Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16.7.2009   #21
Ghost_CZ
Regular Member

 
Ghost_CZ's Avatar
 
Join Date: 15.3.2006
Location: Plze?
Posts: 910
Default

Sice to s tématem až tak nesouvisí, ale te? jsem narazil na problém. Pot?ebuju hrát lfs se sluchátky. Když mám zaplé repráky, tak je hlasitost ok (ale šumí to jako svi?a). Ale když zapojím sluchátka, tak je i když je vše na max, lfs je dost potichu a už neni kde p?idat volume... Je to Realtek HD, integrovaná zvukovka na desce Asus P5Q3. Neporadíte n?kdo co kde nastavit? Koukam tu a nevidim nic... Ale stejn? je to divný - tohle by m?lo mít mnohem lepší zvuk než na staré desce (p?eci jen ta byla n?kdy z roku 2004), ale fakt to d?sn? šumí, už jakmile mám trochu víc hlasitost (t?eba k filmu). Chyba v nastavení?
__________________
Dokud se n?co nestane (t?eba jestli B?h sešle S3 na zem), tak nic. :)
Ghost_CZ is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #22
Vitr
LFS Guru

 
Vitr's Avatar
 
Join Date: 15.4.2006
Location: P?erov
Posts: 1 507
Default

Quote:
Originally Posted by Ghost_CZ View Post
Sice to s tématem až tak nesouvisí, ale te? jsem narazil na problém. Pot?ebuju hrát lfs se sluchátky. Když mám zaplé repráky, tak je hlasitost ok (ale šumí to jako svi?a). Ale když zapojím sluchátka, tak je i když je vše na max, lfs je dost potichu a už neni kde p?idat volume... Je to Realtek HD, integrovaná zvukovka na desce Asus P5Q3. Neporadíte n?kdo co kde nastavit? Koukam tu a nevidim nic... Ale stejn? je to divný - tohle by m?lo mít mnohem lepší zvuk než na staré desce (p?eci jen ta byla n?kdy z roku 2004), ale fakt to d?sn? šumí, už jakmile mám trochu víc hlasitost (t?eba k filmu). Chyba v nastavení?
Stahni si ve wildich vsechno krome vystupu do repraku popr. sluchatek pak by se melo sumeni omezit - uplne se toho zbavis jen koupi normalni zvukovky Mel jsem to same kdyz jsem jeste pouzival realteka na stare P4
__________________
...ano, dovedu. Dovedu si p?edstavit tém?? cokoliv, protože ješt? v?tší než lidská blbost je lidská hamižnost. Rozpíná se rychleji než vesmír a její síla se konstantn? rovná nekone?nu.
Vitr is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #23
reyco
Member

 
reyco's Avatar
 
Join Date: 11.8.2005
Location: Zlate Moravce, Slovakia
Posts: 450
Default

Hlavne si pozri ci nemas zapnuty mikrofon aj v playbacku (prehravani). A tou zvukovkou to snad nebude, mal som tiez realtek a pokial nezhorel isiel v pohode bez sumu.
__________________
VCz Rulezzz... aj ke? som už ?lenom SDI ale VCz bol super tímom !www.viaduct.ic.cz
SDi - prinášam novú odrodu - Spamming drivers incoporation :)
NTB : HP pavilion dv5-1160ec, c2d t5800 2,0Ghz 2MB L2 cache, nvidia 9600m gt 512 ddr2 VRAM, repro altec lansing, intel pm45 chipset, 3GB ram

reyco is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #24
sonyk
LFS Guru

 
sonyk's Avatar
 
Join Date: 16.3.2005
Location: P?íbram, Obecnice
Posts: 4 422
Default

mam taky tuhle zvukovku na sluchadla a zvuk v poho krasne na plno. budes to mit nekde zeslabene
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"používám nastavení voz? a se?ízení motocyklu od XEDOX engineering

ALSC XRR - 33./SROC - 65./HITSKT - 45./MMHHC XFR - 24./CARDO - 59./ICGTR FXR - 32./PCOŠOC - 90.
ALTP1 - 7./ALTP2 - 9./ALTP3 - 11./ALTP4 - 5./ALTP5 - 6./ALTP6 - 7./ALTP7 WTCC - 4./ALTP8 XFR - TBA/FOX CUP - 8./EGT PGTR CUP FXR - 5./EGT WTCC 2009 FXO - 9.


Sonyk HRM Group spol s r.o.
sonyk is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #25
Los[cz]
Member

 
Los[cz]'s Avatar
 
Join Date: 4.3.2005
Location: Most
Posts: 225
Default

Mám stejnou zvukovku a poslouchám v klidu bez šumu na sluchátkách i repro.
Ovlada?e tyto (originál poslední realtek).
Los[cz] is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #26
Ghost_CZ
Regular Member

 
Ghost_CZ's Avatar
 
Join Date: 15.3.2006
Location: Plze?
Posts: 910
Default

Šum zredukován, pomohly ovlada?e od Lose. Díky. Sice to neni úpln? na 100%, ale t?ch 98 je celkem ok. Te? jen pot?ebuju vytáhnout zvuk na sluchátkách, tenhle problém p?etrvává. U staré zvukovky byl p?epína? - repro/sluchátka. Možná je problém tady. Ale jak donutit zvukovku aby v?d?la že tam má sluchátka? Dost dob?e vim, že sluchátky to neni - ty ?vou jak svi?a, když se ohulí naplno v ?emkoliv jiném. Musí to být n?kde v nastavení... A fakt nevim. Zkoušel jsem se v tom r?zn? hrabat a nic.
__________________
Dokud se n?co nestane (t?eba jestli B?h sešle S3 na zem), tak nic. :)
Ghost_CZ is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #27
Zdenek CZE
Senior Member

 
Zdenek CZE's Avatar
 
Join Date: 26.8.2008
Location: Plze?
Posts: 1 497
Default

Já jsem zv?davý na OS od Googlu, ale jestli bude stejn? dobrý jako jejich internetový prohlíže?, tak mám jasno.
Zdenek CZE is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #28
Pajik CZ
Member

 
Pajik CZ's Avatar
 
Join Date: 18.1.2008
Location: ?eská Rybná, okr. Ústí nad Orlicí, východní ?echy :)
Posts: 357
Default

Quote:
Originally Posted by Ghost_CZ View Post
Šum zredukován, pomohly ovlada?e od Lose. Díky. Sice to neni úpln? na 100%, ale t?ch 98 je celkem ok. Te? jen pot?ebuju vytáhnout zvuk na sluchátkách, tenhle problém p?etrvává. U staré zvukovky byl p?epína? - repro/sluchátka. Možná je problém tady. Ale jak donutit zvukovku aby v?d?la že tam má sluchátka? Dost dob?e vim, že sluchátky to neni - ty ?vou jak svi?a, když se ohulí naplno v ?emkoliv jiném. Musí to být n?kde v nastavení... A fakt nevim. Zkoušel jsem se v tom r?zn? hrabat a nic.
Trošku lamácká otázka, ale nem?že to být tím, že ty sluchátka nemají sv?j zesilova?, a bedny jo? co ti to ud?lá, když p?ipojíš sluchátka p?es reprobedýnky? Tenhle problém jsem ?ešil u starýho pc- zvukovka bez zesilova?e, a cokoliv, co nem?lo sv?j zesilova? jen šeptalo. Tenkrát to vy?ešil nákup lepších repro, a p?ipojení sluchadel p?es n?....
__________________
Historický notebook ASUS A6Km, Logitech DFP, ?ídím v papu?ích a v?bec mi to není blbý :) Používám nastavení vozu od CO KDO DÁ INGENIEERING
ve chvílích nudy www.rcdoma.wz.cz
Pajik CZ is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #29
Los[cz]
Member

 
Los[cz]'s Avatar
 
Join Date: 4.3.2005
Location: Most
Posts: 225
Default

T?žko hádat jak máš sluchátka zapojená. Nicmén? v realtek mixeru (podivná ikonka v oznamovací oblasti) lze p?epnout profil sluchátka/repro (co to ud?lá se zvukem nevím, za pokus stojí) a také co se má dít když sluchátka/headset p?ipojíš do sluchátkového "p?edního" stereo konektoru. Zda se má zadní repro (multichanel) výstup vypnout, nebo hrát totéž co sluchátka.

Osobn? mám sluchátka p?ipojena p?es externí zesilova?, takže tyhle problémy ne?eším
Los[cz] is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #30
Ghost_CZ
Regular Member

 
Ghost_CZ's Avatar
 
Join Date: 15.3.2006
Location: Plze?
Posts: 910
Default

No tak jedu 2 dny na Vistách a už to proklínam.

1) již zmi?ovaný zvuk
2) hrozný problémy s logitech profilerem. Stáhnu poslední verzi 5.04, nainstaluju, zkusim LFS - ok. Zkusim RBR - nejde FF. Odinstalace RBR, nová instalace... Nic. To samý s profilerem, nic... pak jsem prohledával diskuze, až jsme narazil na n?jakého anglána, kterému taky na 64-b Vistách nešel FF. že prý to vy?eší Profiler verze 5.02... Stahuju 5.02 - nelze detekovat žádné za?ízení... Celý postup n?kolikrát opakuju, nic... Tak zkoušim znova 5.04... To taky tentokrát ani volant nerozpoznalo... Tak jsem odinstaloval profiler a restartoval comp. Visty po startu volant rozeznaly a kalibrace taky prob?hla úsp?šn?. Jdu zkusit jen tak RBR... FF jde! Rozsah otá?ení taky správný... Jak to, že to vlastn? te? funguje, je mi záhadou. Každopádn? zkusim W7, snad bude lepší.
__________________
Dokud se n?co nestane (t?eba jestli B?h sešle S3 na zem), tak nic. :)
Ghost_CZ is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #31
Los[cz]
Member

 
Los[cz]'s Avatar
 
Join Date: 4.3.2005
Location: Most
Posts: 225
Default

Za vyskoušení W7 nic nedáš. I poslední RTM verze lze nainstalovat bez zadání licen?ního ?ísla a bude fungovat 30 dní. P?ed vypršením by m?lo být možné provést 3x rearm trick a prodloužit si tak pln? funk?ní "demo" na celkem 120 dní. Kdykoli b?hem tohoto období lze zadat platné licen?ní ?íslo a W7 aktivovat.

Last edited by Los[cz]; 16.7.2009 at 18:55.
Los[cz] is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #32
Motto
Member

 
Motto's Avatar
 
Join Date: 7.12.2006
Posts: 420
Default

Mam visty a je to celkem v pohode, jen mam problem stejne jako Ghost s hlasitosti sluchatek. Jinak volant v RBR od zacatku instalace bez problemu. Co me ovsem stve je, ze nemuzu nainstalovat Brazil do 3d Maxu, nejak se tomu nechce
__________________
M3R Motto member of M3-Racing - Czech Live for Speed Racing Team
Motto is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #33
reyco
Member

 
reyco's Avatar
 
Join Date: 11.8.2005
Location: Zlate Moravce, Slovakia
Posts: 450
Default

Motto brazil do 3dsmaxu pod vistou ide nainstalovat.. mal som to spravene.. sice sa ten licensing server nepustil vzdy ale vacsinou sa pustil a ked nie tak restart to riesil.

Chod do administrative tools (nastroje na spravu), servicies (sluzby) a najdi si ten licensing server, je to sluzba ktoru si tam pridava brazil. Na nu vlastnosti a pridaj jej parameter pri spusteni "-force" bez uvodzoviek.

Mne to s tym islo.. je to cudne ale islo to
__________________
VCz Rulezzz... aj ke? som už ?lenom SDI ale VCz bol super tímom !www.viaduct.ic.cz
SDi - prinášam novú odrodu - Spamming drivers incoporation :)
NTB : HP pavilion dv5-1160ec, c2d t5800 2,0Ghz 2MB L2 cache, nvidia 9600m gt 512 ddr2 VRAM, repro altec lansing, intel pm45 chipset, 3GB ram

reyco is offline   Reply With Quote
Old 16.7.2009   #34
Ghost_CZ
Regular Member

 
Ghost_CZ's Avatar
 
Join Date: 15.3.2006
Location: Plze?
Posts: 910
Default

Ješt? jeden dotaz - máte n?kdo zkušenosti s 64b XP? Klady, zápory? Vzhledem k tomu, že je to 64b, tak by to m?lo t?ch 4gb ram taky um?t ne?
__________________
Dokud se n?co nestane (t?eba jestli B?h sešle S3 na zem), tak nic. :)
Ghost_CZ is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #35
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by Ghost_CZ View Post
Ješt? jeden dotaz - máte n?kdo zkušenosti s 64b XP? Klady, zápory? Vzhledem k tomu, že je to 64b, tak by to m?lo t?ch 4gb ram taky um?t ne?
Nebudeš pot?ebovat 64bit XP ovlada?e? Máš je? Jaké aplikace chceš provozovat, že neoželíš ten 1GB? Myslíš, že Profiler bude na 64bit XP blbnout mén? než na 64bit Vist?? Jinak zkušenost s 64bit XP mám nulovou, jen jsem ti cht?l zkomplikovat výb?r
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #36
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

ja mam XP 64 ,a skusenosti pozitivne ,az nato ,ze mi nechce ani za nic automaticky mazat kos ale to sa da vyriesit ,len som lenivy. Inac vsetko ok ,ja sa nemozes stazovat ,,,,mozno budes mat o par fps v hrach menej ale celkovo je to stabilny system (ved to je zo server 2003 ) . A ano s 4GB neni problem ,dokonca ani s 8 ,viac som neskusal
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #37
Ghost_CZ
Regular Member

 
Ghost_CZ's Avatar
 
Join Date: 15.3.2006
Location: Plze?
Posts: 910
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
Nebudeš pot?ebovat 64bit XP ovlada?e? Máš je? Jaké aplikace chceš provozovat, že neoželíš ten 1GB? Myslíš, že Profiler bude na 64bit XP blbnout mén? než na 64bit Vist?? Jinak zkušenost s 64bit XP mám nulovou, jen jsem ti cht?l zkomplikovat výb?r
Dobrej post. Už když jsem vid? Vistu na pár po?íta?ích u známých, tak se mi to nezdálo. A te?, po osobní zkušenosti (nejvíc m? do toho navezlo jedno "super" doporu?ení), mam 100 chutí to poslat do pr*ele. Je to krásn? barevný, blikací, paranoidní systém. Opravdu ti, kdo to vyráb?li, museli mít dost pr*el v kalupu. Takže te? se ptám na XP 64-bit, protože je to XP. Na tom systému jsem jel asi tak 5 let bez výrazn?jsích problém?. Vše co jsem pot?eboval, šlo (a hlavn? JEDNODUŠE). Ale Visty... Dob?e, n?kdo m?že ?íct, že W7. Ale co jsem tak ?etl, tak jsem hodn? vid?l "W7 - vytun?ná Vista"... Jo, tenhle systém asi osloví lidi co daj na o?i, ale já bych radši vid?l n?co, co bude vypadat jako W95 a bude brát minimum systémových zdroj? (tak t?eba te? za klidu mi to ukazuje, že si to bere 1,83GB RAM - proboha na co?????). Jo, sice bych mohl oželet tu ramku, ale když už to mam, pro? bych se m?l limitovat? No budu testovat dál, snad najdu n?co, co bude ok. T?eba to budou ty XP 64.
__________________
Dokud se n?co nestane (t?eba jestli B?h sešle S3 na zem), tak nic. :)
Ghost_CZ is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #38
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

ve vsech widlich si muzes zapnout standardni vzhled aka win2000, i ve viste, i v 7
jinak vista je docela dobry system, ale chce si s tim trocha pohrat - vypnout uac, nejake buzersluzby atd, pak je to ok

jinak mi prosimte rekni, na co ti je prazdna ramka nejdriv si precti neco o tom, jak vista alokuje pamet a pak nadavej
jet is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #39
zipper
LFS Guru

 
zipper's Avatar
 
Join Date: 10.9.2005
Location: Brno
Posts: 1 601
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
ve vsech widlich si muzes zapnout standardni vzhled aka win2000, i ve viste, i v 7
Jak? 8) Po hodin? hledání a zkoušení (no dob?e, možná mí?) šly Visty pry? a XP na ?adu Pravda, notebooky Toshiba mají p?eindstalovaný systém doslova katastrofální (všelijaké toolbary, zkušebn verze program? atd.), takže jsem byl otrávený hned po startu... Ale ur?it? se mi to bude hodit do win7, na které se t?ším.

Ve Vistách mi vadily p?edevším ikony - sice mám trochu horší zrak, ale aby mi ikona zabírala 5cm na monitoru... A pak to, že jsem nemohl nic najít na svém míst?, kde jsem byl zvyklý hledat v XP.
__________________
Powerful Motorsport Team
Opera for better browsing
metal4ever, BLDC, last.fm
Core2Duo T7500 2,2GHz, 2GB RAM, ATI mobility radeon HD2600


zipper is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2009   #40
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Quote:
Originally Posted by Ghost_CZ View Post
Dobrej post. Už když jsem vid? Vistu na pár po?íta?ích u známých, tak se mi to nezdálo. A te?, po osobní zkušenosti (nejvíc m? do toho navezlo jedno "super" doporu?ení), mam 100 chutí to poslat do pr*ele. Je to krásn? barevný, blikací, paranoidní systém. Opravdu ti, kdo to vyráb?li, museli mít dost pr*el v kalupu. Takže te? se ptám na XP 64-bit, protože je to XP. Na tom systému jsem jel asi tak 5 let bez výrazn?jsích problém?. Vše co jsem pot?eboval, šlo (a hlavn? JEDNODUŠE). Ale Visty... Dob?e, n?kdo m?že ?íct, že W7. Ale co jsem tak ?etl, tak jsem hodn? vid?l "W7 - vytun?ná Vista"... Jo, tenhle systém asi osloví lidi co daj na o?i, ale já bych radši vid?l n?co, co bude vypadat jako W95 a bude brát minimum systémových zdroj? (tak t?eba te? za klidu mi to ukazuje, že si to bere 1,83GB RAM - proboha na co?????). Jo, sice bych mohl oželet tu ramku, ale když už to mam, pro? bych se m?l limitovat? No budu testovat dál, snad najdu n?co, co bude ok. T?eba to budou ty XP 64.
Neni XP jako XP. XP64 vychazi z Win server 2003. XP64 jsem chvili zkousel. Nejsou spatny. Ovladace uz nejsou problem. Vse fungovalo. Akorat neni lokalizace. Jde tam sice nacpat Cz z 2003 server ale neni tam vse. na XP64 hodne lidi nadava. Ja s nima nemam jedinej problem. V praci je pouzivam denne.

Visty preskakuju. Ten system mi nesedl a musel bych se na vsechno ucit nove postupy. Takze klasicke XP to jisti.

7rc mam jako druhy system. Zatim chybej ovladace. K necemu jsem jakz takz napasoval ovladace z Visty (7 je skoro to same) ale k necemu nejsou nebo neslo napasovat Vistacke. 7 prinasej par vylepseni, par novejch veci ale taky dost veci zrusili. Navic co ctu o cenove politice MS tak nevim nevi.

OS upgradovat samozrejme budu casem muset ale rikam si jestli nezkusit nastalo linux. v obou OS se budu muset ucit nove veci. Podpora meho HW neni uplna u obou stran (vista/7: remote Wonder Linux: G25, MX518)

OS X nehrozi.

XP diky netbookum jeste nejakou dobu budou zit. 7 se na ne moc davat nebudou.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.