Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 21.12.2006   #41
kmarty
Member

 
kmarty's Avatar
 
Join Date: 15.12.2006
Posts: 136
Default

Ja mam exponencial 0.5. Mensi cislo mi zpusobuje ze jezdim jak s V3Skou (od kraje ke kraji). A i tak v drtivy vetsine pripadu tocim volantem jen v rozmezi asi 90 stupnu (volant ma max rozsah asi 270 stupnu).

Apropo, tech 1:30 mas s kterym autem? Ja at delam co delam, nemuzu se s FXO na Blackwoodu dopracovat pod 1:29 :-( A to jak s nastavenim, ktery je blizke defaultu (a chova se to jak splasena koza), tak s nastavenim ktery mi prislo ze uz to auto konecne rozumne drzi smer.
Ze mam co pilovat je mi naprosto jasny. Jenze nemam jasnou predstavu kde.

Last edited by kmarty; 21.12.2006 at 09:57.
kmarty is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2006   #42
Wario
Newbie

 
Wario's Avatar
 
Join Date: 17.12.2006
Posts: 65
Default

Quote:
Originally Posted by kmarty View Post
Ja mam exponencial 0.5. Mensi cislo mi zpusobuje ze jezdim jak s V3Skou (od kraje ke kraji). A i tak v drtivy vetsine pripadu tocim volantem jen v rozmezi asi 90 stupnu (volant ma max rozsah asi 270 stupnu).

Máš DFP ?

n?jaký tvoje další nastavení .?

Díky
Wario is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2006   #43
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

?etl jsi post #21 (1. na 3. stránce)? Myslím, že z toho se dá celkem vyjít, je to p?ímo pro DFP. Já teda doporu?uji nelinearitu na 0, protože to je nejreáln?jší a když si zvykneš na n?co jinýho, už ti to p?jde špatn? si zase odvyknout, takže bych za?al rovnou s nulou. DFP má p?esný ?ízení, takže bys cestovat od kraje ke kraji nem?l.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2006   #44
Spangler
LFS Guru

 
Spangler's Avatar
 
Join Date: 30.1.2006
Location: Kutná Hora, Praha
Posts: 3 251
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
?etl jsi post #21 (1. na 3. stránce)? Myslím, že z toho se dá celkem vyjít, je to p?ímo pro DFP. Já teda doporu?uji nelinearitu na 0, protože to je nejreáln?jší a když si zvykneš na n?co jinýho, už ti to p?jde špatn? si zase odvyknout, takže bych za?al rovnou s nulou. DFP má p?esný ?ízení, takže bys cestovat od kraje ke kraji nem?l.
Podle teebe mam volant nastaveny a pohoa, jen sem si zvyknul na nelinearitu 0.20
__________________
ACTUAL LINUX e-Racing Team
http://lfs.actual.cz
Spangler is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2006   #45
Chaos
Administrator

 
Chaos's Avatar
 
Join Date: 23.7.2004
Location: Ceska Rep.
Posts: 4 311
Default

Quote:
Originally Posted by kmarty View Post
Ja mam exponencial 0.5. Mensi cislo mi zpusobuje ze jezdim jak s V3Skou (od kraje ke kraji). A i tak v drtivy vetsine pripadu tocim volantem jen v rozmezi asi 90 stupnu (volant ma max rozsah asi 270 stupnu).

Apropo, tech 1:30 mas s kterym autem? Ja at delam co delam, nemuzu se s FXO na Blackwoodu dopracovat pod 1:29 :-( A to jak s nastavenim, ktery je blizke defaultu (a chova se to jak splasena koza), tak s nastavenim ktery mi prislo ze uz to auto konecne rozumne drzi smer.
Ze mam co pilovat je mi naprosto jasny. Jenze nemam jasnou predstavu kde.
jestli mas s FXO jen 1:29, tak delas nekde nejakou dost zasadni botu, protoze to si s XRT (turbo z dema, pomalejsi nez FXO) zajedu pod 1:24... doporucuju prostudovat Závodnickou školu a hlavne se podle ni ridit (jedna rada, sikana na zacatku dlouhy rovinky se da jet pod plnym plynem, tj. plnej uz z vyjezdu z T1)
__________________
Do you FEEL THE SPEED?! Navštivte nás na www.zt-racing.com! LFS World statistiky.
www.301.cz
Robert '[ZT] Chaos' Kotlaba
Chaos is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2006   #46
kmarty
Member

 
kmarty's Avatar
 
Join Date: 15.12.2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by Wario
Máš DFP ?
Nemam DFP, Mam MS SW FF Wheel
Quote:
Originally Posted by Chaos View Post
jestli mas s FXO jen 1:29, tak delas nekde nejakou dost zasadni botu, protoze to si s XRT (turbo z dema, pomalejsi nez FXO) zajedu pod 1:24... doporucuju prostudovat Závodnickou školu a hlavne se podle ni ridit (jedna rada, sikana na zacatku dlouhy rovinky se da jet pod plnym plynem, tj. plnej uz z vyjezdu z T1)
Urcite delam nekde botu, to je mi jasny. Jinak na prvni casovce mam cca 0:29-0:31(vecer to jeste overim, jestli jsem se nesekl) a zatim mi prijde ze vetsi problem mam s tou prvni zatackou nez s nasledujici sikanou.
kmarty is offline   Reply With Quote
Old 21.12.2006   #47
Wario
Newbie

 
Wario's Avatar
 
Join Date: 17.12.2006
Posts: 65
Default

Quote:
Originally Posted by Chaos View Post
jestli mas s FXO jen 1:29, tak delas nekde nejakou dost zasadni botu, protoze to si s XRT (turbo z dema, pomalejsi nez FXO) zajedu pod 1:24... doporucuju prostudovat Závodnickou školu a hlavne se podle ni ridit (jedna rada, sikana na zacatku dlouhy rovinky se da jet pod plnym plynem, tj. plnej uz z vyjezdu z T1)

s autem XRT nevim ale když jedu v zatá?ce plyn t?eba 50 % , zadek do smyku dam trochu kontra hnd se to p?etá?i (jezdim citovku ale nic moc nevim neco tam je citliv? nastavený

jezdim demo protism?r xr bez turba za 1:40
Wario is offline   Reply With Quote
Old 22.12.2006   #48
Spangler
LFS Guru

 
Spangler's Avatar
 
Join Date: 30.1.2006
Location: Kutná Hora, Praha
Posts: 3 251
Default

Quote:
Originally Posted by Wario View Post
s autem XRT nevim ale když jedu v zatá?ce plyn t?eba 50 % , zadek do smyku dam trochu kontra hnd se to p?etá?i (jezdim citovku ale nic moc nevim neco tam je citliv? nastavený

jezdim demo protism?r xr bez turba za 1:40
Nebude to treba setem ? pokud zavodis se setem na drift tak to pojede asi tezko nevim, chce to trenovat, jak tika Chaos precist si skolu a zlepsovat se...
__________________
ACTUAL LINUX e-Racing Team
http://lfs.actual.cz
Spangler is offline   Reply With Quote
Old 22.12.2006   #49
Tairo
Administrator

 
Join Date: 26.9.2004
Location: Plzen
Posts: 1 668
Default

Quote:
Originally Posted by Wario View Post
s autem XRT nevim ale když jedu v zatá?ce plyn t?eba 50 % , zadek do smyku dam trochu kontra hnd se to p?etá?i (jezdim citovku ale nic moc nevim neco tam je citliv? nastavený

jezdim demo protism?r xr bez turba za 1:40
s jakym setem? Jaky mas nastaveny diferencial? Nektere sety jsou natolik nedotacive, ze je nedostanes do hodin ani kdyz se o to snazis.

Jinak v lfs hodit smyk a davat kontra neni nejrychlejsi metoda, jak jezdit.

P.S.: na casy kasli, jakmile udrzis auto ve stope a bez zbytecnych smyku, tak casy prijdou samy.
__________________
Team: ACTUAL LINUX e-Racing Team . . . . . .Sponzor: ACTUAL LINUX s.r.o. . . . . . .
Jabber:
tairo(zavinac)jabber.actual.cz
Tairo is offline   Reply With Quote
Old 22.12.2006   #50
sonyk
LFS Guru

 
sonyk's Avatar
 
Join Date: 16.3.2005
Location: P?íbram, Obecnice
Posts: 4 422
Default

kdyz tu tak ctu to honej od krajnice ke krajnici to se stava u pohledu za autem nebo na auto( nevim jak se tomu rika), braska nfs hrac proste jinej pohled nechce , ale takhle mu to plave pac neni hned vydet ta rekace.ale kdyz clovek sedi v kokpitu tu reakci vidi hned.
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"používám nastavení voz? a se?ízení motocyklu od XEDOX engineering

ALSC XRR - 33./SROC - 65./HITSKT - 45./MMHHC XFR - 24./CARDO - 59./ICGTR FXR - 32./PCOŠOC - 90.
ALTP1 - 7./ALTP2 - 9./ALTP3 - 11./ALTP4 - 5./ALTP5 - 6./ALTP6 - 7./ALTP7 WTCC - 4./ALTP8 XFR - TBA/FOX CUP - 8./EGT PGTR CUP FXR - 5./EGT WTCC 2009 FXO - 9.


Sonyk HRM Group spol s r.o.

Last edited by sonyk; 22.12.2006 at 13:27.
sonyk is offline   Reply With Quote
Old 22.12.2006   #51
kmarty
Member

 
kmarty's Avatar
 
Join Date: 15.12.2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by sonyk View Post
kdyz tu tak ctu to honej od krajnice ke krajnici to se stava u pohledu za autem nebo na auto( nevim jak se tomu rika), braska nfs hrac proste jinej pohled nechce , ale takhle mu to plave pac neni hned vydet ta rekace.ale kdyz clovek sedi v kokpitu tu reakci vidi hned.
Pohled za autem osobne beru jako jeden z nejhorsich (aspon pro mne). Zrovna ted jsem psal do jineho topicu ze mozna nepouzivam ten nejlepsi pohled, ale pohled na spojleru/na haubne/tesne pred predni napravou(nevim jak to pojmenovat) mi sedi vic nez pohled z kabiny.
Co se tyce plavani od krajnice ke krajnici: Jde o to, ze kdyz si vypnu expy, tak staci hrozne maly otoceni volantu (prakticky v ramci vule ozubenych kolecek od FF) a auto jede do ksa.
kmarty is offline   Reply With Quote
Old 23.12.2006   #52
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

[OT]dote? nechápu, pro? v lfs jde ?ídit s dementnim pohledem za autem[/OT]

kmarty: tv?j problem je nejspíš špatný potenciometr (zkus ho rozebrat a prost?íknout), starý momo m? to u n?kterých aut d?lalo taky, na DFP s nelinearitou 0 m?žeš jet po silnici opravdu naprosto p?esn? kudy chceš, žádný cestování levá-pravá se nekoná. Chci tím ?íct, že to není hrou, ale hardwarem.

wario: prosímt? p?esta? se ptát na všechno 5x v r?zných threadech, když se ani neobt?žuješ ?íst si odpov?di. A dokud budeš jezdit s pohledem za autem, neptej se ani na nastavení volantu, protože to je úpln? jedno.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 23.12.2006   #53
kmarty
Member

 
kmarty's Avatar
 
Join Date: 15.12.2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
kmarty: tv?j problem je nejspíš špatný potenciometr (zkus ho rozebrat a prost?íknout), starý momo m? to u n?kterých aut d?lalo taky, na DFP s nelinearitou 0 m?žeš jet po silnici opravdu naprosto p?esn? kudy chceš, žádný cestování levá-pravá se nekoná. Chci tím ?íct, že to není hrou, ale hardwarem.
Volant co mam (MS SW FF Wheel) nema potenciometr na rizeni, ma neco hodne podobnyho jako ma mys (proste kolecko s mezerama).
Potiz mam takovou ze pri nulovych expech je rizeni neprirozene ostry. Nejspis to ma na svedomi to, ze DFP ma max rozsah 900stupnu, kdezto MS SW ma "jen" 270 (urcite v tom budou mit urcity podil i moje ruce, o tom zadna :-)). Rozumne se mi jezdi s cca 0.5 exp.

Oprava: Tak prej ma mit dokonce jen 240 stupnu. Tech 270 byl muj odhad od oka.

Last edited by kmarty; 23.12.2006 at 01:31.
kmarty is offline   Reply With Quote
Old 23.12.2006   #54
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by kmarty View Post
Volant co mam (MS SW FF Wheel) nema potenciometr na rizeni, ma neco hodne podobnyho jako ma mys (proste kolecko s mezerama).
Potiz mam takovou ze pri nulovych expech je rizeni neprirozene ostry. Nejspis to ma na svedomi to, ze DFP ma max rozsah 900stupnu, kdezto MS SW ma "jen" 270 (urcite v tom budou mit urcity podil i moje ruce, o tom zadna :-)). Rozumne se mi jezdi s cca 0.5 exp.
Aha, takže má optiku jako DFP, tak to sorry, to by m?lo být ok, pokud ho máš teda dob?e nakalibrovaný na celý rozsah, což asi máš. DFP má sice až 900st, ale s tím b?žn? nikdo nejezdí, to bys nestíhal uto?it. B?žn? mívaj lidi nastavených 300st, já používám 360st. No a taky záleží, kolik máš v setu nastaven max. steer lock (nevím jak je to p?esn? ?esky, max. úhel rejdu?). Menší hodnota ti jakoby zvýší p?esnost s jakou se dá zatá?et, ale zase nechytneš tak velký smyk.
Samoz?ejm? ten exp na 0 není dogma, pokud se ti to zdá ne?iditelný, klidn? si nech nastavení co máš a t?eba si to ?asem až se zlepší ruce snížíš.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 21.1.2007   #55
Andy SVK
Newbie
 
Join Date: 6.1.2007
Posts: 6
Default

nemas nejaky navod aj na volant znacky speed link ???? prosim help som zufaly
Andy SVK is offline   Reply With Quote
Old 22.1.2007   #56
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Popiš co máš konkrétn? za problémy, "som zufaly" moc nenapoví co ti nejde. Speedlink d?lá víc volant?, dej n?jaký link kterej to je.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 22.2.2007   #57
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Default P?i?azení klávesy k tla?ítku na volant

Nazdárek všichni,prosím o radu,
mám volant Logitech WingMan FF GP a cht?l bych si k tla?ítku p?i?edit klávesu F9 abych p?i závodech mohl kouknout na teplotu pneumatik a nemusel sahat na klávesnici.V návodu od Pabla sem ?etl,že u volantu DFP to jde p?es Logitech profiler,kterej mám,ale nepoda?ilo se mi to.
Pora?te n?kdo jestli to jde i u mého volantu a když ano tak jak.P?edem dík
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 22.2.2007   #58
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Pustíš profiler, vybereš si tla?ítko na volantu, modrá ?ára ti ukáže že to je t?eba button1, tak klikneš, select keystroke / new keystroke / record / f9 (nebo jina klávesa co chceš p?i?adit) / stop / ok
M?žeš d?lat i commandy - ud?lá to posloupnost kláves, tj. umí to t?eba napsat "ahoj" a nebo cycling commandy - umí to postupn? d?lat nadefinovaný keystrokes / commnady, tj. nap?ed to t?eba zmá?kne f9, potom f10, potom to napíše "bye" a potom to stiskne alt+f4
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 23.2.2007   #59
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Default a po?ád nic

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
Pustíš profiler, vybereš si tla?ítko na volantu, modrá ?ára ti ukáže že to je t?eba button1, tak klikneš, select keystroke / new keystroke / record / f9 (nebo jina klávesa co chceš p?i?adit) / stop / ok
M?žeš d?lat i commandy - ud?lá to posloupnost kláves, tj. umí to t?eba napsat "ahoj" a nebo cycling commandy - umí to postupn? d?lat nadefinovaný keystrokes / commnady, tj. nap?ed to t?eba zmá?kne f9, potom f10, potom to napíše "bye" a potom to stiskne alt+f4
práv? sem tohle všechno zkoušel a marn?,když kliknu na tla?ítko tak mi ?ára ukáže ?íslo a pak kliknu a objeví se mi t?i možnosti z nichž ani jedna není ta kterou tady popisuješ a taky ani jedna není k dispozici,svítí šed?,...holt to asi na ten m?j volant fungovat nebude.Co se dá d?lat.
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 23.2.2007   #60
Chaos
Administrator

 
Chaos's Avatar
 
Join Date: 23.7.2004
Location: Ceska Rep.
Posts: 4 311
Default

a co primo v LFS?
nastaveni/ovladani do ctrl+ nebo alt+ si nekam napis /press F9 a primapuj k tlacitku...
__________________
Do you FEEL THE SPEED?! Navštivte nás na www.zt-racing.com! LFS World statistiky.
www.301.cz
Robert '[ZT] Chaos' Kotlaba
Chaos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:55.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.