranu... je to len dalsi marketingovy tah aby si clovek nakupil 50000 prepatoviek ? ci to ma aj daco realne v sebe ?
15.8.2010 | #10 |
Senior Member
|
Samozrejme, ze ochranu budu mat: prepatovku ti staci zapojit do zasuvky v stene a vsetko co potom do tej predlzovacky s prepatovou ochranou zapojis uz bude chranene a vobec nezalezi na tom ci tam zapojis 10 predlzovaciek za sebou. Ale aby si to nepochopil zle - stale treba dodrzat maximalny povoleny vykon pre tu predlzovacku, pretoze zazil som situaciu ked bola zapojena jedna predlzovacka a v nej niekolko rozdvojek a v tam bol zapojeny pocitac, audio zosilovac a este tusim veza plus nejake svetla, vysledok bol ten, ze kabel predlzvoacky sa dost vyrazne zahrieval
A este k tvojmu problemu: nie som si isty, ci ti prepatovka pomoze, pretoze tebe tie problemu sposobuju poklesy napatia, nie vykyv napatia smerom nahor.
15.8.2010 | #11 |
Senior Member
|
Trošku odveci k téme: mal som budík na 3:55 lebo som chcel ís? na túru, ale vidím že vonku sa blýska, tak som fyzicky povypínal tieto predlžova?ky aby sa prístroje netrápili ak budú výpadky, asi o jedenástej kone?ne vstávam vidím že hodiny neblikajú takže žiaden výpadok nebol, a po?as toho ako štartoval po?íta? drb, vypadla elektrina. ;-)
15.8.2010 | #12 |
Moderator
|
prepatovovku mam uz dlhsi cas pre istotu lebo týto dementi typu de?omont ktorý sa zamotajú do káblov nikdy nevie? co za chujovinu zase spravia nedavno sa stalo kamosovy ze nameral v zasuvke 250V... a cital som o tom diskusiu na nete viac ludi sa na to z KE stazovalo elektrarne pisu ze oni to nevedia predvidat tj prakticky ze to tvoj problem... platis im za to a este ti oddrbu elektroniku to aby som si tu rovno kupil generator nieco take sa moze stat iba na slovensku