Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 2.8.2006   #41
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Quote:
Originally Posted by Woyta
Taky premyslim o teto uprave a napada me zda lze pouzit magneticke pasky z ventilatoru. Jsou dostatecne tluste a ve fanu take vlastne ovlivnuji halovu sondu. Zkousel je nekdo?
Nevim presne, jaky pasky myslis. Ale bezny pasky, co se prodavaji, maji na jedne strane severni pol, na druhe strane jizni pol. Tzn. vyuzitelna je pouze "tloustka" pasky, cca 1mm, coz je malo. Hall ve vetraku je jen spinaci, pro nase ucely naprd (i kdyz sla by udelat variace na optickej senzor, misto derovanyho kolecka a svetla by tam bylo ozubeny kolecko a hall. tyhle spinaci haly jsou daleko rychlejsi nez opticky kolecka, takze by to slo udelat presneji).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2006   #42
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Kdyz rozeberes pocitacovej ventilator tak na vnirku valce vrtule mas prstenec z magneticke pasky. Tloustka 2-3mm. Nevim ale jak tam jsou poly. Mozna by sel pouzit.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2006   #43
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

Quote:
Originally Posted by Woyta
Kdyz rozeberes pocitacovej ventilator tak na vnirku valce vrtule mas prstenec z magneticke pasky. Tloustka 2-3mm. Nevim ale jak tam jsou poly. Mozna by sel pouzit.
to me taky napadlo, ale kdosi (rostreet?) ho zkousel rozriznout vejpul a zjistit polaritu.. a choval se pry divne
jet is offline   Reply With Quote
Old 4.8.2006   #44
rostreet
Moderator

 
rostreet's Avatar
 
Join Date: 24.10.2005
Location: Prague,L.B.City
Posts: 731
Default

Quote:
Originally Posted by jet
to me taky napadlo, ale kdosi (rostreet?) ho zkousel rozriznout vejpul a zjistit polaritu.. a choval se pry divne
ja to nebyl...
rostreet is offline   Reply With Quote
Old 4.8.2006   #45
Tairo
Administrator

 
Join Date: 26.9.2004
Location: Plzen
Posts: 1 668
Default

Quote:
Originally Posted by jet
to me taky napadlo, ale kdosi (rostreet?) ho zkousel rozriznout vejpul a zjistit polaritu.. a choval se pry divne
to se musi presne, ja jednou rozrizl magnet spatne a misto dvou severo-jiznich jsem ziskal jeden magnet severo-vychodni a jeden jiho-zapadni
__________________
Team: ACTUAL LINUX e-Racing Team . . . . . .Sponzor: ACTUAL LINUX s.r.o. . . . . . .
Jabber:
tairo(zavinac)jabber.actual.cz
Tairo is offline   Reply With Quote
Old 3.2.2007   #46
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Takze temer presne po roce jsem se dokopal k prvni pouzitelne verzi komplet nahrady potaku v pedalech. Facha to paradne, s linearitou vubec zadny problemy. Fotky udelam, az si nekde pujcim fotak. Mam jedinej problem, ze mi z hallu neleze plnej rozsah napeti (u me potreba cca 0.4 -- 2.5V), takze rozliseni pedalu je jen cca 65 kroku (misto idealnich 256), s potakama sem mel cca 120 kroku. Tohle planuju jeste poladit, urcite je to jednodussi problem, nez vyresit mechanicky, kam umistit magnety -- fotos reknou vic, az budou. Udelal jsem jedinou chybu, ze sem jeden magnet prilepil opacne, takze mam plyn inverzne, s tim si ale profiler poradil. Jezdil jsem s tim asi 2 hodky, zatim vse v pohodce :-).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 3.2.2007   #47
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Taky uz je budu muset objednat. Potaky zacinaj mlit z posledniho.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 30.3.2007   #48
Agarash
Moderator

 
Agarash's Avatar
 
Join Date: 25.7.2004
Location: Pelh?imov
Posts: 1 996
Default

zajimavy text na dane tema
http://www.aholubi.org/clanky/pete_hall_senzor.pdf
__________________
I used to live for speed. Now iRace. www.nfinityesports.eu
Agarash is offline   Reply With Quote
Old 3.4.2007   #49
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Opravdu kvalitni clanek, zvlast ty magnety tam jsou paradni.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 22.2.2008   #50
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Red face

Snazim se pouzit ten hall na snimani rucky a nedari se , pokud ho pripojim na externi zdroj a merim multimetrem tak v poho ale v joyi nic. Je to wingman force pro, hall je od honeywellu. Potenciometry sou pripojeny tremi draty, mezi dvema je 5V to sem pripojil na napajeni hallu a ten treti na vystup z hallu. Delam nekde chybu ja a nebo je to v joysticku ??

Edit: ted sem jeste meril na pripojenem hallu a vypada to ze naprazdno ten joy da 5V ale po pripojeni hallu na vstupu namerim asi jen 1,5V tak jestli nahodou to ta elektronika neutahne
2. edit: tak koukam na tu posledne postovanou stranku a tam mu to s tim joyem (on ma akorat verzi bvez FF) funguje, sice na ose X (ja to skousim na plynu) aale to by nemel byt snad problem ne ??
3. edit: tak uz vyreseno ... jen pokud by nekdo mel v budoucnu stejnej problem tak at si to po sobe znova premeri holt sem si prohodil poly napajeni z joye ... ale uz to funguje
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson

Last edited by Mambo; 22.2.2008 at 22:47.
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 23.2.2008   #51
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Esce ze ta vecicka ma v sobe ochranu proti prepolovani, u "cistyho" hallova cidla bys tak uspesnej nebyl . Gratuluju.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 23.2.2008   #52
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Talking

Quote:
Originally Posted by Kada View Post
Esce ze ta vecicka ma v sobe ochranu proti prepolovani, u "cistyho" hallova cidla bys tak uspesnej nebyl . Gratuluju.
Ja proste miluju blbovzdorny udelatka
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 14.7.2008   #53
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Question Dfp

Nema uz nekdo zkusenosti s nahradou potenciometru na DFP ?? Uz me ty jeho pedaly stvali tak sem se konecne dokopal k prestavbe pedalu z favorita a je docela problem snimat plyn a spojku tak ze bych to vyresil hallama ale Pablo rikal ze se musi neco upravit v eletrice dfp.
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 15.7.2008   #54
xedox
Member

 
xedox's Avatar
 
Join Date: 18.12.2004
Location: P?íbram
Posts: 342
Default

.........a na cerny MOMO ma nekdo zmaknutou vymenu potaku za kovove ci za Hall ?? nebo treba jen foto z cizeho fora ??
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"
XEDOX engineering
oct TDI 168 PS 450 Nm
MONTCAR autosport
JAWA 250 - 592

xedox is offline   Reply With Quote
Old 15.7.2008   #55
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Potrebujes Hall SS495A, jedinej, kdo ho prodava v CR, pokud vim, jsou rs-online. Hall se proste zapoji misto potenciometru, nic dalsiho netreba. Nejvetsi orisek je mechanicky zapojeni a shaneni vhodnyho magnetu. Pro cerny momo je potreba premostit odpor R7 dratkem (je hned u konektoru od pedalu). Prostredni pin od potenciometru se napoji do "M" hallu, na jednom z koncu potaku je kladny napeti, na druhym zem. je treba zjistit merakem, pripadne pokusem. Hall ma ochranu proti prepolovani. Spousta inspirativnich fotek tu, je treba byt registrovanej, aby clovek videl obrazky. Fotky mych pedalu.
Code:
SS495A
 _
/ | --- (+) 
| | --- (-)
\_| --- M

Last edited by Kada; 15.7.2008 at 20:47.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 15.7.2008   #56
Peppo
Newbie

 
Peppo's Avatar
 
Join Date: 13.6.2008
Location: Levice-Slovakia
Posts: 88
Default

Pozri si toto http://www.omr.tym.sk/Pedale.html
__________________
OMR-OLD MAN RACING , http://www.omr.tym.sk ,
Peppo is offline   Reply With Quote
Old 15.7.2008   #57
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Aji bych tyhle stranky odkazoval, kdyby byl u prvnich trech obrazku spravne uveden autor MMos s odkazem na jeho puvodni thread, jak uz jsem (sypal hrach na stenu) tady.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 15.7.2008   #58
xedox
Member

 
xedox's Avatar
 
Join Date: 18.12.2004
Location: P?íbram
Posts: 342
Default

Kada dekuji ..je to vycerpavajici...uz jsem to pochopil....jeste jednou diky
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"
XEDOX engineering
oct TDI 168 PS 450 Nm
MONTCAR autosport
JAWA 250 - 592

xedox is offline   Reply With Quote
Old 19.7.2008   #59
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Thumbs up

Takze u DFP se taky musi premostit jeden rezistor, je to ten naproti cernemu kabelu co jde z konektoru v desce ma hodnotu 1,5k.
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 10.9.2008   #60
Sego
Newbie
 
Join Date: 10.9.2008
Posts: 3
Default

Prosim Vas ked sa chcem zaregistrovat na tej stranke rsonline a som zo Slovenska tak mi tam hodi len Czech Republic. To znamena ze ja nemam sancu odtial objednat Hall SS495A?
Sego is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:46.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.