7.3.2009 | #1 |
Regular Member
|
Mixed Cup 2009 - tla?ovky
Tak ako sa Vám išlo?
Aby som povedal za seba, pred závodom som takmer prišiel o nervy. Najprv som zistil, že Tairo sa mi oh?adom serveru neozval. Musel som teda h?ada? náhradu - išli sme na Antik kde sme minule trénovali. Tu však bol problém, niekomu to lagovalo, niekto sa vôbec nemohol pripoji?. Tak som musel h?ada? ?alšiu náhradu, dohodli sme s Pablom ACTUAL #1, na ktoré som však nedostal admin heslo. Tým pádom som nemohol nastavi? závody tak ako mali by?. Naš?astie sme mali medzi sebou "všemocného" Chaosa , ktorý mal admin heslo na ACTUAL #2. Tak sme sa do tretice presunuli tam, kde už chválabohu išlo všetko ako malo a pekne sme si zazávodili. Ja konkrétne som nešiel, ke?že som chcel ma? dozor tak som pozoroval. Ale videl som množstvo pekných súbojov, takže dúfam, že sa pochválite. A na koniec dodávam, že podobné zmätky so servermi sa budem snaži? do budúceho závodu eliminova?. Last edited by Jakub_mt; 7.3.2009 at 22:58. |
7.3.2009 | #2 |
Administrator
|
jelikoz me starty ze spicky startovniho pole nebavi, rozhod jsem se dobrovolne startovat z posledniho mista... (radsi zariskuju nehodu, nez se hodinu nudit na spicce pole) v 1. kole slo vse fajn, nez me ve vyjezdu na cilovku otocil na strechu hostujici jezdec od X-Fusion... cest jeho fair play, otocil me zpatky na kola a ja tak mohl pokracovat... dalsi kolo boxy, abych si opravil motokaru a vyslo to akorat, tak jsem se, sice okolo pozadu, zapojil na konec pole... pozavodeni paradni, panove me sice vzdy na rovinkach predjizdeli, ale to jsem jim vracel v zatackach... v prubehu zavodu jsem pak jeste nekolikrat vycestoval z trati, vetsinou ze jsem neodhadl, jak moc to pany v plechovkach vynese a tak podobne a pri tech kolizich nastesti jen lehce poskodil auto... v pulce zavodu jsem pak i s poskozenym autem zajel nej kolo zavodu, ktere ale Poly tesne pred koncem o par desetinek prekonal... (taky jsi mi moh nechat aspon ty 3 body... :/ )po zavode jsem pak zkusil jizdu s neposkozenym autem a asi ve 4. kole zajel 1:24.76 ... no tesim se na priste, opet start z konce, tentokrat snad uz nebudu zavodit o kolo pozadu
7.3.2009 | #3 |
Moderator
|
Masakr. Spravilo mi to trochu náladu po Kyotu.
A beru zpátky, co jsem ?íkal o rychlosti MRT, je rychlá dost. Ani jsem ne?ekal, že to dopadne, jak to dopadlo. Nejvíc mi dalo zabrat asi p?edjížd?ní o kolo, protože na rovince jsem to vždycky dostal zpátky i s úrokama. A na konci souboj s Polym, správný nervy až do konce.
8.3.2009 | #4 |
Regular Member
|
Docela zajimavy pojezdeni, i kdyz musim rict, ze jsem se po vetsinu zavodu celkem nudil. Hned po startu me trochu ujeli Kid s Radkem a jedinym souperem v tu chvili bylo nastaveni vozu, ktere bylo docela nedotacive a prehrivaly se mi predni pneumatiky. Po tom co odpadl Radek, jsem se snazil dotahnout Kida, ale moc to neslo... Akorad obcas ho zdrzel nekdo s modrou vlajkou. Ke konci trochu vychladly gumy a ja se na kolegu preci jen dotahl. Dve kola pred koncem jsme to malem nedali, kdyz jsem o jeho motokaru lehce zavadil v sikane. (tohle je asi hlavni nevyhoda MRTky - jeji nizka hmotnost/stabilita) Pak se tam jeste kdosi priritil a jen stesti ze Kid skoncil na kolech s lehce upravenou geometrii...
Takze i kdyz o nic neslo, double me velice potesil. Skoda ze se nemuzu zucastnit pristiho zavodu a zrejme ani prespristiho... Tak me to kolo sedlo, nehodlal jsem v zaveru zpomalovat.. Alespon sis to vynahradil po zavode. |
8.3.2009 | #5 |
Regular Member
|
Ako vravíte. Vždy som sa najradšej díval ako plechovky predbiehajú MRTku na rovine a vzápätí im MRTka v zákrutách ukazuje pozadie
|
8.3.2009 | #6 |
LFS Guru
|
akorat mrtky musely predjizdet v zatackach, kde to je rozhodne tezsi nez na rovinkach.
Pokousel jsem se na tenhle zavod pripravit a myslim, ze se mi to docela povedlo. Jen jsem asi v 6 kole neudrzel nervy, vzal to v posledni pres obrubnik a uz to bylo na strese. Asi pet minut jsem po byte skakal jak opice a nadaval jsi jakej jsou trouba. Kdyby jsem nepodelal start a chytil krok se spickou, tak si myslim ze to mohlo byt pekny. Tesim se na pristi zavod. Skoda jen ze mi zase zacinaji povinnosti ve skole.
8.3.2009 | #7 |
Senior Member
|
Tak závod byl opravdu zajímavej. Já jsem se našt?stí vyhnul srážce na za?átku závodu a vyt?žil jsem z chybi?ek Jendana a Radka, což se dá pochopit, protože MRTka je fakt citlivá v?c. Z Polmanem jsme se prali celý závod o setinky a ani trochu nepolevil. Já jsem bohužel d?lal ob?as chyby, ale na to, že jsem po stršlivý party a nevidím moc na jedno oko jsem velice spokojen.
Jen doladit restriktory na p?íští závod. Bude se volit znova auto na další závod nebo vše z?stává? |
8.3.2009 | #8 |
Regular Member
|
M? se závody velice líbyly, jen m? trochu naštvalo, že nikdo nejel do box?, pro p?íšt? na Astonu bych byl pro zástávku v boxech, protože je to pak o ni?em, jelikož si všichni po patnácti kolech ud?lají takové náskoky, že nemusí drtit pneumatiky, já jsem v zadu bojoval o pozice tak, že po patnácti kolech jsem m?l po gumách a musel jsem do box?.
Pro m? je 15. místo z 30. nádherný výsledek a rád si zajedu další fair play závod. |
8.3.2009 | #9 |
Senior Member
|
S kvalifikací jsem nebyl v?bec spokojen, 2x jsem m?l rozjetý hodn? rychlý kola a pokaždý m? zbrzdil Kurt_Kombajn. V závod? jsem m?l v nájezdu do 3. zatá?ky kolizi s Mr.Icemanem a skon?il jsem v ka?írku, takže jsem už na slušný umíst?ní nemyslel. V závod? jsem se za?al prokousávat polem, využil jsem i problémy jezdc? p?ede mnu, užil jsem si p?kný závody s Kurtem_Kombajnem a Foldusem. Nejv?tší starosti jsem zažil p?i poušt?ní jezdc? na modrou vlajku, to bylo trochu náro?n?jší, protože jsem nemohl moc zpomalit a t?m, kterým jsem zp?sobil zdržení, tak se chci omluvit. Myslím, že jsem takhle p?i poušt?ní dost vylekal Kida222, nikde nic a najednou MRTka za mnou. V cíli 14. místo, takže relativní spokojenost.
|
8.3.2009 | #10 |
Senior Member
|
Q
Zajímavý a p?kný závod
Q: ?as hezký takže relativní spokojenost, i když to byloí 21. místo, bylo to opravdu našlapané Race: Po Q jsem se rozhodlo jet závod s PITstopem, Zhasla ?ervená sv?tla a šlo se nato. po pár metrech jsem se prokousal na 17. flek a p?išelo to ?eho jsem se obával nejvíc, dost brutáln? odcházeli gumy. postupn? m? p?edjel Zden?k, Kurt_kombajn, jedna LX4 a nakonec i Chaos se sršnem. Potom PIT. Byly nový gumy tak jsem si ?ek pojedu v klidu úppln? jinak a ejhle, jezdil jsem lepší ?asy než v Q, ale zase, potom jsem zjistil že mám málo paliva a zase do box?. v Cíli 21. ísto, Ser?teno podtrženo, svojí blbostí jsem se p?ipravil o 3 minuty... |
8.3.2009 | #11 | |
LFS Guru
|
Quote:
Jinak dojmy z ve?era: Qual: Po prvních pár kolech mi bylo jasný, že bez draftu nemám na ?elo šanci, i když pojedu úpln? naplno. Nakonec to nesta?ilo ani s draftem, když jsem vybojoval n?jaké 7. místo. Závod: Omluva Meginovi, kterého jsem pár kol po startu nešetrn? vytla?il v šikan? za prvním splitem (s LX se dá brzdit vážn? o dost pozd?ji a narozdíl od MRTky má tu sílu pot?ebnou k vytla?ení :/ ). Po?kal jsem na n?j, takže jsem se pak prokousával nahoru z cca 12. místa. No a potom už stíha?ka až do konce, kdy jsem posledních 12 kol dotahoval Megina, ale chyb?lo mi ješt? kolo, možná dv?, než bych se dotáhl dostate?n? na n?jaký pokus o p?edjetí. Celkov? spokojenost s 6. místem, i když nebýt nehody na za?átku, mohlo to být ješt? tak o 3 místa výš. Trošku m? mrzí, že i p?es celkem dostate?ný proces rozd?lování balastu mi p?išla LX4ka lehce znevýhodn?ná (pokud jde o ?asy na kolo), ale s tím holt nic nenad?lám, jenom m?žu doufat, že p?íšt? to bude ješt? lepší. PS: Organiza?n? zvládnuté dob?e, Fr34k pak na IRC ?íkal, že o takhle ?istých závodech si m?žou v SCC nechat jen zdát. Já za sebe m?žu potvrdit, že minimáln? jezdci p?edjížd?ní o kolo se chovali velmi galantn? a poušt?li v?as i na rovince tak, abych m?l na konci možnost jet s LX naplno.
8.3.2009 | #12 | |
Administrator
|
Quote:
8.3.2009 | #13 | |
Regular Member
|
Quote:
Jeste bych dodal, co se tyce Lx4. Mam taky dojem, ze byla lehce znevyhodnena.. Soudim podle toho, ze Itar s Polmou maji podle me na lepsi casy nez jezdili. Ze zaznamu mi prijde, ze se v zaveru hodne snazili, ale casy tomu jaksi neodpovidaly... Jinak to bylo dobre vyrovnane, presto ze slo o prvni zavod tohoto typu. |
|
8.3.2009 | #14 |
Regular Member
|
Jj, musím se omluvit, problém byl opravdu v pneumatikách, ale te? už to je jedno.
|
8.3.2009 | #15 |
Newbie
|
Zavod jsem jel jen tak pro zabavu, BL2r jsem ješt? nikdy nejel a pred zavodem jsem si stacil akorat tak zapamatovat trat. Stahl jsem si ultraendurance set se kterym jsem se nemusel starat o pneumatiky, ale na druhou stranu nebyl moc rychlý a auto se chovalo dost "gumov?".
Celý závod jsem jezdil okolo 16 místa, ale i vzadu byly p?kné souboje. Nejdriv jsem byl trochu nanervy z mrtek (ktere jsem si osobne prekrtil na mrdky), ale po tom co jsem asi 10x predjel Chaose jsem si zvykl a zacal si to uzivat. Jeste by mohli do LFS dodelat zavodni kamiony a to by byla trida . Diky vsem okolo za peknou cistou jizdu, bylo to fajn, az budu mit zase nekdy volnou sobotu tak se rad zase zucastnim. |
8.3.2009 | #16 |
Senior Member
|
|
8.3.2009 | #17 |
LFS Guru
|
8.3.2009 | #18 | ||||
LFS Guru
|
Quote:
Nevim jak vy, ale cim vic se pripravuju tim vic jsem byl rozklepanej. Na startu, kdyz jsem stal na spojce, tak jsem se bal, aby z klepajicich se nohou nebyl ulitej start. Quote:
Quote:
Quote:
Podle me je nejhorsi volba LX. Protoze v zatackach neni, tak rychla jako MRT, ale na rovinkach nestaci na TBO. Takze v zatackach se TBO dokaze drzet LX, ale na rovinkach TBO LX s prstem v nose predjete. Navic predjizdeci manevr na rovince se neda s predjizdenim v zatackach srovnat, co se tyce narocnosti. MRTky sice mely v prumeru mnohem lepsi cas na kolo, ale s predjizdenim to mela tezsi nez TBO. Myslim si, ze to bylo docela vyrovnane jak to bylo. Mozna bych trosku pridal LX. A aby mrtky nabyly v kvali na spici tak dat jiny restriktor do kvali nez do zavodu. Kdyz totiz po startu nasleduje technicka pasaz tak mrtka staci poodjet a uz ji nikdy nedohoni, pokud nenasleduje dloouha rovinka. Jinak chci podekovat organizatorovi. Neco mi rika ze to bude jeste velka sranda a spoustu napeti. Fakt super napad. Chce to jen dotechovat ty servery a bude to v poho.
8.3.2009 | #19 |
Member
|
Celkom dobre zavodenie, hlavne na zaciatku ked som sa dakym zazrakom posunul z 15. na 6. , pekne suboje az pokial som neupiekol gumy. Ku koncu ma to uz moc nebavilo, nasledne prepad na 10. miesto.
|
8.3.2009 | #20 |
Senior Member
|
Bol to pekny zavodny vecer, s dobrou kvalifikaciou, zlym zaciatkom preteku ale opat dobrym koncom.
Kvali: myslim ze som vystihol formu a s PB sa umiestnil v prednych radach. Prekek: ako uz pisal Itar, v 2. kole sme sa stukli a kedze mam RB4 nadstavenu viacej ako zahohrab tak som tiez letel bokom... (stane sa.. hlavne pri takomto mixe aut.. Itarove Fair Play pockanie si samozrejme velmi cenim) par miest sme obaja stratili. Ale pretek bol este cely pred nami. Dalsi chybu som vyprodukoval sam a to v sikane po dlhej rovinke. Na TSku som reval na Bigmana ze si berem vnutornu stranu ale to som neratal s pomalou LX4 (ale s kratkou brzdnou drahou ) a zle som si nadisliel... a uz som sa zoznamoval so stenou a penumatikami. Prepad na 12. miesto a mierne poskodenie. Az potom zacali poriadne zavody. Postupne som sa poprepracovaval az za skupinu Bigman, Itar, Eisman. Nertvalo dlho a dostal som sa aj cez tuto skupinku (Bigman, dik, dobra praca ). Nasledovalo kludne obdobie az do poslednej strvtiny preteku, ked som pozoroval bliziaceho sa Itara. Zacal som opat jazdit rychlejsie casy aby to Itarovi nevydalo. A to sa aj podarilo. Aj vzhladom na kolizie som s 5. miestom spokojny. Last edited by Megin; 8.3.2009 at 19:50. |