Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Live For Speed > Pro za?áte?níky

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 1.5.2007   #21
eraser007
Senior Member

 
eraser007's Avatar
 
Join Date: 12.11.2005
Location: Sahy
Posts: 1 257
Default

ako vravi jet... chce to odskusat hodnotu, aka ti vyhovuje... na saiteku r440 som sa s tym tiez hral a skoncil zhruba v 1/3... tam to bolo idealne
ale zalezi od volantu.. takze skusaj
__________________
TEAM : Sunday Drivers inc.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
>> last.fm music profile
eraser007 is offline   Reply With Quote
Old 1.5.2007   #22
Vazli
Regular Member

 
Vazli's Avatar
 
Join Date: 21.3.2006
Location: Pelh?imov
Posts: 600
Default

ale musis si taky uvedomit ze od tak levnyho volantu nemuzes cekat zazraky
__________________
CPU: Athlon 64 4000+ 2,8Ghz | RAM: 2x 1Gb DDR2 | GRAPHIC: x1650 Pro 256Mb
Vazli is offline   Reply With Quote
Old 1.5.2007   #23
neal
Newbie
 
Join Date: 17.4.2007
Posts: 2
Default ?ešení

takže pomohlo to, že jsem smazal hru z pc, p?einstaloval ovlada?e a znovu nahrál hru, šlape to te? perfektn?, takže ješt? potrénuju a pak koupím licenci ) a? nejsem looser

Quote:
Originally Posted by Pedropan View Post
Stejny problem jsem vyresil kompletnim odinstalovanim puvodnich driveru z instalacniho CD a instalaci posledni verze z netu.
Od te doby naprosto bez problemu.

Btw: S puvodnimi ovladaci jsem zkousel dva volanty a delaly to oba...
neal is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #24
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Default problém s DFP

Nazdárek všichni dokáže n?kdo poradit?
Mám volant DFP asi p?l roku a fungoval bez jediné chybi?ky,až dnes jsem zapl komp a když m?l DFP kalibrovat tak se za?al to?it o 900 stup?? a místo jedné kontrolky te? blikají ob?.Zkoušel sem odinstalovat volant a pak znova ztáhnout ovlada?e a nainstalovat znova,vše šlo dob?e až ke kalibraci.Takže te? je to ve stádiu,že Windovs volant vidí a zdetekuje,ale nelze zkalibrovat,neraguje na žádné tla?ítko,volant ani pedály.
Jsem hodn? velkej laik tak prosím o radu.
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #25
Spangler
LFS Guru

 
Spangler's Avatar
 
Join Date: 30.1.2006
Location: Kutná Hora, Praha
Posts: 3 251
Default

zkousel jsi vypojit zapojit/prehodit do jineho usb ?
__________________
ACTUAL LINUX e-Racing Team
http://lfs.actual.cz
Spangler is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #26
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Default

Quote:
Originally Posted by Spangler View Post
zkousel jsi vypojit zapojit/prehodit do jineho usb ?
ano i to sem zkloušel a nic......pro?ítám kde co,ale nikde není psáno co znamená když blikají ob? kontrolky
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #27
Pablo
Administrator

 
Join Date: 28.11.2004
Location: Jablonec n. N.
Posts: 2 944
Default

Zkus pro?íst http://www.gtplanet.net/forum/showth...44139&page=125 od postu 2484, je tam pak link na ?ešení, podle popisu by to mohl být podobný/stejný problém.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #28
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Default

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
Zkus pro?íst http://www.gtplanet.net/forum/showth...44139&page=125 od postu 2484, je tam pak link na ?ešení, podle popisu by to mohl být podobný/stejný problém.
mockrát díky za odkaz,ale jsem na tom po?ád stejn? a to jen z toho d?vodu,že sem si moc nepo?etl.Anglicky neumím v?bec a tak stále nevím jak to ?ešit,budu muset n?koho sehnat kdo to dokáže p?e?íst a vysv?tlit o? jde.
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #29
Sh!nE
Regular Member

 
Sh!nE's Avatar
 
Join Date: 23.2.2007
Location: Trutnov
Posts: 528
Default

Quote:
Originally Posted by StandaCZ View Post
mockrát díky za odkaz,ale jsem na tom po?ád stejn? a to jen z toho d?vodu,že sem si moc nepo?etl.Anglicky neumím v?bec a tak stále nevím jak to ?ešit,budu muset n?koho sehnat kdo to dokáže p?e?íst a vysv?tlit o? jde.
ja ti to prelozim ... pak se ozvy na icq 202-406-189
__________________
Custom built PC|Intel(R) Core(TM)i5 3570k|nVidia GeForce GTX760 2GB OC|16GB DDR3|Logitech DFGT| Home made H-Shifter

S2 Licenced since 7.3.2007
Rank: Tra?ová LAMA


Active since: 23.2.2007
Active untill: 25.1.2010
Sh!nE is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #30
Woodbine
Senior Member

 
Woodbine's Avatar
 
Join Date: 15.5.2005
Location: Plze?
Posts: 1 360
Default

Ve stru?nosti (a možná nep?esn?, nevím) tam píšou o n?jakým hejbleti uvnit? volantu, který p?epíná rozsah 200°/900° a m?že zp?sobovat tenhle bordel p?i kalibraci. Je t?eba mu domluvit ru?n?, ale jestli p?ihnout nebo odehnout, to jsem moc nepochopil, pá? ten volant nemám a nem?žu si to ov??it.

No a jestli jsem napsal n?jakou úplnou kravinu, tak m? ur?it? n?kdo hodn? rychle ut?e, takže už radši .
__________________
Kopal jsem za EGT a byl jsem Escargot Rally Team manager. Už ani nepoužívám nastavení voz? od XEDOX engineering.
Hrál jsem na: Asus P4P800SE | Intel P4 2.8@3.4 | 1 GB DDR | ATI X800GTO | Logitech G25
Woodbine is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #31
Sh!nE
Regular Member

 
Sh!nE's Avatar
 
Join Date: 23.2.2007
Location: Trutnov
Posts: 528
Default

s timhle mas pravdu + prej to muze bejt zpusobeny bootvanim windows ze kalibrace zacne este nez se poradne nabootujou winy to tam dela bordel takze nejdriv doporucujou resetovat komp s volantem odpojenym. Potom tam je link na nejakej fix, kterej by to moh poresit no a pak jak rek wood domluvit mu rucne a to v tom ze se spinaci na prepinani mazi 200 a 900 zasekne a neprepne se na 900 a to se mu pak musi domluvit
__________________
Custom built PC|Intel(R) Core(TM)i5 3570k|nVidia GeForce GTX760 2GB OC|16GB DDR3|Logitech DFGT| Home made H-Shifter

S2 Licenced since 7.3.2007
Rank: Tra?ová LAMA


Active since: 23.2.2007
Active untill: 25.1.2010
Sh!nE is offline   Reply With Quote
Old 22.8.2007   #32
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Takze, DFP se potrebuje ke sve cinnosti nejdrive zkalibrovat. Pokud neprobehne kalibrace, volant nefunguje. Je to hardwareova zalezitost.

Popisovany chovani muze byt zpusobovany dvouma problemama (podle myho, tzn berte s rezervou :-)):
1) Prestalo fakat pocitani otacek volantu. Je na to vecicka zabudovana vedle velkyho ozubenyho kola, vedou k ni 3 dratky, polohu je videt na obrazku (ty dratky zhruba vlevo nahore). To cidlo je bezkontaktni detektor, vysle puls, kdyz se k nemu neco priblizi. Pri rozdelanym volantu, pokud ho otocis o 90stupnu doleva, je na velkym ozubenym kole zezadu videt takovej plisek. Kdyz se prave tento plisek priblizi cidlu, je zapocitana otocka. Moje teorie je, ze by mohlo stacit ten plisek trosicku ohnout od toho ozubenyho kola, aby byl bliz tomu cidlu.

Tzn. rada prvni, vyhnout trosicku plisek od ozubenyho kola.

2) Druha moznost je, ze se z nejakyho duvodu nehyba soupatko vymezujici 200/900 stupnu. Kalibrace probiha tak, ze se volant prepne do 900 stupnu, jede vpravo, vlevo, prepne se na 200 stupnu, jede vpravo, vlevo, doprostred. S timhle hejblatkem hybe motorek, ke kterymu vede cervenej a cernej drat z levyho horniho rohu desky s elektronikou (pri pohledu shora, venec volantu nahore, viz obrazek). Soupatko je umisteny presne pod tim plechem uprostred, takze neni videt. Soupatko lze posunovat i rucne, treba sroubovakem, melo by to jit lehce. Dorazy tvori 2 mikrospinace, v pohybu mu pomaha pruzinka vpravo dole od soupatka.

Rada druha: Zkusit zapojit otevrenej volant do usb a zkoumat pohledem, jestli se ma soupatko snahu pohnout. Samozrejme zkontrolovat onu pruzinku. Vrtani se tam se sroubovakem pri volantu zaplym v usb/napajeni jen s nejvyssi opatrnosti. Vhodnejsi nastroj je nejaka drevena spejle. Pokud je tedy snaha soupatka se pohnout, zkusil bych oddelat ten plech nahore, promazat soupatko. Zkontrolovat mikrospinace na dorazech soupatka.

Jinak kompletni kalibrovaci procedura jde udelat i manualne, bez zapojenyho zdroje do volantu. Na zacatku rucne presunout soupatko do polohy 900 (dole). Zapojit volant do usb. Pomalu s volantem otocit doprava nadoraz, doleva nadoraz, nastavit dostredu. Prepnout spejli soupatko na rozsah 200 (nahoru). Pomalu s volantem otocit doprava nadoraz, doleva nadoraz, nastavit dostredu. Trada, volant je zkalibrovanej.

Tzn. rada treti. Vyzkouset rucni kalibrovacku. Jestli to s ni funguje, hledal bych problem v soupatku, mikrospinacich na dorazech, pruzince, motorku (spatnej kontakt) k spoupatku.

Huah, to je dlooooooouhy, diky 00Jemu za supr rezenzi s odtud odkazovanyma fotkama.

Last edited by Kada; 22.8.2007 at 23:48.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 24.8.2007   #33
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Default Díky

tak všem d?kuji za drahocené rady a jak to dopadlo......
no asi takhle po p?e?tení všech p?ísp?vk? jsem vše dohledal a zkoušel vše možné zatím bez zásahu do vnitra volantu.Dále protože mám DFP ješt? v záruce tak budu ?ešit tím,že v pond?lí ho nesu na reklamaci,protože i p?es všechny rady a zkoušení všeho se mi DFP nepovedlo rozchodit.Te? jen doufat,že reklamaci vy?ídí k mé spokojenosti a hlavn? brzy.Zatím sem si p?j?il starší volant abych mohl jezdit a nem?l absenci v LFS .
Takže ješt? jednou dík všem za p?ísp?vky a rady.
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 6.9.2007   #34
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Thumbs down je to v háji

tak sem tady znova....dnes jsme vyzvednul volant z reklamace s tím,že bylo evidentní,že z krabice ho nikdo ani nevyndal a do obchodu ho poslali zp?t z pr?vodním dopisem,žem volant není kompatibilní s PC a na playstaionu funguje.....prodava? ?ekl,že pot?ebují prodávat Momo tak ztáhli ovlada?e nebo co.Prost? n?jaký výmluvný keci.Abych pravdu ?ekl volant se mi rozebírat nechce a tak prosím jestli n?kdo neporadí co dál.
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 6.9.2007   #35
Kada
LFS Guru

 
Kada's Avatar
 
Join Date: 20.4.2005
Location: Brno
Posts: 1 864
Default

Pujc si nekde PlayStation 2, bez do obchodu a ukaz jim, ze to nefunguje. Pripadne jim jen ustne rekni, ze mas PS2 a ze to s ni nefunguje (a popis chovani na PC, ale PC nezminuj). Jako problematickou hru zmin GranTurismo 4. Pokud volant na PS2 facha i s force feedbackem (coz teda dle symptomu dost pochybuju), mas s reklamackou smulu.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 7.9.2007   #36
StandaCZ
Newbie

 
StandaCZ's Avatar
 
Join Date: 22.1.2007
Location: ?eské Bud?jovice
Posts: 61
Post je to tak...

Quote:
Originally Posted by Kada View Post
Pujc si nekde PlayStation 2, bez do obchodu a ukaz jim, ze to nefunguje. Pripadne jim jen ustne rekni, ze mas PS2 a ze to s ni nefunguje (a popis chovani na PC, ale PC nezminuj). Jako problematickou hru zmin GranTurismo 4. Pokud volant na PS2 facha i s force feedbackem (coz teda dle symptomu dost pochybuju), mas s reklamackou smulu.
tak sem vyzkoušel volant na PS2 a nefunguje...znova sem ho zabalil a odvezl zp?t do obchodu,prodava? si byl moc v?domej toho co zmastili takže volant odešlou na reklamaci s jiným pr?vodním dopisem.Uvidím co provedou te?.Zatím dík za rady
__________________
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+,2,61GHz,2 GB Ram,NVIDIA GeForce 8800 GTS,LG 19",Momo racing
--------------------------------------------------------------------------
CHS-Racing team mé statistiky
StandaCZ is offline   Reply With Quote
Old 10.9.2007   #37
xedox
Member

 
xedox's Avatar
 
Join Date: 18.12.2004
Location: P?íbram
Posts: 342
Default

Quote:
Originally Posted by StandaCZ View Post
tak sem vyzkoušel volant na PS2 a nefunguje...znova sem ho zabalil a odvezl zp?t do obchodu,prodava? si byl moc v?domej toho co zmastili takže volant odešlou na reklamaci s jiným pr?vodním dopisem.Uvidím co provedou te?.Zatím dík za rady

.......sem myslel ,ze to napises po pravde.....ze jsi sel po prodavaci a utrhl jsimu kapsicku na kosily a 2 knofliky....ty to napises takhle lezerne..kua priste pis pravdu a nestyd se, ze jsi prudas a ze te pekne nas***
__________________
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"
XEDOX engineering
oct TDI 168 PS 450 Nm
MONTCAR autosport
JAWA 250 - 592

xedox is offline   Reply With Quote
Old 18.2.2008   #38
Maggots
Newbie
 
Join Date: 19.12.2007
Location: P?ÍBRAM
Posts: 3
Default

Ahoj Poradí mi n?kdo mám volant Logitech Wingman Formula Force EX
nemá ho tu taky n?kdo ? ted se mi upln? rozladilo nastavení takže když zahnu do prava zahne do leva a neumim nastavit zvlášt brzdu a plyn po?ád sou spojeny d?kuji.
Maggots is offline   Reply With Quote
Old 18.2.2008   #39
Ollie
Newbie
 
Join Date: 21.3.2007
Location: Loukov, Brno
Posts: 47
Default

Pokud ješt? nemáš Logitech Profiler, tak si ho stáhni a nainstaluj. Po naistalování provedeš kalibraci. Odd?lené osy nastavíš taky v tom profileru, je tam zatržítko Combined pedals, a to odškrtneš (aspo? doufám).
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 18.2.2008   #40
Maggots
Newbie
 
Join Date: 19.12.2007
Location: P?ÍBRAM
Posts: 3
Default

Jasny d?kuji moc m?l sem starou verzi a ta to nák nezvládla
Maggots is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:33.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.