Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 20.7.2009   #1
Sh!nE
Regular Member

 
Sh!nE's Avatar
 
Join Date: 23.2.2007
Location: Trutnov
Posts: 528
Default Router s více než 4x LAN

Zdravím, pot?eboval bych poradit ohledn? routeru. Scháním n?co co p?ijme ADSL2+ a pod?lí to na cca 6-8 LAN a zárove? wi-fi?. Budeme modernizovat domácnost na LAN zásuvky krom wi-fi, takže pokud by m?l n?kdo i n?jaký konstruktivní rady a návrhy, nebo jiný ?ešení než takovýhle router, budu jenom rád.
__________________
Custom built PC|Intel(R) Core(TM)i5 3570k|nVidia GeForce GTX760 2GB OC|16GB DDR3|Logitech DFGT| Home made H-Shifter

S2 Licenced since 7.3.2007
Rank: Tra?ová LAMA


Active since: 23.2.2007
Active untill: 25.1.2010
Sh!nE is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #2
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

Tak na rozdeleni LAn je switch, na wifi by asi byl idelani nejaky router co umi DHCP ale jak je pripojeny modem na ADSL to fakt netusim pokud se modem pripujuje pres LAN (je to zaroven i router tak by ti odpadly starosti) asi nejlepsi bys mel male PC se switchem ..
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #3
jet
LFS Guru

 
jet's Avatar
 
Join Date: 22.7.2004
Location: hk
Posts: 2 643
Default

pochybuju ze neco takovyho je. pokud vim, tak tydle hybridy maj jen 4xLAN + 1xWAN... takze stejne asi budes potrebovat switch
jet is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #4
Sh!nE
Regular Member

 
Sh!nE's Avatar
 
Join Date: 23.2.2007
Location: Trutnov
Posts: 528
Default

Quote:
Originally Posted by jet View Post
pochybuju ze neco takovyho je. pokud vim, tak tydle hybridy maj jen 4xLAN + 1xWAN... takze stejne asi budes potrebovat switch
prave o to jde, ze se mi nedari najit hybrida kterej ma vic jak 4x LAN
__________________
Custom built PC|Intel(R) Core(TM)i5 3570k|nVidia GeForce GTX760 2GB OC|16GB DDR3|Logitech DFGT| Home made H-Shifter

S2 Licenced since 7.3.2007
Rank: Tra?ová LAMA


Active since: 23.2.2007
Active untill: 25.1.2010
Sh!nE is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #5
Sh!nE
Regular Member

 
Sh!nE's Avatar
 
Join Date: 23.2.2007
Location: Trutnov
Posts: 528
Default

Quote:
Originally Posted by Mambo View Post
Tak na rozdeleni LAn je switch, na wifi by asi byl idelani nejaky router co umi DHCP ale jak je pripojeny modem na ADSL to fakt netusim pokud se modem pripujuje pres LAN (je to zaroven i router tak by ti odpadly starosti) asi nejlepsi bys mel male PC se switchem ..
modem se pripojuje pres tel. kabel
__________________
Custom built PC|Intel(R) Core(TM)i5 3570k|nVidia GeForce GTX760 2GB OC|16GB DDR3|Logitech DFGT| Home made H-Shifter

S2 Licenced since 7.3.2007
Rank: Tra?ová LAMA


Active since: 23.2.2007
Active untill: 25.1.2010
Sh!nE is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #6
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

To je jasny spis de o druhou stranu co leze z modemu jestli USB nebo LAN asi bys fakt mel nejlepsi nejake starsi pc a nebo si postavit pc treba s atomem nebo podobnym nizkoenergeticky narocnym procakem a k tomu switch a bez. kartu ..
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #7
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

nechapem co sa tu riesi Ved ti uplne staci jeden normal "hybrid" Wifi a 4 LAN + jeden 8 port switch (hub) a mas vybavene.
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik

Last edited by Branislav; 20.7.2009 at 11:23.
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #8
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

Resi se tu ze nekam musis pichnout ADSL modem, pokdu ten modem jde pripojit jen pres USB (coz autor zatim neupresnil) tak ho do toho switche proste nepichnes ...
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #9
Branislav
Senior Member

 
Branislav's Avatar
 
Join Date: 27.8.2006
Posts: 1 316
Default

ja predpokladam ,ze z adsl modemu ide rj45 ,ktori das do wifi WAN portu. Nahodnym portom z tych 4 co tam zostali prepojis wiri router so switchom ,cize mas 3+7 volnych LAN portov + neviem kolko wifi zariadeni.
Toto kombo je odskusane.
__________________
SDI|| Team Leader
"Racing, competing, it's in my blood. It's part of me, it's part of my life; I have been doing it all my life and it stands out before everything else." Ayrton Senna
Kill Kocurik
Branislav is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #10
Mambo
Member

 
Join Date: 17.12.2006
Location: Turnov
Posts: 359
Default

Pokud leze z toho ADSL modemu LAN pripojka tak to kombo je dobre, ale taky vest nemusi
__________________
"Faster, faster, faster, until the thrill
of speed overcomes the fear of death."
- Hunter S. Thompson
Mambo is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #11
Sh!nE
Regular Member

 
Sh!nE's Avatar
 
Join Date: 23.2.2007
Location: Trutnov
Posts: 528
Default

Puvodni (už te? nemám) modem byl díra ve zdi -> modem -> usb do PC, te? tam je wi-fi router, kterej umí zpracovat to ADSL p?ímo a tudíž odpadla pot?eba modemu a jelikož to byl krám tak je vyhozenej, to co tam je te? je 4x LAN + wifi, a já pot?ebuju n?co místo toho, ale pot?ebuju n?co co má víc lanek
ad PC .... není místo na pc musí se ?ešit routerem
ad modem - router .. neni modem a n?jak by se mi necht?lo mít po byt? moc switch? a router?, ale jak tak koukám tak mi asi nic jinýho nezbyde
__________________
Custom built PC|Intel(R) Core(TM)i5 3570k|nVidia GeForce GTX760 2GB OC|16GB DDR3|Logitech DFGT| Home made H-Shifter

S2 Licenced since 7.3.2007
Rank: Tra?ová LAMA


Active since: 23.2.2007
Active untill: 25.1.2010
Sh!nE is offline   Reply With Quote
Old 20.7.2009   #12
Chaos
Administrator

 
Chaos's Avatar
 
Join Date: 23.7.2004
Location: Ceska Rep.
Posts: 4 311
Default

nevim, me prijde lepsi kdyz uz 4x lan + wifi mas, dokoupit jen dalsi switch a pripojit ho do jedne z tech 4x lan co tam mas... nez se toho co mas zbavovat a shanet neco jineho misto toho... takhle to bude jen dalsi dnes uz relativne mala krabicka co bude sedet na/pod tou krabickou co tam ted mas...
__________________
Do you FEEL THE SPEED?! Navštivte nás na www.zt-racing.com! LFS World statistiky.
www.301.cz
Robert '[ZT] Chaos' Kotlaba
Chaos is offline   Reply With Quote
Old 22.7.2009   #13
Woyta
LFS Guru

 
Woyta's Avatar
 
Join Date: 17.5.2005
Location: Ho?ice
Posts: 2 812
Default

Obcas je problem sehnat i router co ma vic nez jeden rj45. (5ghz router)
Opravdu nej je ten switch ci nejake wifi AP, protoze vetsina modemu ma antenu integrovanou coz je obcas na ....
Router vse ridi a pomoci vhodne umisteneho switche (treba v uplne jine mistnosti, nemusis tahat tolik kabelu.
Switch stoji par korun.

Moje domaci reseni:
2port 5ghz router pro prijem wifi netu. - DHCP, atd
z nej vede kabel o pato vys rodicum a druhy kabel do
2,4ghz AP. To funguje jako switch pro ma PC, wifi AP pro babicku a DHCP udaje pro nova zarizeni si bere z 5ghz routeru.

Kdybych mel malo portu tak mam v zaloze 2x 5port switch.
__________________
Intel E7200 OC 3,8ghz a stoupá, DFI Blood Iron 2x 2GB OCZ Reaper 1066mhz, EVGA 8800GT 512mb, Hitachi T7K250 250gb, Seagate Barracuda 640gb, Creative Sound Blaster Audigy, Leadtek Winfast DTV2000H, Linksys WMP54G.EU, Logitech MX518, Logitech Driving Force PRO, Logitech VX Revolution, Ati Remote Wonder, Creative P5800, Creative Fatal1ty Gaming Headset
Vodni dilo: Laing DDC + XSPC Top, EK Supreme Acetal, EK 8800GZ FC, Alphacool Extreme II, Swiftech MCR320-QP, EK Multioption RES 250

Woyta is offline   Reply With Quote
Old 12.11.2016   #14
ottoj
Newbie

 
Join Date: 12.11.2016
Posts: 1
Default Proud problém AC2600 Dvoupásmový Wi-Fi Router - Linksys

Ahoj všichni,

Pot?ebujeme p?enos signalu pro vysílání živého obrazu z IP výstupu s QAM modulator p?es koaxiální kabel do TVset. Zkoušel jsme kódování H.264 (MPEG) (1080p @ rozlišením 60) a QAM 256 modulaci. Zkoušeli jsme to s Linksys - AC2600 bezdrátový router poskytuje 1080i @ 30 Maximální - P?i nastavení vyššího rozlišení, framerate klesne a obrazovka z?erná. Pro?? Má n?kdo podobnou zkušenost s AC2600 dvoupásmový Wi-Fi router?

N?jaké návrhy? P?edem dekuji za komentá?e.

Otto

Last edited by ottoj; 12.11.2016 at 05:47.
ottoj is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.