|
View Poll Results: Máte zájem o 1. CZ LFS ligu? | |||
Mám zájem a chci jet ligu s LX4 | 43 | 86.00% | |
Mám zájem a chci jet ligu s jiným autem, up?esním v postu | 21 | 42.00% | |
Nemám zájem | 3 | 6.00% | |
Multiple Choice Poll. Voters: 50. You may not vote on this poll |
|
Thread Tools | Display Modes |
19.1.2013 | #41 |
Regular Member
|
LX4 ?i jiná zadokolka mi vyhovuje, preferuji open trat? a nové v?ci, klidn? i ten tweak, slickmod.
Tweak jsem si zkoušel už n?kolikrát a je s tím docela sranda ob?as. Servery jsem také už vid?l ale na to se musí p?esn? sehnat tweak nastavení pro v?z aby se tam dalo p?ipojit tuším. Co se tý?e formátu, vidím tu op?t otá?ení pole, zajímalo by mne ?ím toho chcete dosáhnout? Co je cílem toho oto?ení pole pro vás. Já p?edjíždím rád a rád mám auta p?ed sebou. Ale p?edjížd?t 10-20 pomalejších aut, zábava tedy není. P?edjížd?t 3 auta která jsou rychlá je ale n?co jiného. To otá?ení roštu je defakto jen blokování rychlejších aut ve snaze ud?lat to zajímav?jší pro virtuální diváky a možná nahrát body slabším jezdc?m na dané trati. Bodování, p?edem definované, bu? podle n?jaké ligy, nebo odstrup?ované po 1 bodu, nap?íklad je plán pro 30 aut a tím pádem první má 30, druhý 29, atd. 30. má 1 bod (aby ne?ek že na n?j nic nezbylo ) Malým odstup?ováním se tak dá zmenšit náskok t?ch co dojíždí v top 5, kdy obvykle top 5 má znateln? více bod? a skoky za každé další místo jsou v?tší. Formát typu, Q, Sprint, Endurance by nebyl špatný asi. Pole nechat podle toho kdo jak dojede do cíle. Jenže nevím jaký zde bude zájem o 1-3h endurance závody. Takže bych to stejn? vid?l alá BTCC na 1 nebo 2 kratší. Pokud se otá?í celé pole do závodu pak by m?la být bodována i kvalifikace a závod by m?l být dostate?n? dlouhý alespo? hodinu p?i 20-30 autech. Co se tý?e plánu a ?asu, bylo by dobré nejd?íve se kouknout na ostatní ligy a události typu F1, hokej atd. kdy p?lka lidí to vzdá a jde radši ?um?t na telku nebo se jim to kryje s jinou ligou.
20.1.2013 | #42 |
Regular Member
|
Jsem pro, vít?z kvalifikace m?že dostat bod navíc
|
21.1.2013 | #43 | |
Administrator
|
Quote:
Ja v otaceni pole vidim jednak vetsi zabavu, napinavost, ale taky moznost se neco priucit - jak obrannou stopu, tak i predjizdeni. Startovni rost podle kvali je dobrej tak akorat pro kratky zavody, kdy se nevytvori takove rozestupy, ale v delsim se pole jedoduse rozjede a jestli se predjede za celej zavod 3x je to uspech... nemluve o tom, ze pri otocenym rostu startujes z mista, kde jsou stejnak kolem tebe obdobne rychli jezdci (vetsinou pomalejsi pred tebou), takze si zazavodis o dost vic, kdyz vis, ze ten pred tebou ti hnedtak neujede, ba naopak, bys ho mel postupne dojizdet, dojet a v nejlepsim pripade predjet. A se stejnou strategii jede ten, co startuje za tebou, takze se vyplati i sledovat zrcatka
21.1.2013 | #44 |
Senior Member
|
|
21.1.2013 | #45 |
Moderator
|
Moje stru?né poznámky k tomu nejd?ležit?jšímu:
- ned?le, 19:00 - kvali 20 minut, sprint na 15 minut, hlavní závod hodina, obracet 75% roštu (a? zkusíme i n?co nového) - zatím 1 divize? (rozd?lení podle HL/2 kvalifika?ní skupiny?) - bodování všech (32,31,30... + bonusy za kvali - 3,2,1; bonusy za finiš sprintu - 4,2,1; bonusy za finiš longu - 10,6,4,3,2,1) - pár open config? P?ipomínky? Jestli nebudou n?jaké závažné námitky, tak by to byla finální verze podoby závod?, jenom bych ješt? cht?l rozseknout tu kvali. V p?ípad?, že bude jen 1 divize, tzn. +- 40 a mén? p?ihlášených, tak hotlapy na jednu stranu poskytují dost ?asu zajet kolo, které vás dostane do té top32, kvali na dv? ?ásti zase v ned?li ve?er zapojí všechny, i za cenu protažení ve?era; do poslední chvíle není jasné, kdo bude a kdo nebude startovat, je to víc "GET REAL". ?asy z obou ?ástí by se pak zkombinovaly a ud?lal by se rošt, žádná další "hlavní" kvalda by nebyla. Názory?
21.1.2013 | #46 |
LFS Guru
|
nechapem zmysel hotlapov ked aj tak potom pojdu kvali vsetci. A este jedna vec...ako sa uploaduju hotlapy na open config? pocita sa tam potom aj neplatne kolo a take srandy? Ale hlavne to nejde na lfsw...takze prehnat to cez nejaky soft ktory bude simulovat lfsw?
|
21.1.2013 | #47 | |
Moderator
|
Quote:
O žádném softu, který by kontroloval HLVC u neofiko tratí, nevím. Jestli n?co takového ale je, m?žu to zkusit a ješt? nad tím pouvažovat (kdyby byl spíš p?íklon k hotlap?m).
21.1.2013 | #48 |
Administrator
|
HL má na klasických tratích nevýhodu, že n?kte?í mohou mít danou kombinaci zajetou 3 roky a vlastn? to nebude reprezentovat jejich sou?asnou "formu". Výhoda je zase ta, že tu v?tšinu, která HL nemá, to nutí se tra? nau?it p?edem a ne až v quali Ale komplikace s nemožností nahrávat open trat? mi p?ijde docela velká, pokud teda neexistuje kontrolní soft, který sežere poslaný HL a vyplivne jestli je valid a ?as. Nebo by každý musel HL n?kam uploadnout a ve?ejný link a ?as by dal do fóra, takže by si každý mohl zkontrolovat svého soupe?e, jestli to zajel ok - na to bych asi doporu?il extra vlákno, kam by se nesm?lo psát nic jiného, aby se pro organizátora zjednodušil sb?r t?chto informací.
|
21.1.2013 | #49 | |
LFS Guru
|
Quote:
|
|
21.1.2013 | #50 |
Senior Member
|
Myslis bokom?
Ja budem rad ,ked si zajazdim s tymi starsimi a aj premna novacikmi . Skoda ,ze Atti to uz vzdal
22.1.2013 | #51 | |
Member
|
Quote:
Pokud by m?ly být n?jaké bonusy, tak maximáln? za první místo v kvalifikaci a pak t?eba za nejrychlejší kolo v závod?. |
|
22.1.2013 | #52 |
Member
|
M?j názor
-Otá?ení celého roštu - ANO
-Pitstop - ANO (nejde o to, jestli tam musíš kv?li pneu nebo nádrži, ale je to zpest?ení a ur?itá strategie. A navíc opatrnost. (p?ejetí žluté ?áry, penalizace za rychlost)) -Bodování - P?esn? jak píše HonzaNB. -Motivace - Závodíme pro zábavu, jasn?, ale body nejsou motivace Klidn? bych poslala 50 -100 K? startovný na ceny a to nikoho nezrujnuje. (Ikdyž vím, že jsem bez šance) -Jak to tak vypadá, pojede se s LX4, ale rad?ji bych závodila s RAC/FZ5. |
22.1.2013 | #53 |
Senior Member
|
M? se líbí systém bodování LFSCART
Bodojí se všechny místa, vít?z má 50, 30. obdrží 1 bod. + 2 body z PP + 1 bod za nejvíce kol v ?ele. Poté se také uplat?uje bonus 10 bod? za ú?ast ve všech závodech, v p?ípad? jedné absence se bonus snižuje na 5 bod?. Více absencí znamená 0. Kvalifikace na 2 skupiny s rizikem, že n?kdo se do závodu nedostane (když bude 35 lidí nemá smysl d?lat 2 divize) (n?kolik stránek t?chto názorových p?est?elek jsem ne?etl, kdyžtak m? nakopejte za spam ) |
22.1.2013 | #54 |
Regular Member
|
ješt? m? napadlo, když jsem tu vid?l n?jaké nápady na tweak, co takhle vsunout jeden zavod rallyX?
|
23.1.2013 | #55 | ||
Administrator
|
Quote:
Quote:
- FZ5: podle m? jsou ve fyzice pneu chyby, které se zrovna na FZ5 dost projevují a i kv?li tomu je to auto proti LX4 mnohem v?tší výzva => úbytek lidí v dalších závodech by byl ur?it? v?tší, rozdíly mezi nejlepšími a nejhoršími taky. Kdyby vyšla nová fyzika, budu hlasovat pro FZ5 jako první. |
||
23.1.2013 | #56 | |||
Regular Member
|
Quote:
Quote:
Když už pitstop tak aby také m?l smysl a byl pot?eba kv?li nedostatku paliva ?i opot?ebení pneumatik. Quote:
--- Kvalifikaci bych dal normální online na serveru, vždycky se to dá rozd?lit na 2 ?i více skupin.
23.1.2013 | #57 |
Moderator
|
Nevynucený pitstop, "jenom tak", tady ur?it? nebude a tím myslím i vým?nu gum. Tohle auto vydrží na jednu nádrž p?es hodinu a ?tvrt, na jedn?ch gumách ješt? déle. Podle m? nemá smysl posílat lidi do pitu, aby si tam odplivnuli a jeli dál.
Bodování jsem se nakonec rozhodl rozseknout tím zp?sobem, jaký navrhnul Jarda, tzn. "vyp?j?ím" si bodování z LFSCART, upravím tak, aby sed?l na 32 pozic a aplikuju ho na dlouhý závod + body za polepos a spolu s nejdelším vedením bude i bonus za nej kolo. Nejd?ležit?jší pro tento systém pro m? byl argument, že p?ední pozice by m?ly být bodov? lépe ohodnoceny. Ve sprintu bude bodovat jednoduše prvních 15 - 15,14,13....1, protože bodovat sprint stejn? jako long mi p?ijde jako nesmysl. Nebudou se ud?lovat žádné bonusy. Bonus za kvali z?stává. Tímto bych uzav?el dotazovací ?ást. http://assets0.ordienetworks.com/ima...ith_it_dog.gif More news very brzy.
26.1.2013 | #58 |
Member
|
.yksratat mívulv isA .mísumen ?ntsalv ?xob od ež ,ínelt?vsyv es mák?od a itsonrtapo a iigetarts ,íne?tsepz il?vk potstip ijureferp ež ,mesj alasP .?vokáblb v okaj ot ej ydat ellow yT
|
26.1.2013 | #59 | |
Senior Member
|
Quote:
Flame Last edited by Flame; 27.1.2013 at 01:29. |
|
28.1.2013 | #60 |
Newbie
|
?aute
jsem tady docela nový a tento nápad ohledn? ligy se mi líbí . Takže jestli berete i "zelená?e" a není povinný volant tak bych si tu licenci aji koupil a jel bych s vámi . Za tu zábavu a zkušenosti to stojí, i když jak koukám by se toho zú?astnili samí profíci |