Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Live For Speed > Všeobecná diskuze

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24.6.2008   #61
JENDAN
LFS Guru

JENDAN's Avatar

Quote:
Originally Posted by zipper View Post
Ale co už. JENDAN chce smyslupné odpov?di na jeho otázky, dobrá tedy:

1. za sebe - nemám fo?ák
2.-3. nevím, do duše ti prost? nevidím
2) abych si s vami nazivo pokecal, protoze v diskuzi nemuzes reagovat okamzite a nez neco napises, tak si to promyslis. Taky jeste abych vas poznal. Chtel jsem proste videt napr. Chaose, ktery do tohohle vlozil, co mohl.
3) Abych vas zapojil do opravdoveho zavodeni.

Quote:
A te? vážn?, jen namátkou na v?ci, co si vzpomenu. Ne každý má možnost doma si postavit kokpit a ne každý má tu chu?, to se tu rozebralo... Co se tý?e Zanardiho. Kdo nesleduje WTCC, tak o n?m prsot? v?d?t nemusí. Asi jako ty nebudeš znát jména z oboru, kterým se zabývám já, že. A co se tý?e tvé otázky na heel'n'toe, souhlasím s Jetem, že je dost debilní.
Nevim co je na ni debilni. Ja ho silene obdivuju, ze se po roce a pul dokazal vratit do kokpitu a odjet si svych zbyvajicich 13 kol na ovalu. Me by proste zajimalo, jak to dela, protoze si to nedokazu predstavit.
Osobne si myslim, ze by se tehle otazce zasmal, protoze lidi jako on, kteri prekonali ohrozeni zivota a vratili zpet do spolecnosti takovy proste jsou, ze si delaji srandu ze svych hendikepu. Znam jich na to dost. Zvlastni kuze to vim taky, kdyz mi rekli, ze nebudu chodit, tak jsem hned pronesl aspon budu jezdit na necem co ma nahon na zadek

Quote:
Co se tý?e LFS jako sim vs hra. Simulátory jsou v mých o?ích prost? úzká skupina her. Pro? hra? Protože to lidi hrajou (nebo používáš jinej výraz pro sezení u LFS? simulujou?) pro zábavu (drtivá v?tšina). btw ani nevíš, jak rád bych já jezdil s há?kem a spojkou. Jenže prost? na G25 nemám (nebo nechci utrácet) a na tvorbu vlastních se necítím. Aspo? tedy ?adím na sekven?ce bokem (DFP) a ne pod volantem.
jo dobre prohral jsem. Docela me mrzi, ze je to pro vas pouha hra. Hry ja moc nehraju, takze se na to asi za chvili vykaslu.

Quote:
K poznámce, že bys neodmaturoval, kdyby sis po?ídil LFS d?ív... To myslíš vážn?? Protože jestli jo, n?co je špatn?. Myslím, že tu je hodn? lidí, co m?li LFS p?ed maturou a problém nebyl.
promin? co je spatne? ze davam prednost vzdelani?
Btw. Nevim jestli jsi cetl stanovy NNO, ale mam pocit, ze tam je receno neco o vzdelani a urazeni.

Quote:
Snad se v život? nau?íš rozeznat, kdy je co d?ležité.
nevim na co tim narazis? Chapu to tak, ze by bylo dulezitejsi mit o pul roku driv LFS.

Quote:
EDIT: a k t?m topic?m, o kterých jsi mluvil. Zrovna ty, které jste vy dva založili mi zrovna dvakrát zajímavé/p?ínosné nep?išli. Jo, když se tu kdysi dávno na n?kolik stran rozepisovala teorie o vztahu výkonu/krou?áku/p?evod?, to bylo zajímav?jší.
Vis aspon jsme se o neco snazili a cist jsi to nemusel. Nikdo ti to nenuti.
Zase je tohle post typu. Proc se teda snazite, kdyz to stoji za ho*no

EDIT: proste jsem cekal od lfsaru mnohem vic. Napriklad, ze se budou zabyvat necim jinym nez jenom "hranim". Myslel jsem si, ze tady budou lidi, kteri se budou snazit ostatni zapojovat do realneho zavodeni. Misto toho je to naopak. Delam to ja a jeste se setkavam s odporem.
Mozna ze uz chapu lidi, co tu jsou zaregistrovani 3 roky a maji 60postu. Asi pochopili ze vetsina z vas je jenom banda tla?men? ne prilis se lisicich od paranu CS.

16 Jan Širl

Last edited by JENDAN; 24.6.2008 at 11:12.
JENDAN is offline   Reply With Quote
Old 24.6.2008   #62
Pablo
Administrator

Quote:
Originally Posted by JENDAN View Post
Docela me mrzi, ze je to pro vas pouha hra. Hry ja moc nehraju, takze se na to asi za chvili vykaslu.
Pro? si bereš ze všeho jen to nejhorší? D?ležitý je, co to p?ináší tob?. Pokud mám pocit, že konkrétní závod mi autama/pravidlama/.. nevyhovuje, tak ho jednoduše nejedu a ne že budu o všech co ho jedou psát, že jsou xxxx a a? táhnou k NFS.
Quote:
nevim na co tim narazis? Chapu to tak, ze by bylo dulezitejsi mit o pul roku driv LFS.
Ne, bylo by normální koupit si LFS a v dob? maturity pochopit, že škola má p?ednost.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 24.6.2008   #63
JENDAN
LFS Guru

JENDAN's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
Pro? si bereš ze všeho jen to nejhorší? D?ležitý je, co to p?ináší tob?. Pokud mám pocit, že konkrétní závod mi autama/pravidlama/.. nevyhovuje, tak ho jednoduše nejedu a ne že budu o všech co ho jedou psát, že jsou xxxx a a? táhnou k NFS.
Ne, bylo by normální koupit si LFS a v dob? maturity pochopit, že škola má p?ednost.
No ja jsem tenhle a minulej rok mel trochu exotictejsi tim, ze jsem si zlomil tri hrudnu obratle a jeste v unoru jsem musel dohanet hodiny, protoze do skoly jsem nastoupil v pulce listopadu a to ve ctvrtaku neni zrovna prijemne.
Na hrani jsem v tu dobu opravdu nemel tolik casu.

16 Jan Širl
Old 24.6.2008   #64
Sparco
Member

Sparco's Avatar

Nevim, mam pocit, jako bych mluvil stale do dubu

Nechci, abyste si mysleli, ze si o vas myslim, ze jste trotlove nebo neco podobneho jen kvuli tomu, ze nemate spojku. Tohle pro me neni dulezity a podle toho neposuzuju cleny fora.

Snazim se jen poukazat na chovani lidi, od kterych jsem cekal, ze budou mit pevny nazor a budou rozumni. Misto toho, kdyz se setkavam jen s irelevantnimi odpovedmi, ze kterych je citit onen zminovany egocentrismus. Na otazku "jake auto ma pedaly zaveseny zezdola" zazni odpoved "spojka, brzda, plyn". Jako vtip je to celkem dobre, ale co si mam o tom cloveku myslet? Je to vtip, nebo to je jen zasterka toho, ze sam nezna spravnou odpoved a musi si rypnout?

Cekal jsem, ze tu budou mnohem "vyspelejsi" lidi. Problemem je i to, ze by bylo potreba se osobne poznat. Takhle pres forum je tezke si udelat o kazdem ten spravny obrazek a nemyslet si o sobe navzajem, ze jsme koko**. Ja vas respektuju, chapu vase zajmy a nenutim vam muj nazor, i kdyz me na druhou strnu mrzi, ze tu neni tolik "zavodniku", jak jsem cekal. Na druhou stranu bych byl rad, kdyby se dostavilo trocha pochopeni i z vasi strany a kdyz se mluvi o necem vaznym, tak to nebrat na lekou vahu a delat z nas blbce jen kvuli tomu, ze jsme porad skoro demari. Od lidi, kteri maji 1500+ postu jsem tohle opravdu necekal...

Poukazuju jen na problem, ze na foru existuji lide typu "najdi si to na wiki a neotravuj" nebo "FZ50 je na prd, protoze je spatny a nikdo s nim nejezdi, tak ja taky ne, abych nebyl pomalej"... Nerikam, ze jste to prave vy (vy, co pisete na toto vlakno), ale celkove jsem chtel poukazat na to, ze v LFS neni neco v poradku. A vy ty, kteri LFS "kazi", jenom kryjete...

PS: neberte to tak vazne, ze se snazime jezdit jen realisticky. Mame i smysl pro humor a vymyslime i sranda zavody (jo to postouchnuti, ze zruseni modrych vlajek neni moc ralisticky, bylo osklivy - z toho mam jen pocit, ze misto konstruktivnych argumentu a uzitecnych rad je zase pro nekoho jednodussi jenom postuchovat a nic uzitecnyho nerict). Takze na nas nebudte nastvani, nechceme vas buzerovat, jenom se obcas dost lidi chova pubertalne
Old 24.6.2008   #65
Kdo.vi
Regular Member

Kdo.vi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pablo View Post
Tady se musím Jendana zastat - p?iznejme si to, pro n?které je prost? LFS (nebo jiné hry) závislost a závislosti n?kdy neporu?íš. T?eba já když jsem m?l MMO období a šlo ve škole do tuhého, tak jsem poprosil admina, aby m? zabanoval (a pomohlo to).
Old 24.6.2008   #66
Kada
LFS Guru

Kada's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sparco View Post
Na otazku "jake auto ma pedaly zaveseny zezdola" zazni odpoved "spojka, brzda, plyn". Jako vtip je to celkem dobre, ale co si mam o tom cloveku myslet? Je to vtip, nebo to je jen zasterka toho, ze sam nezna spravnou odpoved a musi si rypnout?
Ono by stacilo kliknout na ten odkaz v tom textu "spojka, brzda, plyn". Nevim, co by moh clovek chtit vic, nez ze mu nekdo najde odpoved dokonce i s peknym videem.
Kada is offline   Reply With Quote
Old 24.6.2008   #67
JENDAN
LFS Guru

JENDAN's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kada View Post
Ono by stacilo kliknout na ten odkaz v tom textu "spojka, brzda, plyn". Nevim, co by moh clovek chtit vic, nez ze mu nekdo najde odpoved dokonce i s peknym videem.
na to jsme si klikli ale stejne jsem z toho moc nepozna co to je za auto. Nejaky okruhovy special podobny nascar ale s kridlem. To ze to vidim na videu mi moc neda.

16 Jan Širl
Old 24.6.2008   #68
Kada
LFS Guru

Kada's Avatar

Ten popisek u videa 'v8 supercar' jsi tam nenasel?
Old 24.6.2008   #69
JENDAN
LFS Guru

JENDAN's Avatar

nasel ale bohuzel mi to nic nerika

16 Jan Širl
Old 24.6.2008   #70
Miondir
Regular Member

Miondir's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sparco View Post
....Vadi mi, ze kdyz se Jendan zeptal na tisic veci "proc" (a padnymi argumenty) a nekdo mu napsal neco ve stylu "proc se porad ptas proc". ...
nepochopil si. zrejme nejen tuto cast, ale celou myslenku. me jen hodne vadi pristup ke vsem tady stylem "ja delam to a to a to a to, proc to nedelate taky, vy jste banda infantilnich egomaniaku (tahle fraze je fakt usmevna)." na otazky typu proc ja delam to a to a to si odpovidejte sami, to mi pripada uplne zoufaly.
nevzpominam si, pri snaze neco zorganizovat by vam nekdo zacal psat cokoli urazlivyho nebo vas s tim posilal nekam atp. jen treba nebyl zajem takovy jak jste cekali a zaclo navazeni do ostatnich, z vasi strany.
v boha neverim a jako stred vesmiru jendan taky nevypada (Astara Serana do toho zatim tahat nebudu), takze nechapu proc ocekava, ze pujdou vsichni v jeho slepejich
to je jak kdybych tady ted zacal hlasat, ze jsem ujel 150 000 km za posledni 3/4 rok, protoze me to bavi a urcite mi to prineslo spoustu dalsich zkusenosti a vseho moznyho a pak zacal jebat ostatni, proc vlasnte hrajou lfs, kdyz odjeli jen 10 000km za celej zivot
mate dobry cile, ale na ceste k jejich dosazeni, je dobre respektovat ostatni

PS: treba si to diky skvrnam na slunci nebo omezene sirce textoveho komunikacni kanalu zase vylozite hrozne utocne na vas, ale s tim asi nic nenadelam
Old 24.6.2008   #71
Tommy V.
LFS Guru

Tommy V.'s Avatar

jendan, pokud zanardiho tak obdivujes, tak sis mohl zjistit, ze plynove tahlo ma u volantu, brzdu na podlaze a spojku, v podobe male packy, na fofrklacku
jinak poznamka to neni ani tak debilni, jako spis cerna, a to nekteri nesnesou :-)
Tommy V. is offline   Reply With Quote
Old 24.6.2008   #72
JENDAN
LFS Guru

JENDAN's Avatar

proc jsem delal ty srazy, fotky, motokarovy zavody...proc jsem na to potom upozornil?
Mozna proto, ze jsem vam chtel ukazat ze zeru lfs jako vy a ze se da delat jeste neco jinyho nez se venovat jenom hrani u pocitace.

infantilni egomaniak jsem pouzil k jine idee.

Quote:
Originally Posted by Miondir View Post
mate dobry cile, ale na ceste k jejich dosazeni, je dobre respektovat ostatni

PS: treba si to diky skvrnam na slunci nebo omezene sirce textoveho komunikacni kanalu zase vylozite hrozne utocne na vas, ale s tim asi nic nenadelam
v respektovani nejsem zrovna machr ale budu se snazit.
Snazim se z kazdy zpravy vzit neco pozitvniho zatim to ale moc neslo.

16 Jan Širl
Old 24.6.2008   #73
zipper
LFS Guru

zipper's Avatar

JENDAN: lol, je vid?t, že jsi m? v?bec nepochopil... Naopak tvrdím, psal jsem, že špatn? by bylo, pokud bys myslel vážn?, že bys nedokázal se u?it místo hraní. Od dosp?lého ?lov?ka se o?ekává, že pozná co je kdy d?ležité - u?it se na maturu je d?ležité - a že se podle toho dokáže chovat. Tzn dá p?ednost u?ení p?ed hraním. Pokud bys to nedokázal, je n?co špatn?. Nevím na co narážíš urážením, nemám pocit, že bych t? urážel Co se tý?e Zanardiho, tvoje otázka nezn?la jak to d?lá, ale jak se tomu ?íká a to opravdu je v mých o?ích pubertální dotaz A jestli LFs p?estaneš hrát, protože n?kdo ?ekl, že je to hra, pak je možná jen dob?e. Protože blb?jší d?vod si najít nem?žeš

Sparco: tento názor jsem podpo?il i já, že cigareta by za volant nemusela pat?it. Ale rozhodn? nem?žeš zrovna o tomto topicu ?íct, že ho lidi "nebrali vážn?". Bylo tam mnoho názor?, r?zných, ale žádné urážky, prost? slušná diskuse. A mimo jiné i argumenty pro? kou?ení nechat povolené. Já sám jsem se tmí nechal nahlodat.

Nechci se hádat, Vaše názory respektuji, ale nenu?te je ostatním. Vyjád?ete je, to je v po?ádku. Ale sou?ástí projevení názoru by m?lo být i akceptování ostatních názor?. A že by zdejší lidé nem?li názor, tak ten pocit sdílet nem?žu.
Core2Duo T7500 2,2GHz, 2GB RAM, ATI mobility radeon HD2600

zipper is offline   Reply With Quote
Old 24.6.2008   #74
JENDAN
LFS Guru

JENDAN's Avatar

priznavam prohru a jsem vinnen v plnem rozsahu

16 Jan Širl

Last edited by JENDAN; 24.6.2008 at 17:34.
Old 24.6.2008   #75
Kada
LFS Guru

Kada's Avatar

Quote:
Originally Posted by Kada View Post
Ten popisek u videa 'v8 supercar' jsi tam nenasel?
Quote:
nasel ale bohuzel mi to nic nerika
A o tom to je. Kdyz neco nevim, dam to do google. Aspon mne to prijde daleko jednodussi a rychlejsi metoda nez se ptat na foru a pak si za hodinu stezovat, ze nikdo neodpovida. Ctenari to pak vnimaji jako lenost, ze jsi nebyl ochotnej pro to zjistovani udelat ani minimum a ocekavas komfortni vycerpavajici odpovedi.
Old 24.6.2008   #76
JENDAN
LFS Guru

JENDAN's Avatar

hledal jsem a oznaceni supercar je vyraz pro rychla auta.....coz je docela siroky okruh. Ted zalezi na tom jak je definovano rychle auto. Muze to byt Porsche, Ferrari, McLaren F1 atd.

edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Supercar
http://www.supercars.net/

16 Jan Širl

Last edited by JENDAN; 24.6.2008 at 17:45.
Old 24.6.2008   #77
Kdo.vi
Regular Member

Kdo.vi's Avatar

http://en.wikipedia.org/wiki/V8_Supercars
Edit: Miondir :P
Edit2: P?ípadn? (nejspíš b?hem zít?ka nebo tenhle víkend) http://cs.wikipedia.org/wiki/V8_Supercars

Last edited by Kdo.vi; 24.6.2008 at 17:53.
Kdo.vi is offline   Reply With Quote
Old 24.6.2008   #78
Miondir
Regular Member

Miondir's Avatar

Quote:
hledal jsem a oznaceni supercar je vyraz pro rychla auta.....coz je docela siroky okruh. Ted zalezi na tom jak je definovano rychle auto. Muze to byt Porsche, Ferrari, McLaren F1 atd.

edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Supercar
http://www.supercars.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/V8_Supercars
http://www.v8supercar.com.au/

edit: pozde

Last edited by Miondir; 24.6.2008 at 17:52.
Miondir is offline   Reply With Quote
Old 24.6.2008   #79
Chaos
Administrator

Chaos's Avatar

dovolim si trochu zobecnit nektere veci, tak snad mi ti, kteri se tim padem dostanou mimo, prominou...

LFS pocitacovej program, ktery se snazi simulovat realne chovani aut na trati, ale pritom si zachovava nektere nerealne prvky a lze ho tudiz povazovat i za hru. Lidi, kteri se kolem LFS pohybuji muzou, ale nemusi mit k motorsportu vztah. Je zde ta cast lidi co se zene za co nejvetsim realismem, tim ze si stavi kokpity, davaj si na hlavu cepice s LEDkama apod. Tihle LFS vyuzivaji k pozitku z jizdy, na umisteni jim vetsinou nesejde, jde jim jen o zazitek z jizdy. Pak je tu cast lidi, kterym jde o soutez. Byt lepsi nez ti druzi a pokud mozno chteji stat na stupnich vitezu na 1. miste a delaji pro to vse mozne, co jim LFS dovoli.

Problem pak vznika v momente kdy se tyto dva tabory v zavode prolinaji. LFS neni dokonale, je spousta oblasti, ktere by na ceste k vetsi realisticnosti potrebovaly vylepsit, ale jestli, prip. kdy se tak stane, vi jen Scawen. To ze nekteri techto nedokonalosti vyuzivaji k zajizdeni lepsich casu jim nelze mit za zle. Pravidla to povoluji a dokud je nebude trestat LFS samotne, tak s tim tezko nekdo neco udela (neni v lidskych silach kontrolovat jizdu kazdeho jednotliveho jezdce).

To, ze se vetsina lidi aktivne nezapojuje do vytvareni komunity, organizaci zavodu atd. jim nelze mit za zle. Za A, je to cinnost ktera stoji volnej cas, ktereho ma leckdo uz takhle malo a za B, je LFS komunita dost specificka. Vyskytuji se zde lide vsech vekovych kategorii, ale spise starsi (20+), kterym nejde o "pocet fragu". Navic je nas tady neco pres 200 a jsme rozseti po cele republice + na slovensku. Pak se nemuze nikdo divit, ze na sraz neprijdou vsichni. Duvodu je hned nekolik. At uz to je prace, rodina, penize, vzdalenost. Nekterym lidem to na dany datum holt vyjde a radi se dostavi, ostatni si reknou ze jim to tentokrat bohuzel nevyslo a pak tu urcite bude par takovych, kteri proste na sraz prijit nechteji (at uz z jakehokoli duvodu). Co clovek to jine priority a takovej je holt zivot. Ne kazdej ma ten prostor a pochopeni okoli bejt totalnim motorsport maniakem. Nekteri jsou holt radi za tech par hodin tydne co si mohou na zavodniky zahrat, ale zivot jim nedovoluje jezdit po vsech zavodech, ci se osobne posadit do zavodniho auta nebo jen motokary. Proste je to cele o toleranci ke vsem taborum, ktere maji k motorsportu nejaky vztah. Nekdo holt ne tak radikalni jako druzi, ale budme radi i za tyhle lidi, jelikoz bez nich by tu bylo akorat 10 skalnich a ti by si moc nezajezdili.

p.s. Me osobne na LFS taky nekolik veci vadi ci mi chybej (hlavne moc benevolentni damage model), ale smiril jsem se s nimi a doufam ze se to casem zlepsi. Jestli patrim mezi ty co hledaj plnou simulaci a pozitek z jizdy nebo ty co jezdi pro umisteni, odpovidam ze tak nekde mezi. Jezdil jsem od pohledu od kol, ale kdyz se tu strhla debata o tom co je realnejsi a ze ten a ten ma vyhodu, tak jsem zacal jezdit z kabiny, jelikoz jsem nechtel nalepku "jo mistr republiky, ale jezdi z nejakeho pseudopohledu"... A co to prineslo? Par mesicu zvykani a ted uz mi to prijde uplne normalni... Stve me treba i to jak si nekteri zkracuji trat a vyuzivaji nedokonalosti LFS k lepsim casum, ale na druhou stranu, taky chci bejt na bedne a pokud mozno 1.

Last edited by Chaos; 24.6.2008 at 18:20.
Chaos is offline   Reply With Quote
Old 24.6.2008   #80
Kdo.vi
Regular Member

Kdo.vi's Avatar

ámen
Reply

Posting Rules