Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13.7.2007   #1
Novas
Regular Member

 
Novas's Avatar
 
Join Date: 7.4.2005
Location: Jablonec nad Nisou
Posts: 718
Default FreeTrack - TrackIR (skoro) zadarmo!

Již p?ed ?asem tu prob?hla diskuze o prográmku cam2pan. Ja osobn? mám zkušenost celkem dobrou, ale n?jak mi pouhé dv? osy p?estaly sta?it... No a te? jsem narazil na mnohem lepši variantu!!

Jedná se o prográmek FreeTrack. Princip snímání pohybu z?stává stejný (webkamera + LED), nicmén? již není použita pouze jedna LED, ale hned 4! Tím pádem je možné snímat krom pohybu do stran (a u n?j navíc rozlišit posun od rotace) i pohyb dop?edu/dozadu! Navíc se dají pomocí k?ivek nastavovat charakteristiky pom?ru snímane rychlosti/rychlosti pohybu v PC. Další nezpornou výjodou je, že program je distribuován (narozdíl od cam2pan) jako freeware.

Velmi slušný a ?esky psaný návod na sestrojení pot?ebného HW (neboli sv?telného obrazce t?eba na kšiltovku) byl tady, bohužel ale v dob? kdy píšu tenhle post je stránka nedostupná (ale ješt? v?era fungovala, tak t?eba zase bude) a jiný návod jsem nenašel.

Sám jsem ješt? sw netestoval, ale rozhodn? to prubnu b?hem n?kolika p?íštích dn?/týdn? a dám v?d?t své poznatky.

btw na zmín?né domácí stránce FreeTracku je i toto video p?ímo z LFS
Novas is offline   Reply With Quote
Old 14.7.2007   #2
Tairo
Administrator

 
Join Date: 26.9.2004
Location: Plzen
Posts: 1 668
Default

uz nekolik dni pouzivam freetrack a maximalni spokojenost. Prubezne uz jsem psal zazitky na IRC a mam napsanej kus clanku o nem vcetne srovnani s cam2pan, ktere pouzivam hodne dlouho. Timto verejne dekuji kadovi za upozorneni, ze neco takoveho existuje, protoze jinak bych jezdil stale s cam2pan a o freetracku nemel tuseni

tady zatim male ukazkove video, jak to vypada za jizdy:

http://lfs.actual.cz/storage/TairoCZ.wmv
__________________
Team: ACTUAL LINUX e-Racing Team . . . . . .Sponzor: ACTUAL LINUX s.r.o. . . . . . .
Jabber:
tairo(zavinac)jabber.actual.cz

Last edited by Tairo; 14.7.2007 at 00:06.
Tairo is offline   Reply With Quote
Old 14.7.2007   #3
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

Tak to je super, uz by to jen chtelo sehnat nejakou poradnou kameru s dobrou snimkovaci frekvenci ..
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2007   #4
zipper
LFS Guru

 
zipper's Avatar
 
Join Date: 10.9.2005
Location: Brno
Posts: 1 601
Default

Bohužel bez obrázk?, ale lepší než nic http://209.85.129.104/search?q=cache...z&client=opera
__________________
Powerful Motorsport Team
Opera for better browsing
metal4ever, BLDC, last.fm
Core2Duo T7500 2,2GHz, 2GB RAM, ATI mobility radeon HD2600


zipper is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2007   #5
Kdo.vi
Regular Member

 
Kdo.vi's Avatar
 
Join Date: 10.1.2007
Location: Hradec Králové
Posts: 580
Default

Já jsem zkoušel Cam2pan, ale dost mi to snižovalo FPS. Jaký máte zkušenosti v tomhle ohledu s freetrackem?
__________________
"Where does it state I should drive forward?" - Diablotic
www.dynamic-racing.org
Kdo.vi is offline   Reply With Quote
Old 17.7.2007   #6
Tairo
Administrator

 
Join Date: 26.9.2004
Location: Plzen
Posts: 1 668
Default

Quote:
Originally Posted by Kdo.vi View Post
Já jsem zkoušel Cam2pan, ale dost mi to snižovalo FPS. Jaký máte zkušenosti v tomhle ohledu s freetrackem?
na X2 3800+ vubec zadny ubytek neni, ale lfs tenhle procesor nedokaze samo vytizit
__________________
Team: ACTUAL LINUX e-Racing Team . . . . . .Sponzor: ACTUAL LINUX s.r.o. . . . . . .
Jabber:
tairo(zavinac)jabber.actual.cz
Tairo is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2007   #7
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

IR filtr predpokladam neni takovej problem sehnat. Spis teda jen vybrat vhodnou a levnou kameru.
Stacila by tahle? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39802
Otazkou je jak kvalitne bude snimat.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2007   #8
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

Quote:
Originally Posted by Woyta View Post
Stacila by tahle? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39802
Otazkou je jak kvalitne bude snimat.
No mam ji neni to nic extra ale s cam2pan a obyc led diodou sem dosahoval 20 fps , vyhoda trackIR je ze oni maj ten snimac opravdu kvalitni s vysokou frekvenci snimani ..
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2007   #9
Novas
Regular Member

 
Novas's Avatar
 
Join Date: 7.4.2005
Location: Jablonec nad Nisou
Posts: 718
Default

na ty superlevny kamery bacha... muzete pak taky zjistit, ze si nemuzete manualne nastavit uzaverku, a tim padem sice za plneho denniho svetla budete mit slibovanych 30fps, ale kdyz se seseri, klesnete na nakych 12 a je po ptakach... a kdo hraje porad za denniho svetla, ze?

ja bych asi doporucil vice nez osvedcenou Logitech QuickCam.
Novas is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2007   #10
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

prestoze mi tairo tvrdil, ze s geniuskou to chodi v pohode, tak se mi ani po vypnuti automaticke expozice nepodarilo dosahnout uspokojiveho vysledku, tudiz ji nemuzu doporucit.
jet is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2007   #11
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

Jako ona ta soledo kamera s cam2pan funguje, i ve tme ale ten pohyb neni tak cistej jak bych si predstavoval
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2007   #12
Tairo
Administrator

 
Join Date: 26.9.2004
Location: Plzen
Posts: 1 668
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
prestoze mi tairo tvrdil, ze s geniuskou to chodi v pohode, tak se mi ani po vypnuti automaticke expozice nepodarilo dosahnout uspokojiveho vysledku, tudiz ji nemuzu doporucit.
Na presne te same to dela markovi od nas z teamu stabilnich 30fps a me na mnohem starsim modelu taky.
__________________
Team: ACTUAL LINUX e-Racing Team . . . . . .Sponzor: ACTUAL LINUX s.r.o. . . . . . .
Jabber:
tairo(zavinac)jabber.actual.cz
Tairo is offline   Reply With Quote
Old 2.8.2007   #13
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

tak jsem asi jiny.. klidne udelam video...
jet is offline   Reply With Quote
Old 4.8.2007   #14
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

ha tak jsem to rozjel.. vymazal jsem vsechno od geniusu v registrech, znova nainstaloval, prenastavil, restartoval a az pote poprve spustil ten jejich program.. a jede to
jet is offline   Reply With Quote
Old 8.8.2007   #15
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

novy freetrack V2.0
a utilitka pro RBR a F1 celindz

Last edited by jet; 8.8.2007 at 13:44.
jet is offline   Reply With Quote
Old 13.8.2007   #16
karlik
Member

 
Join Date: 30.4.2006
Location: Skalica na Slovensku
Posts: 170
Default

mate niekto rozchodeny freetrack v2 na lfs a 4 IR diody?

Last edited by karlik; 13.8.2007 at 17:52.
karlik is offline   Reply With Quote
Old 13.8.2007   #17
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

ano
jet is offline   Reply With Quote
Old 13.8.2007   #18
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Uz mam doma kamerku. Zitra zkusim jestli tu v okoli sezenu IR diody. Napajet je budu ale kabelem z USB. Baterky ne-e.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 13.8.2007   #19
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

Ja uz dneska ty diody objednaval, bohuzel nikde v okoli je nemaj (( to zas budu vypadat vic jako misto jedne diody hned 4
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 13.8.2007   #20
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

shanejte takove diody, ktere maji co nejvetsi vyzarovaci uhel. ja jsem pouzil tyhle a 50° je malo, musel jsem pred kazdou nalepit takovy rozptylovac svetla, aby to kamera brala i kdyz mam natocenou hlavu.. idelani by bylo je zdvojit a vzajemne je vychylit tak, aby pokryvaly vetsi oblast
jet is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:29.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.