Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12.7.2009   #1
Ghost_CZ
Regular Member

 
Ghost_CZ's Avatar
 
Join Date: 15.3.2006
Location: Plze?
Posts: 910
Default Jaký OS?

Dny mého starého pc jsou se?teny, p?ichází nové železo. Neni to žádná kosmická mašina - Intel Core 2 Duo E7600, 4gb ram, vga Radeon 4850. Na lfs a rbr si myslim že to sta?í až b?da. Pot?ebuju radu - co tam dát? Visty? Slyšel jsem dost fám, kolik to žere výkonu samo o sob? atd. Prost? mi jde o to, na jakém os to bude dávat co nejvíc fps. Dík za rady.
__________________
Dokud se n?co nestane (t?eba jestli B?h sešle S3 na zem), tak nic. :)
Ghost_CZ is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #2
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

Zkus WIN 7 RC1 je to nejmin do ledna uvolnene zadara ... Funguje me na tom vse. (jsou to takove vytunene visty )
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #3
sonyk
LFS Guru

 
sonyk's Avatar
 
Join Date: 16.3.2005
Location: P?íbram, Obecnice
Posts: 4 422
Default

co tak posloucham lidi kolem sebe tak vetsinou na visty nadavaj a byly by radsi za XP na 7 sem jeste nic neslysel. s XP ale nevyuzijes 4GB Ram tusim ze to zvlada jen 3, 25 GB
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"používám nastavení voz? a se?ízení motocyklu od XEDOX engineering

ALSC XRR - 33./SROC - 65./HITSKT - 45./MMHHC XFR - 24./CARDO - 59./ICGTR FXR - 32./PCOŠOC - 90.
ALTP1 - 7./ALTP2 - 9./ALTP3 - 11./ALTP4 - 5./ALTP5 - 6./ALTP6 - 7./ALTP7 WTCC - 4./ALTP8 XFR - TBA/FOX CUP - 8./EGT PGTR CUP FXR - 5./EGT WTCC 2009 FXO - 9.


Sonyk HRM Group spol s r.o.
sonyk is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #4
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

ja tedka taky frcim na win 7 a naprosta spokojenost - doporucuji
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #5
duuku
Member

 
duuku's Avatar
 
Join Date: 31.5.2005
Location: Merklín (okr. Karlovy Vary)
Posts: 335
Default

Quote:
Originally Posted by legolem View Post
ja tedka taky frcim na win 7 a naprosta spokojenost - doporucuji
jsem na tom uplne stejne
__________________
Battlefield Bad Company 2 lvl31 (PS3 - Duuku_cz)
duuku is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #6
ŠakaL
Member

 
ŠakaL's Avatar
 
Join Date: 5.2.2007
Location: Praha
Posts: 380
Default

Quote:
Originally Posted by sonyk View Post
co tak posloucham lidi kolem sebe tak vetsinou na visty nadavaj a byly by radsi za XP na 7 sem jeste nic neslysel. s XP ale nevyuzijes 4GB Ram tusim ze to zvlada jen 3, 25 GB
Se sedmickama nemam skusenosti,ale urco je brzo taky vyskousim,nicmene XPcka bych si do kompu uz fak nenahral,s tim byly furt naky problemy a k FPS si snima taky nepomuze,tezko rick jestli ziska naky to 1-2-3 FPS s Vistama
ŠakaL is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #7
Itar
LFS Guru

 
Itar's Avatar
 
Join Date: 22.8.2005
Location: Velké Opatovice
Posts: 2 318
Default

Quote:
Originally Posted by legolem View Post
ja tedka taky frcim na win 7 a naprosta spokojenost - doporucuji
__________________
Itar is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #8
sonyk
LFS Guru

 
sonyk's Avatar
 
Join Date: 16.3.2005
Location: P?íbram, Obecnice
Posts: 4 422
Default

s XP nemam zadnej problem a nikdy sem nemel.
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"používám nastavení voz? a se?ízení motocyklu od XEDOX engineering

ALSC XRR - 33./SROC - 65./HITSKT - 45./MMHHC XFR - 24./CARDO - 59./ICGTR FXR - 32./PCOŠOC - 90.
ALTP1 - 7./ALTP2 - 9./ALTP3 - 11./ALTP4 - 5./ALTP5 - 6./ALTP6 - 7./ALTP7 WTCC - 4./ALTP8 XFR - TBA/FOX CUP - 8./EGT PGTR CUP FXR - 5./EGT WTCC 2009 FXO - 9.


Sonyk HRM Group spol s r.o.
sonyk is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #9
Ghost_CZ
Regular Member

 
Ghost_CZ's Avatar
 
Join Date: 15.3.2006
Location: Plze?
Posts: 910
Default

Díky za post?ehy. A te? mi ješt? pora?te, jak se k t?m Win 7 dostanu? Te? jedu na XP a n?kde jsem ?etl že Win 7 se dá voln? upgradovat z Vist. Takže musim stejnak nainstalovat Visty nebo to jde i jinak? P?eci jen to co jsem ?etl bylo anglicky a možná jsem tomu blb? porozum?l.
__________________
Dokud se n?co nestane (t?eba jestli B?h sešle S3 na zem), tak nic. :)
Ghost_CZ is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #10
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

verzi rc1 muzes stahnout legalne zdarma primo z www microsoftu, ale pozor na casove omezeni
Quote:
The RC will expire on June 1, 2010. Starting on March 1, 2010, your PC will begin shutting down every two hours. Windows will notify you two weeks before the bi-hourly shutdowns start. To avoid interruption, you'll need to install a non-expired version of Windows before March 1, 2010. You'll also need to install the programs and data that you want to use. (Learn more about installing Windows.)
druha moznost je vista x64 sp2, ale zanedlouho bys stejne prechazel na sedmicky..
jet is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #11
RoBo_SK
Moderator

 
RoBo_SK's Avatar
 
Join Date: 23.12.2007
Location: Košice
Posts: 179
Default

:-D na vašom mieste by som nebežal na Beta verziách už len preto že o pár mesiacov sa ti to bude každé dve hodiny samo vypína? a jedine XP na?o zbyto?ne za?aži? PC nejakou vistou...
__________________
------------------------------------------------------------------------
Robert"RoBo_SK"Zima| Herne zariadenie: Logitech G27|
------------------------------------------------------------------------
RoBo_SK is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #12
Mirek CZE
Regular Member

 
Join Date: 25.10.2007
Location: Jablonec nad Nisou
Posts: 534
Default

Já fr?ím na Vista Home Premium 64bit s 2GB RAM úpln? bez problém? a že bych po p?echodu z XP na Visty zaznamenal n?jaký úbytek výkonu se ?íci nedá. Až na pár aplikací, které nejdou pod 64bit jsem na žádný problém nenarazil.
Mirek CZE is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #13
Itar
LFS Guru

 
Itar's Avatar
 
Join Date: 22.8.2005
Location: Velké Opatovice
Posts: 2 318
Default

Quote:
Originally Posted by RoBo_SK View Post
:-D na vašom mieste by som nebežal na Beta verziách už len preto že o pár mesiacov sa ti to bude každé dve hodiny samo vypína? a jedine XP na?o zbyto?ne za?aži? PC nejakou vistou...
To, co tady všichni zmi?ujeme, už není beta verze, nýbrž Release candidate verze (tzn. do vydání už se zm?ní jen minimáln?). Podpora ze strany Microsoftu je p?islíbena minimáln? do ledna p?íštího roku.
__________________
Itar is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #14
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

neni teraz nahodou taka vec ,ze MS ti poskytne free upgrade na 7 ,ked si od neakeho casu kupis vistu?
osobne by som este do 7 nesiel do visty urcite nie ,mam dost visty co mam nastarosti v praci a to je naozaj des. Ale zasa pre bezneho pouzivatela stale precackanejsich winsows (ako je Duuku zato ma zabije asi) je to uplne jedno. Keby som user co si potrpi na najnovsich hrach tak pojdem do 7 kde bude aj new DX. Uz sa len rozhodnut ci 32bit alebo 64bit. tu zasa si myslim ,ze 64 lebo maju uz aj podporu aj pre 32+64.
Btw 2000 powaaaa
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 12.7.2009   #15
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by Branislav View Post
neni teraz nahodou taka vec ,ze MS ti poskytne free upgrade na 7 ,ked si od neakeho casu kupis vistu?
Od tuším 26.6. u vybraných prodejc? dostaneš k Vistám "voucher" umož?ující pozd?jší uprade na W7. P?edchází tak propad?m prodej?, aby lidi ne?ekali na 22.10. (za?átek prodeje W7). Má to n?jaká omezení, musíš tuším požádat o upgrade do ?ledna 2010?, nesmíš mít Vistu Basic, za média budou chtít poštovné asi 7€ atd, podrobnosti se dají ur?it? vygooglit.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 13.7.2009   #16
Los[cz]
Member

 
Los[cz]'s Avatar
 
Join Date: 4.3.2005
Location: Most
Posts: 225
Default

Win7 Build 7600 RTM (to jest prozatímní final) je venku. Jen bude asi trochu problém sehnat legální klí?e, ty z RC pochopiteln? nefungují
Los[cz] is offline   Reply With Quote
Old 13.7.2009   #17
zipper
LFS Guru

 
zipper's Avatar
 
Join Date: 10.9.2005
Location: Brno
Posts: 1 601
Default

Quote:
Originally Posted by sonyk View Post
s XP ale nevyuzijes 4GB Ram tusim ze to zvlada jen 3, 25 GB
To nemá nic spole?nýho s XP/Vistama/7, ale s 32/64bit verzí. 32bit verze prost? dokáže adresovat max 2^32 byt? pam?ti, tj 4GB. P?i?emž n?které adresy jsou ovšem rezervovány pro ostatní hw krom pam?tí, takže se dostáváme na n?jaké ty cca 3GB. Teoreticky ani to nemusí podporovat motherboard.
__________________
Powerful Motorsport Team
Opera for better browsing
metal4ever, BLDC, last.fm
Core2Duo T7500 2,2GHz, 2GB RAM, ATI mobility radeon HD2600


zipper is offline   Reply With Quote
Old 15.7.2009   #18
Sh!nE
Regular Member

 
Sh!nE's Avatar
 
Join Date: 23.2.2007
Location: Trutnov
Posts: 528
Default

Te? XP, ?asem uprgrade na vista? 7? ... podle m? i když nejsem zrovna skalní zasttánce windows je XP momentáln? pro uživatele nejp?íjemn?jší a díky tomu, že už jsou venku dlouho i nejvychytan?jší OS.
__________________
Custom built PC|Intel(R) Core(TM)i5 3570k|nVidia GeForce GTX760 2GB OC|16GB DDR3|Logitech DFGT| Home made H-Shifter

S2 Licenced since 7.3.2007
Rank: Tra?ová LAMA


Active since: 23.2.2007
Active untill: 25.1.2010
Sh!nE is offline   Reply With Quote
Old 15.7.2009   #19
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by Sh!nE View Post
Te? XP, ?asem uprgrade na vista? 7? ... podle m? i když nejsem zrovna skalní zasttánce windows je XP momentáln? pro uživatele nejp?íjemn?jší a díky tomu, že už jsou venku dlouho i nejvychytan?jší OS.
Mám taky pár lidí, kte?í po m? vyžadují PC jedin? s XP a když se dozví, že to nejde koupit rovnou, ale je pot?eba dražší Vista, downgrade, reinstalace, n?kde sebrat média atd, radši si nechají starý stroj
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 15.7.2009   #20
Ghost_CZ
Regular Member

 
Ghost_CZ's Avatar
 
Join Date: 15.3.2006
Location: Plze?
Posts: 910
Default

Tak už jedu na novém železe, nakonec tu mam na test Visty. Je to takový barevný - blikací - hezky se tvá?ící, ale to je práv? to, co nemam v?bec rád. Ale v LFS mam te? 500 fps, což jsem ješt? nevid?l. Necham to jak je a uvidim ?asem. Díky všem za rady, p?ipoínky, názory atd.
__________________
Dokud se n?co nestane (t?eba jestli B?h sešle S3 na zem), tak nic. :)
Ghost_CZ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:45.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.