Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Assetto Corsa

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13.11.2013   #381
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
Pokud n?kdo bude chtít ud?lat challenge s posíláním ?as?, navrhuji založit na každou samostatné vlákno a tv?rce bude v prvním postu aktualizovat žeb?í?ek. Tady bychom to tím totáln? zahnojili a v budoucnu se dají ta vlákna klidn? smazat, kdyby z n?jakého d?vodu p?ekážela. Já jsem pro jakékoliv neslikové auto krom? Fiatu (asi je ud?laný dost dob?e, Kunos ho vlastní, ale m? prost? p?edokolka nebaví). Default setup a parametry trat?, PRO mode, ale to a? si každý napíše do pravidel.

bavorak: jestli ti blbne grafika tímto stylem, tak bych jako první zkusil vypnout HDR. V?bec mi nechybí.
S FF problém nemám. To, že v LFS víc pomáhá se možná zdá proto, že LFS je celkov? jednodušší na ?ízení, takže se dá ledacos zachránit. Ur?it? nemám v AC pocit, že jsem se p?eto?il a nevím pro?, moc dob?e jsem nástup cítil, ale v?tšinou "odmítnu" ubrat s tím, že to vyjde, a ono ne.
Spíš než vlákna si ud?lejte sdílený google dokument, excel/spreadsheet kde si dáte comba a každý si tam m?že dopsat ?as atd.

Já jsem snad ani default setupy nezkoušel, jenom co jsem prošel to nastavení p?i prohlížení setupu auta, hned jsem to m?nil. V?tšinou odklony na max nebo do rozmezí -2 až -3, nižší tlak pneumatik, tlumi?e aby to lépe zatá?elo, k?ídla o hodn? aby to více zatá?elo a nem?lo to tak velký p?ítlak, kratší první p?evod nebo? v?ština aut odmítala hrabat i tak na startu a oproti LFS se to prost? dusilo.

Quote:
Originally Posted by GothaR View Post
PS: replay snad netreba, ved o nic nejde. Najdoveryhodnejsi je screenshot po skonceni session, kde sa pisu aj medzicasy, kvoli tomuto bugu: http://www.assettocorsa.net/forum/in...art-line.1527/
Tak to je moc

Alá 1 plnej kotel, start, brzdy, rup zpáte?ka, finish. Pokud je víc kol tak se jenom to?it dokole?ka v driftu na start cíl lajn?

Mají co opravovat jak zatím sleduji. Techpreview jim asi moc nepomohlo s hledáním bug?.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #382
Ondrejko
LFS Guru

 
Ondrejko's Avatar
 
Join Date: 13.5.2005
Location: Košice
Posts: 2 773
Default

bolo by fajn keby sa okrem casov davali aj replaye, aby sme mohli ostatni pozriet, kde sa da ist rychlejsie.
Ondrejko is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #383
Alien_CZ
Member

 
Alien_CZ's Avatar
 
Join Date: 21.11.2005
Posts: 288
Default

A co treba time attack? Kdo nasbira vic bodu?
Alien_CZ is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #384
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

JackCY: to je jedno jak si to doty?ný se sbíráním ?as? (prezentací žeb?í?ku) vymyslí, ale když ty výzvy plácnete sem, tak se to b?hem pár post? ztratí, nebude tolik ú?astník? a následná diskuze okolo toho to tu zaplevelí.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #385
scoobyk
Newbie

 
Join Date: 3.5.2012
Posts: 21
Default fyzika gum

tak sem to taky kone?n? otestoval a myslím že co se tý?e pneu tak je to podle m? top simulátor. oproti lfs je znát opravdu rozdíl a je krásn? poznat kdy se do gum opírám nebo kdy ztrácí p?ilnavost a dostávají se do smyku.Taky celková váha a p?esun váhy auta je mnohem víc cítit a víc tak lze p?edvídat co auto asi ud?lá.
trochu škoda že ve h?e není žádná 4kolka, typu STi nebo evo. Hodn? by m? zajímalo jak by se chovaly
scoobyk is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #386
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

No tak zatial co tu tak citam vase postrehy, vidim ze sa Kunos predsalen trosku unahlili s tym uvedenim na trh. Ma to este velmi vela nedostatkov, aj ked sa to bude asi kazdym dnom postupne zlepsovat, ale pride mi to take "amaterske" ze pustia von nieco, co malo sluzit na vychytanie chyb, a nasledne pride beta ktora nema este vsetky slubovane funkcionality a trochu osekany obsah, no s velkym mnozstvom chyb. Ak by to boli chyby typu nefunguju svetla.. ok berem , ale veci ako pisal Gothar dost neprijemne pre dev team..
Kazdopadne, buducnost to ma, len dufajme ze to nespadne do tej situacie v akej sa ocitlo LFS po par uspesnych rokoch
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #387
Belda_CZ
Member

 
Belda_CZ's Avatar
 
Join Date: 24.5.2012
Location: Pilsen
Posts: 415
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
V 1.0? No docela dost (prakticky od všech aut když to není rovnou neslik nebo formule mají i road verzi). Co z toho dají do bety hned te? na za?átek se uvidí, ale už jen z "8 classes of cars for a total number of 11 vehicles" se dá usuzovat, že tam bude road aut n?kolik.


Paráda!! Tak zrovna s tímhle mazlíkem strávím asi hoodn? ?asu
__________________
Belda_CZ is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #388
HonzaNB
Member

 
HonzaNB's Avatar
 
Join Date: 19.12.2009
Location: Nový Bor
Posts: 473
Default

Quote:
Originally Posted by Puma /// View Post
No tak zatial co tu tak citam vase postrehy, vidim ze sa Kunos predsalen trosku unahlili s tym uvedenim na trh. Ma to este velmi vela nedostatkov, aj ked sa to bude asi kazdym dnom postupne zlepsovat, ale pride mi to take "amaterske" ze pustia von nieco, co malo sluzit na vychytanie chyb
Tak cerne bych to nevidel. Technologicke demo bylo pro "omezeny" pocet lidi a typuju, ze se tim chteli vyzkouset chovani (grafiku) na ruznem typu hardware (byla tam moznost odeslat testovaci vypis do Kunos). Ted je to vydane jako beta (za snizenou cenu a omezenou funkcnosti) a ne plnohodnotna verze, takze urcita uroven chyb se da predpokladat a v podstate to taky slouzi pro odladeni plne verze.

Mimochodem, pokud u cislovani verzi bereme desetiny jako subverzi, tak LFS se taky k plne 1.0 verzi do ted nedostalo
HonzaNB is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #389
salik1992
Member

 
salik1992's Avatar
 
Join Date: 30.4.2011
Location: Brno
Posts: 278
Default

Tak v tom jedu taky. Zatím jen na klávesnici a musím po?kat do pátku, abych vyzkoušel volant. Ale zatím to vypadá dob?e. Mimo jiné pozoruji zvýšení FPS na svém PC oproti TechDemu.
salik1992 is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #390
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by HonzaNB View Post
Mimochodem, pokud u cislovani verzi bereme desetiny jako subverzi, tak LFS se taky k plne 1.0 verzi do ted nedostalo
Každý si ?ísluje podle sebe, n?jaké zažité ?íslování je spíše podle spole?nosti nežli plošn? mezi programátory.
LFS asi nikdy finální nebude, od za?átku je to postavené jako "work in progress" i když dnes je to spíše "work in halt"

Ví se jak dlouho bude AC za tu sníženou cenu?
Kdy vyjde finální verze?
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2013   #391
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

fuuuha...na tie replaye aby som si kupil novy hdd...jedno kolo, jedno auto a ma to 7MB? to je dost teda v porovnani s lfs...tam by sa do 7MB zmestil tak 15 minutovy zavod s plnym gridom

Inak celkovo mi tie replaye blbnu..neviem o co tam ide ale niekedy mi to zrazu preskoci na uplne odveci cast zaznamu a vobec to neulozi vsetko co som odjazdil...napr dal som 12 kol a zaznam zacina na 8...potom je tam az do konca a potom zrazu skonci niekde do stredu... uplne nahodne... skuste si tiez pozriet ako sa vam to sprava ci to treba nahlasit ako bug report
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 14.11.2013   #392
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

M? se to neukládalo v?bec
A bugy v replayi jsem te? na AC fóru našel, takže jestli ti to nejde tak tam a dát jim ten replay.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 14.11.2013   #393
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Quote:
Originally Posted by bavorak View Post
fuuuha...na tie replaye aby som si kupil novy hdd...jedno kolo, jedno auto a ma to 7MB? to je dost teda v porovnani s lfs...tam by sa do 7MB zmestil tak 15 minutovy zavod s plnym gridom

Inak celkovo mi tie replaye blbnu..neviem o co tam ide ale niekedy mi to zrazu preskoci na uplne odveci cast zaznamu a vobec to neulozi vsetko co som odjazdil...napr dal som 12 kol a zaznam zacina na 8...potom je tam az do konca a potom zrazu skonci niekde do stredu... uplne nahodne... skuste si tiez pozriet ako sa vam to sprava ci to treba nahlasit ako bug report
Nie je to bug, iba nedoladeny interface. Nahrava sa obmedzena dlzka zaznamu a po jej dosiahnuti sa pokracuje od zaciatku. Uz aj na ofiko fore sa rozoberalo, ze je ok, ze sa to nahrava do obmedzeneho casu, ale bolo by vhodne to vzdy posunut tak, aby bol najstarsi moment na zaciatku a posledny na konci casovej osi. Kazdopadne o tom vedia a snad to cim skor daju do normalneho stavu.
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 16.11.2013   #394
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Tak som si zatial nejakych 15 minut vyskusal AC EA.. Zaznamenal som velmi vyrazny input lag alebo co to je... proste kazdy pohyb volantom je dost viditelne a citelne oneskoreny, co sposobuje velmi komplikovane ovladanie auta. Neviem ci je to sposobene NTBkom alebo v tom ma prsty nieco ine..
mam i5-2430M teda dvojjadro 2,8Ghz 8GB ram a Geforce GT555M CUDA 2GB grafiku. Vsetky najnovsie hry mi ficia na medium az high detailoch bez problemu ale AC mam takmer vsetko low niektore veci off .. hra ide plynule, neseka sa ale to oneskorenie volantu ma stve. Zabudol som dodat ze mam to napojene cez HDMI na 24" widescreen LED monitor full HD.
Poradi niekto co s tym?
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 16.11.2013   #395
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by Puma /// View Post
Tak som si zatial nejakych 15 minut vyskusal AC EA.. Zaznamenal som velmi vyrazny input lag alebo co to je... proste kazdy pohyb volantom je dost viditelne a citelne oneskoreny, co sposobuje velmi komplikovane ovladanie auta. Neviem ci je to sposobene NTBkom alebo v tom ma prsty nieco ine..
mam i5-2430M teda dvojjadro 2,8Ghz 8GB ram a Geforce GT555M CUDA 2GB grafiku. Vsetky najnovsie hry mi ficia na medium az high detailoch bez problemu ale AC mam takmer vsetko low niektore veci off .. hra ide plynule, neseka sa ale to oneskorenie volantu ma stve. Zabudol som dodat ze mam to napojene cez HDMI na 24" widescreen LED monitor full HD.
Poradi niekto co s tym?
Bohužel s tím asi nic moc nejde. Kolik máš FPS? V AC je applikace když najedeš na pravou hranu myší a jedna z nich ukazuje FPS.
Pro tyto nov?jší hry které využívají shadery je lepší mít 60fps a více z mé zkušenosti, jinak lagují. U starších her to není tolik poznat i když b?ží t?eba jen 30fps, ale mají kratší dráhu/procesní ?as na jeden snímek. Bohužel monitory pro PC nejsou vhodn? ud?lané a celý ten systém zobrazení mí dost velký lag. Všímám si toho i na videích kde je nato?en volant a hra na monitoru která ukazuje volant ve h?e, je krásn? vid?t input lag.

Jestli ti to d?lá jen v AC v jiných hrách ne, tak jedin? vyhnat fps nahoru a tím minimalizovat lag. Povypínat shadery, hlavn? postprocessing shadery alá HDR a další. S GT555M pravd?podobn? povypínat všechno a nastavit vše na minimum, p?ípadn? i zmenšit rozlišení aby jsi se dostal aspo? na 60 a více fps. Jestli to d?lá i potom tak jedin? pokazili n?co v AC a p?idali další zbyte?ný lag nebo ti to d?lá ve všech hrách.

Lag je svinstvo a LFS na n?j trpí také, ?ízení myší, po závod? sko?it do garáže a pak zpátky na tra?, závod se restartuje a myš má lag, ?ešení: SHIFT+F4 dvakrát, p?epnout do okna a zpátky, otravné, do te? to neopravili a nestává se to ani vždycky, ale je to znatelné vcelku hned po startu že auto reaguje pozd?ji na ?ízení.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 16.11.2013   #396
salik1992
Member

 
salik1992's Avatar
 
Join Date: 30.4.2011
Location: Brno
Posts: 278
Default

Ješt? se ujisti v Ovládacím panelu NVIDIE --> Spravovat 3D nastavení --> Nastavení programu je Assetto Corsa p?id?lena NVIDIE. Já tam m?l ve výchozím stavu Integrovanou grafiku (Intel HD graphics) a taky jsem to m?l zlagovaný s podobnými HW specifikacemi, jako máš ty. Po p?epnutí na NVIDII mám stabilních 80FPS.
salik1992 is offline   Reply With Quote
Old 16.11.2013   #397
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Tak som odpojil moju 24" ku a nechal som 15" obrazovku NTB rozlisenie 1336x768. Skusil som to ale iba na ulozenom replayi od bavoraka teda M3+Imola. Na otvorenom priestranstve (niektore vracaky + cielova rovinka) cca 65fps a viac uzavrete miesta 75fps. Input lag som zatial netestoval, kedze iba replay
Bez tych detailov to trosku straca zmysel kedze si myslim ze LFS s detailami na MAX + 1920x1080 vyzera podla mna ovela lepsie nez AC vsetko off...
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 16.11.2013   #398
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Quote:
Originally Posted by salik1992 View Post
Ješt? se ujisti v Ovládacím panelu NVIDIE --> Spravovat 3D nastavení --> Nastavení programu je Assetto Corsa p?id?lena NVIDIE. Já tam m?l ve výchozím stavu Integrovanou grafiku (Intel HD graphics) a taky jsem to m?l zlagovaný s podobnými HW specifikacemi, jako máš ty. Po p?epnutí na NVIDII mám stabilních 80FPS.
jj to mam... to nastavujem vzdy ako prve..
aky mas HW? a ake rozlisenie pouzivas? na 80fps som sa nedostal ani na 15" 1336x768
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 16.11.2013   #399
salik1992
Member

 
salik1992's Avatar
 
Join Date: 30.4.2011
Location: Brno
Posts: 278
Default

Mám o trochu lepší, takže t?ch 65FPS si myslím, že by mohlo odpovídat. (i7-3612, Nvidia GT620M 2GB, 8GB RAM, 24'' 1920x1080). T?ch 80FPS mám se vše vyplé/na minimu
salik1992 is offline   Reply With Quote
Old 16.11.2013   #400
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Quote:
Originally Posted by salik1992 View Post
Mám o trochu lepší, takže t?ch 65FPS si myslím, že by mohlo odpovídat. (i7-3612, Nvidia GT620M 2GB, 8GB RAM, 24'' 1920x1080). T?ch 80FPS mám se vše vyplé/na minimu
Hmm.. to je zvlastne.. Mas lepsi procak ale naopak podla "benchmarks" o nieco slabsiu grafiku..

Niekedy o tyzden alebo 2 pride domov segra tak to skusim na jej NTB ma tam GeForce GT 740M. Uvidime

EDIT: ako benchmark pouzivam bavorakov replay ..
BTW Uplne vsetko Off a low najmenej ako sa len da... DISABLE HDR.. stabilnych 85-115 Fps na 15" 1336x768 60Hz

pri tych istych nastaveniach ale 1920x1080 60Hz 50-65 Fps.. najvacsi fps drop je v tienistej casti trate (vela tienov od stromov cca 50fps)

Last edited by Puma ///; 16.11.2013 at 15:41.
Puma /// is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.