Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Soubory > Média

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 8.1.2007   #1
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default Odlesk v podlaze

Ahoj mám dotázek, jesli by mi n?kdo neporadil ?i neposlal link na tutoriál, jak ud?lat efekt odlesku auta v podlaze ve Photoshopu.

Diky

v p?íloze je názorná ukázka toho co mám na mysli, je mi jasné, že v n?jakém 3D programu to není problém, ale s t?ma já neumím a ur?it? to musí jít i v PS.

P?edem díky za pomoc.
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #2
Spangler
LFS Guru

 
Spangler's Avatar
 
Join Date: 30.1.2006
Location: Kutná Hora, Praha
Posts: 3 251
Default

Quote:
Originally Posted by legolem View Post
Ahoj mám dotázek, jesli by mi n?kdo neporadil ?i neposlal link na tutoriál, jak ud?lat efekt odlesku auta v podlaze ve Photoshopu.

Diky

v p?íloze je názorná ukázka toho co mám na mysli, je mi jasné, že v n?jakém 3D programu to není problém, ale s t?ma já neumím a ur?it? to musí jít i v PS.

P?edem díky za pomoc.
Nekde sem cetl tutorial ze se to auto oznaci a vytvori se nova vrstva ktera se horizontalne otoci a upravi se na ni "prusvitnost" apod. ale nikdy sem to nedelal takze mozna melu nesmysly....


EDIT: POkud ale chces delat render tak to pujde urcite jak rikas v 3DMaxu a mozna i rychleji
__________________
ACTUAL LINUX e-Racing Team
http://lfs.actual.cz
Spangler is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #3
Chaos
Administrator

 
Chaos's Avatar
 
Join Date: 23.7.2004
Location: Ceska Rep.
Posts: 4 325
Default

no myslim ze v PS to jde, ale bude to mravenci prace, protoze budes muset dokreslit ty casti, na ktere je v odlesku videt, ale normalne ne (napr. spodek predniho kridla)
__________________
Do you FEEL THE SPEED?! Navštivte nás na www.zt-racing.com! LFS World statistiky.
www.301.cz
Robert '[ZT] Chaos' Kotlaba
Chaos is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #4
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

ten obrazek nestoji za nic, takhle by odraz vubec nevypadal.. to radsi nedelej nic, nez toto
jet is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #5
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
ten obrazek nestoji za nic, takhle by odraz vubec nevypadal.. to radsi nedelej nic, nez toto
ten obrázek jsem ned?lal, je to tam napsaný, že je to jen ukázka toho co mám na mysli !!!
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #6
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Quote:
Originally Posted by Spangler View Post
Nekde sem cetl tutorial ze se to auto oznaci a vytvori se nova vrstva ktera se horizontalne otoci a upravi se na ni "prusvitnost" apod. ale nikdy sem to nedelal takze mozna melu nesmysly....


EDIT: POkud ale chces delat render tak to pujde urcite jak rikas v 3DMaxu a mozna i rychleji
hmm, jenže já jsem v život? v 3DMaxu ani ni?em podobném nikdy ned?lal

p?ece to PS musí taky n?jak zvládnout?
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #7
Chaos
Administrator

 
Chaos's Avatar
 
Join Date: 23.7.2004
Location: Ceska Rep.
Posts: 4 325
Default

Quote:
Originally Posted by legolem View Post
p?ece to PS musí taky n?jak zvládnout?
a jak by mohlo? vzdyt nema celej model... to by si ty mista musel domejslet...
__________________
Do you FEEL THE SPEED?! Navštivte nás na www.zt-racing.com! LFS World statistiky.
www.301.cz
Robert '[ZT] Chaos' Kotlaba
Chaos is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #8
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Quote:
Originally Posted by Chaos View Post
a jak by mohlo? vzdyt nema celej model... to by si ty mista musel domejslet...
hmm, to je pravda, tak to nic na 3D programy nemam ?as

EDIT: nebo to tam jde n?jak jednoduše nauploudovat z LFS ??
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering

Last edited by legolem; 8.1.2007 at 12:37.
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #9
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

Quote:
Originally Posted by legolem View Post
ten obrázek jsem ned?lal, je to tam napsaný, že je to jen ukázka toho co mám na mysli !!!
nikdo nerika zes to delal ty ja jen rikam, z tohodle si priklad neber
jet is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #10
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
nikdo nerika zes to delal ty ja jen rikam, z tohodle si priklad neber
ok , ale spíš by m? zajímalo, jak na to
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #11
DoN
Administrator

 
DoN's Avatar
 
Join Date: 21.7.2004
Location: Rožnov p.R.
Posts: 1 103
Default

jak uz rikal chaos, ve photoshopu to proste jednoduse nejde - jen se podivej, jak to vypada kdyz auto vezmes a otocis zrcadlove - proste to vubec nesedi. Proto na odlesk v podlaze asi jedine nejaky 3D program
__________________
http://www.rallyphotos.cz
DoN is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #12
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Quote:
Originally Posted by DoN View Post
jak uz rikal chaos, ve photoshopu to proste jednoduse nejde - jen se podivej, jak to vypada kdyz auto vezmes a otocis zrcadlove - proste to vubec nesedi. Proto na odlesk v podlaze asi jedine nejaky 3D program
jj, to jinak nepujde :-(
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #13
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Tak už jsem našel tohle: LFS-3DSMax_Uk.pdf

ale bohužel tomu moc nerozumím, nemáte to n?kdo v CZe ?
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #14
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

ve fotosopu udelas maximalne tenhle heges
jet is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #15
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
ve fotosopu udelas maximalne tenhle heges
bleee, to nee, to je fakt hegešš
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #16
Treglis
Member

 
Treglis's Avatar
 
Join Date: 23.4.2006
Location: Plze?
Posts: 246
Default

Dyt to je proti jakekoliv vire nul a jednicek. PS ti to automaticky udelat proste nemuze, protoze z toho obrazku nejses schopnej si vycucat potrebny informace. Informace ze je za nejakym sedivim ovalem (pro cloveka kolo) nejaka zvlnena plocha zaleny barvy (pro cloveka cast karoserie za kolem) v tom obrazku proste neni. Chybi tam zkratka ten treti rozmer z kteryho by se to dalo dopocitat. Jedine zdatny malir by to dokazal asi dokreslit tak aby to vypadalo verohodne
Treglis is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #17
legolem
Regular Member

 
legolem's Avatar
 
Join Date: 29.8.2006
Location: Hradec Králové
Posts: 545
Default

Quote:
Originally Posted by Treglis View Post
Dyt to je proti jakekoliv vire nul a jednicek. PS ti to automaticky udelat proste nemuze, protoze z toho obrazku nejses schopnej si vycucat potrebny informace. Informace ze je za nejakym sedivim ovalem (pro cloveka kolo) nejaka zvlnena plocha zaleny barvy (pro cloveka cast karoserie za kolem) v tom obrazku proste neni. Chybi tam zkratka ten treti rozmer z kteryho by se to dalo dopocitat. Jedine zdatny malir by to dokazal asi dokreslit tak aby to vypadalo verohodne
jojo to jsem už pochopil, taky jsem to už zavrhl, ted spíš sháním n?jakej tutoriál do n?jakýho 3D programu.
__________________

Používám nastavení voz? od XEDOX engineering
legolem is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #18
Felix
Regular Member

 
Join Date: 14.8.2004
Location: Lhenice
Posts: 952
Default

v PS udelas maximalne tohle

http://nrg-racing.net/edit_pictures/fox_studie.jpg
Felix is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #19
Vazli
Regular Member

 
Vazli's Avatar
 
Join Date: 21.3.2006
Location: Pelh?imov
Posts: 601
Default

jj je pravda ze by se to muselo dokreslit priklad treba tady na mej starsi praci kdyz sem delal z perovky 1203 jakoby obrazek bylo to do TM ale ten odraz tam taky nesedi protoze to proste sam photoshop neumi a dokreslovat se mi to nechtelo
http://img60.imageshack.us/my.php?image=12034if.jpg
__________________
www.vyvonenakara.cz
Vazli is offline   Reply With Quote
Old 8.1.2007   #20
sonyk
LFS Guru

 
sonyk's Avatar
 
Join Date: 16.3.2005
Location: Obcov
Posts: 4 425
Default

zdarec goleme urco se zase potkame na ts tak pripomen 3d max 7 a ja ti reknu jak na to.
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"používám nastavení voz? a se?ízení motocyklu od XEDOX engineering

ALSC XRR - 33./SROC - 65./HITSKT - 45./MMHHC XFR - 24./CARDO - 59./ICGTR FXR - 32./PCOŠOC - 90.
ALTP1 - 7./ALTP2 - 9./ALTP3 - 11./ALTP4 - 5./ALTP5 - 6./ALTP6 - 7./ALTP7 WTCC - 4./ALTP8 XFR - TBA/FOX CUP - 8./EGT PGTR CUP FXR - 5./EGT WTCC 2009 FXO - 9.


sonyk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:57.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.