Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Assetto Corsa

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 8.11.2013   #341
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Multiplayer bude, ale myslim, ze este oficialne neoznamili datum. Jedina istota je, ze budu kazde 2 tyzdne pridavat obsah, teda hlavne auta a trate.
Staticka trat = mozes jazdit kolko chces, ale asfalt ma stale nezmeneny grip. RealRoad v rF2 simuluje "gumovanie" trate, pripadne aj susenie stopy po dazdi. Tym padom mas v stope vyssi grip.
Je to vidiet napriklad tu: http://www.youtube.com/watch?v=t32WKu5anTw
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 9.11.2013   #342
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Tak krátce otestováno a mám z toho dobrý pocit.

bugy:
* z?ejm? je pot?eba odinstalovat AC tech demo, sdílí to umíst?ní nastavení a prý se to pak kouše, takže jsem preventivn? ud?lal
* hudba v garáži nep?ebírá nastavení, takže mi to málem urvalo uši
* HDR mi rozmazává prost?edí p?i pohledu z venku

nedod?lky:
* možná sem slepý, ale nevidím nastavení FOV (asi to obejdu p?es nastavení 3 monitor?, už jsem zvyklý na mén?)
* základní pohled není vždy nastaven z kokpitu, to m? zamrzelo, p?sobí to arkádov? a kdo si nep?epne, má i "blbý" zvuk
* kliknutí p?ímo na podmenu nep?enese do té konkrétní podpoložky

Fyzika, FF, zvuky, grafika - nemohu si st?žovat. Zvuky (t?eba F458) si vyložen? užívám.

P?ehledné menu a v?bec p?kn? a chyt?e vymyšlené prost?edí hry. T?eba tagy pro výb?r aut a tratí budou v budoucnu, až se to zaplácá obsahem, super na orientaci. Dám GT2 a vidím, co mám k dispozici.

Vše se rychle na?ítá. FPS jsem nem??il, ale na mé nic moc grafice (HD6850) to je plynulé (1920x1200, default nastavení detail?, HDR off). Proti nKP se dá p?epnout do Win a zp?t, nez?stane n?kde viset ?erná vr?ící obrazovka, do které se nejde vrátit, evidentn? to je líp napsané.

Auta, od kterých jsem moc ne?ekal, velmi p?íjemn? p?ekvapila. Kdyby mi dali multiplayer a ješt? tak 3 trat?, tak celkem dlouho vydržím i s tímhle.


Kombr: t?ch 35€ dej a zkus si to sám, jestli t? to osloví. Ur?it? to za to stojí. Koneckonc? je to pakatel proti tomu, co narveš do iR, takže jestli je 35€ pro tebe hodn? pen?z, na iR rovnou zapome?
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 9.11.2013   #343
m1na
Newbie

 
Join Date: 19.3.2013
Posts: 14
Default

Jo je to super, FF je paradni. Auta jsou i pekne nestabilni pri brzdeni (ale kazde jinak). Nejvic mi fyzika pripomina GT5 a to v tom dobrem, auto jsou hezky citelna.
Paradni hra, ted mi jen chybi k dokonalosti NS :-)
m1na is offline   Reply With Quote
Old 9.11.2013   #344
Klouczech
Senior Member

 
Klouczech's Avatar
 
Join Date: 4.4.2007
Location: Jihlava
Posts: 1 272
Default

AC zatím super!
Škoda, že to m?j HW nezvládá úpln? hladce (3GHZ Core2Duo, GTX 470, 2560x1440, 100hz)
Je pot?eba hned zapnout v system/cfg/assetto corsa.ini a povolit APPs a ve h?e si nastavit lehce pohled.
Nejde zneviditelnit volant.

Fyzika se zdá skv?lá, jet na hran? je celkem t?žký. Force Feedback dobrý.

Nejlepší auta podle m?: BMW M3, BMW GT2, KTM
Zklamala m? celkem formule Abarth a Lotusy
Ferrari se chová zvláštn?, nap?ed se p?etá?í pod plynem a pak je nedotá?ivý.
Chce to hodn? sledovat teplotu gum.

Time to PC upgrade..

P?ed každým spušt?ním hry, mi steam aplikace instaluje NET Framework 4.
Nainstaloval jsem o i manuáln? ale po?ád se to d?je, nevíte co s tím?
__________________
http://www.facebook.com/PetrDolezal.Klouczech

Petr.Doležal aka Klouczech.Inferno
Klouczech is offline   Reply With Quote
Old 9.11.2013   #345
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Pablo, k tomu FOV: http://www.assettocorsa.net/forum/in...r-camera.1369/
Ak chcete aj teplotu gum, tak na to su dve dev appky, dev mode sa zapina tak ako je spomenute v linku vyssie. Na tech demo boli nejake appky na teplotu gum, ale momentalne nefunguju.
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013

Last edited by GothaR; 9.11.2013 at 11:17.
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 9.11.2013   #346
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Díky za ten FOV, já si hned ráno uv?domil, že to p?jde ur?it? nastavit p?ímo v camera_onboard.ini a taky že šlo, ale ve 3 ráno, když jsem psal minulý post, mi to tolik nemyslelo
Ty DevApps jsou ale možnostmi a pohodlím samoz?ejm? mnohem dál, takže gut.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 9.11.2013   #347
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by Kombr View Post
Co myslíš tím statická tra?? Btw nevíte kdy +- p?idaj multiplayer?
Že se tra? stejn? jako v LFS nem?ní.
Špína, voda, pneumatiky a další ne?istoty ?i škody na trati.

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
Kombr: t?ch 35€ dej a zkus si to sám, jestli t? to osloví. Ur?it? to za to stojí. Koneckonc? je to pakatel proti tomu, co narveš do iR, takže jestli je 35€ pro tebe hodn? pen?z, na iR rovnou zapome?
Multiplayer musí být, jinak je to vcelku alá dva týdny a pak doježd?no.

Quote:
Originally Posted by Klouczech View Post
AC zatím super!
Škoda, že to m?j HW nezvládá úpln? hladce (3GHZ Core2Duo, GTX 470, 2560x1440, 100hz)
Je pot?eba hned zapnout v system/cfg/assetto corsa.ini a povolit APPs a ve h?e si nastavit lehce pohled.
Nejde zneviditelnit volant.

Fyzika se zdá skv?lá, jet na hran? je celkem t?žký. Force Feedback dobrý.

Nejlepší auta podle m?: BMW M3, BMW GT2, KTM
Zklamala m? celkem formule Abarth a Lotusy
Ferrari se chová zvláštn?, nap?ed se p?etá?í pod plynem a pak je nedotá?ivý.
Chce to hodn? sledovat teplotu gum.

Time to PC upgrade..

P?ed každým spušt?ním hry, mi steam aplikace instaluje NET Framework 4.
Nainstaloval jsem o i manuáln? ale po?ád se to d?je, nevíte co s tím?
Zajímá m? hlavn? fyzika, jak se auta chovají, jestli spíše plavou a nebo jsou ostrá jako v LFS. Zm?ny setupu jsou znatelné atd. V rFactoru jsem zm?ny setupu skoro nepoznával pokud nebyli v?lké, ale byli vid?t na finálním ?ase.

Jak je na tom nastavování aut/setupy? M?žete n?kdo ud?lat screeny? Co všechno se dá m?nit?

Asi si koupím už tu beta verzi, 10€ levn?jší je 10€ levn?jší
Tak snad to bude stát za to a dokope m? to upgradovat tento starý k?áp.

To povídání o módování a aplikacích se mi líbí. Snad to bude mnohem jednodušší než LFS které v tomto tak n?jak zaostává/nepodporuje moc.


AC: pro? vidím že se neotá?í volant p?i pohledu z auta? Kde jsou ruce?
Ahá, dále ve videu už to zapnuli
Hurá. I kola se otá?í. Asi Pablo linknul v postu d?íve n?jaké Finské video p?es 2 hodiny to má. Jedna tra? všude stromy, úzká, masakr vizuální.



Assetto Corsa testing


Výb?r aut také dobrý, BMW M3 E30 Group A, Zonda
Jenom BMW M1 by mohli ?asem p?idat


Klouczech: mohl by jsi ozkoušet setupy a jak se auta chovají jinak s nimi?
Jak je na tom model pneumatik? Nic se o n?m moc nepíše.
Je v AC déš? ?i noc?

---

A také m?žeme naší úžasné ?NB pod?kovat že nám zdražila AC o 5-6% zafixováním kurzu na 27 CZK za 1 EUR. P?kn? se trefili zrovna na vydání beta AC nejspíše.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 9.11.2013 at 18:46.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 9.11.2013   #348
Ryko
Member

 
Ryko's Avatar
 
Join Date: 4.6.2007
Posts: 148
Default

Tak po pár odjazdených kolách a otestovaní KTM, M3-ky, formule a 458 Italia nemám slov... ide i testovaciu beta verziu, nemáme tu zatia? žiadnu AI ani multiplayer, ale aj napriek tomu mi napr. rFactor 2 pri jeho vydaní pred rokom, ?i ako je to dlho, pripadá pri porovnaní s beta AC ako zlý vtip...

Menu a celý interface je vizuálne prí?ažlivý, žiadne problémy pri konfigurácii G25, grafika ve?mi pekná a plynulá, nahrávacie ?asy sú otázkou pár sekúnd, moja AMD 7950-ka zvláda plné detaily s tripple monitormi a full HD rozplíšením s rezervou (uvidíme ako to bude pri 20 autách na trati)... z tohto poh?adu mi to pripadá ako hotový produkt, nie beta...

Ale to najhlavnejšie - pocit z jazdy, ten je pre m?a laika neopísate?ný... nie som síce žiadny profi závodník simulátorov, ale pri porovnaní s rF2 a iRacingom mi chovanie áut pripadá ako to opísa? - prirodzenejšie, kedy mám pocit že krásne cítim, že gumy sa derú o asfalt, že pekne cítim hmotnos? auta, ako prirodzene reaguje na pohyb volantu, ale popri tom všetkom nie je potrebné sa sústredi? na 200% ako v iRacingu, aby som vôbec udržal auto na trati...

Niekto sa tu pýtal na to, ?i je jazda ostrá ako v LFS... ?ažko posúdi?, kedže LFS som nehral pekných pár mesiacov, alebo rokov? Ale v tomto by som problém nevidel - malé KTM alebo formula sú ostré až až, ako sa dá od nich o?akáva?, naopak BMW M3 je ove?a ?ažkopádnejšie, ale na zmenu smeru reaguje stále ve?mi rýchlo a presne, aj ke? kilá navyše je jasne cíti?...

?o sa týka FF, tak ten je subjektívne lepší ako rFactor 2, ktorý som doteraz považoval asi za najlepší...

To?ko moje amatérske postrehy k AC. A za seba poviem, že som rád, že som sa nenechal zláka? do marketingových pastí amerického iRacingu a po?kal si... už len po?ka? na multiplayer, moderov a máme to nového krá?a...
Ryko is offline   Reply With Quote
Old 10.11.2013   #349
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

AC má launcher, dál se na tom svém k?ápu nedostanu, menu hezké i když svižné není a musí se posouvat nahoru dol?. V DX ani OGL také není, fraps nic neukazuje.
Myš AC nepodporuje takže jsem to musel zase obejít stejn? jako v rF. V menu se zdá že ?ízení má lag, v LFS ho nemám a tento virtuální joystick tam funguje 100% stejn? jako p?ímo ?ízení myší. Snad to AC nebude mít i p?i ?ízení auta to by byl dobrý fail.

Spojku na tla?ítku také nevidím, pouze pedál a nebo automatiku.

Klasicky arkádov?, mraky pomocník? ?ízení, takže alá rF všechno povypínat.

K nastavení auta jsem se nedostal, pouze 3-4 barvy na aut? se dají zm?nit to? vše, skiny nevidím. Trat? pouze jeden sm?r a jedna konfigurace zatím, takže bída.

Zatím pouze practice a challenges = hotlap, timeattack, special event

Singleplayer zatím není je vypnutý.
Multiplayer zatím není je také vynutý.

Dávám tomu ješt? tak rok než to dod?lají.
Ale tu fyziku bych si rád zkusil jestli má v?bec smysl ?ekat nebo si to kupovat.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 10.11.2013   #350
Miondir
Regular Member

 
Miondir's Avatar
 
Join Date: 25.7.2004
Location: Ústí nad Labem/Brno
Posts: 661
Default

hm, zakoupeno, stazeno, nainstalovano, nastaveno a konecne klik na start.. vase karta nepodporuje dx 10.1 ale jen 10.0, nazdar.. omg
__________________
Miondir is offline   Reply With Quote
Old 10.11.2013   #351
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Chod do Steam\steamapps\common\assettocorsa\system\cfg\dx1 1.ini a zmen ALLOW_UNSUPPORTED_DX10=0 na 1.
Hra podporuje karty az od dx 10.1, takze po case ti to moze prestat fungovat, na aktualnej verzii to ale funguje.
Vcera okolo toho bola velka diskusia, pretoze to zmenil druhy patch a Kunos nechcel vratit spatnu kompatibilitu, ale nakoniec sa nechal ukecat na takyto nepodporovany mod
Radim ti vypnut si potom automaticke updaty na steame a vzdy sledovat oficialne forum, aby si vedel, ci je pre tvoju kartu novy update "bezpecny".
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 10.11.2013   #352
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Co m? p?ekvapuje je že v configu vidím a mohu m?nit frikci povrch?
To by asi nebylo dobré kdyby se dala nastavit p?ilnavost trávy, obrubník?, písku na maximum alá jako asfalt hehe.
Po?ád jsem ale nenašel rozlišení obrazovky. V menu tam mám jenom sv?tlý obdélní?ek a to? vše u nastavení rozlišení, v configu nevidím.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 10.11.2013 at 21:03.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 10.11.2013   #353
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Uz to opravili. Momentalne je to s updatami dost zive, nieco opravia a vybehne ina vec Za dnesny den bolo uz asi 5-6 malych updatov. Info najdes tu: http://www.assettocorsa.net/forum/in...ouncements.14/
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 10.11.2013   #354
SIR
Regular Member

 
SIR's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: LB City
Posts: 811
Default

zakoupeno, stahuji a dostanu se k tomu až zítra
SIR is offline   Reply With Quote
Old 11.11.2013   #355
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Tak po víkendovém testování m?ním sv?j dobrý pocit na ... super. Fyzika a FF výborné, každé auto jiné, uv??itelné, krásn? je cítit hmotnost a co se d?je, užívám si korekce pod intenzivním brzd?ním. Prost? radost. Grafika a zvuky zážitek jen podtrhují. V?tší informativnost zvuku v LFS mi nechybí, otázka ale, jak to bude v MP, tam se dá podle zvuku p?kn? orientovat. To, co už ve h?e je, mi rozhodn? jako beta nep?ipadá. Jestli nepod?lají ten multiplayer a jestli si kv?li plnému poli nebudu muset koupit nový po?íta?, tak je vymalováno. I tak mám osobn? už te? nového krále.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 11.11.2013   #356
BabyOnWheels
Senior Member

 
Join Date: 29.12.2006
Posts: 1 094
Default

Hmm, volant porad, ko... motor jsem nevymneil.. takze musim popjet s fixem + poridit novej komp a asi ... se hold pridam
__________________
BabyOnWheels
BabyOnWheels is offline   Reply With Quote
Old 11.11.2013   #357
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Už se zmínili o tom jak bude vypadat multiplayer? Nebo jak tomu bylo u netkaru?
Budou dedikované servery nebo to budou centralizovat?
Bude možno servery modifikovat alá ud?lat si vlastní manažer závod? a další hra?i?ky alá LFS (Airio/Tracker).

Co jsem koukal tak v?tšina tratí je omezena po?tem pit box? a to jest asi 24.
Což oproti LFS kde jsme zvyklí na 32 je škrt 1/3 pole. Ale zase trat? nebudou tak p?ecpané a snad po?ty odpovídají reálným kapacitám tratí.

Jdu zkoušet na jiný po?íta?

Ha voba rozlišení funguje. Tak na nepodporovaných kartách to neukáže volbu rozlišení. Asi odmítne detekovat ale nic neohlásí, což je škoda, mohlo by to za?vat grafika nepodporuje DX10.1 nebo co mají jako minimum

Chce to opravdu výkonou mašinu na to, i když grafika osekaná vypadá jak hnus s odleskem tak se to skoro ani nehne alá 20fps a laguje mi ?ízení.

Spojka a ru?ní brzda nefunguje, klávesách tady ne. GUI apps je takové no, mohlo by být menší.

I když si vypnu všechny pomocníky a zapnu 100% poškození tak mi to po?ád p?i driftu snižuje plyn a brzdy také nejdou pokaždé na max. To zpomalování p?i vyjetí mimo tra? je taky kravina. Zatím stejná otrava jako rF a to možná rF alespo? opravdu ty pomocníky vypne né se tak jenom tvá?í jak to vypadá u AC.

Nastavení FOV, není.

==> editace konfigu


Hmm hmm, zatím hezká arkáda, jezdim na klávesnici
Formule abarth, Silverstone 1:07.336.
Bohužel uložení replaye nic a v seznamu replay? není.
Ale m?žu ?íci že takhle jednoduchá FBM v LFS na klávesnici opravdu není. ?as asi p?íšerný a to ?ízení je hodn? filtrované. Všechny výpomoce OFF, zkusil jsem nastavit FOV 90 ale nic, stejn? tak vypnout tu kontrolu vyjetí mimo tra? ale taky nic, a drift mode = 1 ale to asi taky nefunguje.

Jdu zkusit n?co né tak lepivého. M3 E30 jsem zkoušel ale to auto v?bec nejede haha.

Formule 1967, tradá plná palba na rovince drží a neplave, ty obrunníky na té historické trati jsou opravdu n?jaké um?lé. A? na n?j najedu pomalu ?i rychle tak m? to odpálí n?kdy a to jsem se ho ani nedotknul zadním kolem. P?ijde mi to jak "naskriptované".

Jdu zkusit LFS na klávesnici ale m?žu ?íci že AC na myši nejde nebo? nefungují klávesy pro plyn a brzdu i když se naeumuluje joystick a plyn ani brzda na tla?ítko joysticku také nejde. A ovládat plyn/brdzu nahoru dol? myší je tedy na m? moc.

Pro myšáky tedy AC palec dol?. Hlavn? že má podporu pro xbox360 ovlada?.

Nastavení aut je trošku podle reality a tak lze m?nit pouze n?co u n?kterých aut a pouze ve omezeném rozsahu. Tím pádem jsem v?tšinou dával camber na maximum, snižoval první rychlost když šlo, upravoval k?ídla, balanci brzd, tlak pneumatik. K?ídla na Formulce Abarth znát byla ale takové mén? plynulé ty zm?ny oproti LFS. Hlavn? tedy p?ední k?ídlo. Zadní jsem snad ani nepot?eboval, to se nep?etá?elo. To bržd?ní a p?etá?ení osobák? mi p?ijde hodn? um?lé.

Bylo by zajímavé kdyby uvolnili mnohem více infa co se tý?e fyzikálního modelu. Zatím mi to p?ijde že to pat?í spíše do kategorie NFS/GT/rF. Špatné to není a snad to vylepší.

Za m? zatím nekupuji, nedod?lané, nepodporuje myš a tak krom? nového PC bych si musel najednou koupit i volant jenom abych si mohl AC v?bec zahrát. rF se dá hrát na myši a zas tak odlišné mi to nep?ijde pokud chce ?lov?k reálné trat? a auta.

---

LFS na klávesnici, nestabilizované, také to drží hodn? pocitov?, ale p?ijde mi to lépe ?itelné.


Jak jste na tom s volanty a jízdou na hran? v AC?
Také vám to po?ád leze do ovládání? Nebo se toto d?je jen u ostatních možností ovládání?
Rozjížd?t se je tragédie, spojka nefunguje a tak tomu nem?žu ani kopnout jako tomu kopu rF aby se to rozjelo. P?i smyku mi to ubírá plyn na asi 75% a stejn? tak brzdu když stojím apod. nedá na 100% ale jen 75%.


Klouczech: Ferrari 458 ?i co to je, ano nejd?íve nezatá?í a potom m? to zabije p?eto?ením a hodinama. Což je asi ok u mid-engine auta ale je to divné že nejd?ív to zatá?et nechce a pak se to najednou rozto?í jak kachna. Kdyby m? to rozto?ilo hned tak to bych ?ekal u auta s takovou balancí.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 11.11.2013 at 16:04.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 11.11.2013   #358
Flame
Senior Member

 
Flame's Avatar
 
Join Date: 16.11.2007
Posts: 1 140
Default

Má v?bec smysl pomýšlet o koupi, když mám Athlon II X3 455 a ATi Radeon HD 5770?
__________________
Flame
Flame is offline   Reply With Quote
Old 11.11.2013   #359
Miondir
Regular Member

 
Miondir's Avatar
 
Join Date: 25.7.2004
Location: Ústí nad Labem/Brno
Posts: 661
Default

Quote:
Originally Posted by JackCY View Post
... mohlo by to za?vat grafika nepodporuje DX10.1 nebo co mají jako minimum
to se presne stane pokud to tva karta nepodporuje, stejne jako me, viz vyse, do menu se to normalne dostane, muzu cokoli menit nastavovat vcetne rozliseni atd az kdyz chces dat start hry tak to nejde..

diky gothaR za radu, funguje to
__________________
Miondir is offline   Reply With Quote
Old 11.11.2013   #360
Petersbond
Member

 
Petersbond's Avatar
 
Join Date: 14.11.2009
Location: near Plze?
Posts: 274
Default

Mohl by mi to n?kdo koupit, když mu pošlu peníze a popsat postup od steamu až do finále ??
Steam ú?et už mám. Dá se ud?lat platba p?evodem ??

Last edited by Petersbond; 11.11.2013 at 20:09.
Petersbond is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:47.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.