Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 18.12.2008   #41
MikeCZ
Regular Member

 
MikeCZ's Avatar
 
Join Date: 18.2.2007
Location: ?R, Praha
Posts: 536
Default

V posledních pár týdnech se po roce používání Logitechu G25 za?al projevovat problém s pedály. Když je na max sešlápnutý plynový pedál, n?kdy to tam stejn? kolísá (jako kdyby nebyl sešlápnutý na max) a tím pádem ztrácím trocha rychlosti... Další v?c je spojka. Rychlejší prošlápnutí p?i ?azení n?kdy zp?sobí, že i když na ní v?bec nestojim, trochu se vychyluje a stejn? trochu ovliv?uje. Jednou se mi dokonce stalo, že skakala až do p?lku toho BARu.

Otázka je, jestli bych m?l zkusit obrátit se nejd?ív na záruku, nebo rovnou p?ejít na jet?v návod? Já bych možná zkusil tu záruku. Schváln? bych jim "hlupáckým" zp?sobem polopat? vysv?tlit co a jak je s pedály a d?lal, že nevím co s tím . Vym?nili, p?ípadn? "opravili" by to? Protože lepší zkusit nejd?ív tuhle "cestu", než se v tom hrabat a pak n?co po***u. Pozd?ji se stane n?co vážn?jšího a oni tam n?co objeví a ?eknou mi, že už se v tom n?kdo hrabal, takže mám sm?lu (tohle se mi stalo už dávno se zdrojem u PC ).
MikeCZ is offline   Reply With Quote
Old 18.12.2008   #42
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

pokud ti nevadi, ze budes mesic bez volantu, tak klidne reklamuj
pak zalezi jak se k tomu postavi reklamacni oddeleni. kdyz tam bude nejaky byvaly ucitel nebo policajt, tak mas sanci, ze ti daji novy volant, nebo aspon pedaly. pokud tam bude nekdo normalni, tak ti umeje potaky a vrati ti to
jet is offline   Reply With Quote
Old 19.12.2008   #43
MikeCZ
Regular Member

 
MikeCZ's Avatar
 
Join Date: 18.2.2007
Location: ?R, Praha
Posts: 536
Default

Ok, takže jsem se dnes rozhodl rozebrat to a jen to vy?istit. Jenže pak jsem ve sk?íni našel kontaktol a tim padem sem moch i ?im pokropit potenciometry . Pedaly funguji skvele, jen spojka mi mali?ko vrže, pravd?podobn? se p?i zavírani neco posunulo, nebo nevim. Když to bylo otev?ené, nevrzalo to p?i stisknutí pedálu, z?ejm? se to dotýká o n?co. Zítra asi ješt? otev?u a mrknu kde co .
MikeCZ is offline   Reply With Quote
Old 20.12.2008   #44
MikeCZ
Regular Member

 
MikeCZ's Avatar
 
Join Date: 18.2.2007
Location: ?R, Praha
Posts: 536
Default

Kontaktol je prej agresivní a není to p?ímo mazivo, takže radši koupim n?kde WD 40.
MikeCZ is offline   Reply With Quote
Old 20.12.2008   #45
SilverFox
Member

 
SilverFox's Avatar
 
Join Date: 12.8.2007
Location: Plze?
Posts: 313
Default

Nebude to pak jeste horsi? Vsechen ten prach se tam bude lepit.
__________________
MSI GX700X, G25, Recaro
http://westtouge.blogspot.com/
SilverFox is offline   Reply With Quote
Old 20.12.2008   #46
MikeCZ
Regular Member

 
MikeCZ's Avatar
 
Join Date: 18.2.2007
Location: ?R, Praha
Posts: 536
Default

No podle m? když jsem to s kontaktolem odmastil, tak to bude lepší... a prej WD i ?istí, tak nevim. Odstra?uje stará maziva, lepidla a nánosy... nevim.
MikeCZ is offline   Reply With Quote
Old 20.12.2008   #47
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

wdckem to taky jde, ale prach se na to pak opravdu lepi, protoze wd je mastne... ja jsem koupil misto kontaktolu r-10, coz by melo byt podobne, a funguje dobre

Last edited by jet; 20.12.2008 at 13:36.
jet is offline   Reply With Quote
Old 20.12.2008   #48
MikeCZ
Regular Member

 
MikeCZ's Avatar
 
Join Date: 18.2.2007
Location: ?R, Praha
Posts: 536
Default

Te? už je to jedno, už je to postríkaný, ale spojka stejn? po?ád vržka na konci p?i došlapování. Ne n?jak moc, ale trochu vrže, spíš to jde cítit v noze jak to vibruje. M?že to být tim, že potenciometr neni dostate?n? promazanej a d?e se dráha?
MikeCZ is offline   Reply With Quote
Old 20.12.2008   #49
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

to ne, to ti tam drhne pruzina, nebo pedal v ulozeni.. jestli ti to tak vadi, tak tam dej vazelinu, ale pak tam zas budes mit bordel...
jet is offline   Reply With Quote
Old 20.12.2008   #50
MikeCZ
Regular Member

 
MikeCZ's Avatar
 
Join Date: 18.2.2007
Location: ?R, Praha
Posts: 536
Default

Pruzina myslis ty 2-3 valce jak se stlacujou do sebe, kdyz seslapuju pedal? tam jsem WD taky trochu nastrikal... a pedal v ulozeni? nevim jak to myslis, ale nejdriv sem myslel, ze jsem to tam špatn? uložil a že ta pruzina drrhne o vn?jší kryt. Ale nedrhne.
MikeCZ is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2008   #51
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

A teraz poradte mne ,mam problem s pedalmy G25 su sakra blizko prisebe ,v realnom aute to je tak ,ze plyn a brzda su blisko pri sebe a spojka viac dalej ,lenze G25 to ma prave naopak ,medzi spojkou a brzou je 2-3cm kde sa mi podari s mojimi malymi labkami (ano som kocur ale mam ich 11-tky) stlacit oba naraz . Pilit nechcem , a ked sa rozhodnem o ine pedale tak predavam G25
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2008   #52
Vitr
LFS Guru

 
Vitr's Avatar
 
Join Date: 15.4.2006
Location: P?erov
Posts: 1 507
Default

Quote:
Originally Posted by Branislav View Post
A teraz poradte mne ,mam problem s pedalmy G25 su sakra blizko prisebe ,v realnom aute to je tak ,ze plyn a brzda su blisko pri sebe a spojka viac dalej ,lenze G25 to ma prave naopak ,medzi spojkou a brzou je 2-3cm kde sa mi podari s mojimi malymi labkami (ano som kocur ale mam ich 11-tky) stlacit oba naraz . Pilit nechcem , a ked sa rozhodnem o ine pedale tak predavam G25
nejsi sam ja mam nohu cislo 13 a taky neni g25 pro me Kdyz sem to zkousel u Tofira tak sem tam ty nohy za boha nemohl poskladat Ja osobne se asi placnu pres kapsu a az me odejdou pedali na momu tak koupim ecci a ty si vemu az do hrobu Doufam ze ten dollar do te doby zase spadne zpet
Vitr is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2008   #53
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

No G25 ma perfektne pedaly udelane pro osobni vylepseni staci je rozmontovat a pridelat si je na nejakou drevenou desku jak potrebujes.
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 23.12.2008   #54
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

Vdaka za tip ,uz som to pozeral ,a vyzera to slubne ,len rozmyslam ako to spravim aby sa mohli pedale (spojka brzda ) posuvat aby som to mal na Single seater ako ma
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 27.1.2012   #55
Pepino
Newbie

 
Join Date: 27.1.2012
Posts: 2
Default pedál brzdy

Ahojte, nejsem sice ?lenem vaši komunity a popravd? ani nehraju LFS ale snad mi pom?žete. Mám Logitech driving force gt a jelikož ho mám už n?jakou dobu, tak se asi pedály zanesly bordelem. Problem je ten že mi po?ád trošku p?ibrž?uje brzda i když ji mám upln? pušt?nou. Prost? hodnota po pušt?ní brzdy neklesne na 0 procent ale zustanou am treba 3 procenta. Zkoušel jsem tedy pro?istit potenciometry WD 40. Ud?lal jsem to následovn?: Rozebral jsem pedály, uvolnil šroube?ek na potenciometru, odpojil 2 ze 3 drátk? ( jeden prrost? nešel a necht?l jsem ho násilým urvat) a nast?íkal jsem WD dovnit? potenciometru tou dírou zhora. Potenciometry jsem nerozd?lával protože nevím jestli bych jim n?jak neublížil. Nechal jsem tam WD natéct a pak jsem potenc oto?il aby to zas vyteklo. Chvíli to bylo OK ale pak se to opakovalo. Zkousel jsem to tedy znova a zase to bylo chvili OK ale pak to zas pribrzdovalo. Nevim teda jestli je problem jinde nebo musim ty potenciometry opravdu nejak rozdelat?? Kdosi tu psal ze se musej nejak "rozloupnout" nebo co.
Pepino is offline   Reply With Quote
Old 27.1.2012   #56
Klouczech
Senior Member

 
Klouczech's Avatar
 
Join Date: 4.4.2007
Location: Jihlava
Posts: 1 272
Default

Quote:
Originally Posted by Pepino View Post
Ahojte, nejsem sice ?lenem vaši komunity a popravd? ani nehraju LFS ale snad mi pom?žete. Mám Logitech driving force gt a jelikož ho mám už n?jakou dobu, tak se asi pedály zanesly bordelem. Problem je ten že mi po?ád trošku p?ibrž?uje brzda i když ji mám upln? pušt?nou. Prost? hodnota po pušt?ní brzdy neklesne na 0 procent ale zustanou am treba 3 procenta. Zkoušel jsem tedy pro?istit potenciometry WD 40. Ud?lal jsem to následovn?: Rozebral jsem pedály, uvolnil šroube?ek na potenciometru, odpojil 2 ze 3 drátk? ( jeden prrost? nešel a necht?l jsem ho násilým urvat) a nast?íkal jsem WD dovnit? potenciometru tou dírou zhora. Potenciometry jsem nerozd?lával protože nevím jestli bych jim n?jak neublížil. Nechal jsem tam WD natéct a pak jsem potenc oto?il aby to zas vyteklo. Chvíli to bylo OK ale pak se to opakovalo. Zkousel jsem to tedy znova a zase to bylo chvili OK ale pak to zas pribrzdovalo. Nevim teda jestli je problem jinde nebo musim ty potenciometry opravdu nejak rozdelat?? Kdosi tu psal ze se musej nejak "rozloupnout" nebo co.
Mám DFGT taky a mám stejnej problém. Taky jsem to pro?iš?oval a nepomohlo to. Ty pedály stojí opravdu za velký ....ý.
Vy?ešil jsem kalibrací ve jednotlivých hrách tak, že brzda za?íná brzdit až od v?tšího sešlápnutí a je klid.
__________________
http://www.facebook.com/PetrDolezal.Klouczech

Petr.Doležal aka Klouczech.Inferno
Klouczech is offline   Reply With Quote
Old 27.1.2012   #57
K0Z3L_43V3R
Member

 
K0Z3L_43V3R's Avatar
 
Join Date: 1.8.2009
Posts: 150
Default

už to tu asi bolo, mal som ten istý problém, pomohol DXTweak2, dajú sa v ?om nastavi? min/max hodnoty pre pedále, ?ím nižšia hodnota v max tým neskôr za?ne pedál zabera?

http://www.wingmanteam.com/latest_so...DX%20Tweak%202
Attached Images
File Type: jpg dxTweak_2.jpg‎ (60.8 KB, 24 views)
__________________
K0Z3L_43V3R is offline   Reply With Quote
Old 28.1.2012   #58
Pepino
Newbie

 
Join Date: 27.1.2012
Posts: 2
Default

Chápu to etdy dob?e tak že si mám nastavit nap? na prvních 5 procent mrtvou zonu aby to reagovalo az po tech 5 procentech?
Pepino is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.