Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13.6.2006   #1
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default H razeni z Genius F16

H trazeni me velmi zaujalo a tak jsem si rekl ze si ho zkusim spachat. Nejlevnejsi variantou je pouzit obycejny joystick. Pod ruku se mi dostal Genius F16 do USB za cca 250kc Co vsechno jsem s nim provedl?
1) Odstranil jsem puvodni paku, jednu pruzinku ktera vracela joy do stredove polohy a kabelaz k jejim tlacitkum proroze na radicce nejsou treba. (mozna si udelam jeste nejaky maly panel s tlacitky) Pak jsem joy pomoci prkna pridela k zidli do der pro podrucky ktere nemam.


2) Nasel jsem doma tycku o prumeru 9mm ktera presne a pevne vlezla do vnitrku osy puvodni paky. Nasel jsem i starou kouly z vozu Skoda 120 pro kterou jsem musel ze srobu M12 delat redukci pro uchyceni. Takze sroub jsem zkratil, vyvrtal do nej diru a vyrizl uvnitr zavit M8. Na tycce pribyl take kousek zavitu M8.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250


Last edited by Kid222; 11.11.2016 at 15:19.
Woyta is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #2
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

3) Dale bylo treba vymyslet jak udelat kulisu. Napadlo me reseni pomoci nerezoveho plechu a sroubu v ose paky. (jeste se bude vylepsovat pro rychlejsi razeni :-) )


4) Pak uz zbyvalo paku jen barevne sladit s mym Driving Force PRO. Protoze se mi ale pohled na kulisu nelibil a ani s nim na zacatku nebylo pocitano, usil jsem si ze zbytku kuze pytel na radici paku.

__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #3
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

5) Vysledek:



Jako ofladaci SW jsem pouzil shifter1_07_fix z http://forum.rscnet.org/showthread.php?t=232514
Jak se na tom jezdi? Jako v pravem aute. Jen jeste trochu poupravit kulisu pro velmi rychle razeni.
//Sry za rozdeleni do vice prispevku ale limitace 4 obrazky v prispevku.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #4
Kid222
Moderator

 
Kid222's Avatar
 
Join Date: 4.12.2005
Location: Bezm?rov
Posts: 3 443
Default

:O :up: :clap: :bow: parada!!
__________________
Achievement unlocked:
Get 3rd place in forum spam rank
Kid222 is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #5
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

nice!! funguje to dobre i bez FF? necestuje ta paka kam se ji zachce?
jet is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #6
PerG
Regular Member

 
PerG's Avatar
 
Join Date: 8.6.2005
Posts: 621
Default

Tak to teda smekam
PerG is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #7
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Quote:
Originally Posted by jet
nice!! funguje to dobre i bez FF? necestuje ta paka kam se ji zachce?
Pokud mas FF joystick, pouzij tohle (kulisu budes bohuzel potrebovat stejne, joystickovy FF na to neni idealni, vysvetleni je v tom odkazu).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #8
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Super, ale myslím, že nakonec tu kulisu stejn? ud?láš klasicky aby bránila klacek a ne šrouby, jako t?eba zde, tj. asi bude pot?eba jí ud?lat trochu vejš, aspo? z ftky to tak vypadá. Vid?l jsem ješt? úpravu, kdy ty "zuby" kulisy byly zbroušený aby šlo rychleji ?adit 2-3, 4-5, obrázek nem?žu najít, tak asciigrafika
Code:
 _   _   _
| | | | | |
| |/  |/  |
|         |
|  /|  /| |
|_| |_| |_|
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #9
zipper
LFS Guru

 
zipper's Avatar
 
Join Date: 10.9.2005
Location: Brno
Posts: 1 601
Default

Noooo, moooc p?kný Hlavn? ten skok z toho "ošklivýho" s plechem a šroubem na to nádherný s tím koženým pytlem. Výsledek vypadá naprosto perfektn? [joke]Nechceš je vyráb?t pro LFS komunitu? [/joke]
__________________
Powerful Motorsport Team
Opera for better browsing
metal4ever, BLDC, last.fm
Core2Duo T7500 2,2GHz, 2GB RAM, ATI mobility radeon HD2600


zipper is offline   Reply With Quote
Old 13.6.2006   #10
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Vyrabet asi ne. Tolik casu nemam.Vyrobit to neni slozite.
Akorat ten pytel mi nevysel presne jak jsem chtel. Chyba pri navrhu ale zda se OK. Takze asi ho necham. Pripadne si vyrobim novej.

Cestovani paky? Odstranil jsem pruzinku ktera vraci joy zepredu ci zezadu na stred. Bocni jsem nechal at to je jako v real aute. Trochu pruzi ten pytel ale az se trohu "vybeha" bude to OK. Radeji jsem trochu poupravil zony prevodu v SW, takze prevody nevypadavaji. U tohohle joye nejsou nic moc potenciometry takze ty zony mam dost velke (prevod tam ale leze jen na pozadovane pozici). Staci ale asi je pak radeji vymemim za lepsi kousky.
Jedinej problem je reflex z auta kdy se snazim slapat na spojku tedy na brzdu. :-)

Ty zuby budu presne takhle jak ukazujes. Jeste budu dobrusovat. Ze 2na3 a 5na4 tomu ted docela pomaha ponechana pruzinka. Taky to nemam uplne dokonaly H aby se paka mezi zuby ani nehla a paka se musela strkat naprosto presne. Nechal jsem tam misto aby se lepe a rychleji radilo. Na obou stranach sroubu je dohromady cca 5mm misto. Ale i tak obcas to jde kov na kov. :-)
Jinak o kulise vys jsem premyslel ale nejak se mi to nezdalo a vypadalo by to divne. Tohle brani pohybu naprosto stejne a neni to videt.

Diky za vase kladne reakce.
//Edit jeste jsem zapomel pripsat do navodu ze ten "drzak na pytel" na pace je jen kryt anteniho konektoru k TV.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 18.6.2006   #11
NEXT
Regular Member

 
NEXT's Avatar
 
Join Date: 17.1.2006
Location: Chrudim
Posts: 554
Thumbs up

woow, drsoooon to bych si chtel zkusit jak se na tom zavodi NICE WORK!!!!!!!!!!!!!!!!!
__________________
»MTR« NEXT (V.N?mec)
Logitech DFP, I Live for Speed since 10/2004, S2 Licenced since 28.2.2006
Co, internet, to jeste existuje? - Homer J. Simpson -


UP THE IRONS!
LAST.FM
NEXT is offline   Reply With Quote
Old 18.6.2006   #12
Tommy V.
LFS Guru

 
Tommy V.'s Avatar
 
Join Date: 26.5.2006
Location: Valmez
Posts: 1 976
Cool

Quote:
Originally Posted by Pablo
... jako t?eba zde,
k cemu je tam ta kalkulacka???

Last edited by Tommy V.; 18.6.2006 at 23:41.
Tommy V. is offline   Reply With Quote
Old 18.6.2006   #13
Woodbine
Senior Member

 
Woodbine's Avatar
 
Join Date: 15.5.2005
Location: Plze?
Posts: 1 360
Default

Quote:
Originally Posted by Tommy V.
Quote:
Originally Posted by Pablo
... jako t?eba zde,
k cemu je tam ta kalkulacka???
To není kalkula?ka, ale imobilizér z Peugeotu... Btw tla?ítko Edit víš, k ?emu je?
__________________
Kopal jsem za EGT a byl jsem Escargot Rally Team manager. Už ani nepoužívám nastavení voz? od XEDOX engineering.
Hrál jsem na: Asus P4P800SE | Intel P4 2.8@3.4 | 1 GB DDR | ATI X800GTO | Logitech G25
Woodbine is offline   Reply With Quote
Old 18.6.2006   #14
rostreet
Moderator

 
rostreet's Avatar
 
Join Date: 24.10.2005
Location: Prague,L.B.City
Posts: 731
Default

trosku OT,ale nejen auto kokpity si lidi delaji doma....
rostreet is offline   Reply With Quote
Old 19.6.2006   #15
NEXT
Regular Member

 
NEXT's Avatar
 
Join Date: 17.1.2006
Location: Chrudim
Posts: 554
Default

Quote:
Originally Posted by rostreet
trosku OT,ale nejen auto kokpity si lidi delaji doma....
tak ty dva blazny co v tol litaj bych chtel videt
__________________
»MTR« NEXT (V.N?mec)
Logitech DFP, I Live for Speed since 10/2004, S2 Licenced since 28.2.2006
Co, internet, to jeste existuje? - Homer J. Simpson -


UP THE IRONS!
LAST.FM
NEXT is offline   Reply With Quote
Old 19.6.2006   #16
Agarash
Moderator

 
Agarash's Avatar
 
Join Date: 25.7.2004
Location: Pelh?imov
Posts: 1 996
Default

Quote:
Originally Posted by Tommy V.
k cemu je tam ta kalkulacka???
To jsem si taky rikal :-)
Agarash is offline   Reply With Quote
Old 19.6.2006   #17
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by Tommy V.
k cemu je tam ta kalkulacka???
když auto žere 2.7 na kolo, kolik sežere na hodinovej závod, když kolo jedeš 2:13? máš na to 10s, pak startujeme.. už chápeš?
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 19.6.2006   #18
Tommy V.
LFS Guru

 
Tommy V.'s Avatar
 
Join Date: 26.5.2006
Location: Valmez
Posts: 1 976
Cool

Quote:
Originally Posted by Pablo
když auto žere 2.7 na kolo, kolik sežere na hodinovej závod, když kolo jedeš 2:13? máš na to 10s, pak startujeme.. už chápeš?
to me nenapadlo, i kdyz sem v podobnych situacich taky byl :-)
dik za info...
Tommy V. is offline   Reply With Quote
Old 19.6.2006   #19
Tommy V.
LFS Guru

 
Tommy V.'s Avatar
 
Join Date: 26.5.2006
Location: Valmez
Posts: 1 976
Cool

zajimalo by me, jestli to udelam i z joye do gameportu?
Tommy V. is offline   Reply With Quote
Old 20.6.2006   #20
NEXT
Regular Member

 
NEXT's Avatar
 
Join Date: 17.1.2006
Location: Chrudim
Posts: 554
Default

a proc bys nemel?
__________________
»MTR« NEXT (V.N?mec)
Logitech DFP, I Live for Speed since 10/2004, S2 Licenced since 28.2.2006
Co, internet, to jeste existuje? - Homer J. Simpson -


UP THE IRONS!
LAST.FM
NEXT is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.