Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16.5.2007   #1
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default Jaky koupit volant?

protoze se porad nekdo pta, jaky si ma koupit volant, sepsal jsem zde par tipu...

rovnou zapomente na vselijake atrapy z obchodaku, nebo geniusy apod. zpravidla vsechno do 1000,- je odpad.
smysl ma uvazovat (v nasich koncinach) pouze o volantech Logitech, pripadne jeste Saitek nebo Thrustmaster, nebo bazarovy Microsoft.

  • nejlepsi v pomeru cena/kvalita je bezesporu DFP, uzivatelska recenze. pripadne jeho nastupce DF GT (vetsi venec a par cudliku navic, jinak to same) [rotace 180°-900°; pedaly 2; razeni sekvencni]
  • velmi kvalitni, ale take drahy kousek je G25 (a jeho nastupce G27), ktere predstavuje highend mezi volanty. recenze. [rotace 180°-900°; pedaly 3; razeni H nebo sekvencni]
  • dosti znamy, ale take celkem problemovy volant je cerne momo, ktere neni tak kvalitne zpracovane jako DFP a zlobi u nej casto pedaly. dle meho nazoru je za tuto kvalitu predrazene, nicmene je tu i skupina lidi, ktera si ho chvali. neplest si s cervenym momo, ktere je o nekolik trid lepsi, avsak uz se dost dlouho nevyrabi, takze je nesehnatelne. [rotace 270°; pedaly 2; razeni sekvencni]
  • z levnejsich je tu asi jedina mozna volba, kterou je formula force ex. tento volant poskytne pouzitelnou kvalitu za odpovidajici cenu. recenze GP verze (prakticky to same co EX) + par dalsich volantu. [rotace 180°; pedaly 2]
alternativou budiz volanty Saitek R440 nebo jakysi Thrustmaster a jeste jeden se kterymi tu ale nema mnoho lidi zkusenosti...

...pokud to ale se zavodenim na pc myslite alespon trochu vazne, nasetrete si na G25 nebo alespon na DFP, usetrite si tak spoustu nervu s ruznymi radoby volanty...

vybirame logitech volant (v anglictine)

Last edited by jet; 22.8.2009 at 10:18.
jet is offline   Reply With Quote
Old 16.5.2007   #2
DoN
Administrator

 
DoN's Avatar
 
Join Date: 21.7.2004
Location: Rožnov p.R.
Posts: 1 103
Default

+ za sebe muzu doporucit msff - i kdyz se uz asi hodne dlouho neprodava, tak myslim, ze pokud sezenete nejaky z druhe ruky, mohl by fungovat - alespon me samotny volant funguje dodnes (a je to cca 5-6 let) bez jedine chyby
__________________
http://www.rallyphotos.cz
DoN is offline   Reply With Quote
Old 16.5.2007   #3
kmarty
Member

 
kmarty's Avatar
 
Join Date: 15.12.2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by DoN View Post
+ za sebe muzu doporucit msff - i kdyz se uz asi hodne dlouho neprodava, tak myslim, ze pokud sezenete nejaky z druhe ruky, mohl by fungovat - alespon me samotny volant funguje dodnes (a je to cca 5-6 let) bez jedine chyby
Taky jsem mel MSFF Wheel nejakych peknych par let (asi taky tak nejak jako DoN) a no problemo. Tak je ten volant snad nesmrtelnej, takze pokud puvodni majitel nebyl vyslovene zvire, tak ho sezenes v peknym stavu.
Mensi zadrhel se ukazal u "ovladacu", konkretne nejakyho toho ovladaciho SW co k tomu patri pomoci kteryho se nastavuji treba separatni pedaly, ale to clovek zazije jen pokud jeho procesor podporuje NX bit a ma to ve Windows zprovoznene. Ale i tak je cesta jak to pomerne snadno obejit (je na to primo ve Win polozka u kterych sluzeb se nema kontrolovat pousteni kodu v datove casti). Tato vec u SW bohuzel zustava, protoze posledni verze byla pro Win98 a novejsi neni.
kmarty is offline   Reply With Quote
Old 16.5.2007   #4
Allante
Member

 
Join Date: 12.10.2006
Location: Brno
Posts: 126
Default

Já jsem rozhodnutý a 100% jdu do G25, cena mi nevadí, ikdyž jsem student (brigáda na 2 m?síce na benzince bohat? pokryje moje pot?eby) . Mám v zá?í jízdy v autoškole, tak budu trénovat .
__________________
Steering wheel: Logitech G25
Game nick: Allante
LFSW nick: Jan Stepanek
Moto: There's only one thing to be good at driving... PRACTICE !

I JDM AND LOTUS
Allante is offline   Reply With Quote
Old 17.5.2007   #5
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Zminil bych jeste Thrustmaster RGT, kterej ma v jinym threadu zminovany analogovy packy (tzn ma pod volantem 4 packy, 2 analogovy, 2 na razeni) + 3 pedaly. Neznam nikoho, kdo by ho mel, od pohledu nevypada uplne hrozne. Cetl jsem, ze jsou problemy s FF v RBR (detaily nevim).
Kada is offline   Reply With Quote
Old 17.5.2007   #6
BJ-Hawk2
Newbie

 
BJ-Hawk2's Avatar
 
Join Date: 16.5.2007
Location: Most, North Czech or North Bohemia
Posts: 88
Default

A není náhodou DFD pro PS2ku?? Nikde sem tam nenašel, že by byl i k PC.
BJ-Hawk2 is offline   Reply With Quote
Old 17.5.2007   #7
Chaos
Administrator

 
Chaos's Avatar
 
Join Date: 23.7.2004
Location: Ceska Rep.
Posts: 4 311
Default

ale funguje i na PC, jak muze potvrdit nekolik zdejsich jezdcu...
http://www.mprinda.com/dfp/
__________________
Do you FEEL THE SPEED?! Navštivte nás na www.zt-racing.com! LFS World statistiky.
www.301.cz
Robert '[ZT] Chaos' Kotlaba
Chaos is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2007   #8
Gabelhirsch
Regular Member

 
Gabelhirsch's Avatar
 
Join Date: 22.4.2005
Location: Hromnice
Posts: 673
Default

n?kolik... ?ekl bych desítky co jezdí lfs, stovky co jiné závodní hry a miliony celosv?tov?
__________________
Team: ACTUAL LINUX e-Racing Team . . . . . . Sponzor: ACTUAL LINUX s.r.o.
Jabber: alert.gabel(zavinac)jabber.actual.cz . . MSN: gabelhirsch(zavinac)hotmail.com
S1 + S2 since 2005-08-04 . . . . . . . . . . . . . . . . láska na první svodidla
Gabelhirsch is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2007   #9
SimiCZ
Member

 
SimiCZ's Avatar
 
Join Date: 17.10.2006
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 182
Default

Já mám G25 a jsem naprosto spokojen.Moji 2 kolegové z týmu maji DFP a taky spokojenost maximalni. Jen nevime proc, ale DFP se jim po startu PC (druhy den) i kdyz je stale zapojeno nena?te a musi ho odpojit a znovu pripojit.ovladace maji instalnuty.Zkouseli jsme od (mprindy i origo Logitech) a furt to same.Dejte nekdo radu jestli se Vam to taky stava.
__________________
CHS-Racing team / CHS-SimiCZ (Jirka Šimek)

S2 licence od 4.10.2006
SimiCZ is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2007   #10
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

to se mi stava, kdyz hodim pc do rezimu spanku a pak ho vzbudim, tak volant se neprobere. resi to reboot.
at se podivaji do biosu, jak maji nastaven power management, jesli maji S3, tak at prehodi na S1.
jet is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2007   #11
00Ja
Regular Member

 
00Ja's Avatar
 
Join Date: 29.7.2004
Location: Plzen, CZ
Posts: 865
Default

Quote:
Originally Posted by SimiCZ View Post
....Dejte nekdo radu jestli se Vam to taky stava. ...
Nestava. PC nikdy neuspava, (usporny rezim mam vypnuty, rezim spanku taky), v BIOSu mam po staru jeste S1.
__________________
S2 licence, Logitech DFP.
00Ja is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2007   #12
NEXT
Regular Member

 
NEXT's Avatar
 
Join Date: 16.1.2006
Location: Chrudim
Posts: 554
Default

nebo se neco podobnyho nastavovalo tusim jeste ve Spravci zarizeni u USB, ale de to myslim jen ve winxp prof., ze kdyz se ti system uspi, tak to vypne i usb. kazdopadne reboot u win dela kolikrat divy
__________________
»MTR« NEXT (V.N?mec)
Logitech DFP, I Live for Speed since 10/2004, S2 Licenced since 28.2.2006
Co, internet, to jeste existuje? - Homer J. Simpson -


UP THE IRONS!
LAST.FM
NEXT is offline   Reply With Quote
Old 18.5.2007   #13
Woodbine
Senior Member

 
Woodbine's Avatar
 
Join Date: 15.5.2005
Location: Plze?
Posts: 1 360
Default

Je to sice úpln? OT, ale není jednodušší volant z usb vytáhnout a pak ho zase zapojit? A máte po problému...

Ale abych nebyl úpln? mimo, tak m?žu G25 taky v?ele doporu?it, i když samoz?ejm? pár much má. P?i rychlejším otá?ení vydává takový divný zvuky, ale dá se na to zvyknout a na funkci to nemá vliv. A druhá v?c je ta, že p?i 50 laps Aston GP mi v n?m n?co ruplo, ale nezjistil jsem co. Funguje po?ád jak má, takže to ne?eším a v??ím v jeho festovní zpracování.
__________________
Kopal jsem za EGT a byl jsem Escargot Rally Team manager. Už ani nepoužívám nastavení voz? od XEDOX engineering.
Hrál jsem na: Asus P4P800SE | Intel P4 2.8@3.4 | 1 GB DDR | ATI X800GTO | Logitech G25
Woodbine is offline   Reply With Quote
Old 20.5.2007   #14
00Ja
Regular Member

 
00Ja's Avatar
 
Join Date: 29.7.2004
Location: Plzen, CZ
Posts: 865
Default

[OT]
Quote:
Originally Posted by Woodbine View Post
... A druhá v?c je ta, že p?i 50 laps Aston GP mi v n?m n?co ruplo, ale nezjistil jsem co. Funguje po?ád jak má, takže to ne?eším a v??ím v jeho festovní zpracování. ...
A to muzes v klidu spat??? Ja bych ho mel uz davno rozebranej a propatranej

[/OT]
__________________
S2 licence, Logitech DFP.
00Ja is offline   Reply With Quote
Old 20.5.2007   #15
xedox
Member

 
xedox's Avatar
 
Join Date: 18.12.2004
Location: P?íbram
Posts: 342
Default

Quote:
Originally Posted by 00Ja View Post
[OT]


A to muzes v klidu spat??? Ja bych ho mel uz davno rozebranej a propatranej

[/OT]
......blaznis??? inža kdyby se mu podival na streva tak nevim nevim...
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"
XEDOX engineering
oct TDI 168 PS 450 Nm
MONTCAR autosport
JAWA 250 - 592

xedox is offline   Reply With Quote
Old 20.5.2007   #16
jagy
Newbie
 
jagy's Avatar
 
Join Date: 20.5.2007
Posts: 2
Default

Zdravim.. LFS hravam vyjimecne, spise tvorim skiny, ale ta mys me uz se vsi slusnosti stve. Proto jsem se zacal poohlizet po nejakem volantu. Jelikoz nejsem castym hracem, tak se mi nechce davat vice penez za profi volanty, ikdyz jsou super...

Nasel jsem dva favority:

Genius SpeedWheel 3 MT - Cena s DPH: 1 010 K?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40935

nebo drahsi...


Genius SpeedWheel RV FF - Cena: 1 631 K?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45475

Chtel jsem neco, co ma uz radicku nebo aspon packy pod volantem. Tech 1700 k? je hranice pres kterou uz nepujdu.. Za rady diky.

EDIT: Jeste bych to doplnil o tento - Logitech Wingman Formula Force EX
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33648

Last edited by jagy; 20.5.2007 at 20:13.
jagy is offline   Reply With Quote
Old 20.5.2007   #17
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

a co takhle precist si prvni post?
jet is offline   Reply With Quote
Old 20.5.2007   #18
jagy
Newbie
 
jagy's Avatar
 
Join Date: 20.5.2007
Posts: 2
Default

Ja si to cetl samozrejme cele a nejen jednou. Me spis zajimaji zkusenosti v LFS s volanty, ktere jsem uvedl..
jagy is offline   Reply With Quote
Old 20.5.2007   #19
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

Quote:
Originally Posted by jet
rovnou zapomente na vselijake atrapy z obchodaku, nebo geniusy apod.
Quote:
Originally Posted by jet
z levnejsich je tu asi jedina mozna volba, kterou je formula force ex
co resis? genisus=trash a je jedno jaky model, vsechno je to smejd.
jet is offline   Reply With Quote
Old 20.5.2007   #20
kmarty
Member

 
kmarty's Avatar
 
Join Date: 15.12.2006
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by Woodbine View Post
Je to sice úpln? OT, ale není jednodušší volant z usb vytáhnout a pak ho zase zapojit? A máte po problému...
No clovece, neni. Ja mam s DFP o malinko komplikovanejsi stav a sice ze pokud PC misto vypnuti jen uspim, pak po jeho probuzeni DFP nerozbehnu v tom USB portu kde naposled bylo pripojeny. Behem pripojeni se ozvou takovy ty Win zvuky o pripojovani, odpojovani a zase pripojovani USB zarizeni, volant si udela svoji kalibraci a, v pripade probuzeneho PC a tehoz USB portu kde byl naposled, ozve se pazvuk odpojeni USB zarizeni a mile DFP neni v PC vubec videt. A takhle az do rebootu celyho kompu, nezalezi na tom kolik pokusu o pripojeni volantu udelam. Pokud misto rebootu pouziju jiny USB port, pak to projde v poradku. Ovsem s tim, ze po uspani a probuzeni PC uz nemuzu pouzit USB porty dva (ten predchozi pouzity a ten naposled pouzity).
Jednou se mi povedlo mit stav kdy volant odmital jet ve vsech z osmi USB portu co mam :-).
Takze DFP mne tim neprimo dokopalo nepouzivat uspani ani hibernaci PC (a i tak se jednou za cas odmitne pripojit a musim volant pripojovat navickrat - to uz staci do toho samyho USB portu).

Takze SimiCZ, ano, stava se to.

P.S.: Volant nemam trvale zapojeny a pred vypinanim (drive pred hibernaci) volant vzdy odpojuji (musim ho uklizet ze stolu pryc).

Last edited by kmarty; 20.5.2007 at 22:49.
kmarty is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.