Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12.3.2006   #1
Sali
Member

 
Sali's Avatar
 
Join Date: 25.10.2004
Location: PLZE?
Posts: 175
Default

Mám následující problém. Za?li mi blbnout windows, asi po 2 letech, pravdepodobne zavirované což bych se v mém p?ípad? ani nedivil. Obvykle to ?eším tím, že pokud nepomuže antivir, jednoduše p?eformatuju HDD a win nainstaluju znovu. Co se ale nestalo. Muj po?íta? odmítá nastartovat z instala?ního CD XP?ek !! nechápu Nu což, vzal jsem HDD, zformatoval a nainstaloval XP?ka u kamarada. Po vlozeni tohoto HDD, jako jedineho, do meho PC po?íta? op?t nenastartuje !!! S tím jsem se ješt? nikdy nesetkal. Vubec nevim co s tim. Napada mi jen jedno: :fry: rána z milosti ^^
__________________
http://forum.czechlfs.net/image.php?type=sigpic&userid=77&dateline=117177805  7
Sali is offline   Reply With Quote
Old 12.3.2006   #2
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 868
Default

Quote:
Originally Posted by Sali
Muj po?íta? odmítá nastartovat z instala?ního CD XP?ek !! nechápu
Napis, co se presne deje, co to znamena "odmita nastartovat"? Napise se nejaka chyba? Takle muzem jen hadat, jestli mas v biosu zaply bootovani z cdrom nebo esli mas to instalacni cd windows bootovaci nebo neco jinyho....
Quote:
Originally Posted by Sali
Nu což, vzal jsem HDD, zformatoval a nainstaloval XP?ka u kamarada. Po vlozeni tohoto HDD, jako jedineho, do meho PC po?íta? op?t nenastartuje !!! S tím jsem se ješt? nikdy nesetkal.
Tohle pro windows (nevim jak xp, urcite ne pro 9x ani NT) nefunguje. Pokud kamarad nema naprosto totozny hardware jako ty (hlavne zakladni desku), tak se widle z presunuti instalace do jineho pocitace nevzpamatuji (nevylucuju, ze v nejakych pripadech to muze fungovat, ale ma zkusenost je, ze ne e). Zase ale nevim, co je to "nenastartuje". Objevi se nejaka chyba? Zacnou windows bootovat?

Proste napis co nejvic informaci, kde se chovani komplu odlisuje od toho, co bys cekal.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 12.3.2006   #3
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

ad instalace u kamarada:
1. je mozny hdd vyrvat pri prvnim rebootu, kdy jeste nejsou zadny ovladace v systemu, takze s prenosem neni problem
2. ja jsem "nemel problem" i s prenosem 3 letych XP na uplne jiny PC (cti 3 roky stary pc pata/ati -> uplne novy a64/sata/nvidia) - ono to sice desne rve, dokonce kvuli sata to nechtelo vubec najet, ale nakonec si dal rict
(a to jsem jeste ty win mel puvodne na druhy extended partition a muvnul jsem je na novej disk na primary partition, teda se zachovanim pismenka disku..)

Ale Kada ma pravdu v tom, ze bys mel napsat co znamena "nenajede", v kterym miste se to kousne a co to rekne?
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 14.3.2006   #4
Sali
Member

 
Sali's Avatar
 
Join Date: 25.10.2004
Location: PLZE?
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by Kada
Quote:
Originally Posted by Sali
Muj po?íta? odmítá nastartovat z instala?ního CD XP?ek !! nechápu
Napis, co se presne deje, co to znamena "odmita nastartovat"? Napise se nejaka chyba? Takle muzem jen hadat, jestli mas v biosu zaply bootovani z cdrom nebo esli mas to instalacni cd windows bootovaci nebo neco jinyho....
No kdyz nastavim bootovani z cdrom, vlozim inst. cd winXPprofessional, tak mi to vyhodi ze mam v mechanice spatny disk. Prvne jsem myslel ze je cdcko poskrabane, ale je v pohoe protoze u kamose to normalne funguje. Mechanikou to taky neni protoze ve Windows ho nacte v pohode. Vypada to ze mam zazraneho nejakeho extra zakerneho vira primo v desce nebo v pametech. ^^

LFS mi nastesti jeste funguje tak snad to vydrzi do konce ligy. Pak to odvezu do servisu at se tam s tim potrapi. :mag:
__________________
http://forum.czechlfs.net/image.php?type=sigpic&userid=77&dateline=117177805  7
Sali is offline   Reply With Quote
Old 14.3.2006   #5
SosaK -CZE-
Member

 
SosaK -CZE-'s Avatar
 
Join Date: 9.4.2005
Location: Praha
Posts: 475
Default

muze to delat i zlomenej kabel k cdrom/hdd nebo uzral nejakej svab na desce
__________________
ESCARGOT Racing Team | W2SX Member > ALTP| Používám nastavení voz? od XEDOX engineering.

MSI K8N Neo Platinum | AMD 64 3000+ | 2x512 MB DDR | ATI
9600PRO | Logitech DFP | LCD ACER1923 19"
SosaK -CZE- is offline   Reply With Quote
Old 14.3.2006   #6
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 868
Default

Quote:
Originally Posted by Sali
No kdyz nastavim bootovani z cdrom, vlozim inst. cd winXPprofessional, tak mi to vyhodi ze mam v mechanice spatny disk.
To instalacni cd je original? Jestli ne, je prepaleny jako bootovaci? Zkus u kamarada/na jinym komplu z toho tvyho instalacniho cd nabootovat (esli's to teda jeste nezkousel). Pak bych taky vyzkousel jiny bootovaci cd, jestli ti tvuj kompl vubec bootuje z cd (jestli nemas jiny bootovaci cd, zkus vypalit treba tenhle image a otestovat).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 14.3.2006   #7
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

No kdyz Sali pise ze u kamose je CD v pohode, tak predpokladam, ze zkousel prave to bootovani (instaloval si tam XP na svuj disk), takze asi bootovaci bude. Kdyz to cte ve win dobre, tak predpokladam, ze to nebude ani tim kabelem. Co me ale mate, ze psal ze mu to nesezere ani HDD a ted pise ze mu LFS jede, takze bud nastal nejaky posun nebo jsem nepochopil zcela spravne situaci.
Vyzkousel bych dat do pc jen jedno zarizeni (treba jen ten HDD, uplne bych odpojil cdrom, zvlast jestli je na stejnym kabelu), pripadne v biosu nahrat nejaky default hodnoty, zrusit pretaktovani jestli mas atd a jestli to najede, tak pak to postupne zase vystelovavat nahoru a zkusit zjistit na cem se to sekne.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 14.3.2006   #8
Sali
Member

 
Sali's Avatar
 
Join Date: 25.10.2004
Location: PLZE?
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by Kada
Quote:
Originally Posted by Sali
No kdyz nastavim bootovani z cdrom, vlozim inst. cd winXPprofessional, tak mi to vyhodi ze mam v mechanice spatny disk.
To instalacni cd je original? Jestli ne, je prepaleny jako bootovaci? Zkus u kamarada/na jinym komplu z toho tvyho instalacniho cd nabootovat (esli's to teda jeste nezkousel). Pak bych taky vyzkousel jiny bootovaci cd, jestli ti tvuj kompl vubec bootuje z cd (jestli nemas jiny bootovaci cd, zkus vypalit treba tenhle image a otestovat).
Moje instalacni CD je prepaleny original, kdy pri instalaci normalne zadavam CD-key. Jinak jsem si zkousel vypalit bootovaci CD v Neru a z neho mi komp normalne nabootoval, akoratze do DOSu z nehoz ale nejde spustit ta instalace windows.
__________________
http://forum.czechlfs.net/image.php?type=sigpic&userid=77&dateline=117177805  7
Sali is offline   Reply With Quote
Old 14.3.2006   #9
Sali
Member

 
Sali's Avatar
 
Join Date: 25.10.2004
Location: PLZE?
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo
Co me ale mate, ze psal ze mu to nesezere ani HDD a ted pise ze mu LFS jede, takze bud nastal nejaky posun nebo jsem nepochopil zcela spravne situaci.
Mam 2 HDD. LFS mam na HDD s tim nemocnym systemem. Druhy hadr jsem u kamose zformatoval a nainstaloval na nej XPcka z te me instalacky.
Quote:
Originally Posted by Pablo
Vyzkousel bych dat do pc jen jedno zarizeni (treba jen ten HDD, uplne bych odpojil cdrom, zvlast jestli je na stejnym kabelu), pripadne v biosu nahrat nejaky default hodnoty, zrusit pretaktovani jestli mas atd a jestli to najede, tak pak to postupne zase vystelovavat nahoru a zkusit zjistit na cem se to sekne.
Jinak BIOS mam nastaven celkem defaultne, zadny overclocking apod. Zkousel jsem to prave jen s tim cistym HDD (2. jsem mel odpojen) a cd-mechaniky mam dve, zapojene obe na jednom kabelu (jako primary a secondary master)
__________________
http://forum.czechlfs.net/image.php?type=sigpic&userid=77&dateline=117177805  7
Sali is offline   Reply With Quote
Old 15.3.2006   #10
CeSest
Newbie
 
Join Date: 24.11.2005
Location: Praha (skoro)
Posts: 58
Default

Quote:
Originally Posted by Sali
a cd-mechaniky mam dve, zapojene obe na jednom kabelu (jako primary a secondary master)
ses si timhle nastavenim absolutne jistej? :lol:
CeSest is offline   Reply With Quote
Old 15.3.2006   #11
Sali
Member

 
Sali's Avatar
 
Join Date: 25.10.2004
Location: PLZE?
Posts: 175
Default

Tedy pardon, nejak jsem se preklepl. Mam je zapojene jako secondary master a secondary slave.

Quote:
Originally Posted by CeSest
Quote:
Originally Posted by Sali
a cd-mechaniky mam dve, zapojene obe na jednom kabelu (jako primary a secondary master)
ses si timhle nastavenim absolutne jistej? :lol:
__________________
http://forum.czechlfs.net/image.php?type=sigpic&userid=77&dateline=117177805  7
Sali is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:11.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.