|
View Poll Results: FCV ano ?i ne? | |||
Jsem pro FCV, simulátor se jezdí pouze z kabiny | 68 | 54.40% | |
Jsem proti FCV, jde mi hlavn? o fyzikální model a zábavu | 14 | 11.20% | |
Je mi to jedno, a? si každý jezdí t?eba z pohledu TV kamer... | 43 | 34.40% | |
Voters: 125. You may not vote on this poll |
|
Thread Tools | Display Modes |
14.1.2008 | #41 |
Regular Member
|
ja ymslim ze to nekteri zbytecne hrotej a zapominaj na to ze je to jen hra a ze to hrajem hlavne pro zabavu...
14.1.2008 | #42 |
LFS Guru
|
To sice ano, ale pro me zabava znamena co nejvic simulace
14.1.2008 | #43 |
Member
|
Pokud nazyvame LFS simulatorem, jako takovy ho hodnotime a porovnavame s ostatnimi hrami, meli bychom se snazit simulovat - tedy predstirat. Ze jsme jako v aute. Jako na zavodech.
Takze pohled od volantu beru za normalni. Omezeni monitorem nepovazuji az tak za dramaticke. V realnem aute s kloboukem na hlave toho neni videt prostorove o mnoho vic (kdo neveri, at se zkusi podivat na vlastni bricho s integralni prilbou na hlave), pouze rozmery jsou jine - priznivejsi. Zalezi na FOV nastaveni. Na druhou stranu je potreba mit pochopeni pro zacinajici jezdce, byt mam pocit, ze pokud si nekdo zvykne na jakykoliv jiny pohled, je pro nej prechod do kabiny frustrujici. V kazdem pripade by ale mely byt podminky stanovene pro nejvyssi divizi jednotne, tedy kabinovy pohled, protoze uvalcit posledni desetiny je vzdycky fuska, a tady muze pohled bez karoserie vyrazne pomoci. Coz by mne prislo jako cheat... |
15.1.2008 | #44 | |
Administrator
|
Quote:
jinak jak to tady ctu, tak hlavnim trnem v oku je moznost zobrazeni stopy a vzhledem ke stavu hlasovani, je klidne mozne, ze by to v pripade zakazani stopy v online, bylo jeste vice vyrovnane, ne-li naopak... jinak pro pany argumentujici pro FCV a vyrovnani podminek> to by se take mohlo zavest pevne dane FOV, protoze nekdo ma vetsi monitor a muze v klidu pouzit vetsi FOV, tj. víc vidí, ma vetsi pocit z rychlosti, takze to je vlastne vyhoda oproti tem co pouzivaj fov kolem 60-70... zavedli byste tedy i toto? a pokud ano, tak kolik stupnu?
15.1.2008 | #45 | |
Administrator
|
Quote:
Pohled bez kabiny a kol (ale z místa ?idi?e) mi v?bec nevadí - tzn. za?i?me u Scawena možnost vypnutí interiéru (v?etn? kol) u FCV a z mýho pohledu je vy?ešeno. |
|
15.1.2008 | #46 |
Senior Member
|
Volil jsem, ze je me to jedno, kliden z TV kamer. Ja jezdim z kabiny, klepu hlavou o stosest a jsem pomalej. Nevadi, uzivam si to
Ale, fakt je, ze je trochu vetsi prehled o deni, muzes lip trefit zatacku atd. Ale jako vetsi "cheat" me prijde vypnuti pohybu kamery v zavislosti na G a na prejezdu hrbolu. Tereba v City, v male formulce, jet kolo bez "klepani" a "s klepanim" je dost podstatny rozdil. Clovek pak uz ztraci odhad, kolik cm ma od zdi. Jak jsem rikal, LFT jezdim se vsim, ale co jsem se soukromne vyptal ostatnich, tak dost lidi to ma vyple, aby nebyli pomalejsi Takze v dusledku, by bylo dobre kontrolovat i toto, pokud by melo byt vse fer, z kabiny, stejny FOV atd. Coz je ale uz vcelku nerealne, bohuzel. Nebo o tom alespon nevim.
15.1.2008 | #47 | |
Senior Member
|
Quote:
15.1.2008 | #48 | |
LFS Guru
|
Quote:
|
|
15.1.2008 | #49 | |
Administrator
|
Quote:
jinak stopu a chase view bych taky radsi nevidel, ale prijde mi to jako mensi zlo, nez nutit vsechny do kabiny, kdyz na to nejsou zvykli a nekterym to navic nezvlada pocitac...
15.1.2008 | #50 | |
Member
|
Quote:
Rozdilne FOV az takovou vyhodu neprinasi, tak necht si kazdy nastavi jake uzna za vhodne. Nejde o to, vytvorit strikne stejne podminky pro vsechny. To je technicky nemozne. Ale proc se tomu maximalne nepriblizit? |
|
15.1.2008 | #51 | |
Member
|
Quote:
Vzhledem k možnostem a dobrého pocitu z jízdy používám FOV 77°, takže virtuální zrcátko je pro m? nezbytné používat i v kabin?. A ?ára? Ta je pro m? bezp?edm?tná. Last edited by jirka.svs; 15.1.2008 at 12:22. |
|
15.1.2008 | #52 | |
Administrator
|
Quote:
to nesouhlasim... dej si FOV na minimum a zkus jaky casy zajedes... nemluve o tom ze neuvidis poradne kolem sebe... naopak vysoke FOV > ani nemusis pouzivat rozhlizeni, abys vedel ze je nekdo vedle tebe...
15.1.2008 | #53 | |
Newbie
|
Pablo:
Quote:
Last edited by Jarda82; 15.1.2008 at 13:53. |
|
15.1.2008 | #54 |
Member
|
No kdyz si to tak uvedomuju,mozna bych zmenil nazor,je dobry uvedomit si par faktu,jakoze to je m?r a ze se tolik nejedna o 1.div ale o ty trochu pomalejsi,je dost mozny ze s pomoci pohledu od kol s tou carou jim to mozna bude umoznovat zajizdet lepsi a konstantnejsi casy,nutno priznat i vetsi prehled voleni stopy do najezdu do zatacek.osobne mi je to jedno,ale v m?r bych zaved stejny podminky pro fsechny,aspon pro priste.
|
15.1.2008 | #55 |
LFS Guru
|
[OT]napr. na trati SO Chicane Route stopa dokaze pomoct pri najazde do tej rychlej pasaze, ktora je hned po cielovej ciare a ide sa tam pod plnym plynom[/OT]
15.1.2008 | #56 |
LFS Guru
|
ja myslim, ze kdybych jezdil od kol, tak budu jeste rychlejsi nez ted. v rbr jsem totiz dlouho jezdil z kabiny, ale kvuli praskajicimu prednimu sklu jsem zacal jezdit z narazniku a casy sly rapidne dolu a vubec celkovy prehled o situaci auta se mi zlepsil...
presto je mi celkem jedno kdo s jakym pohledem jezdi, vic me sere to zobrazeni idealni stopy. to v simulatoru, a tuplem v ligovem zavode, nema co delat.
15.1.2008 | #57 |
LFS Guru
|
podobne som to riesil ked prsalo alebo snezilo. na trat je slabo vidiet z kabiny hoci mam 22" monitor
15.1.2008 | #58 |
LFS Guru
|
Jak psal ond?ejko, je spousta pasáží na r?znách tratích, kdy není vid?t do zatá?ek a ?lov?k v nich výrazn? h?? hledá bod, kdy za?ít to?it/brzdit. A práv? v t?chle zatá?kách je stopa hodn? výrazným pomocníkem, který m?že ušet?it hodiny hotlapení a trénování. A jak jsem ?íkal, jakmile v závod? tenhle ?lov?k bude mimo stopu a nebude mít tedy návod, kde brzdit, stane se potenciálním nebezpe?ím.
16.1.2008 | #59 |
Senior Member
|
A nemal by clovek co chce ist ligovy zavod aj trocha potrenovat? A ved prva vec je, ze sa nauci stopu a kde brzdit (moze offline aj s jej zobrazenim)
Ja mam obavy ze potom takyto jedinec pojde aj v preteku podla stopy a nebude brat do uvahy ze sa moze napravo/nalavo od neho nachadzat dalsie auto. A tiez moze pris ku koliziam. |
16.1.2008 | #60 |
Member
|
No to mas pravdu. V techto okrajovych dimenzich jsem neuvazoval, protoze mne nenapadlo nastaveni ani "ze zadniho sedadla", ani "s nosem na skle". Bral jsem v uvahu rozdily tak nejak se priblizujici realnemu uhlu pohledu...
|