Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24.2.2007   #61
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Thumbs up Díky

Quote:
Originally Posted by Chaos View Post
a co primo v LFS?
nastaveni/ovladani do ctrl+ nebo alt+ si nekam napis /press F9 a primapuj k tlacitku...
tak tohle funguje,je to super a už to mám nastavený....Díky moc
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 28.3.2007   #62
Zephyr
Newbie

 
Join Date: 5.6.2006
Posts: 32
Default

1. volant je z výroby p?epnut na 60% síly FF. I když to jde kombinací kláves na volantu p?epnout na 100%, v?bec nedoporu?uju, FF je i tak dost silný.
2. stáhnout a nainstalovat Logitech Profiler
3. pustit profiler a nastavit v Options / Global device settings
Overal 80% (individuální, ale pro za?átek akorát, konkrétní síla se pak doreguluje v LFS)
Spring 0%
Damper 0%
Enable centering spring OFF (nezaškrtnuto)
Report combined pedals OFF (nezaškrtnuto)
Degrees of rotation 300-360° (hodne záleží, jaký si pak dáte max. lock u auta v LFS, já d?íve jezdil p?ibližn? 300st/26lock a nyní 360st/32lock, vyjde to citlivostí nastejno, ale je možno vyrovnat v?tší smyk)
4. Profile / New




Skoro všecko mi jde nastavit, ale položku Degrees of rotation tam nemám :-(. Mám volant Logitech WingManFF.Jde to n?jak ošidit?

Last edited by Zephyr; 28.3.2007 at 02:47.
Zephyr is offline   Reply With Quote
Old 28.3.2007   #63
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

ne, to ma jen dfp a g25
jet is offline   Reply With Quote
Old 28.3.2007   #64
Zephyr
Newbie

 
Join Date: 5.6.2006
Posts: 32
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
ne, to ma jen dfp a g25
Díky za info
Zephyr is offline   Reply With Quote
Old 13.7.2007   #65
ŠakaL
Member

 
ŠakaL's Avatar
 
Join Date: 5.2.2007
Location: Praha
Posts: 380
Default

O DFP prakticky fsechno ale nemohl by sem nekdo popsat spravny nastaveni u .............G25 ??? Zakl. to nast. mam ale zda se mi ze to moc nereaguje na zmenu povrchu atd ... presto to mam zapl.. a nastelovany v hernich ovl. fsechno kolem 100 - 120 % a taky nevim moc co presne ve hre zapnou,vypnout abych vyuzil to co ve volantu je. Jinak je to paradni vecicka..stve me uz jen jedina vec a to ze se nemuzu moc rozhlizet.. teda v situacich kdy neni moc cas.. precejenom sem dal prednost ru?ce na volant.
ŠakaL is offline   Reply With Quote
Old 13.7.2007   #66
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Quote:
Originally Posted by TonyG View Post
O DFP prakticky fsechno ale nemohl by sem nekdo popsat spravny nastaveni u .............G25 ??? Zakl. to nast. mam ale zda se mi ze to moc nereaguje na zmenu povrchu atd ... presto to mam zapl.. a nastelovany v hernich ovl. fsechno kolem 100 - 120 % a taky nevim moc co presne ve hre zapnou,vypnout abych vyuzil to co ve volantu je. Jinak je to paradni vecicka..stve me uz jen jedina vec a to ze se nemuzu moc rozhlizet.. teda v situacich kdy neni moc cas.. precejenom sem dal prednost ru?ce na volant.
jj, to je to proc nejdu do G25, má hrozn? málo tla?ítek na volantu a to je chyba. Jinak by se líbil i prachy by na to byly, ale ty tla?ítka
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2007   #67
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by legolem View Post
jj, to je to proc nejdu do G25, má hrozn? málo tla?ítek na volantu a to je chyba. Jinak by se líbil i prachy by na to byly, ale ty tla?ítka
[OT]Jestli máš mobil s javou a BT, tak si lípni držák na volant, pus? bluetooth remote control nebo podobnou aplikaci a máš tla?ítek.. [/OT]
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 9.4.2008   #68
sonyk
LFS Guru

 
sonyk's Avatar
 
Join Date: 16.3.2005
Location: Obcov
Posts: 4 425
Default

cuss all mam DFP do nedavna v poho udelal sem format pc a ted nastavil volant podle tady prispevku od pabla. jenze driv sem v pohode s 20% feedbacku mel silnej odpor ve volantu ale ted kdyz vlezu do lfs nemam odpor zadnej a kdyz zvednu feedback ve hre tak poradnej odpor az na d 100% a chova se to nejak divne. kdyz sem ve win volant ma ten spravnej odpor jak mile skocim do hry je pryc. kdyz skocim zpatky furt tam neni odpojim pripojim volant se zkalibruje a ff je z5 nevite co to?
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"používám nastavení voz? a se?ízení motocyklu od XEDOX engineering

ALSC XRR - 33./SROC - 65./HITSKT - 45./MMHHC XFR - 24./CARDO - 59./ICGTR FXR - 32./PCOŠOC - 90.
ALTP1 - 7./ALTP2 - 9./ALTP3 - 11./ALTP4 - 5./ALTP5 - 6./ALTP6 - 7./ALTP7 WTCC - 4./ALTP8 XFR - TBA/FOX CUP - 8./EGT PGTR CUP FXR - 5./EGT WTCC 2009 FXO - 9.


sonyk is offline   Reply With Quote
Old 15.5.2008   #69
Francek
Member

 
Join Date: 23.4.2008
Location: Spišská Nová Ves
Posts: 194
Default

v lfs v tom subore cfg.txt mam napisane toto: FF Step Num 256 je to spravne ? diky
Francek is offline   Reply With Quote
Old 15.5.2008   #70
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

je
jet is offline   Reply With Quote
Old 21.6.2008   #71
JENDAN
LFS Guru

 
JENDAN's Avatar
 
Join Date: 29.9.2007
Location: Praha
Posts: 1 749
Default

prosim, co to je "FF Steps 128" na "FF Steps 256"?
odpoved zlepsi feedback mi ponekud nestaci.
Predpokladam ze to bude jakasi jemnost ale i pod tou si nedokazu v praxi nic predstavit.
dik za odpoved
__________________
N?kte?í lidé tvrdí, že milují Severní smy?ku, bu? lžou, nebo tam nejeli dostate?n? rychle.

16 Jan Širl
JENDAN is offline   Reply With Quote
Old 21.6.2008   #72
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by JENDAN View Post
prosim, co to je "FF Steps 128" na "FF Steps 256"?
odpoved zlepsi feedback mi ponekud nestaci.
Predpokladam ze to bude jakasi jemnost ale i pod tou si nedokazu v praxi nic predstavit.
dik za odpoved
Te? už je 256 v LFS default, zmí?ka v návodu je ješt? z doby, kdy tam bylo 128 a dalo se to p?epsáním vylepšit. Jinak je to po?et krok? (stup??) FF síly, který bude LFS generovat mezi 0 a max. Tzn. ?ím mí?, tím víc bude p?i jízd? ve volantu cítit, jak se FF m?ní skokov? (v praxi to ale poznáš až p?i menších ?íslech, 128 od 256 možná ani nezaznamenáš, dej si 8 a uvidíš )

Last edited by Pablo; 21.6.2008 at 02:22.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 21.6.2008   #73
JENDAN
LFS Guru

 
JENDAN's Avatar
 
Join Date: 29.9.2007
Location: Praha
Posts: 1 749
Default

tak schvalne vyzkousim
__________________
N?kte?í lidé tvrdí, že milují Severní smy?ku, bu? lžou, nebo tam nejeli dostate?n? rychle.

16 Jan Širl
JENDAN is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2010   #74
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

neviem ci sa to tu uz niekde riesilo ale mam DFGT a chcel by som vypnut take to "drn?anie" celeho volantu ked idem cez obrubnik ale cez nejaky nerovny povrch...ale hlavne na obrubnikoch mi to robi napr T1 na bl1 alebo T1 na AS7R
v profileri som nenasiel nic co by som mohol vypnut a pomohlo by to...no okrem FF ale FF pochopitelne chcem mat
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 9.1.2010   #75
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by bavorak View Post
neviem ci sa to tu uz niekde riesilo ale mam DFGT a chcel by som vypnut take to "drn?anie" celeho volantu ked idem cez obrubnik ale cez nejaky nerovny povrch...ale hlavne na obrubnikoch mi to robi napr T1 na bl1 alebo T1 na AS7R
v profileri som nenasiel nic co by som mohol vypnut a pomohlo by to...no okrem FF ale FF pochopitelne chcem mat
Pokud t? dob?e chápu, tak ty asi nechápeš jak funguje FF: prost? p?enáší síly p?sobící na kola a p?enesen? na ty? ?ízení. Nem?žeš chtít cítit zatá?ku a necítit obrubník, jsou to v principu úpln? stejné síly. FF neví, po ?em jedeš, LFS posílá do volantu výslednou sílu, která se má promítnout do ty?e ?ízení bez ohledu jestli vznikla vlivem smyku, skoku, zatá?ení a nebo p?ejezdu obrubníku.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 1.6.2010   #76
HonzaNB
Member

 
HonzaNB's Avatar
 
Join Date: 19.12.2009
Location: Nový Bor
Posts: 473
Default G27

Poridil jsem volant a pri nastavovani v LFS jsem si vsimnul jedne veci. V konfiguracnim menu mi pedaly reaguji v plnem rozsahu - indikacni sloupky vpravo jsou plne az pri plnem seslapnuti. Ve hre mam ale plny plyn uz pri seslapnuti pedalu do poloviny. Je toto normalni vlastnost hry, nebo to jde nekde zmenit?
HonzaNB is offline   Reply With Quote
Old 1.6.2010   #77
Puma
Member

 
Puma's Avatar
 
Join Date: 16.7.2009
Posts: 465
Default

Quote:
Originally Posted by HonzaNB View Post
Poridil jsem volant a pri nastavovani v LFS jsem si vsimnul jedne veci. V konfiguracnim menu mi pedaly reaguji v plnem rozsahu - indikacni sloupky vpravo jsou plne az pri plnem seslapnuti. Ve hre mam ale plny plyn uz pri seslapnuti pedalu do poloviny. Je toto normalni vlastnost hry, nebo to jde nekde zmenit?
podle m? citlivost ale na toto su LAMA
__________________

|ALTP8 Baby GTR- 14.|1. CZ LFS Liga 2010- 53.|
Puma is offline   Reply With Quote
Old 1.6.2010   #78
ŠakaL
Member

 
ŠakaL's Avatar
 
Join Date: 5.2.2007
Location: Praha
Posts: 380
Default

Quote:
Originally Posted by HonzaNB View Post
Poridil jsem volant a pri nastavovani v LFS jsem si vsimnul jedne veci. V konfiguracnim menu mi pedaly reaguji v plnem rozsahu - indikacni sloupky vpravo jsou plne az pri plnem seslapnuti. Ve hre mam ale plny plyn uz pri seslapnuti pedalu do poloviny. Je toto normalni vlastnost hry, nebo to jde nekde zmenit?
nastaveni v?le plynu je v ovladani,tam to posteluj dle libosti
ŠakaL is offline   Reply With Quote
Old 1.6.2010   #79
HonzaNB
Member

 
HonzaNB's Avatar
 
Join Date: 19.12.2009
Location: Nový Bor
Posts: 473
Default G27

Quote:
Originally Posted by ŠakaL View Post
nastaveni v?le plynu je v ovladani,tam to posteluj dle libosti
Nekolikrat jsem prolezl ovladani a nevim kde bych tam nasel reseni pro posany problem.

Viz obrazky

1. pedal je v klidu - motor jede na volnobeh
2. pedal je v pulce sve drahy - jak mechanicky, tak i podle indikatoru vpravo - motor uz je ale v maximalnich otackach
3. pedal je plne seslapnuty - indikatory pravo jsou v nejvyssim bode
Attached Images
File Type: jpg 0.JPG‎ (120.3 KB, 15 views)
File Type: jpg 1.JPG‎ (120.6 KB, 17 views)
File Type: jpg 2.JPG‎ (120.6 KB, 12 views)
HonzaNB is offline   Reply With Quote
Old 1.6.2010   #80
Chaos
Administrator

 
Chaos's Avatar
 
Join Date: 23.7.2004
Location: Ceska Rep.
Posts: 4 325
Default

to ze motor vytocis do maxima bez pedalu na podlaze je normalni i u realnych aut... takze to neres a jezdi
__________________
Do you FEEL THE SPEED?! Navštivte nás na www.zt-racing.com! LFS World statistiky.
www.301.cz
Robert '[ZT] Chaos' Kotlaba
Chaos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:37.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.