Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Assetto Corsa

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 3.2.2015   #1081
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Nevim jestli Youtube pres nejaky flash zvladne nahookovat do ostatnich procesu a nahravat obraz plynule z her. Jim to opravdu funguje? Flash sotva je rad ze prehrava h264.

OBS zkousel jsem posledni 0.64b verzi, stale stejne, jak puvodni s x264 tak tu s VCE.
Jakmile je GPU vytizeno na 100% pak OBS neni schopno zaznamenavat plynule ani v AC ani v Heaven.
Dxtory zvladne AC ale ne Heaven.
Fraps zvladne nahrat plynule vsechno.

Zkus pustit AC nebo neco jineho a zatizit GPU na 100%, OBS pote stale zvlada nahravat ani by vysledne video skubalo?

Zachytavani obrazu se lisi take podle Win, mam 8.1x64. OBS nemusi mit zrovna nejlepsi zachytavani ve Win8.1 oproti starsim Win.

Kdyz GPU neni vytizena na 100% ale na mych v AC prumernych 60% pak neni problem nahravat 60fps bez skubani, jakmile ale GPU je na 100% pak OBS nezvlada zaznamenavat plynule ani 30fps. Nezalezi na kodeku, kvalite, atd. tyto casti stihaji v poradku.

---

Dalsi bug Kunosu od verze 1.0.3:
FPS limiter limituje o 6 fps nize a fps v te jejich app se mi zda vice nestabilni.
Fraps take ukazuje 77fps misto 83 jez mam jako limit, neni to jen chyba app v AC ale zase se hrabali v renderingu a neco tam podelali. Opravi jedno, poskodi neco jineho, taliani.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 3.2.2015 at 22:45.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1082
salik1992
Member

 
salik1992's Avatar
 
Join Date: 30.4.2011
Location: Brno
Posts: 276
Default

Quote:
Originally Posted by JackCY View Post
Jakmile je GPU vytizeno na 100% pak OBS neni schopno zaznamenavat plynule ani v AC ani v Heaven.
Tak ano, pokud chci k enkódování videa použít GPU, tak se nem?žu divit, že to nejde p?i zatížení na 100%.


Quote:
Originally Posted by JackCY View Post
Zachytavani obrazu se lisi take podle Win, mam 8.1x64. OBS nemusi mit zrovna nejlepsi zachytavani ve Win8.1 oproti starsim Win.
Já mám W7 a co vím, tak W8 a vyšší mám mnohem lepší zachytávání oproti ostatním. Alespo? se to tvrdí ve všemožných topicích o nahrávání videa s Oculusem nebo klonování jeho obrazu jinam.
__________________
aka Ag Salomon Cz
I don't live for speed anymore. Now iRace.
salik1992 is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1083
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by salik1992 View Post
Tak ano, pokud chci k enkódování videa použít GPU, tak se nem?žu divit, že to nejde p?i zatížení na 100%.
Na kodeku prave nezalezi, stejne vypadky snimku ve vyslednem videu i kdyz pouziji x264 s OBS kdy GPU jede na 100% (CPU i s kodovanim x264 pod 50%). Navic jine zachytavaci programy to zvladaji, Fraps kdekoliv, Dxtory v AC. VCE je samostatne na GPU a zatizeni GPU hrou apod. na jeho vykon pro komprimaci nema vliv. Schvalne jsem zkousel co to VCE dokaze, na quality preset da 1920x1080px@40-45fps, balanced 1920x1080px@50-55fps, speed 1920x1080px@80fps. Kdyz nestiha kodovat tak se zastavi video, alespon s OBS to dela ktere tomu stale cpe i opakovane snimky a proste encoder udusi. V Dxtory to jede co to zvladne a fps je variabilni.

Quote:
Já mám W7 a co vím, tak W8 a vyšší mám mnohem lepší zachytávání oproti ostatním. Alespo? se to tvrdí ve všemožných topicích o nahrávání videa s Oculusem nebo klonování jeho obrazu jinam.
Taky jsem neco takoveho cetl, ale spise bych rekl ze to je ve spojeni s nahravanim desktopu.
Tech rezimu/zpusobu nahravani/zachytavani obrazu je nekolik a ne vsechny jsou vhodne pro hry a dostatecne rychle. Nekomu vadi ze Fraps snizuje fps na nasobek fps videa a tak spousta jinych nahrabavich utilit pouziva jine mody nahravani ktere nesnizuji fps ale jsou dosti pomalejsi a trpi vypadky snimku :/
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1084
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Quote:
Originally Posted by JackCY View Post
Nevim jestli Youtube pres nejaky flash zvladne nahookovat do ostatnich procesu a nahravat obraz plynule z her. Jim to opravdu funguje? Flash sotva je rad ze prehrava h264.
....
Len ta poopravim. Youtube uz nejaku chvilu zabudol na historicky flash a presiel na HTML5 , ktory je viac kompatibilny
Spust si nejake video na YT a klikni pravym mysakom do obrazu
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1085
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by Puma /// View Post
Len ta poopravim. Youtube uz nejaku chvilu zabudol na historicky flash a presiel na HTML5 , ktory je viac kompatibilny
Spust si nejake video na YT a klikni pravym mysakom do obrazu
Nepresel, je to stale jen experimentalni. Chrome nepocitam to je Google vytvor a cely prohlizec je napojen a pretvoren na Google sluzby narozdil od FF, IE, Opery. Pouziva tak uplne neco jineho vlastniho na prehravani videa a Google sluzby. Ve FF je defaultne stale Flash a HTML5 co Google ve FF zpristupnil a jde zapnout na youtube.com/html5 neummi prehrat vic jak 720p nebot vetsi rozliseni Google v HTML5 mimo Chrome nezpristupnil a je to tak na desktopu vcelku nepouzitelne.

---

Taksi: ani jsem nebyl schopen to nahookovat na proces ktery jsem chtel nahravat, pri vybrani komprese LameMP3 to na me rvalo ze pry nepodporuje Tot asi k tomuto open source pokusu o free Fraps.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1086
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Já jsem OBS na doporu?ení zde p?ed ?asem zkoušel, ale vzhledem k tomu, že mám asi slabší HW a AMD grafiku (i5-760, HD 6850) se mi to nepovedlo nastavit tak, aby z toho vylezlo n?co použitelného a to ani v 720p. Mám dojem, že jsem i n?jak bojoval s 1200->1080, ale už si nepamatuji co p?esn?. Jestli p?idají podporu pro AMD, tak už vidím jak to bude pro R7 a výš, takže zase ut?u.

Pokud je v tom n?kdo zb?hlý a doporu?il by rozumné parametry pro AC a m?j HW... Monitor mám 1920x1200 a up?ednostním spíše úpln? plynulé 720p bez artefakt? než nedokonalé 1080p.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1087
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by JackCY View Post
Nepresel, je to stale jen experimentalni. Chrome nepocitam to je Google vytvor a cely prohlizec je napojen a pretvoren na Google sluzby narozdil od FF, IE, Opery. Pouziva tak uplne neco jineho vlastniho na prehravani videa a Google sluzby. Ve FF je defaultne stale Flash a HTML5 co Google ve FF zpristupnil a jde zapnout na youtube.com/html5 neummi prehrat vic jak 720p nebot vetsi rozliseni Google v HTML5 mimo Chrome nezpristupnil a je to tak na desktopu vcelku nepouzitelne.
No práv? p?echází a ve FF asi brzo taky
http://www.svethardware.cz/youtube-u...be-flash/39905
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1088
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Quote:
Originally Posted by JackCY View Post
Nepresel, je to stale jen experimentalni. Chrome nepocitam to je Google vytvor a cely prohlizec je napojen a pretvoren na Google sluzby narozdil od FF, IE, Opery. Pouziva tak uplne neco jineho vlastniho na prehravani videa a Google sluzby. Ve FF je defaultne stale Flash a HTML5 co Google ve FF zpristupnil a jde zapnout na youtube.com/html5 neummi prehrat vic jak 720p nebot vetsi rozliseni Google v HTML5 mimo Chrome nezpristupnil a je to tak na desktopu vcelku nepouzitelne....
Tak to sa osrpavedlnujem za neuplne info z mojej strany... Pouzivam Chrome, prave kvoli prisposobenosti na google account, kedze vyuziva vela google sluzieb, je to prakticke, aspon premna. Nemal som s nim nikdy nejake velke problemy. No a HTML5 je v Chrome uz plne podporovany bez akychkolvek obmedzeni rozlisenia. Nerobi mu problem ani 4K
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1089
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Pablo: Me obcas taky OBS zlobi kdyz se hrabu v profilech a nahodne mi nedodrzi nastaveni pomeru stran. Ukoncit a zpustit znovu, protoze nastaveni mam dobre, maji tam chyby.

Pro VCE/QS se musi orezavat na max 1920x1080px. Pro VCE od Nvidie asi taky.

Hura konecne Google zpristupni HTML5 videa. Ve Chrome si nacpali proprietalni hracicky na dekodovani misto opensource jako pouziva a drzi se ho FF. A tak na ty jejich vymozenosti se cekalo v opensource a dohadovali se kam se HTML5 posune, Google chtel i odstranit h264 ale to nejak neproslo a snad ve Chrome do ted zustalo. FF videa zvladne ale Google je zatim nechtel zpristupnit v plne parade. To jsou ty jejich tahanice kvuli patentum na ruzne technologie, s h264 musis platit a platit, tak se snazi s WebM aby to same bylo zadarmo (zadarmo tedy pro ne velke korporace).

Chrome, mam ho ale skoro nepouzivam, nikdy me nejak nenadchnul a jsem zvykly z FF si vsechno prizpusobit i kdyz uz toho nepouzivam tolik jako drive, jsem liny to prehrabat a vsechny pluginy preintalovat ze stareho laptopu

Flash zvladne 4K ale jeho dekoder je neskutecne pomaly.

HD6850...

VCE u AMD je u techto GPU a APU:
Quote:
VCE 1.0
Radeon HD 7900 series/Radeon R9 280X dGPU
Radeon HD 7800 series dGPU
Radeon R9 270X/270 dGPU
Radeon HD 7700 series/Radeon R7 250X dGPU
A10 – 58XX (and other variations) APU
A10 – 68XX APU

VCE 2.0
Radeon R9 290x/290 dGPU
Radeon R7 260X/260 dGPU
A10 – 7850K APU
A4-5350, A4-3850, or E1-2650 APU
A4-1200/A6-1450 APU

...
R9 285 ma take VCE a je skoro 2x rychlejsi nez to v 280/290
HD 6850 VCE nema, musel by jsi mit alespon HD 7xxx.

AC config... hmm... dej vsechno na minimum. Nastav si 1920x1200px. Jestli to ma i s minimem problemy v MP pak jedine jinou GPU. Pokud to ma FPS dost tak si postupne zacni zvedat ruzne efekty ktere chces a maji viditelny dopad a nezerou jen vykon bez viditelne zmeny. Nejvice zere fps:
  • odlesky, nech na static nebo vypnout na minimum
  • PPE, aneb shadery
  • AA, osobne nepouzivam na hrani nikde, pouze na videa, rozmazava to obraz
  • AF
  • Shadows
  • World detail
Jelikoz AC je spatne optimizovane tak ani ja to nezapinam s 280x vsechno na max nebot na jedne trati to da 120fps a na jine 60fps jenom diky stinum a detailum sveta. Staci to stahnout o jeden stupen dolu a vse je ok. Asi maji spatne LOD na nekterych tratich.


HD 6850 ma jen 1GB VRAM? Tam bude asi dost trpet, koukni kolik si AC rekne pri minimalnim nastaveni v MP a zkus to udrzet pod 1GB. Jakmile to bude chtit vic VRAM nez karta ma pak to bude brat z normalni RAM a fps ti spadne na nepouzitelne minimum.


S mym nastavenim vidim casto kolem 1.6-2.2GB.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 4.2.2015 at 15:05.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1090
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Ja mam AC pustene cez NTB, k nemu mam pripojeny 24" 1080p a vsetko to tlaci cez GT555M co teda nieje ziaden zazrak. Cpu i5-2430M 8GB ram. Vsetky detaily a PP mam postahovane na minimum (nepotrpim si na detaily, skor na plynulost) Na niektorych tratiach mam aj 80fps niekde okolo 50. Pri plnom roste na starte okolo 30-35

Tak podla najnovsich informacii to vyzera ze sa nam dostane aspon nejaka forma pocasia do AC okrem casu. Som zvedavy

Last edited by Puma ///; 4.2.2015 at 17:44.
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1091
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default



__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1092
Klouczech
Senior Member

 
Klouczech's Avatar
 
Join Date: 4.4.2007
Location: Jihlava
Posts: 1 272
Default

Quote:
Originally Posted by JackCY View Post
Tak jsem to trochu potrapil a po par 1:41.8xx padlo too:



AC - E30 DTM @ Vallelunga - 1:41.656


Jen stale nemohu najit slusny nahravaci program.
Super ?as.

Jenom stále nechápu, že ti tam ty kvalty tak rychle padaj? používáš spojku?
I když jsem se dnes chvilku snažil, po?ád mám nejlépe 1:42.5
Auto mám na brzdách neklidn?jší a jakoby mi i víc klouže.

N?jak nechápu, kde d?lám chybu Pora?
__________________
http://www.facebook.com/PetrDolezal.Klouczech

Petr.Doležal aka Klouczech.Inferno
Klouczech is offline   Reply With Quote
Old 4.2.2015   #1093
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Ja kdyz se nerozjezdim tak jsem za 1:42.5xx taky rad
Jsem to ted zkousel a zacinal jsem na 1:42.8xx-9xx. Zmaten z RUF ktery jezdi jinak a brzdi uplne jinde. Vcera jsem myslel ze ten RUF poslu ze skaly jak to jezdi jinak a hrabe to i na 2ku na rovince.

Ono se to obcas nezda ale staci jit trochu pomalu a sup +0.2s. Takhle netrefim 3 zatacky a uz je to nad pul sekundy ztrata s E30 DTM. Clovek si musi zvyknout na grip level a jak moc nebo malo auto a setup zataci. Radeji se snazim brzdit drive nezli pozdeji ale nekdy to nevyjde a tak najezd klouzu vsema ctyrma. Nesmi se to ale prestrelit moc jinak te to moc vynese. Rychlejsi to ale podle me nebude nez kdyz se to projede ciste a dobre se vyjede.

Klouze to dost a projet ciste neni jednoduche, zvlaste pokud clovek meni auta. Ti poslu set, uvidis jake tocidlo to je Kdyz se to trefi tak to ale jede slusne nebot to ma lepsi predni pritlak a diff na coast to nebrzdi ve vraceckach.

Replay toho bohuzel dost vyfiltruje i kdyz je to "singleplayer". Spojku treba neukazuje vubec. Rucni brzdu Kunos app neukazuje nikdy. Sam se pak ani nemam na co podivat jak jsem to vlastne zajel. Jestli jsem ve vracaku jel pres rucku nebo jak jsem to tam hodil.

Urcite to chce trefit dobre T1 a proletet ji rychle, nesmykat moc prednimi pneumatikami a neskrtat obrubnik nez minimalne. Jezdim na medium a tak mi par kol trva nez ohreji pneumatiky a take mi to da moznost si na auto zvyknout nebot pro me sednu a jedu prvni kolo PB opravdu neni. Spis tak sednu jedu a postupne se k PB dohrabu.

Na razeni, ubrat plyn, na brzdach si plyn pridavat aby to min brzdilo motorem, ne moc jinak si prodlouzis brzdnou drahu nebo ti bude ABS pracovat na prednich kolech. I kdyz zrovna s E30 DTM, jel jsem to s brzdami na max na 100% + ABS takze ABS pracuje porad. Na brzdach zvlaste s ABS auta radi tancuji a tak nekdy zatacim na druhou stranu nez je zatacka kdyz brzdim proste podle toho kam to klouze se to musi srovnat, tuknout plyn, nebo i trochu ubrat na brzdach.

Kdyby Kunos snizil to silne brzdeni motorem na spouste aut vubec by mi to nevadilo, je to otravne.

A podrazovat pozdeji take pomuze snizit to silne brzdeni motorem, kdyz na to clovek nezapomene po navyknuti podrazovat brzy.

---

Jinak co se tyce loveni posledni sekundy apod. tak uz je to spis na telemetrii a porovnavat kde clovek ztraci a nebo naopak ziskava, kde by se dalo jet rychleji a pripadne jak. Posledni cast pri snizovani casu a stejne tak konzistence pri zavode je spis o psychice, nemit strach jet na hrane a soustredit se, nemyslet. Pro me je casto horsi a vice nachylne na chyby jet pomaleji v simech nez kdyz tomu muzu slapat svoje tempo. Proto neni moc dobre zvolnit pred koncem zavodu a uz to jen pomalu dovezt napriklad, najednou se auto chova jinak kdyz se jede pomaleji, lepsi si jet svoje naucene tempo az do zamavani vlajky.

Telemetrii jsem v AC jeste nezkousel jen vim ze existuje nejake ACTI a snad Motec program to umi vizualizovat. Nevim jestli to umi nacist data i z replaye nebo jen z ziveho jezdeni. Muzem zkusit jestli chces porovnat.

Osobne bych si nastavil volant na maly uhel, dejme tomu 540?, proste tak abych nemusel ruckovat ve vraceckach nebo jen minimalne a vetsinu zatacek jezdil s jednim drzenim volantu ale zaroven to nebylo moc rychle a nepresne. FF male abych se s tim nepral ale zase ne tak male abych nic necitil, informace z FF chci ale nechci aby mi FF kradlo volant z rukou a jezdilo to nekam jinam diky FF nez chci.
E30 DTM ma v AC vcelku maly rejd a velky uhel volantu neni potreba.

Nekrade ti FF volant z ruky pri brzdeni s ABS? Ja jen vidim ze auto obcas tahne na jednu stranu nebo sebou haze lehce ze strany na stranu jak se zapina ABS stridave na jedne a druhe strane auta, ale staci kdyz to drzim rovne nebo lehce zatocim kontra podle toho kam to jede a kam chci.


Na uceni toho auta je GroupA verze asi lepsi, neni to takova potvora a da se s tim jezdit i bez ABS ktere to defaultne nema. Jen tomu chybi ten 6 kvalt.
Pokud je na nekoho E30 DTM moc divoka tak urcite nejdriv vzit GroupA a nebo dokonce beznou M3 S1 a postupne se projezdit k silnejsim verzim.
A nebo naopak se naucit jezdit mnohem zakernejsi auta a potom DTM bude pripadat lehka

Ja jsem v AC zacal s RUF na Nordscheilfe a to je poradna potvora.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 5.2.2015 at 02:32.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 5.2.2015   #1094
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Takto skubane nahrava OBS a to jsem i omezil fps aby GPU nebyla na 100% a jela jen asi na 50%, stejne to obcas snimek zahodi. Uz me jedine napada ze se tomu nelibi zapnute AA.



AC - E30 Group A @ Vallelunga - 1:45.009


1:44 zajet jde, ale uz se mi nechtelo.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 7.2.2015   #1095
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Tady maji nemci (http://www.schwarzbierbude.de) downloader/autoupdater aut/trati/app pro jezdeni na jejich serverech, ze to clovek nemusi hledat a stahovat rucne po jednom.

Cele to ma ted asi 16GB rozbalene a stahuje se 3.16GB rychlosti 145KB/s nebo v noci 500KB/s.
Musi se nastavit cesta v konfiguraci kam extrahovat obsah archivu, coz by melo byt do AC, ja jsem si to dal do provizorni slozky a do AC si to kopiruju zatim sam. Druha cesta na nastaveni je kam ulozit stazene archivy.

Casto program pise chybove hlasky pro nic za nic. Vypnout spustit znovu.
Nakonec se to rozholdo fungovat kdyz po Neuinstallation = new installation to dalo chybovou hlasku, tak jsem dal pote Update a rozbehlo se to. Tyhle dve proklikat a snad se download spusti.

Extra si to uklada profil toho co to stahlo a nainstalovalo, radeji nemazat nejak nebyl pote schopen poznat co uz je nainstalovane mozna ani stazene kdyz jsem to zkousel.

Urcite se updater bude ptat na Download Ticket = D/L-ticket. Zaregistrovat na webu, stahnout updater a vlevem sloupci na hlavni strance je "Autodownload --- D/L-ticket --- ABCD" ono ABCD cislo se zadava do updateru a vypada ze je asi jedno pro kazdy ucet.

Heslo a info o serverech je v pravem sloupci webu ale heslo ani ve volne dny bez organizovaneho zavodu nefunguje na vsechny servery, nevim proc.


Maji tam hodne trati a aut, ale treba Donington maji tu druhou verzi od nekoho jineho. RSR pouziva tu co jsem daval vyse, jinou jsem zatim nejezdil.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 7.2.2015 at 14:19.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 8.2.2015   #1096
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

"TAM League Server2" - Donington - E30 Group A (zadne ABS nebo TC apod.)

Jezdi se dobre rychle, je tam nekolik lidi z TAM co umi jezdit.
Vcera jsem si tam vyborne zazavodil, zavody jsou na 17kol coz je asi pul hodiny. Dlouhe? Mozna, nuda? Rozhodne ne kdyz na me kazde kolo nekdo stahuje skoro 1s a kdyby se 2x skoro nevyboural tak me predjel. Musim doladit taktiku (volba pneu a kridel). Dobre souboje na vybornem kombu.
Dneska jsem to minul koukal jsem tam asi moc brzy ale pry zacinaji jezdit od 7-8pm GMT, ted je 2 rano a zapichnuli to.

Pokud ma nekdo chut si zazavodit a ne se plouzit tak doporucuji. Klouczech treba? Tempo je opravdu slusne. Server je public, ale jsou tam TAM, kdyz to nekdo v T1 rozbori tak daji restart apod. nemel jsem problem s nejakym chaosem.

Doporucuji. Setup muzu kdyztak dat.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 8.2.2015 at 02:35.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 8.2.2015   #1097
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

JackCY: Jo moje HD6850 má jen 1GB. Pro normální ježd?ní jsem si to nastavil tak, že to n?jak funguje. FPS sice nemám moc, po startu je to ob?as trochu loterie, ale pak už to jde. S OBS jsem nahrával jen single (hotlap), abych to trápil mén?, ale stejn? to nebylo plynulé, i když mi to skoro celou dobu ukazovalo 50 fps a 50 jsem nahrával. Co jsem koukal na vytížení CPU, ob?as šlo ke 100%, ale jen takové ob?asné špi?ky. Na GPU jsem nekoukal, vlastn? na to asi nemám žádný sw nebo o n?m nevím - možná je i n?co p?ímo v AC? Já te? mám tak málo ?asu, že jsem rád, že si v?bec ob?as zajezdím, n?jak už se mi nechce hodiny se v tom hrabat. Z?ejm? to bude muset vydržet do upgrade PC.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 8.2.2015   #1098
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
JackCY: Jo moje HD6850 má jen 1GB. Pro normální ježd?ní jsem si to nastavil tak, že to n?jak funguje. FPS sice nemám moc, po startu je to ob?as trochu loterie, ale pak už to jde. S OBS jsem nahrával jen single (hotlap), abych to trápil mén?, ale stejn? to nebylo plynulé, i když mi to skoro celou dobu ukazovalo 50 fps a 50 jsem nahrával. Co jsem koukal na vytížení CPU, ob?as šlo ke 100%, ale jen takové ob?asné špi?ky. Na GPU jsem nekoukal, vlastn? na to asi nemám žádný sw nebo o n?m nevím - možná je i n?co p?ímo v AC? Já te? mám tak málo ?asu, že jsem rád, že si v?bec ob?as zajezdím, n?jak už se mi nechce hodiny se v tom hrabat. Z?ejm? to bude muset vydržet do upgrade PC.
HWinfo ti ukaze vytizeni CPU a GPU a zbylou pamet, teploty, rychlosti, vetraky a dalsi.

Ten start zavodu je problem ve vetsine her, je tam moc aut = polygonu a kour od pneumatik. Kdyz clovek startuje vzadu tak je to problem se slabsim HW. Na zacatku rostu to az takovy problem neni kdyz se kouka z auta ven dopredu nebot tam tech aut je minimum v zornem uhlu.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 12.2.2015   #1099
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by JackCY View Post
HWinfo ti ukaze vytizeni CPU a GPU a zbylou pamet, teploty, rychlosti, vetraky a dalsi.

Ten start zavodu je problem ve vetsine her, je tam moc aut = polygonu a kour od pneumatik. Kdyz clovek startuje vzadu tak je to problem se slabsim HW. Na zacatku rostu to az takovy problem neni kdyz se kouka z auta ven dopredu nebot tam tech aut je minimum v zornem uhlu.
To je jasné, ?ím ten start je, zase taková trubka nejsem

HWiNFO jsem si vzpomn?l že mám, díky za p?ipomenutí, roky jsem to nepoužil a n?jak mi to vypadlo z hlavy. Ledacos se tím vysv?tlilo. Nevím jestli jsem psal zde nebo jinde, že pom?že zav?ít opravdu všechny programy, p?evážn? prohlíže?. Te? koukám, že bez AC mám zabráno 276MB dedicated VRAM a když zav?u Chrome (asi 30 záložek), je to 77MB. Tj. jak využívá HW akceleraci tak zabírá i VRAM, po zav?ení se uvolní a je mnohem více k dispozici pro AC, pozd?ji se p?ejde k využívání dynamic. Nepo?ítám, že na web stránce b?ží n?co náro?n?jšího a žere to ješt? CPU/GPU. Když jsem pustil AC v single, m?l jsem zabráno 1GB dedicated a 127MB dynamic, takže mi VRAM pam?? nesta?í (už s vypnutým Chrome).
Zkusím o víkendu poladit nastavení detail? atd tak, aby ten 1GB VRAM sta?il. CPU a GPU má maximální využití 100%, všechno se p?etaktovává podle nastavení, takže tady už jsem na strop? a dlouhodob? pom?že je upgrade.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 12.2.2015   #1100
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Nepomuze:

Quote:
Spa 24 aut MP4GT3, posledni pozice

1920x1200
LOD -0.65, minimum
min 80fps 1425MB, GPU 50-67%, CPU 60-70%
LOD 2.0, minimum
min 80fps 1377MB, GPU 50-67%, CPU 60-70%
LOD -0.65, vlastni
min 60-62fps 1723-1787MB, GPU 74-83%, CPU 63-68%
LOD -0.65, vlastni, 83fps limit
min 60-62fps 1746MB, GPU 74-77%, CPU 60-65%

1280x800
LOD -0.65, minimum
minimum 80fps 1378MB, CPU 60-70%
Kunos tam evidentne ma hodne velke zuzeni nekde a i s vykonym strojem to nepobezi nad 80fps na startu. GPU nebezi ani na 75% ani CPU a presto to vice neda.

Pri zavodeni online a na jinych tratich mam GPU s vlastnim nastavenim i na 100% a CPU nekdy take dostane zabrat az na 80% celkove.
Optimalizace + Kunos = nula. Beta kvalita :/

Quote:
Q: What system requirements are needed to run Assetto Corsa?

Minimum PC requirements:
OS: Windows Vista SP2, 7, 8, 8.1
Processor: AMD Athlon X2 2.8 GHZ, Intel Core 2 Duo 2.4 GHZ
Memory: 2 GB RAM
Graphics: DirectX 10.1 (AMD Radeon HD 6450, Nvidia GeForce GT 460)
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 15 GB available space
Sound Card: Integrated

Recommended PC requirements:

OS: Windows Vista, 7, 8, 8.1
Processor: AMD Six-Core CPU, Intel Quad-Core CPU
Memory: 6 GB RAM
Graphics: DirectX 11 (AMD Radeon 290x, Nvidia GeForce GT 970)
DirectX: Version 11
Network: Broadband Internet connection
Hard Drive: 30 GB available space
Sound Card: Integrated
Na minimum zapomeli napsat ze to chce minimalne 2GB VRAM. 2GB RAM take stacit podle me nebude, alespon 4GB.
A na doporucene tam napisi high end... 290x a 970. Opravdu videt na co to delaji, aneb na optimalizace kaslem, kupte si lepsi HW

Mam GPU 280x (1.1/7.2GHz), CPU 4690K (4.6/4.2GHz) a jede to OK, problem neni s GPU ale s AC kdyz to nekde zlobi.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 12.2.2015 at 19:57.
JackCY is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:43.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.