Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Assetto Corsa

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12.2.2015   #1101
Kid222
Moderator

 
Kid222's Avatar
 
Join Date: 4.12.2005
Location: Bezm?rov
Posts: 3 443
Default

Recenze na games.cz dopadla celkem dob?e, možná až nad o?ekávání.
http://games.tiscali.cz/recenze/asse...imulace-247789
__________________
Achievement unlocked:
Get 3rd place in forum spam rank
Kid222 is offline   Reply With Quote
Old 12.2.2015   #1102
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Pocit permanentního nepohodlí a mnohdy i nebezpe?í je v Assetto Corsa tak intenzivní, že v jednom záp?ahu nevydržíte jezdit déle než pár desítek minut.


MP4 GT3 na Nordscheilfe je sice trosku silenost co se tyce koncentrace a nemoznosti si nekde odpocinout krome jedne rovinky pri casech pod 7min ale i tak neni problem jezdit v AC nekolik hodin

Vcelku jedno stranna recenze bez vyhod a nedostatku.
Pustil, pojezdil offline a napsal recenzi mi to prijde
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 12.2.2015   #1103
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

V AC je dolezity aj procesor. Ja som mal na i3-2120 dost drsne fps dropy v multiplayeri (na starte to padalo k 20-25 fps) a pocas zavodu obcas tiez. Potom som ho vymenil za Xeon 1231v3 (ma 4 jadra a spolu 8 threadov) a fps dropy su prec. Akurat na starte to ide k 40-45 fps, ale za to moze asi aj GPU (270X). Urcite je to chyba v optimalizacii, nejake zmeny k lepsiemu uz aj nastali - Stefano o tom tweetoval. Ale uplne velky pokrok uz asi nebudeme mat, takze ostava upgrade
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 12.2.2015   #1104
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by GothaR View Post
V AC je dolezity aj procesor. Ja som mal na i3-2120 dost drsne fps dropy v multiplayeri (na starte to padalo k 20-25 fps) a pocas zavodu obcas tiez. Potom som ho vymenil za Xeon 1231v3 (ma 4 jadra a spolu 8 threadov) a fps dropy su prec. Akurat na starte to ide k 40-45 fps, ale za to moze asi aj GPU (270X). Urcite je to chyba v optimalizacii, nejake zmeny k lepsiemu uz aj nastali - Stefano o tom tweetoval. Ale uplne velky pokrok uz asi nebudeme mat, takze ostava upgrade
Nechces zkusit AC jak se bude chovat bez HyperThreadingu? Nektere hry jsou na toto citlive a pokud clovek nema i7 nebo Xeon s HT tak se vice sekaji. Zejmena s CF/SLI.

Mam i5 pretaktovanou a to vytizeni co AC je schopno nekdy udelat je opravdu brutalni/nesmyslne. Tolik fyzickych vypoctu tam urcite neni
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 12.2.2015   #1105
aspect
Newbie
 
Join Date: 25.4.2006
Posts: 31
Default

p?ihazuju aktuální tabulku srovnání GK v AC, je tam i vid?t na jakém stroji to jelo. Všechno max, krom? antialiasingu, byl použit FXAA. P?kná brutalita.
Attached Images
File Type: png AC-ddw.png‎ (117.2 KB, 34 views)
aspect is offline   Reply With Quote
Old 13.2.2015   #1106
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Kunos ma to nastaveni efektu hodne siroke a tak neni problem pri nastaveni maxima GPU udusit a udelat z ni sneka
Staci ale na spravnych mistech ubrat, dopad na obraz je minimalni a rychlost je nasobne vyssi.
Zejmena frekvence odlesku. Ta udusi vcelku vsechno, pritom vizualne staci mit low a ne maximum.
Osobne to mam skoro na max, rozdil od maximalniho nastaveni je minimalni a FPS minimum 60 vcelku bez problemu s 280x na 1920x1200px.

Maximum je opravdu brutalni, jsem potkal nekoho z LFS kdyz nove zkousel AC, 780 nebo 780ti, dal to slepe na max a mel z toho skoro slideshow
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 15.2.2015   #1107
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

RaceDepartment je placeny, myslim od 1.3.2015 pro vsechny, i stavajici licencovane. Musi se koupit premium ucet. Nemam sajnu kdo tam jezdi a jaka je tam uroven. Nezkousel nekdo dokud to bylo free?

ALOOG.net, vcelku je s kym zavodit na tesno. Free zavod 2x tydne. I dva po sobe se dneska jeli. Celkem v pohode, zadne praseciny rychliku ani tech co jsme predjizdeli o kolo.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 15.2.2015   #1108
Kid222
Moderator

 
Kid222's Avatar
 
Join Date: 4.12.2005
Location: Bezm?rov
Posts: 3 443
Default

Jezdil jsem tam ješt? na nKP, bylo nás málo, ale úrove? byla super. Otázka je, jak je to v jiných simech, ve v?tším po?tu, ale sta?í si pro?íst pozávodní diskuse a ?lov?k si ud?lá obrázek.
__________________
Achievement unlocked:
Get 3rd place in forum spam rank
Kid222 is offline   Reply With Quote
Old 21.2.2015   #1110
Alien_CZ
Member

 
Alien_CZ's Avatar
 
Join Date: 21.11.2005
Posts: 288
Default

Tak jeste jeden.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...99702574_o.jpg
Alien_CZ is offline   Reply With Quote
Old 24.2.2015   #1111
BabyOnWheels
Senior Member

 
Join Date: 29.12.2006
Posts: 1 095
Default

Ciste mimo... uz je procesor, jeste grafiku a snad se po letech zase pridam
__________________
BabyOnWheels
BabyOnWheels is offline   Reply With Quote
Old 24.2.2015   #1112
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Uz se ukazala na Steamu verze 1.1 ale downgraduje se na 1.0.5 pro ty co se jim podarilo na ni dostat nez byla stazena z distribuce. Nordschleife tam je pry je videt ale nejde vybrat, stejne tak Alfa DTM. Unikla verze 1.1 tak obsahuje par ukazek z DLC.



Info o autu.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 24.2.2015 at 19:17.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 24.2.2015   #1113
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Tak snad to vyjde v piatok...tesim sa hlavne na podporu 4wd, to sa zas rozsiri portfolio modov
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 25.2.2015   #1114
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by GothaR View Post
Tak snad to vyjde v piatok...tesim sa hlavne na podporu 4wd, to sa zas rozsiri portfolio modov
To ted jeste nejde? Na par modovych aut jsem koukal ale AWD jsem pravda marne hledal i Impreza byla jen RWD, myslel jsem ale spis ze ho zatim nikdo neudelal. Zkousim a nejde to, kdyz nastavim AWD i 4WD chova se to jako RWD.

Snad tou zmenou Aero nerozbili vsechna zatim vytvorena zamcena modova auta ktera nejdou poupravit dodatecne.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 25.2.2015   #1115
BabyOnWheels
Senior Member

 
Join Date: 29.12.2006
Posts: 1 095
Default

Asi se to uz tu resilo. Jakou grafiku, aby AC behalo torchu obstojne.
Moje varianty:
- 280X - vykon vypada ok, ale zere a topi

konkurence
-960 - vykon nic moc, ale netopi
-970 - vykon ok, ale zatopi v penezence
__________________
BabyOnWheels
BabyOnWheels is offline   Reply With Quote
Old 25.2.2015   #1116
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Neviem aku grafiku mas teraz, ale ja jazdim na 270X a je to ok. V single mam stabilne 60 fps s vsyncom, v multiplayeri pri 20 autach mam na starte 40-45 a potom uz 60. Detaily mam vysoke, ale nie maximalne, mam znizene tiene a odrazy.
Dolezite ale je, ze mi pomohla vymena procesora za Xeon 1231v3, predtym som mal i3 2120 a s tym som mal v MP na starte 20 fps. Xeon ma uz 8 threadov a AC ich zrejme vie vyuzit.
A osobne by som isiel do 970, pretoze AC si moc nerozumie s AMD kartami, ja som mal dost problem vyladit vsync, predtym mi to na GTX660 fungovalo krasne. 960 je mimo hry, ma este menej vykonu ako 270X: http://www.hwcompare.com/18418/gefor...adeon-r9-270x/
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Old 26.2.2015   #1117
BabyOnWheels
Senior Member

 
Join Date: 29.12.2006
Posts: 1 095
Default

Zatim tam je integrovana na procesoru Ta to nedava...
Tak koukam co by slo. Jest pro-googlim. Diky Jarda
__________________
BabyOnWheels
BabyOnWheels is offline   Reply With Quote
Old 26.2.2015   #1118
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

Quote:
Originally Posted by BabyOnWheels View Post
Asi se to uz tu resilo. Jakou grafiku, aby AC behalo torchu obstojne.
Moje varianty:
- 280X - vykon vypada ok, ale zere a topi

konkurence
-960 - vykon nic moc, ale netopi
-970 - vykon ok, ale zatopi v penezence
280x 3GB - z druhe ruky se zarukou je za 4500,- mozna uz i mene ted
Pouzivam toto nastaveni.
Bezne 60-80% vytizeni GPU podle combinace (fps omezeno na 83). Start zavodu, bud je to omezeno CPU, poctem polygonu ktere je GPU schopna zpracovat, nebo omezeni DX11 a tak na startu zavodu mam treba vytizeni GPU 60% ale "jen" 50-60fps, a CPU ale take neni na 90%+. System nevytizen ale presto fps spadne na startu, spise zpusobeno spatnou optimalizaci v AC. Teploty a spotreba zavisi na vytizeni, 66C GPU i CPU vcera, vetrak na GPU bezel skoro na default rychlost 1100-1200rpm, ano AC zere hodne CPU az nesmyslne moc. Vetsinou tak 2 jadra jedou vice a zbytek vyuziva na nejake dopocty. 2 jadro to moc neutahne ale novejsi 4 jadro je v pohode, nad 3-3.5GHz by nemel byt problem. S laptop CPU problem je.
280x spotreba na urovni 770. Ano vice jak Maxwell, ale neni to nic hrozneho a diru v penezence to neudela narozdil od drazsi GK. Ty penize se na mensi spotrebe nevrati.

960 2GB - 6000,- mene vykonu jak 280x, je na urovni 285 (2GB), obe maji jen 2GB VRAM, AC je schopno pouzit vice nez 2GB VRAM, ne pokazde ale jsou kombinace kdy to jde na 2.2 - 2.4GB VRAM (1920x1200px). Nekdy je na tom dobre nekdy zase tak spatne ze i starsi 760 je lepsi. Maxwell jsou orezane karty ktere dohani vykon optimalizacemi, coz ma za vysledek mensi spotrebu, to ale neznamena ze napriklad piskajici napajeci obvody GK se nepecou na 90C. U me ASUS 280x napajeci obvody nejdou nad teplotu GPU, maxima co pozoruji s mym malym OC jsou asi 72C kdyz pustim neco jineho nez AC a bezi na 100%.

290 4GB - da se koupit relativne levne z druhe ruky nebo 8500,- nova

970 3.5GB - 10000,- ano slusna karta ale v Evrope predrazena misto aby byla na cenove urovni predchudce 770. Za ty penize se da koupit 280x CF, coz ma samozrejme sve nevyhody ale vykonove to je jak 980.


Nevim jestli dnes ma cenu porizovat si GK s mene jak 3GB VRAM.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 26.2.2015 at 11:55.
JackCY is offline   Reply With Quote
Old 26.2.2015   #1119
BabyOnWheels
Senior Member

 
Join Date: 29.12.2006
Posts: 1 095
Default

Diky za vycerpavajici odpoved. Proc mam i7, na programovani sper, hadam ze to utahne

Vidim to na neco z toho.

http://www.czc.cz/graficke-karty/pro...on%20R9%20280X

Dekuji za rady a brzo na trati...
AC mam uz pres rok koupene a nejak me zacina chybet vikendova zabava z LFS
__________________
BabyOnWheels
BabyOnWheels is offline   Reply With Quote
Old 26.2.2015   #1120
JackCY
Regular Member

 
JackCY's Avatar
 
Join Date: 25.4.2007
Posts: 552
Default

i7 nebo Xeon E3 1231v3 a jemu podobne varianty i7 jsou v pohode.
Ja jsem dal nakonec prednost i5 4690K nad i7, levnejsi, staci a da se taktovat ze i v paralelnich vypoctech to dotahne ten Xeon jez ma HT ale taktovat nejde.

Jeste je:

R9 280, coz je slabsi 280x s mene vypocetnimi jednotkami, ma take 3GB VRAM. Na heurece je to stale nejprodavanejsi GK. 5500-6000,- nova.
Zalezi jestli novou GK nebo ti nevadi risknout koupit pouzitou se zarukou nebo i bez.
Tech 280x je asi nejvic pouzitych prodavanych a 290. Zbytek jsem moc nevidel ale treba se taky uz najdou. V pomeru cena/vykon pouzita 280x nebo 290 se neda prekonat.
Ta 280 staci.

R9 285, novejsi varianta, ale jen s 2GB VRAM, vykonem mezi 280 a 280x zalezi na hre a situaci.

280x nova je podle me draha cca 7000,-, 290 je 8000,-. Leda by je meli nekde levne, jinak to dobra koupe neni koupit ji novou :/ Nebo kouknout po 7970 to je stejna karta ale starsi. 280 je 7950.

NVIDIA ma starou 770 coz je cca 280x ale jen 2GB pokud si nekdo nekoupil drazsi verzi se 4GB.
760 uz take moc dechu nepobere dnes a vesmes to NVIDIA nahradila Maxwell kartami: 750+Ti ("kancelarsky snek"), 960 (cca o neco lepsi 760, podobne 285 od AMD), 980(karta pro zlodeje )+970(cca 780 nebo 290-290x od AMD).

Nove AMD karty 3xx budou az tak v lete tipuji, drive asi ne, stale neco dodelavaji a dovyprodavaji stare zasoby 2xx.
__________________
mpwr.JackCY LFSStats v2.1 WIP

Last edited by JackCY; 26.2.2015 at 17:15.
JackCY is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:17.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.