Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Assetto Corsa

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 18.11.2013   #41
HonzaNB
Member

 
HonzaNB's Avatar
 
Join Date: 19.12.2009
Location: Nový Bor
Posts: 473
Default

To ze je nastaveno PRO, jeste neznamena, ze jsou vypnuti pomocnici jako ABS a TC. U aut, ktera tuto funkci maji, je po startu vzdy zapnuta - je potreba si to jeste overit pres Ctrl-A, Ctrl-T pripadne pres miniaplikaci Elektronika (nebo jak se to jmenuje)
HonzaNB is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #42
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

U mna je vsetko OFF co sa tyka asistencnych systemov a realism PRO. Taktiez pouzivam H-cko + spojkovy pedal normalne, tak ako aj v LFS. Simulator ma podla mna simulovat co najvernejsie, preto si zapnem LFS alebo AC a nie NFS
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #43
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

Quote:
Originally Posted by Petersbond View Post
Jen se zeptám, default set OK. A co pomocníci ABS, trakce ..... co je povoleno zakázáno ?? Protože n?která videa z youtube mi p?ipadají, že je min. kontrola trakce zapnutá.
dame to na profile PRO co znamena ze vsetko je vypnute.
Pozeral som realne specs Lotusu exige scura a nejaku traction control to ma ale ked clovek zapne traction control v assetto corsa (v profile) tak som si nie isty ci je to nejaka vseobecna traction control alebo fakt traction control ktora funguje rovnako ako v danom realnom aute. Preto to nechame tak a budeme jazdit bez nej. Treba si zvykat - ked pride kombo Lotus 49 @ Monza tak ocenite ze ste jazdili bez trakcnej predtym

Videa na youtube som nepozeral. Iba na minule kombo BMW M3 E30 Imola ale potom som zistil ze to typek jazdi na semislickoch takze z toho dovodu dal cas o 4s lepsi.

Pablo: co sa tyka paliva tak ja jazdim na zaciatku s 30l ale to by som nehrotil...taky extremny rozdiel to nerobi a nemozem niekoho nutit kolko natankovat...niekto jazdi hotlap na dve kola...ja jazdim kym mi nedojde benzin.

Doplnil som pravidla...modrym su novinky

Last edited by bavorak; 18.11.2013 at 17:49.
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #44
aspect
Newbie
 
Join Date: 25.4.2006
Posts: 31
Default

Quote:
Originally Posted by HonzaNB View Post
To ze je nastaveno PRO, jeste neznamena, ze jsou vypnuti pomocnici jako ABS a TC. U aut, ktera tuto funkci maji, je po startu vzdy zapnuta - je potreba si to jeste overit pres Ctrl-A, Ctrl-T pripadne pres miniaplikaci Elektronika (nebo jak se to jmenuje)
tak to se musím p?iznat, že jsem m?l oboje zaplé. Když tak m? vymázni z "tabulky"
aspect is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #45
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

Quote:
Originally Posted by HonzaNB View Post
To ze je nastaveno PRO, jeste neznamena, ze jsou vypnuti pomocnici jako ABS a TC. U aut, ktera tuto funkci maji, je po startu vzdy zapnuta - je potreba si to jeste overit pres Ctrl-A, Ctrl-T pripadne pres miniaplikaci Elektronika (nebo jak se to jmenuje)
Ahaaaa....tak toto som jaksi nevedel... defaultne je fakt ABS zapnute u BMW M3 E30 a rovnako tak aj u Lotusu Exige Scura... toto teda nechapem...ja som pocital s tym ze realism PRO uz znamena automaticky vsetko vypnute a nie ze to budem musiet este pri kazdom nacitani hry vypinat dodatocne

Z tabulky z Imoly nikoho vymazavat nebudem...stejne o nic nejde...a myslim ze viac ludi to malo zapnute...da sa to zistit zo zaznamu

Zaroven ale neviem ci to zakazat... ja som totiz mal tu ideu s defaultnym setom ze clovek zapne a hra a o nic sa nestara...a teraz si stale pamatat vypnut abs je otrava
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #46
SIR
Regular Member

 
SIR's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: LB City
Posts: 811
Default

tak budu op?t mezi prvními, co n?co zajeli a ve výsledku mezi posledními v po?adí

1:55:464

Screen ze hry se mi n?jak nepovedl, tak alespo? p?ehled prvních 12 kol

PS: hotlapy jsou nuda i v AC
Attached Images
File Type: jpg Lotus_Exige_Scura-Vallelunga.jpg‎ (140.1 KB, 13 views)

Last edited by SIR; 18.11.2013 at 21:21.
SIR is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #47
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

ZMENA!!! Najjednoduchsie bude to nechat tak - ABS zapnute ako ked sa nastartuje a TC vypnute. Kto chce nech jazdi bez ABS a ked to napise k svojmu casu tak mu to dam do poznamky, aby bolo jasne preco je pomalsi
Ako som uz pisal BMW na Imole nechame tak... zaroven sa ospravedlnujem tym, ktori jazdili poctivo od zaciatku bez ABS, ze boli v nevyhode

SIR: hotlapy nuda su ale zvykaj si...malokto bude mat masinu na to aby hral multiplayer tak mozno ostaneme pri hotlapoch este dlho

Last edited by bavorak; 18.11.2013 at 22:09. Reason: ZMENA PRAVIDLA
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #48
SIR
Regular Member

 
SIR's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: LB City
Posts: 811
Default

Quote:
Originally Posted by bavorak View Post
...

SIR: hotlapy nuda su ale zvykaj si...malokto bude mat masinu na to aby hral multiplayer tak mozno ostaneme pri hotlapoch este dlho
to je pravda, dneska jsem m?l n?jak asi jen 30, minule tuším 45, takže je n?co špatn?

pokud je tedy ješt? n?jaké skryté nastavení ABS, nem?nil jsem a bylo zapnuté
SIR is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #49
Los[cz]
Member

 
Los[cz]'s Avatar
 
Join Date: 4.3.2005
Location: Most
Posts: 225
Default

Tohle má být pokus o sebemrska?ství?

Pokud je mi známo, tak AC ve výchozím nastavení PRO nastavuje ABS (CTRL+A) a TC (CTRL+T) podle reálné p?edlohy. Pokud je auto má v reálu, má je i v simu.

EDIT: screeny možno snímat klávesou F12, hromadí se ve Steamu. Jestli to správn? chápu, tak AC má vlastní ?ešení snímání screenu na F8, ale nevypozoroval jsem kam je pak ukládá.

Last edited by Los[cz]; 18.11.2013 at 21:52.
Los[cz] is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #50
HonzaNB
Member

 
HonzaNB's Avatar
 
Join Date: 19.12.2009
Location: Nový Bor
Posts: 473
Default

Quote:
Originally Posted by bavorak View Post
Zaroven ale neviem ci to zakazat... ja som totiz mal tu ideu s defaultnym setom ze clovek zapne a hra a o nic sa nestara...a teraz si stale pamatat vypnut abs je otrava
Tak to neres a staci, ze vsichni jedou s PRO nastavenim a defaultnim setem.

U bezneho auta se ti taky vzdy po nastartovani vsichni pomocnici sami opet zapnou.
HonzaNB is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #51
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

Quote:
Originally Posted by Los[cz] View Post
Tohle má být pokus o sebemrska?ství?

Pokud je mi známo, tak AC ve výchozím nastavení PRO nastavuje ABS (CTRL+A) a TC (CTRL+T) podle reálné p?edlohy. Pokud je auto má v reálu, má je i v simu.
Viem rozmyslal som tiez takto nad tym, ze v reale to auto ma rovnako zapnute abs (dookonca aj TC, ako som zistil v specs)

Zjednodusil som to teda na riesenie zapni AC a jazdi...ziadne dodatocne vypinanie v hre...realism PRO profil je podmienkou a je zakazane cokolvek menit (okrem paliva)

Edit: ospravedlnujem sa za chaos a caste zmeny v pravidlach v poslednej hodine

Last edited by bavorak; 18.11.2013 at 22:13.
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 18.11.2013   #52
Los[cz]
Member

 
Los[cz]'s Avatar
 
Join Date: 4.3.2005
Location: Most
Posts: 225
Default

1:53.532

F8 screeshoty se ukládají do Documents\Assetto Corsa\screens. P?kné ?isté, s vymaskovaným HUDem, ale tím pádem pro naše pot?eby nepoužitelné. F12 fotí komplet co vidíte.
Attached Images
File Type: jpg 244210_screenshots_2013-11-18_00004.jpg‎ (218.2 KB, 23 views)
Los[cz] is offline   Reply With Quote
Old 19.11.2013   #53
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

1:51:420 s ABS
1:52:216 bez ABS

Ale veru neviem ci budem schopny to este zlepsit...nejako som zacal stagnovat

Replaye (aj s abs aj bez)
Attached Images
File Type: jpg lotusExigeHl.jpg‎ (60.2 KB, 14 views)
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 19.11.2013   #54
Klouczech
Senior Member

 
Klouczech's Avatar
 
Join Date: 5.4.2007
Location: Jihlava
Posts: 1 272
Default

Mn? se teda nechce moc jezdit s manuální spojkou...

Pro? nenecháš volné nastavení pomocník? (s tím, že to doty?ný u svého ?asu uvede), a? vidíme, co je nejrychlejší?

Já jezdím vše OFF, krom? Clutch a Mechanical Damage. Opot?ebení gum mám taky nula, protože jde o hotlap...
__________________
http://www.facebook.com/PetrDolezal.Klouczech

Petr.Doležal aka Klouczech.Inferno
Klouczech is offline   Reply With Quote
Old 19.11.2013   #55
Petersbond
Member

 
Petersbond's Avatar
 
Join Date: 14.11.2009
Location: near Plze?
Posts: 274
Default

Mám to taky úpln? stejn?, ?azení s aut. spojkou.
Petersbond is offline   Reply With Quote
Old 19.11.2013   #56
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

Sak spojka v AC aj tak nic neznamena. teda nie je simulovana pokial sa nemylim. Ci ju stlacis alebo nie tak to rozdiel neurobi. Ja jazdim stale na PRO profile s DFGT bez spojky a ide to

Idea je taka...clovek nastavi PRO, zapne hru bez zmeny setupu a ide. Co v konecnom dosledku znamena ze bude mat zapnute ABS (popripade si ho moze vypnut ak chce) a vypnutu trakcnu.
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 20.11.2013   #57
Klouczech
Senior Member

 
Klouczech's Avatar
 
Join Date: 5.4.2007
Location: Jihlava
Posts: 1 272
Default

Quote:
Originally Posted by bavorak View Post
Sak spojka v AC aj tak nic neznamena. teda nie je simulovana pokial sa nemylim. Ci ju stlacis alebo nie tak to rozdiel neurobi. Ja jazdim stale na PRO profile s DFGT bez spojky a ide to

Idea je taka...clovek nastavi PRO, zapne hru bez zmeny setupu a ide. Co v konecnom dosledku znamena ze bude mat zapnute ABS (popripade si ho moze vypnut ak chce) a vypnutu trakcnu.
Jde hlavn? o to, že nemusím levou nohou šlapat spojku ale brzdu.
Zkusil jsem n?jaký kola se spojkou a mám úpln? otla?enou nohu od meziplyn?.
Lotus se chová divn?...

ABS ON, jinak všechno OFF
Attached Images
File Type: jpg vale.jpg‎ (307.4 KB, 22 views)
__________________
http://www.facebook.com/PetrDolezal.Klouczech

Petr.Doležal aka Klouczech.Inferno
Klouczech is offline   Reply With Quote
Old 20.11.2013   #58
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

Quote:
Originally Posted by Klouczech View Post
Jde hlavn? o to, že nemusím levou nohou šlapat spojku ale brzdu.
Zkusil jsem n?jaký kola se spojkou a mám úpln? otla?enou nohu od meziplyn?.
Lotus se chová divn?...

ABS ON, jinak všechno OFF
Sak si nechaj PRO a slapaj iba na plyn a brzdu...ja to tak mam...to som tym myslel...ci ked mas spojkovy pedal tak to nejde takto pouzivat?

Inak dost pekne casy...to by som si pozrel replay lebo kde stracam sekundu to fakt neviem...

Inak skusal som TC:
TC1 - o sekundu pomalsie...hrozne spomaluje na vyjazde zo zakrut.
TC2 - stale podla mna nepouzitelne ale uz sa da dostat blizsie k pb a setri to pneu
TC3 - dostal som sa blizko k pb ale stale mam pocit ze bez TC je to lepsie


edit: Klouczech...chcelo by to tvoj zaznam

Last edited by bavorak; 20.11.2013 at 01:03.
bavorak is offline   Reply With Quote
Old 20.11.2013   #59
Klouczech
Senior Member

 
Klouczech's Avatar
 
Join Date: 5.4.2007
Location: Jihlava
Posts: 1 272
Default

Quote:
Originally Posted by bavorak View Post
Sak si nechaj PRO a slapaj iba na plyn a brzdu...ja to tak mam...to som tym myslel...ci ked mas spojkovy pedal tak to nejde takto pouzivat?

Inak dost pekne casy...to by som si pozrel replay lebo kde stracam sekundu to fakt neviem...

Inak skusal som TC:
TC1 - o sekundu pomalsie...hrozne spomaluje na vyjazde zo zakrut.
TC2 - stale podla mna nepouzitelne ale uz sa da dostat blizsie k pb a setri to pneu
TC3 - dostal som sa blizko k pb ale stale mam pocit ze bez TC je to lepsie


edit: Klouczech...chcelo by to tvoj zaznam
Já v AC dal uložit replay, ale kam se uložil, to nevím.

Zajímaly by m? ?asy ješt? se stabilizací...
__________________
http://www.facebook.com/PetrDolezal.Klouczech

Petr.Doležal aka Klouczech.Inferno
Klouczech is offline   Reply With Quote
Old 20.11.2013   #60
bavorak
LFS Guru

 
bavorak's Avatar
 
Join Date: 31.5.2008
Location: Žilina, SVK/Praha, CZE
Posts: 1 712
Default

Quote:
Originally Posted by Klouczech View Post
Já v AC dal uložit replay, ale kam se uložil, to nevím.

Zajímaly by m? ?asy ješt? se stabilizací...
..User/Documents/Assetto Corsa/replay

Inak ty tam musis nejake vracaky jazdit cez rucku...inak fakt nechapem ako das skoro o sekundu lepsi cas ako ja

Ozaj a skusali ste sa niekto hrat s vonkajsou teplotou? dost vyrazne to vyplyva na chladenie pneu

Stabilizaci myslis TC? sak vyskusaj... rovno chod na TC3 lebo ako som pisal, tie dve predtym nemaju vyznam. Prilis brzdia na vyjazdoch.
bavorak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:52.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.