Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24.8.2010   #1
Blood
Member

 
Blood's Avatar
 
Join Date: 12.7.2009
Location: M?ník
Posts: 270
Default P?eh?ívání CPU?

Zdarec, mám new PC a tak ze srandy jsem si stahl EVEREST Home edition, ale ten mi ukázal jen teplotu HDD. Pak jsem zkusil SpeedFun, a ten mi ukazuje i CPU. Vše je v normách i p?i zát?ži, ale jen u "Temp3" mi to piše 80° už jen když zapnu PC. Je to možny, aby tam cca 2 minutky po zapnuti bylo n?kde 80°??
__________________
| http://bloodweb.ic.cz | Kawasaki KMX 125 rider | up the IRONS!

Blood is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2010   #2
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

poradim ti ,kazda nova doska ma uz svoj vlastny program na merania teploty ktore su presnejsie nez SpeedFan ,co nemusi poznat presne tu tvoju dosku a tak ukazuje vselico mozne.
kolko ti ukazuje bios pri zapnuti? tam si to lahko overis ,,,,80 stupnov to je dost ,skladal si si ho sam? dali tam pastu ,je zapojeny ventilator? ==> toto dufam ,ze neni tvoj problem a je to len v softe
EDIT: nechcem sa chvalit ale moj procak ma teplotu 11
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2010   #3
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Ano, je to mozne, CPU aj GPU menia teplotu velmi rychlo, no tiez je mozne, ze nasiel nejake cidlo, no to nie je zapojene, pripadne iba nespravne interpretuje teplotu. Ak sa tam tych 80 stupnov drzi nonstop, tak je to chyba programu/cidla, ak sa to meni, tak to bude asi graficka karta, mozno cipset, ale 80 stupnov je este ok, komponent ti to hned neznici, no moze mu to skratit zivotnost, preto by bolo lepsie vypatrat chybu
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2010   #4
Blood
Member

 
Blood's Avatar
 
Join Date: 12.7.2009
Location: M?ník
Posts: 270
Default

no já myslim (doufam) že to bude jen n?co s tim programem, jelikož ani v?tráky nejedou na max, ale jen tak poklidn?...a sám sem to neskládal, ale skládali mi to v prodejn? pasta tam pré je no zkusim n?kde pohledat naky ty programy k té desce
__________________
| http://bloodweb.ic.cz | Kawasaki KMX 125 rider | up the IRONS!

Blood is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2010   #5
Raketa
Newbie

 
Raketa's Avatar
 
Join Date: 29.7.2008
Location: Karviná
Posts: 29
Default

já být tebou tak to zanesu zpátky na prodejnu lepší než cokoli s tím zkoušet doma. V nejhorším p?ípad? ti to vyreklamují a nebo ti ?eknou, že ty teploty jsou v naprostém po?ádku
Raketa is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2010   #6
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

radsej by som zistil zavadu doma ako byt v servise bez pc niekolko tyzdnov ale podla vsetkeho to zavada neni
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2010   #7
ŠakaL
Member

 
ŠakaL's Avatar
 
Join Date: 5.2.2007
Location: Praha
Posts: 380
Default

stahni na warezu plnou verzi everestu,ten ti zmeri vsechno a relativne spravne.Temp3 neznam,ale 80 v klidu bude asi blbost.

ikdyz je mozny,ze to montoval nakej blb,a pece se ti procak zkus ten everest

Last edited by ŠakaL; 24.8.2010 at 14:39.
ŠakaL is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2010   #8
RoBo_SK
Moderator

 
RoBo_SK's Avatar
 
Join Date: 23.12.2007
Location: Košice
Posts: 179
Default

stiahni program "Core Temp"
__________________
------------------------------------------------------------------------
Robert"RoBo_SK"Zima| Herne zariadenie: Logitech G27|
------------------------------------------------------------------------
RoBo_SK is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2010   #9
Blood
Member

 
Blood's Avatar
 
Join Date: 12.7.2009
Location: M?ník
Posts: 270
Default

Tak sem ztahl ten coretemp a vše v poho, stahl sem ten plná everest a taky vše v OK Takže to bylo asi zblbnutým everestem HE thx all
__________________
| http://bloodweb.ic.cz | Kawasaki KMX 125 rider | up the IRONS!

Blood is offline   Reply With Quote
Old 25.8.2010   #10
RoBo_SK
Moderator

 
RoBo_SK's Avatar
 
Join Date: 23.12.2007
Location: Košice
Posts: 179
Default

a nechcem zakladat novu temu tak to hodim hned sem. Kamos ma notebook taký shit ACER a problem je v tom ze notebook si stale mysli ze jeho CPU ma 110 stupnov ukazuju to vsetky senzori a dokonca ten notebook sa koli tomu aj vypína (je tam ta ochrana ze pri prehriati sa vypne alebo restartuje) pritom som ho otvoril a drzal prst na procesor ten cpu nemal ani 40 da sa nejako riesit taký fail ? bez servisu lebo to by urcite stalo viac ako celý notebook
__________________
------------------------------------------------------------------------
Robert"RoBo_SK"Zima| Herne zariadenie: Logitech G27|
------------------------------------------------------------------------
RoBo_SK is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:39.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.