Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Live For Speed > Problémy s Live For Speed

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 17.5.2013   #1
JDMier
Newbie

 
JDMier's Avatar
 
Join Date: 25.12.2012
Location: BRNO
Posts: 23
Default Rozsah volantu (Logitech DFP + LFS 0.6B)

Zdravím , p?ed nedávnem mi za?ala hra n?jak blbnout .
P?i nastavení 900° v profileru , i ve h?e mi sta?í zato?it jen kousí?ek a kola jsou v plném rejdu. V ostatních hrách , jako nap?. NFS Underground 2 to ned?lá , tam mám reálný rejd. Neví n?kdo co s tím ? Ješt? se za?lo projevovat ob?asné škubání volantu na rovinkách . A p?i kalibraci volantu (p?i startu pc) mi p?i oto?ení doprava chvíli jede, pak se zastaví a po chvilce to dokon?í a na druhé stran? to nejde až do konce t?ch 900° . Co myslíte ? Je pot?eba opravit volant ?
JDMier is offline   Reply With Quote
Old 17.5.2013   #2
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Quote:
Originally Posted by JDMier View Post
Zdravím , p?ed nedávnem mi za?ala hra n?jak blbnout .
P?i nastavení 900° v profileru , i ve h?e mi sta?í zato?it jen kousí?ek a kola jsou v plném rejdu. V ostatních hrách , jako nap?. NFS Underground 2 to ned?lá , tam mám reálný rejd. Neví n?kdo co s tím ? .....
Skus vytocit plny pravy a plny lavy, ci si to nezisti rozsah volantu. Ja ked sa pri zapnutej hre hodim na plochu a potom spat do hry, tak to musim takto urobit a je to OK. nepustam to ale cez profiler a mam nsatavenych 720°.

Quote:
.....Ješt? se za?lo projevovat ob?asné škubání volantu na rovinkách...
Je mozne ze uz bude nejaky ten potenciometer treba vymenit, alebo len osetrit.

Quote:
A p?i kalibraci volantu (p?i startu pc) mi p?i oto?ení doprava chvíli jede, pak se zastaví a po chvilce to dokon?í a na druhé stran? to nejde až do konce t?ch 900° . Co myslíte ? Je pot?eba opravit volant ?
To ze sa zastavi moze sposobit aj pokles napatia na vystupe USB...
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2013   #3
JDMier
Newbie

 
JDMier's Avatar
 
Join Date: 25.12.2012
Location: BRNO
Posts: 23
Default

Quote:
Skus vytocit plny pravy a plny lavy, ci si to nezisti rozsah volantu. Ja ked sa pri zapnutej hre hodim na plochu a potom spat do hry, tak to musim takto urobit a je to OK. nepustam to ale cez profiler a mam nsatavenych 720°.
Tak bohužel . Zkoušel jsem to a po?ád nic ...
Quote:
Je mozne ze uz bude nejaky ten potenciometer treba vymenit, alebo len osetrit.
Budeš tak hodnej a pošleš mi n?jaký link pro p?edstavu o cen? , toho potenciometru ? Díky Ti !
JDMier is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2013   #4
JDMier
Newbie

 
JDMier's Avatar
 
Join Date: 25.12.2012
Location: BRNO
Posts: 23
Default

Napadlo m? , že by to mohlo zp?sobit moje ''vrtání'' v nastavení LFS (kv?li tomu , že mi jednu chvíli nejel volant) . Vše jsem p?enastavil , podle jiných lidí , v?etn? volantu . Je to po?ád stejný ..
JDMier is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2013   #5
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 868
Default

DFP nema potenciometr, ale opticke cidlo. V historickym threadu popisuju jak to opravit. Jak vypada DFP uvnitr, ultimatni popis od 00Ja.

Last edited by Kada; 18.5.2013 at 11:34.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2013   #6
Puma ///
Member

 
Puma ///'s Avatar
 
Join Date: 15.1.2013
Location: Slovakia
Posts: 403
Default

Quote:
Originally Posted by Kada View Post
DFP nema potenciometr, ale opticke cidlo. V historickym threadu popisuju jak to opravit. Jak vypada DFP uvnitr, ultimatni popis od 00Ja.
sorry za nepresne info...
Puma /// is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2013   #7
JDMier
Newbie

 
JDMier's Avatar
 
Join Date: 25.12.2012
Location: BRNO
Posts: 23
Default

Zrovna jsem to rozd?lal a všiml si, že ten spodní bílej plast, po kterým jezdí ozubený kolo je n?jaký uvoln?ný . Když otá?ím do plnýho rejdu, tak hlasit? klapne . Je tohle normální, nebo se bude muset opravit ?
JDMier is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2013   #8
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by JDMier View Post
Zrovna jsem to rozd?lal a všiml si, že ten spodní bílej plast, po kterým jezdí ozubený kolo je n?jaký uvoln?ný . Když otá?ím do plnýho rejdu, tak hlasit? klapne . Je tohle normální, nebo se bude muset opravit ?
Jestli je cokoliv uvoln?né tak to p?ipevni, jestli ti tento bílý plast s ozubením p?eskakuje, tak se potom nem?žeš divit že se ti zm?ní centrování, že ti to nezatá?í atd.



To je totiž pohon volantu od FF a ?idlo polohy má logitech blb? na FF motoru.

Když vidím to DFP zevnit? tak se mi spíše zvedá žaludek než že bych si cht?l koupit Logitech volant. Všechno v plastu, kola v plastu, ?idlo na špatné ose, se divím že vám to lidi vydrží tak dlouho. I když n?komu asi ne.
Pedály s potenciometry, dobrý vtip.

Ur?it? tam nemá nic p?eskakovat a to že ti to nazatá?í a obecn? kraví je díky ?idlu a tomu jak je k n?mu vedeno nebo není vedeno tvé oto?ení volantem. Jestli ti tam FF oto?í volantem, ty ho silou pdržíš a jenom ti v tom zachroupe tak i p?esto že máš volant po?ád rovn? v rukách tak ve h?e ti to zato?í a asi jsi práv? o?esal h?eben nebo ozubení n?kde na t?ch plastových kolech.

Když vidím ten h?eben, je pod ním alespo? n?jaká výztuha aby se nemohl prohnout a ?ízení tak nemohlo snadno p?eskakovat?
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 18.5.2013 at 22:58.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2013   #9
JDMier
Newbie

 
JDMier's Avatar
 
Join Date: 25.12.2012
Location: BRNO
Posts: 23
Default

A co myslíš ? P?jde to opravit ?
No , je to tam jen tak daný . Žádný jišt?ní , nic
JDMier is offline   Reply With Quote
Old 19.5.2013   #10
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by JDMier View Post
A co myslíš ? P?jde to opravit ?
No , je to tam jen tak daný . Žádný jišt?ní , nic
Nejlepší je když by jsi to nafotil, opravit jde vše, ale spíše jestli se to vyplatí.

R?zné díly se dají i vyrobit nebo nechat vytisknout.
Záleží co ti tam zlobí.

Koukám na p?indovo fotky, pohon volantu je tedy p?es to velké ?erné kolo a motor má osu skrz na skrz a snímá se poloha z druhé strany motoru p?es další soustavu malých kol.

H?eben je nejspíše doraz volantu, mechanický.
Pak je tam další bílý kus plastu s vlasním motorem ale to nevím zatím k ?emu slouží. Jestli to má tvrdší dorazy i p?i menším rozsahu volantu pak tento pojezd tam definitivn? zajíždí a d?lá ty dorazy. Protože h?eben d?lá dorazy pouze p?i maximálním rejdu.



Nejlepší je to vyzkoušet v kalibraci jestli to má správné rozsahy a vycentruje volant. Pak je divné že ti to zlobí n?kde a jinde ne.

Když se ti poda?í chybu replikovat tak se poté dá najít a odstranit. M?žeš koukat na volant odkrytý jestli to jde a sledovat jestli tam n?co nep?eskakuje. N?co není zašpin?né jako ty ?idla apod.

P?inda to tam bude mít lépe popsané než co já vy?tu z obrázk?. Takže zkus autora 00ju a Kadu jestli by na n?co nep?išli.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 19.5.2013 at 00:33.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 20.5.2013   #11
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 868
Default

Ten bily plast, "po kterym jezdi ozubeny kolo" je tam jenom kvuli zmene rozsahu, 900 stupnu nebo 200 stupnu (lze prepnout za behu pomoci R3, Select, Right paddle) a dorazum. Je tam takovy motorek, ktery pri zvolenem rozsahu 200 stupnu vysune dorazy tak, ze "ten bily plast" muze jezdit jen kratsi drahu.

Postupoval bych takto:
  • proveril bych cistotu optickyho cidla na motorku;
  • na ose volantu je stribrnej prouzek, slouzi k detekci stredu, ted si z hlavy nepamatuju co presne, ale setkal jsem se s problemem na tomto miste. Je tam nejaky cidlo u te osy detekujici stred na tom prouzku. Mozna je to kus plisku, zkus ho prihnout blize k cidlu. Toto muze zpusobovat skubani pri jizde rovne.
  • prover, ze spravne funguje mechanismus vysouvajici a zasouvajici dorazy pro 200 stupnu.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 21.5.2013   #12
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Z toho p?vodní popisu mi to spíše p?ijde jako softwarová chyba.
Chyba kalibrace, chyba nastavení/kalibrace ve h?e apod.

Jestliže to n?kde funguje a jinde ne, pak to nebude volantem ale spíš bych hledal pudla v LFS jestli to zlobí jenom tam.

Volant m?žeš zkouknout a zkontrolovat, vy?istit, profoukat ale to? bude asi vše.

LFS komunikuje s Logitech softem nebo p?ímo s volantem? Tipuji že p?ímo s volantem?
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 25.5.2013   #13
JDMier
Newbie

 
JDMier's Avatar
 
Join Date: 25.12.2012
Location: BRNO
Posts: 23
Default

Snižíl jsem tuhost pružiny FF a škubání trochu opadlo ..
Volant si už jen ob?as škubne p?i zato?ení , ale když je delší zatá?ka , po chvilce škubání p?estane . Te? hraju hodn? NFS U2 , tam je ten volant dobrej , ale když zapnu LFS , tak je to hr???za !
Rád bych volant vyfotil , ale bohužel fo?ák má n?jakou poruchu se zaost?ováním , stejn? volant vypadá jako ten tv?j . Na první oko není nic znát , jen p?i jízd?/spušt?ní.
JDMier is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:24.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.