2.8.2007 | #1 |
Regular Member
|
Brno vs. Most
Dá se n?jak objektivn? vysv?tlit, pro? se koná mnohem více "velkých" závod? v Brn? než v Mostu? Co jsem se koukal na parametry obou okruh?, tak se mi nezdá, že by Most byl oproti Brnu n?jak "nezáživný".
Nebo se jedná jen o ?istou komerci, kdy do Brna p?ijedou i Slováci a Poláci, kte?í u sebe moc významné závody nemají, zatímco do Mostu to mají blízko hlavn? N?mci, kte?í mají nap?. 2 závody F1 za rok? btw. na stránkách autodromu Most nefunguje onboard video s Michalem Mat?jovským (404) |
2.8.2007 | #2 |
LFS Guru
|
Brno ma predevsim velkou tradici a bohatou historii, kterou Most (priznejme si to :-)) nema. Tezko muzes cekat, ze zeme velikosti CR bude mit vic nez 1 mega-akci jako MotoGP. Napriklad ale trucky se v Brne (jestli me pamet neklame) vubec nejezdi.
Z myho pohledu mi draha v Brne prijde o dost sirsi (byt papirove to o tolik neni). |
2.8.2007 | #3 |
LFS Guru
|
jednou jsme se na toto tema bavili na irc, a myslim ze tam padlo i neco o velikosti paddocku v mostu(ruku do ohne uz za to ovsem nedam)
pokud mi pamet slouzi, kdyz v moste testoval mclaren(98-99?), dc tvrdil, ze most by byl pro f1 mnohem vhodnejsi nez brno(nicmene otazkou zustava jestli to myslel uprime) a jinak si myslim, ze na tuto otazku odpovi nejlip asi dan matt nebo chaos |
2.8.2007 | #4 |
Administrator
|
No Most byl první speciální závodní okruh v republice. S tím se ale také váže n?kolik "há?k?". Tra? nebyla projektovaná na rychlosti, které dokáží vyvinout dnešní auta. Jsou tu na to malé únikové zóny a pro motorky p?íliš ostré zatá?ky. Dalším problémem je to, že vzhledem k layoutu trati není místo na po?ádný paddock. Na 3 závodních víkendech v sezón? je to tu našláplý ?ip?op. A cirkus jako je F1 nebo MotoGP by se nám prost? nevešly do parkovišt?, nemluv? o tom, že ani ve m?st? a okolí není dostate?né zázemí pro tolik lidí co se kolem t?chto závod? pohybuje. Jen na Trucky jsou beznad?jn? obsazený hotely v okolí 50km a kempy jsou taky slušn? nacpaný...
Jinak jezdci si naší tra? pochvalují, že má rychlé i technické pasáže a stará verze trati s retardérem, kde se i s oby? autem nechá jet p?es 200 natož v závo?áku... Je to zatá?ka jak ?íkají jezdci "na srdce"... Kdo jí nezná a jede jako spolujezdec, tak je vid?t jak z ní má strach...