Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Live For Speed > Pro za?áte?níky

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 18.2.2008   #41
Ondrejko
LFS Guru

 
Ondrejko's Avatar
 
Join Date: 13.5.2005
Location: Košice
Posts: 2 773
Default

Quote:
Originally Posted by Maggots View Post
Ahoj Poradí mi n?kdo mám volant Logitech Wingman Formula Force EX
nemá ho tu taky n?kdo ? ted se mi upln? rozladilo nastavení takže když zahnu do prava zahne do leva a neumim nastavit zvlášt brzdu a plyn po?ád sou spojeny d?kuji.
http://jet.ic.cz/setup/wheel.html
Ondrejko is offline   Reply With Quote
Old 18.2.2008   #42
Maggots
Newbie
 
Join Date: 19.12.2007
Location: P?ÍBRAM
Posts: 3
Default

Na to sem koukal neboj
Maggots is offline   Reply With Quote
Old 2.5.2008   #43
Klouczech
Senior Member

 
Klouczech's Avatar
 
Join Date: 4.4.2007
Location: Jihlava
Posts: 1 272
Default

Cau! Nedají se nejak nastavit mrtve zony v LFS? Mam zajebanej Trust FF380 a nemam sanci nastavit mrtvy zony natoz separovany pedaly. Pomozte mi pls na plynovej pedal musim dupat a dostavam k?e?e do nohy!
Klouczech is offline   Reply With Quote
Old 2.5.2008   #44
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Quote:
Originally Posted by Klouczech View Post
Cau! Nedají se nejak nastavit mrtve zony v LFS? Mam zajebanej Trust FF380 a nemam sanci nastavit mrtvy zony natoz separovany pedaly. Pomozte mi pls na plynovej pedal musim dupat a dostavam k?e?e do nohy!
Nevím p?esn? jak hodn? ti to pom?že, ale zkus si pohrát s nelinearitou zatá?ení, plyn/brzda - omezení st?edové v?le, odstranit mrtvé zóny NE a ješt? zkus nakalibrovat a pak dát "uzamknout".
Co se HW tý?e, zkus vy?istit potenciometry, p?ípadn? koupit nový - jen aby t? teda nestály víc, než ten volant
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 21.5.2008   #45
Drako
Newbie

 
Drako's Avatar
 
Join Date: 21.5.2008
Location: Vroutek
Posts: 21
Default G25

Zdravim, mohl by mi n?kdo poradit jak odkombinovat pedály u G25ky??
Drako is offline   Reply With Quote
Old 21.5.2008   #46
Flame
Senior Member

 
Flame's Avatar
 
Join Date: 16.11.2007
Posts: 1 140
Default

V nastavení ovládání dej Plyn / brzda osy na separované...
__________________
Flame
Flame is offline   Reply With Quote
Old 22.5.2008   #47
Drako
Newbie

 
Drako's Avatar
 
Join Date: 21.5.2008
Location: Vroutek
Posts: 21
Default

jenže když v nastavení volantu "odškrtnu" kombinované pedály, tak sice de ma?kat plyn i brzda zárove? jenže pak fungujou pedály jako tla?ítko, prost? v jednom bod? plnej plyn a jink nic..... s tím si nevím rady
Drako is offline   Reply With Quote
Old 22.5.2008   #48
SilverFox
Member

 
SilverFox's Avatar
 
Join Date: 12.8.2007
Location: Plze?
Posts: 313
Default

Quote:
Originally Posted by Drako View Post
jenže když v nastavení volantu "odškrtnu" kombinované pedály, tak sice de ma?kat plyn i brzda zárove? jenže pak fungujou pedály jako tla?ítko, prost? v jednom bod? plnej plyn a jink nic..... s tím si nevím rady
Sta?í nakalibrovat
__________________
MSI GX700X, G25, Recaro
http://westtouge.blogspot.com/
SilverFox is offline   Reply With Quote
Old 22.5.2008   #49
Drako
Newbie

 
Drako's Avatar
 
Join Date: 21.5.2008
Location: Vroutek
Posts: 21
Default

ve h?e? nebo celej volant pak? jo a p?kná 110Rko
Drako is offline   Reply With Quote
Old 23.5.2008   #50
SilverFox
Member

 
SilverFox's Avatar
 
Join Date: 12.8.2007
Location: Plze?
Posts: 313
Default

Quote:
Originally Posted by Drako View Post
ve h?e? nebo celej volant pak? jo a p?kná 110Rko
Já bych nastavil odd?lený pedály, nakalibroval v herních za?ízeních a pak i ve h?e.

Závodní erko. 130RS, ale bohužel jen v depozitá?i škoda mb a ne u m? v garáži.
__________________
MSI GX700X, G25, Recaro
http://westtouge.blogspot.com/
SilverFox is offline   Reply With Quote
Old 23.5.2008   #51
Drako
Newbie

 
Drako's Avatar
 
Join Date: 21.5.2008
Location: Vroutek
Posts: 21
Default

Bohužel ve h?e to je nastavený na separovaný to jo, jenže na volantu to prost? nejde nakalibrovat, dyt ten volant se kalibruje sám když zapínam pc ne? jak se dá jinak nakalibrovat?t?eba ty pedály když maj teda záb?r jak tla?ítko...
Jo a myslel sem si jesli to neni 130RS ale vypadá krapet civiln?jc.. ale nádhera hele
Drako is offline   Reply With Quote
Old 30.7.2008   #52
kelis
Newbie

 
kelis's Avatar
 
Join Date: 4.3.2008
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by Kada View Post
Takze, DFP se potrebuje ke sve cinnosti nejdrive zkalibrovat. Pokud neprobehne kalibrace, volant nefunguje. Je to hardwareova zalezitost.

Popisovany chovani muze byt zpusobovany dvouma problemama (podle myho, tzn berte s rezervou :-)):
1) Prestalo fakat pocitani otacek volantu. Je na to vecicka zabudovana vedle velkyho ozubenyho kola, vedou k ni 3 dratky, polohu je videt na obrazku (ty dratky zhruba vlevo nahore). To cidlo je bezkontaktni detektor, vysle puls, kdyz se k nemu neco priblizi. Pri rozdelanym volantu, pokud ho otocis o 90stupnu doleva, je na velkym ozubenym kole zezadu videt takovej plisek. Kdyz se prave tento plisek priblizi cidlu, je zapocitana otocka. Moje teorie je, ze by mohlo stacit ten plisek trosicku ohnout od toho ozubenyho kola, aby byl bliz tomu cidlu.

Tzn. rada prvni, vyhnout trosicku plisek od ozubenyho kola.

2) Druha moznost je, ze se z nejakyho duvodu nehyba soupatko vymezujici 200/900 stupnu. Kalibrace probiha tak, ze se volant prepne do 900 stupnu, jede vpravo, vlevo, prepne se na 200 stupnu, jede vpravo, vlevo, doprostred. S timhle hejblatkem hybe motorek, ke kterymu vede cervenej a cernej drat z levyho horniho rohu desky s elektronikou (pri pohledu shora, venec volantu nahore, viz obrazek). Soupatko je umisteny presne pod tim plechem uprostred, takze neni videt. Soupatko lze posunovat i rucne, treba sroubovakem, melo by to jit lehce. Dorazy tvori 2 mikrospinace, v pohybu mu pomaha pruzinka vpravo dole od soupatka.

Rada druha: Zkusit zapojit otevrenej volant do usb a zkoumat pohledem, jestli se ma soupatko snahu pohnout. Samozrejme zkontrolovat onu pruzinku. Vrtani se tam se sroubovakem pri volantu zaplym v usb/napajeni jen s nejvyssi opatrnosti. Vhodnejsi nastroj je nejaka drevena spejle. Pokud je tedy snaha soupatka se pohnout, zkusil bych oddelat ten plech nahore, promazat soupatko. Zkontrolovat mikrospinace na dorazech soupatka.

Jinak kompletni kalibrovaci procedura jde udelat i manualne, bez zapojenyho zdroje do volantu. Na zacatku rucne presunout soupatko do polohy 900 (dole). Zapojit volant do usb. Pomalu s volantem otocit doprava nadoraz, doleva nadoraz, nastavit dostredu. Prepnout spejli soupatko na rozsah 200 (nahoru). Pomalu s volantem otocit doprava nadoraz, doleva nadoraz, nastavit dostredu. Trada, volant je zkalibrovanej.

Tzn. rada treti. Vyzkouset rucni kalibrovacku. Jestli to s ni funguje, hledal bych problem v soupatku, mikrospinacich na dorazech, pruzince, motorku (spatnej kontakt) k spoupatku.

Huah, to je dlooooooouhy, diky 00Jemu za supr rezenzi s odtud odkazovanyma fotkama.
M?l jsem ten samý problém a pomohlo p?ihnutí toho plíšku.Dík
kelis is offline   Reply With Quote
Old 1.3.2009   #53
JENDAN
LFS Guru

 
JENDAN's Avatar
 
Join Date: 29.9.2007
Location: Praha
Posts: 1 749
Default

V garazi:
Kdyz se volant v aute otaci o 720°
a nastavim ze volant se otaci o 360°
Zname na to, ze dosahnu maximalniho raidu pri 360°, nebo ze 360° vubec nevyuziju?

S jakym FF jezdite na g25. Chtel bych zvolit nejaky rozumny kompromis mezi silnym FF a malym opotrebenim soucastek (vyvaklani ozubenych kol)
Diky za odpovedi.
__________________
N?kte?í lidé tvrdí, že milují Severní smy?ku, bu? lžou, nebo tam nejeli dostate?n? rychle.

16 Jan Širl
JENDAN is offline   Reply With Quote
Old 1.3.2009   #54
Eraserko
Member

 
Eraserko's Avatar
 
Join Date: 16.1.2007
Location: Nitra
Posts: 337
Default

ja som si nic nevsimol, ze by som tym nieco nastavoval v garazi... zalezi od profileru
Eraserko is offline   Reply With Quote
Old 1.3.2009   #55
zipper
LFS Guru

 
zipper's Avatar
 
Join Date: 10.9.2005
Location: Brno
Posts: 1 601
Default

Quote:
Originally Posted by JENDAN View Post
V garazi:
Kdyz se volant v aute otaci o 720°
a nastavim ze volant se otaci o 360°
Zname na to, ze dosahnu maximalniho raidu pri 360°, nebo ze 360° vubec nevyuziju?
Raid je n?co hodn? jiného, jinak pokud používáš profiler, tak (aspo? u m? to tak je), tak ti tohle nastavení ve h?e nic nem?ní, ale jinak nastavení 360° by m?lo znamenat, že maximální rejd bude po 360° (tzn. pokud bys cht?l, aby se volant auta a tv?j to?ily stejn?, nastavit shodné ?íslo).
__________________
Powerful Motorsport Team
Opera for better browsing
metal4ever, BLDC, last.fm
Core2Duo T7500 2,2GHz, 2GB RAM, ATI mobility radeon HD2600


zipper is offline   Reply With Quote
Old 26.6.2009   #56
Gepas
LFS Guru

 
Gepas's Avatar
 
Join Date: 24.5.2008
Location: Olomoucko
Posts: 2 052
Default

cau, tak jsem po dlouhe dobe opet vytahnul svuj stary volant a obevili se na nem nejake vady...

1. volant ma rozsah 90° (na kazdou stranu), ale kdyz s nim tocim v lfs, tak volant v aute je na max uz pri otoceni cca 70°, kde se to da zvetsit?

2. kdyz ho dam rovno, tak se volant v lfs samovolne toci, spatne citlivosti, nekde sem nasel, ze by s tim mohl pomoct DXTweak2, ale nemuzu najit down.

jedna se o tenhle volant - MANTA Compressor Supreme

__________________
Angel Power Racing
1.92 prispevku na den, celkem slusnej spammer ne?
"Gepase nenasereš... Gepas je kli?as" << v?tšinou
S2 licence od 25.12.07
Radovan Geppert
30.10.1992
Czech

Gepas is offline   Reply With Quote
Old 26.6.2009   #57
Gepas
LFS Guru

 
Gepas's Avatar
 
Join Date: 24.5.2008
Location: Olomoucko
Posts: 2 052
Default

Quote:
Originally Posted by Gepas View Post
cau, tak jsem po dlouhe dobe opet vytahnul svuj stary volant a obevili se na nem nejake vady...

1. volant ma rozsah 90° (na kazdou stranu), ale kdyz s nim tocim v lfs, tak volant v aute je na max uz pri otoceni cca 70°, kde se to da zvetsit?

2. kdyz ho dam rovno, tak se volant v lfs samovolne toci, spatne citlivosti, nekde sem nasel, ze by s tim mohl pomoct DXTweak2, ale nemuzu najit down.

jedna se o tenhle volant - MANTA Compressor Supreme

tak jsem zkousel ten DXT, ale bez vysledku
__________________
Angel Power Racing
1.92 prispevku na den, celkem slusnej spammer ne?
"Gepase nenasereš... Gepas je kli?as" << v?tšinou
S2 licence od 25.12.07
Radovan Geppert
30.10.1992
Czech

Gepas is offline   Reply With Quote
Old 27.6.2009   #58
Gepas
LFS Guru

 
Gepas's Avatar
 
Join Date: 24.5.2008
Location: Olomoucko
Posts: 2 052
Default

tak jeste jinak, ma cenu ho rozdelat a pohejbat tam s necim nebo je to zbytecny >> neopravitelny?
__________________
Angel Power Racing
1.92 prispevku na den, celkem slusnej spammer ne?
"Gepase nenasereš... Gepas je kli?as" << v?tšinou
S2 licence od 25.12.07
Radovan Geppert
30.10.1992
Czech

Gepas is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #59
ImP
Newbie

 
ImP's Avatar
 
Join Date: 20.7.2009
Location: Brno
Posts: 6
Default G25 st?ed je bez FF

Cau,

Volant G25 mi i p?ez veškery nastaveni, ktery sem vyhledal na netu i zde na foru d?la takovou v?c. Nevim jestli je to normalní bo ne.

Když jedu po rovince, tak FF jakoby vypne. U n?kterejch aut mi dokonce klimbá ze strany na stranu (asi jak hodí FF druhej vingl a na druhý stran? to vrátí) Nedá se n?kde nastavit, aby to FF m?lo v celým pr?b?hu n?jakou sílu ?

Kdyžtak napište esi chapete jak to myslim
ImP is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #60
Gepas
LFS Guru

 
Gepas's Avatar
 
Join Date: 24.5.2008
Location: Olomoucko
Posts: 2 052
Default

Quote:
Originally Posted by ImP View Post
Cau,

Volant G25 mi i p?ez veškery nastaveni, ktery sem vyhledal na netu i zde na foru d?la takovou v?c. Nevim jestli je to normalní bo ne.

Když jedu po rovince, tak FF jakoby vypne. U n?kterejch aut mi dokonce klimbá ze strany na stranu (asi jak hodí FF druhej vingl a na druhý stran? to vrátí) Nedá se n?kde nastavit, aby to FF m?lo v celým pr?b?hu n?jakou sílu ?

Kdyžtak napište esi chapete jak to myslim
no ja myslim, ze je to tak spravne, kdyz jedes rovno, kola nemaji zadny bocni odpor, tudiz FF nema co napraci... a kdyz jedu s nejakym GTR, trochu to rozjedu, lehce skubnu s volantem, tak taky skube ze strany na stranu jestli kecam blbosti, tak me opravte

no a jeste k tomu mojemu volantu, to rezne cim dal vic a uz to vubec nelahodi oku
__________________
Angel Power Racing
1.92 prispevku na den, celkem slusnej spammer ne?
"Gepase nenasereš... Gepas je kli?as" << v?tšinou
S2 licence od 25.12.07
Radovan Geppert
30.10.1992
Czech

Gepas is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:17.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.