Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 31.8.2006   #21
Loukota
Regular Member

 
Loukota's Avatar
 
Join Date: 26.9.2004
Location: Most
Posts: 534
Default

jednu otazku mam, asi na KADU neslo by pres ten lpt udelat rychlomer, ale s tri radkovym lcd?
__________________
viaduct.ic.cz
Loukota is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #22
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

to uz by muselo byt prepinane, myslim ze te kada zakousne
jet is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #23
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Quote:
Originally Posted by Loukota
jednu otazku mam, asi na KADU neslo by pres ten lpt udelat rychlomer, ale s tri radkovym lcd?
Slo :-). Uz to navrhl borec na rscforu. Jenze uz to neni tak jednoduchy na postaveni, vyzaduje to dalsi obvody. Muzu nad tim podumat, nevim, co je triradkovy lcd, myslel sem na 8 diod v rade....

LPT teoreticky muze davat vystup i na vic nez jen 8 pinu, proverim to.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #24
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

rychlomer != otackomer
jinak pokud by byl ten displej rizenej pomoci 8051 tak bych moh pomoct
jet is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #25
Loukota
Regular Member

 
Loukota's Avatar
 
Join Date: 26.9.2004
Location: Most
Posts: 534
Default

[quote=Kada]Muzu nad tim podumat, nevim, co je triradkovy lcd, myslel sem na 8 diod v rade....
QUOTE]

opravuji se, myslel jsem trimistny LCD. rychlost by byla uzitecnejsi nez zarazeny stupen. Jinak samozrejme klobouk dolu.
8 diod za sebou bych to videl na otackomer
__________________
viaduct.ic.cz
Loukota is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #26
Loukota
Regular Member

 
Loukota's Avatar
 
Join Date: 26.9.2004
Location: Most
Posts: 534
Default

Quote:
Originally Posted by jet
rychlomer != otackomer
jak se jmenuje ukazatel rychlosti speedmeter?
__________________
viaduct.ic.cz
Loukota is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #27
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

asi jo
jet is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #28
Tommy V.
LFS Guru

 
Tommy V.'s Avatar
 
Join Date: 26.5.2006
Location: Valmez
Posts: 1 976
Default

Quote:
Originally Posted by jet
rychlomer != otackomer
jinak pokud by byl ten displej rizenej pomoci 8051 tak bych moh pomoct
ot: vidim ze do nas ve skole mlatily podobny nesmysly
Tommy V. is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #29
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Sorry, nejak sem se splet s tim otackomerem :-). Mne rychlost neprijde v LFS jako moc uzitecnej udaj, ale urco by to slo udelat. Jinak ukazateli rychlosti rikam proste "tachec" ;-).

Ad 8051, jednocipu sem se chtel vyhnout prave z duvodu jednoduchosti stavby. Kdyz by to bylo s jednocipem, tak uz clovek musi postavit programator (nebo si to nekde nechat napogramovat) a zapojeni je slozitejsi. Mam teda doma super vec (jednocip), komunikujici po USB, idealni na takovyhle hratky, ale u nas se prodava za cenu kolem 500,-.

O rozsireni na 3-4 displeje podumam, nemuselo by to byt az tak moc slozity, ale bude to vyzadovat pajeni na tistak (alespon na univerzalni).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #30
Loukota
Regular Member

 
Loukota's Avatar
 
Join Date: 26.9.2004
Location: Most
Posts: 534
Default

je ja lama jsem si az ted vsiml, ze ta dioda u Jeta na videu se rozsveci pri vytoceni motoru, ne pri razeni.
tom pripade je otackomer asi zbytecny

a zase me napadl zaludny dotaz, kdyz jde aby se rozsvecela dioda pri vytoceni motoru, slo by pridat diodu na omezovac pripadne TC?
__________________
viaduct.ic.cz
Loukota is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #31
Chaos
Administrator

 
Chaos's Avatar
 
Join Date: 23.7.2004
Location: Ceska Rep.
Posts: 4 311
Default

Quote:
Originally Posted by Loukota
a zase me napadl zaludny dotaz, kdyz jde aby se rozsvecela dioda pri vytoceni motoru, slo by pridat diodu na omezovac pripadne TC?
jj, diky outgauge jde snad vsechno vyvest ven...
__________________
Do you FEEL THE SPEED?! Navštivte nás na www.zt-racing.com! LFS World statistiky.
www.301.cz
Robert '[ZT] Chaos' Kotlaba
Chaos is offline   Reply With Quote
Old 31.8.2006   #32
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

jde vyvest nasledujici (InSim.txt):
Code:
unsigned int    Time;           // time in milliseconds (to check order)
char            Car[4];         // Car name
word            Flags;          // Combination of OG_FLAGS, see below
byte            Gear;           // Reverse:0, Neutral:1, First:2...
byte            SpareB;
float           Speed;          // M/S
float           RPM;            // RPM
float           Turbo;          // BAR
float           EngTemp;        // C
float           Fuel;           // 0 to 1
float           OilPress;       // BAR
float           Spare1;
float           Spare2;
float           Spare3;
float           Throttle;       // 0 to 1
float           Brake;          // 0 to 1
float           Clutch;         // 0 to 1
char            Display1[16];   // Usually Fuel
char            Display2[16];   // Usually Settings
int             ID;             // (optional ID - if specified in cfg.txt)

#define OG_SHIFTLIGHT   1
#define OG_FULLBEAM     2
#define OG_HANDBRAKE    4
#define OG_PITSPEED     8
#define OG_TC           16
#define OG_HEADLIGHTS   32
#define OG_SIGNAL_L     64
#define OG_SIGNAL_R     128
#define OG_REDLINE      256
#define OG_OILWARN      512
#define OG_1            1024
#define OG_2            2048
#define OG_3            4096
#define OG_4            8192
#define OG_KM           16384
#define OG_BAR          32768
Tedka pouzivam Gear a OG_SHIFTLIGHT.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 1.9.2006   #33
Krpas
Regular Member

 
Krpas's Avatar
 
Join Date: 9.11.2004
Location: Semily
Posts: 602
Default

Takze uz me to taky ukazuje kvalty jen dnes udelam upgrade po vzoru jeta a tu tecku vymenim za diodu pac ta pidi tecka neni skoro videt Ale je to mazec.

Jen maly upozorneni v readme.txt je mala chybka je tam ze v cfg.txt se maj zmenit hodnoty u OutSim pritom se to musi zmenit u OutGauge takze na to POZOR !
__________________
Vcz Rulezz
Krpas is offline   Reply With Quote
Old 1.9.2006   #34
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Quote:
Originally Posted by Krpas
Jen maly upozorneni v readme.txt je mala chybka je tam ze v cfg.txt se maj zmenit hodnoty u OutSim pritom se to musi zmenit u OutGauge takze na to POZOR !
Su truba, dikec za info. Nova verze k dispozici na testy, viz 1. post.

Last edited by Kada; 1.9.2006 at 13:12.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 1.9.2006   #35
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

je tam brouk, kdyz vypnu omezovac ve chvli kdy zrovna sviti shiftlight, tak zustane svitit 4ever. kdyz ho vypnu ve chvili kdy nesviti tak je vsechno ok.
jet is offline   Reply With Quote
Old 1.9.2006   #36
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Quote:
Originally Posted by jet
je tam brouk, kdyz vypnu omezovac ve chvli kdy zrovna sviti shiftlight, tak zustane svitit 4ever. kdyz ho vypnu ve chvili kdy nesviti tak je vsechno ok.
Fixed (doufam :-)).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 1.9.2006   #37
Novas
Regular Member

 
Novas's Avatar
 
Join Date: 7.4.2005
Location: Jablonec nad Nisou
Posts: 718
Default

no ja bych byl spis pro analagovy ukazatel rychlosti ("tachec" ). je to uuuplne jednoduchy... prez seriak se bude posilat 16ti bitova aktualni hodnota rychlosti do krabicky, kde se pomoci nejakeho ?C rozsifruje a pomoci D-A orevodniku prevede na konecnou vystupni analogovou hodnotu... tam uz se jen pripoji prislusny budik a je to! jak rikam - uplne primitivni!! Kada to zvladne
Novas is offline   Reply With Quote
Old 1.9.2006   #38
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default


ted je to dokonale
jet is offline   Reply With Quote
Old 1.9.2006   #39
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Novas: jednocipu se chci (zatim) vyhnout. Ale kdyz mi posles tachec/otackomer/desku, se kteryma budu moct delat hokusy.... :-).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 21.9.2006   #40
Nitemare
Regular Member

 
Nitemare's Avatar
 
Join Date: 4.1.2005
Location: Praha
Posts: 947
Default

hmm napada nekoho nejaky jednoduchy reseni jak to udelat pres usb port?

paralelni port uz nemam , navic usb je mnohem praktictejsi

edit: tohle by se dalo pouzit:

http://www.gme.cz/index.php?action=d...sk=&pict=&jaz=
8 digitalnich vstupu, 8 vystupu, 2 analogovy vystupy, 2 analogovy vstupy...


tady je manual.. http://www.apogeekits.com/PDF_Files/..._K8055_DLL.pdf ..akorat to vypada ze ovladace k tomu jsou jen binarni, nechapu proc tam nedaji zdrojovej kod, zvlast kdyz to ma bejt urceny pro kutily

edit2: aha, nejaky koumak uz udelal opensource ovladace pro linux http://linuxk8055.free.fr/

Last edited by Nitemare; 21.9.2006 at 16:33.
Nitemare is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:21.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.