Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 17.7.2009   #41
Itar
LFS Guru

 
Itar's Avatar
 
Join Date: 22.8.2005
Location: Velké Opatovice
Posts: 2 318
Default

Quote:
Originally Posted by Woyta View Post
XP diky netbookum jeste nejakou dobu budou zit. 7 se na ne moc davat nebudou.
No já bych se nedivil, kdyby práv? do netbook? za?ali sedmi?ky nasazovat taky. Nedávno m?l Acer na akci s tímhle systémem t?i svoje nový netbooky a šlapaly všechny jak hodinky.
__________________
Itar is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #42
Jakub_mt
Regular Member

 
Jakub_mt's Avatar
 
Join Date: 23.1.2007
Posts: 696
Default

Na všetko okrem hrania používam Mac OS X, na hranie totálne pre?istené XP. Nemám tam ni?, okrem ovláda?ov. Ani len tapetu na ploche .

Pokia? bude LFS pod Macom beha? lepšie ako je to teraz, tak na Windows môžem zabudnú? úplne. Ale isté je to, že na vyššiu verziu ako XP už nepôjdem.
__________________
S2 od 2. 1. 2008
Quote:
Originally Posted by Tukko (lfsforum.net)
Ramps, cool! Tell me what mushrooms you've been eating, I'd love to get some of those
Jakub_mt is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #43
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
ve vsech widlich si muzes zapnout standardni vzhled aka win2000, i ve viste, i v 7
jinak vista je docela dobry system, ale chce si s tim trocha pohrat - vypnout uac, nejake buzersluzby atd, pak je to ok

jinak mi prosimte rekni, na co ti je prazdna ramka nejdriv si precti neco o tom, jak vista alokuje pamet a pak nadavej

ano vo viste sa to da zapnut ,ale potom sa s tym absolutne neda pracovat ,proste polku okien som ani nevidel des hroza strach ,nedaj boze si to este odladis na 24" monitor kde pustid 120dpi atd. No des strach.
Nakoniec som ajtak mal s tym problemy ,lebo este dalsiu hodinu som sa snazil to neako znormalizovat ,marne ,od nasratia som to radsej downgradoval na XP. A tohoto isteho sa bojim u W7 kedze predpokladam ,ze su ladene na "Glower Effect" style ktory bude ukazovat ,aha aky som krasny windows
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #44
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Quote:
Originally Posted by Itar View Post
No já bych se nedivil, kdyby práv? do netbook? za?ali sedmi?ky nasazovat taky. Nedávno m?l Acer na akci s tímhle systémem t?i svoje nový netbooky a šlapaly všechny jak hodinky.
Davat se budou ale az na ty vykonejsi. Jiste uznas sam, ze na Atomu to asi nebude ideal. Mrstnejsi XP tam sedi lepe. Ale vykonejsi netbooky uz pozadavky splnuji. Takze tam to je otazka.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #45
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

Quote:
Originally Posted by branislav
ano vo viste sa to da zapnut ,ale potom sa s tym absolutne neda pracovat ,proste polku okien som ani nevidel des hroza strach ,nedaj boze si to este odladis na 24" monitor kde pustid 120dpi atd. No des strach.
nechapu. kdyz si nastavim klasicky vzhled, tak vsechno funguje a vypada tak jak ma, viz priloha. a to jedu na 115dpi.
Quote:
Originally Posted by zipper
Jak?
pravej klik na plochu, prizbusobit, motiv, klasicke nastaveni
Quote:
Originally Posted by zipper
Ve Vistách mi vadily p?edevším ikony - sice mám trochu horší zrak, ale aby mi ikona zabírala 5cm na monitoru...
ikony jdou samozrejme taky zmensit.... (ctrl+kolecko, stejne jako v opere nebo ie)

tohle nadavani na windows me uz docela zacina srat, pritom 99% prameni z neschopnosti uzivatele nastavit si to jak chce... budte radi, ze tuto moznost mate a nejste v pasti jako s jabkem
Attached Images
File Type: png classic.png‎ (707.5 KB, 44 views)

Last edited by jet; 17.7.2009 at 12:25.
jet is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #46
Jakub_mt
Regular Member

 
Jakub_mt's Avatar
 
Join Date: 23.1.2007
Posts: 696
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
tohle nadavani na windows me uz docela zacina srat, pritom 99% prameni z neschopnosti uzivatele nastavit si to jak chce... budte radi, ze tuto moznost mate a nejste v pasti jako s jabkem
Toto nadávanie na Mac ma už celkom za?ína sra?, pritom 99% pramení z nevedomosti užívate?ov, ktorý sa Mac-a nikdy ani len nedotkli.
__________________
S2 od 2. 1. 2008
Quote:
Originally Posted by Tukko (lfsforum.net)
Ramps, cool! Tell me what mushrooms you've been eating, I'd love to get some of those
Jakub_mt is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #47
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

Quote:
Originally Posted by Jakub_mt View Post
Toto nadávanie na Mac ma už celkom za?ína sra?, pritom 99% pramení z nevedomosti užívate?ov, ktorý sa Mac-a nikdy ani len nedotkli.
ted jsem nemel na mysli macos, s tim opravdu moc zkusenosti nemam, ale spis ostatni vyrobky applu a jejich politiku celkove.
jet is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #48
Jakub_mt
Regular Member

 
Jakub_mt's Avatar
 
Join Date: 23.1.2007
Posts: 696
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
ted jsem nemel na mysli macos, s tim opravdu moc zkusenosti nemam, ale spis ostatni vyrobky applu a jejich politiku celkove.
Nech je tá politika akáko?vek, užívate?om vyhovuje
__________________
S2 od 2. 1. 2008
Quote:
Originally Posted by Tukko (lfsforum.net)
Ramps, cool! Tell me what mushrooms you've been eating, I'd love to get some of those
Jakub_mt is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #49
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Quote:
Originally Posted by Jakub_mt View Post
Nech je tá politika akáko?vek, užívate?om vyhovuje
Zakazovat mi pouzivat aplikace ci zarizeni neni zrovna vec ktera by me vyhovovala.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #50
Jakub_mt
Regular Member

 
Jakub_mt's Avatar
 
Join Date: 23.1.2007
Posts: 696
Default

Quote:
Originally Posted by Woyta View Post
Zakazovat mi pouzivat aplikace ci zarizeni neni zrovna vec ktera by me vyhovovala.
A aké aplikácie a zariadenia ti Apple zakazuje používa??

Že som si pri prechode z Windows na OS X zvolil náhrady za aplikácie, ktoré som používal je sná? normálne. Nebudem predsa používa? .exe na Macu. Ale aj to sa bez problémov dá. Tu teda žiadne zakazovanie nevidím.
Zakazovanie používania zariadení? Pri prechode z Windows na OS X som si iba prepojil HW z PC na Mac, ?iže tla?iare?, myš, klávesnica, modem, at? a opä? som s ni?ím nemal problém. Všetko funguje min. tak dobre ako na PC.

?iže som nepochopil, ?o mi to Apple vlastne zakazuje. Môžeš mi to teda bližšie vysvetli??
__________________
S2 od 2. 1. 2008
Quote:
Originally Posted by Tukko (lfsforum.net)
Ramps, cool! Tell me what mushrooms you've been eating, I'd love to get some of those
Jakub_mt is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #51
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
nechapu. kdyz si nastavim klasicky vzhled, tak vsechno funguje a vypada tak jak ma, viz priloha. a to jedu na 115dpi.
no mne to robi psie kusy ,vecer hodim zalohu vist a tam to presne je ,supnem screenshoty ,ale pozeram ,ze az taky classic look nemas odreanenie tych lavych paneloch v oknach nastavenia (exploreru) atd ,maz zapnute . Normal classic 2000 look to nezvlada ,dokonca ked das classic look tak ti stale zostava to modre vistacke "neco" na oznacovanie ,to som tiez nevedel vypnut atd. BTW mal som home premium. Vacsinou ale mas pravdu skoro vsetko sa da nastavit ,ale bud je to brutal hidnute ,ze musis cez registe z navodou z webu ,alebo je to ako aplikacia tretej strany. No ale ja si stale stojim zatim ,ze vista je len "glamour" spackany OS.
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #52
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Quote:
Originally Posted by Jakub_mt View Post
A aké aplikácie a zariadenia ti Apple zakazuje používa??

Že som si pri prechode z Windows na OS X zvolil náhrady za aplikácie, ktoré som používal je sná? normálne. Nebudem predsa používa? .exe na Macu. Ale aj to sa bez problémov dá. Tu teda žiadne zakazovanie nevidím.
Zakazovanie používania zariadení? Pri prechode z Windows na OS X som si iba prepojil HW z PC na Mac, ?iže tla?iare?, myš, klávesnica, modem, at? a opä? som s ni?ím nemal problém. Všetko funguje min. tak dobre ako na PC.

?iže som nepochopil, ?o mi to Apple vlastne zakazuje. Môžeš mi to teda bližšie vysvetli??
Napriklad Operu.
A jedna aktualni neprijemnost s iTunes:
http://www.svethardware.cz/art_doc-1...50057562D.html
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #53
Jakub_mt
Regular Member

 
Jakub_mt's Avatar
 
Join Date: 23.1.2007
Posts: 696
Default

?o sa týka Opery, s tou nemám žiadny problém.
?o sa týka iTunes, tak je to jednoducho oby?ajná nekompatibilita. Samozrejme, je to politika Apple, ale stále nie je problém si nájs? inú aplikáciu. Neverím, že vo Windows neexistuje žiadna aplikácia, ktorá by nebola nekompatibilná s nejakým zariadením. A nikto nekri?í.
__________________
S2 od 2. 1. 2008
Quote:
Originally Posted by Tukko (lfsforum.net)
Ramps, cool! Tell me what mushrooms you've been eating, I'd love to get some of those
Jakub_mt is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #54
Vitr
LFS Guru

 
Vitr's Avatar
 
Join Date: 15.4.2006
Location: P?erov
Posts: 1 507
Default

"N?kdo rád holky jiný zas vdolky " Já osobn? mám nejradši svoji fedoru s kde4, protože jsem si ji vychoval a pak má ktomu ?lov?k jiný vztah
Widle jenom na hry
__________________
...ano, dovedu. Dovedu si p?edstavit tém?? cokoliv, protože ješt? v?tší než lidská blbost je lidská hamižnost. Rozpíná se rychleji než vesmír a její síla se konstantn? rovná nekone?nu.
Vitr is offline   Reply With Quote
Old 18.7.2009   #55
Substance242
Senior Member

 
Substance242's Avatar
 
Join Date: 6.7.2008
Location: Kysucké Nové Mesto, Slovensko
Posts: 1 287
Default

Quote:
Originally Posted by Jakub_mt View Post
Neverím, že vo Windows neexistuje žiadna aplikácia, ktorá by nebola nekompatibilná s nejakým zariadením. A nikto nekri?í.
Uff, ?love?e, možno ma ospravedl?uje že je polnoc z piatka na sobotu, ale na toto nemám... moment, skúsim to... NEverím - NEexistuje - žiadna - NEbola - NEkompatibilná... nikto - NEkri?í... nie, nemám na to. Pardon za off-topic. :-)

Ad OS: Ja bootujem do XP Home (na doma sta?í) a Mandrivou, ?o je na doma ve?mi dobré distro. A mám objednaný mobil s Androidom. :-)
Substance242 is offline   Reply With Quote
Old 18.7.2009   #56
Jakub_mt
Regular Member

 
Jakub_mt's Avatar
 
Join Date: 23.1.2007
Posts: 696
Default

Quote:
Originally Posted by Substance242 View Post
Uff, ?love?e, možno ma ospravedl?uje že je polnoc z piatka na sobotu, ale na toto nemám... moment, skúsim to... NEverím - NEexistuje - žiadna - NEbola - NEkompatibilná... nikto - NEkri?í... nie, nemám na to. Pardon za off-topic. :-)
Tak to som si ani nevšimol .
Možno by sa to dalo skresa? o jedno NE - namiesto nebola by malo by? asi skôr bola, ale to je jedno.
__________________
S2 od 2. 1. 2008
Quote:
Originally Posted by Tukko (lfsforum.net)
Ramps, cool! Tell me what mushrooms you've been eating, I'd love to get some of those
Jakub_mt is offline   Reply With Quote
Old 18.7.2009   #57
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Kdyz uz jdeme do tech mobilu tak na meho Kaisera se Android teprve portuje.
Takze zatim mam jen vyladene WM 6,1 (PDA Corner X V2) a koukam po nejake dobre 6,5.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 23.5.2010   #58
Blood
Member

 
Blood's Avatar
 
Join Date: 12.7.2009
Location: M?ník
Posts: 270
Default

Sorry, že to tady oživuju, ale te? plánuju taky new železo....a vubec nevim co tam mam narvat nejradši bych LINUX, ale podpora games asi nebude moc dobrá a doma b m? ukamenovali
Cht?l bych zustat u XP, ale to "prej" nedokáže využít 4 jádra Tak Visty ani náhodou, to bych to za 3 dny musel prohodit oknem...Tak nevim jestli tam nedat ty 7. nevim jak to bude s podporou t?ch "staršich" her jako t?eba COD2 nebo i COD 1 a UO
__________________
| http://bloodweb.ic.cz | Kawasaki KMX 125 rider | up the IRONS!

Blood is offline   Reply With Quote
Old 23.5.2010   #59
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Windows XP Home -- podporuje jeden procesor, neomezeny pocet jader, tzn. napr. QuadCore je podporovano;
Windows XP Proff -- podporuje vice fyzickych procesoru, napriklad 2xQuadCore.

Windows XP ovsem ma smysl pouze 32bit, (tzn vyuzitelnych max 4GiB pameti, grafika+ram), winxp 64bit je ne zcela funkcni kockopes. Na novy stroj a hry bych asi nevahal pred win7 64bit.

Na druhou stranu, na praci samoze posledni Ubuntu. Udelali neuveritelny pokrok v podpore hardware (pro hnidopichy, samozrejme, ze to neni zasluha Cannonicalu, ale vyvojaru jadra). Spousta her bude fungovat pres wine (force feedback zatim stale nefaka dobre). Mimochodem Steam je v planu nativne pro Linux uz letos.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 24.5.2010   #60
GothaR
Senior Member

 
GothaR's Avatar
 
Join Date: 21.3.2009
Location: Kosice
Posts: 1 279
Default

Suhlasim, Windows 7 je uz dnes jasna volba, mam subjektivny pocit, ze aj multitasking zvlada lepsie. Pri praci mas sice zaplnenu RAM aspon z 50%, ale je to citit na rychlosti odozvy, niektori ludia totiz stale nechapu, ze ked je RAM prazdna, tak sa tam vsetko musi nacitavat z disku a je lepsie, ked tam system starsie data necha, pretoze ich premazanie okamzite.
__________________
G27
S2 od 17.2.2009
AC od 8.11.2013
GothaR is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:01.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.