Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Soubory > Média

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 17.8.2007   #1
Hades
Member

 
Hades's Avatar
 
Join Date: 4.7.2007
Location: Hranice na Morav? / okres P?erov
Posts: 228
Default Navod na 3D studio max..

pls..neznate nejakej navod v cestine??
Hades is offline   Reply With Quote
Old 17.8.2007   #2
Spangler
LFS Guru

 
Spangler's Avatar
 
Join Date: 30.1.2006
Location: Kutná Hora, Praha
Posts: 3 251
Default

ja znam toto http://www.grafika.cz/3d/
__________________
ACTUAL LINUX e-Racing Team
http://lfs.actual.cz
Spangler is offline   Reply With Quote
Old 17.8.2007   #3
Hades
Member

 
Hades's Avatar
 
Join Date: 4.7.2007
Location: Hranice na Morav? / okres P?erov
Posts: 228
Default

a nevite....jak dat screen do 3dsmax?...
Hades is offline   Reply With Quote
Old 19.8.2007   #4
350Z
Newbie

 
350Z's Avatar
 
Join Date: 22.4.2007
Location: Slovakia
Posts: 84
Default

Screen? Myslis ako aby ti to vyrenderovalo s nejakym zvolenym pozadim vo formate jpg, pripadne HDRI map?
__________________
350Z is offline   Reply With Quote
Old 20.8.2007   #5
Allante
Member

 
Join Date: 12.10.2006
Location: Brno
Posts: 126
Default

Taky renderuju a tak jsem m?l stejný problém jako ty, hledáni mi zabralo p?esn? 1min. Tady máš celý návod na render v LFS v?etn? odkaz? na pot?ebné programy (anglicky):

http://en.lfsmanual.net/wiki/3D_Render_Tutorial

Jinak pro starší verze 3ds max6 jsem sehnal ješt? na DS Autos Plug-in:

http://dsrc.digiserv.net/forum/showthread.php?t=666

A pro verze max7,8,(9 zatim plugin nema) na Master Skinnerz:

http://skinnerz.proboards26.com/inde...ead=1154613478

PS.: Plug in zkopírujte do složky s 3dsmax/data/plugins

Enjoy!!!
__________________
Steering wheel: Logitech G25
Game nick: Allante
LFSW nick: Jan Stepanek
Moto: There's only one thing to be good at driving... PRACTICE !

I JDM AND LOTUS

Last edited by Allante; 20.8.2007 at 16:00.
Allante is offline   Reply With Quote
Old 20.8.2007   #6
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Verze pro max6.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2007   #7
Hades
Member

 
Hades's Avatar
 
Join Date: 4.7.2007
Location: Hranice na Morav? / okres P?erov
Posts: 228
Default

Quote:
Originally Posted by 350Z View Post
Screen? Myslis ako aby ti to vyrenderovalo s nejakym zvolenym pozadim vo formate jpg, pripadne HDRI map?
no asi jo
Hades is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2007   #8
Hades
Member

 
Hades's Avatar
 
Join Date: 4.7.2007
Location: Hranice na Morav? / okres P?erov
Posts: 228
Default

Quote:
Originally Posted by Honzacz View Post
Taky renderuju a tak jsem m?l stejný problém jako ty, hledáni mi zabralo p?esn? 1min. Tady máš celý návod na render v LFS v?etn? odkaz? na pot?ebné programy (anglicky):

http://en.lfsmanual.net/wiki/3D_Render_Tutorial

Jinak pro starší verze 3ds max6 jsem sehnal ješt? na DS Autos Plug-in:

http://dsrc.digiserv.net/forum/showthread.php?t=666

A pro verze max7,8,(9 zatim plugin nema) na Master Skinnerz:

http://skinnerz.proboards26.com/inde...ead=1154613478

PS.: Plug in zkopírujte do složky s 3dsmax/data/plugins

Enjoy!!!

a v ?eštin??
Hades is offline   Reply With Quote
Old 11.9.2007   #9
prowrc
Newbie
 
Join Date: 11.9.2007
Posts: 1
Angry export s maxu

Cau skousel sem si LFS udelat vlastni model,udelat ho v maxu nebyl zadny velky problem,pak sem si tam naimportoval jedno s aut ve formatu cmx taky v poho ted ovsem zadrhel netusim jak vyexportovat s maxu do cmx v nabidce export tento farmat neni!!
prowrc is offline   Reply With Quote
Old 11.9.2007   #10
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Otazka je, proc exportovat z maxu do cmx.... Pokud je to proto, aby se objevilo novy auto v LFS, tak takhle jednoduchy to opravdu neni. Sice existuje cesta, jak dostat novy auto do nejake prastare verze LFS, ale tady na foru se ho rozhodne nedozvis (ja ho neznam, jen pro uplnost).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 3.2.2008   #11
MikeCZ
Regular Member

 
MikeCZ's Avatar
 
Join Date: 18.2.2007
Location: ?R, Praha
Posts: 536
Default

Dnes už je ale jednoduší zp?sob, jak renderovat. Sta?í ješt? k 3ds maxu sehnat brazil r/s a v?d?t, kde stáhnout základní scény.
EDIT:
Aha, v tom anglickém návodu je mezi pot?ebnými v?cmi také ten brazil , sem si nevšiml. Tak jednoduší zp?sob je, jen pot?ebujete 3ds max, brazil a ten zbytek už ne, pak už jen sehnat ty scény, který už jsou upraveny a p?ipraveny k renderování.

Last edited by MikeCZ; 3.2.2008 at 01:08.
MikeCZ is offline   Reply With Quote
Old 3.2.2008   #12
Pajik CZ
Member

 
Pajik CZ's Avatar
 
Join Date: 18.1.2008
Location: ?eská Rybná, okr. Ústí nad Orlicí, východní ?echy :)
Posts: 357
Default

Quote:
Originally Posted by M1k3 View Post
Dnes už je ale jednoduší zp?sob, jak renderovat. Sta?í ješt? k 3ds maxu sehnat brazil r/s a v?d?t, kde stáhnout základní scény.

..... jeste ze vubec nerozumim tomu, o cem se bavite
Pajik CZ is offline   Reply With Quote
Old 3.2.2008   #13
Ondrejko
LFS Guru

 
Ondrejko's Avatar
 
Join Date: 13.5.2005
Location: Košice
Posts: 2 773
Default

http://wiki.liveforspeed.sk/index.ph...bu_3D_renderov
Ondrejko is offline   Reply With Quote
Old 23.2.2008   #14
Momo
Newbie

 
Momo's Avatar
 
Join Date: 11.4.2007
Posts: 44
Default

sta?i si stiahnu? scény z tejto stránky a už len nahodit skin (ozna?enie karoserie>press M> add skin) a dat rendrovat

http://www.morrowdesigns.eu/downloads.php?cat_id=1
__________________
Czech/Slovak LFS Drift Community:
www.lfsaction.net

Jazdím ako:
EXD-Momo

My Team:
www.exedy-team.net

Momo is offline   Reply With Quote
Old 26.2.2008   #15
350Z
Newbie

 
350Z's Avatar
 
Join Date: 22.4.2007
Location: Slovakia
Posts: 84
Default

K Hadesovmu prispevku som asi neskor zabudla odpovedat. Takze ak chces renderovat s nejakym pozadim v jpg popripade iny format obrazku tak co treba spravit.

V polozke "Views" prejdes do ponuky "Viewport background". V Background Source vyberies podla moznosti bitmapu so zvolenou plochou na ktorej sa ma vyrenderovat scena.

V polozke "Rendering" prejdes na Environment a zvolis to tu istu bitmapu ako vo viewport background.

Scenu si prisposobis podla obrazka ako by to malo vyzerat, treba sa s tym pohrat aby to proporcne sadlo na zvolene pozadie a pod.

Rendering ---> renderer ---> v rolovacej liste si najdes Brazil CSG server,, Ground Plane zvolis material matte/shadow. Image sampling na P3 kvoli AA.

V Brazil luma server by malo byt zaskrtnute skylight, v podstate tam vsetko je, ale co sa stava pri pouziti matte/shadow je ze pri nielen sedych ale celkovo tmavych miestach a reflektivnych materialoch presvita po vyrenderovani pozadie cez scenu. Podarilo sa mi to odstranit, ale zabudla som s ktorymi nastaveniami som sa presne hrala, pretoze v maxe som nerobila ani nepamatam. Ale jedno z nich je myslim Indirect Illumination, ale to len strelim, este sa na to ked tak pozriem a dam vediet. Sposobov ako vyrenderovat s obrazkom na pozadi so scenou je viac co viem, ale ostatne som neskusala .
__________________
350Z is offline   Reply With Quote
Old 18.3.2008   #16
MikeCZ
Regular Member

 
MikeCZ's Avatar
 
Join Date: 18.2.2007
Location: ?R, Praha
Posts: 536
Default

Jen taková rada pro ty, kte?í m?li po nainstalování 3DS Maxe problém s dll knihovnami (možná až po p?idání Brazilu R/S):
Nevím to jist?, ale kámoš z ciziny, který si stáhnul 3ds p?es linky, který sem mu poslal m?l ten problém taky a hledal a hledal na fórech až našel a druhej den jsem se ho ptal a problém m?l vy?ešenej. Ptal jsem se jak to vy?ešil a povídal, že si stáhnul DirectX June Addons, tak to kdyžtak zkuste a uvidíte.

Last edited by MikeCZ; 18.3.2008 at 20:29.
MikeCZ is offline   Reply With Quote
Old 30.12.2008   #17
davidana
Newbie

 
Join Date: 29.12.2008
Posts: 1
Default

Why can’t i animate my 3d model after 150 key frames in 3ds max? I am trying to animate my character in 3ds max, but after 150 key frames when i try to animate it, it won’t let me anyone know what is causing this?
__________________
Keyword Software
davidana is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:15.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.