Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Jiné > Hardware, software

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27.6.2006   #21
ThorR
Senior Member

ThorR's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tairo
no pouzival jsem dost dlouho poslechovou mistnost odhlucnenou na profi urovni, tj. vakuova skla, nekolik ruznych tlumicich tlustych vrstev na zdech, promerenou na skutecne minimalni mozny prunik zvuku, proste kdyz se tam clovek zavrel, tak slysel i travu rust. A tam jsem zjistil, ze na opravdu kvalitni bedny nejsem ochotny uvolnit penize, protoze se pohybujou v radu hodne desitek tisic. Takze ja volim radeji kvalitni sluchatka.
Tak ty už se hodn? vznášíš v oblacích, tím lepší bedny jsem myslel asi tyto http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=160&zbo=42218
a ješt? je dobré, aby zvukovka a bedny byli od stejného výrobce, protože ten to má vždy spolu slazené

ThorR is offline   Reply With Quote
Old 27.6.2006   #22
Tairo
Administrator

Quote:
Originally Posted by ThorR
Tak ty už se hodn? vznášíš v oblacích, tím lepší bedny jsem myslel asi tyto http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=160&zbo=42218
a ješt? je dobré, aby zvukovka a bedny byli od stejného výrobce, protože ten to má vždy spolu slazené
samozrejme ze takovehle bedny jsou na hrani plne dostacujici, ale proc nemit za ty same penize radove lepsi kvalitu zvuku Je proste super, kdyz u strilecek s dobre udelanym zvukem vis uz predem, odkud presne nepritel vyleze a kudy se k tobe "nenapadne" plizi davno predtim, nez je vubec videt. V multiplayeru neocenitelna vec. Proto mi u lfs mrzi mizerna prostorovost zvuku.
Tairo is offline   Reply With Quote
Old 28.6.2006   #23
Pablo
Administrator

M? teda sluchátka moc nevyhovují, i když je poslední 2 roky používám tém?? výhradn? (abych nerušil). Ješt? žádný mi nenahradily požitek z beden.
btw: v?tšina lidí má tak špatný sluch, že je pro n? jakákoliv v?tší investice vyhazováním pen?z.. ov??il jsem si doma, že rodi?e proti m? se ségrou slyšej uplný ... nic.
Pablo is offline   Reply With Quote
Old 28.6.2006   #24
Woodbine
Senior Member

Woodbine's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tairo
...

p.s.: chystas se do novy zvukarny?
No, vzhledem k vysv?tlení tady a k tomu, že vlastním tyhle sluchátka, tak je pro m? investice do nový zvukárny jako vyhození pen?z z okna. I tak ale dík za osv?tu.
Old 28.6.2006   #25
ThorR
Senior Member

ThorR's Avatar

Quote:
Originally Posted by Woodbine
No, vzhledem k vysv?tlení tady a k tomu, že vlastním tyhle sluchátka, tak je pro m? investice do nový zvukárny jako vyhození pen?z z okna. I tak ale dík za osv?tu.
Já mám ty samé ale jestli máš n?jakou integrovanou zvukárnu, tak když si koupíš n?jakou od Creativu tak to ur?it? na kvalit? zvuku poznáš

Last edited by ThorR; 28.6.2006 at 19:26.
Old 28.6.2006   #26
jet
LFS Guru

jet's Avatar

Quote:
to ur?it? na kvalit? zvuku poznáš
haha
jet is offline   Reply With Quote
Old 28.6.2006   #27
CeSest
Newbie

Default omg ...

lol ... ti co maji vystudovanou elektrotechniku, necht vrati vysvedceni a vrati se do prvniho rocniku.

Vse zapricinuje elektromagnetická indukce v nestín?ných kabelech. kup si kvalitni kablik mezi zvukovkou a bednickama a mas po problemu. :-)
CeSest is offline   Reply With Quote
Old 28.6.2006   #28
ThorR
Senior Member

ThorR's Avatar

Quote:
Originally Posted by jet
ha ha
co haha ?

Quote:
Originally Posted by CeSest
kup si kvalitni kablik mezi zvukovkou a bednickama a mas po problemu. :-)

hmm, zase me nerikej, ze neni rozdil jestli si koupis zvukarnu za 500,- nebo za 3000,- kablík možna pom?že ale neud?lá ti z hrozné zvukárny našlapanou pecku ...

Old 28.6.2006   #29
Tairo
Administrator

Quote:
Originally Posted by CeSest
lol ... ti co maji vystudovanou elektrotechniku, necht vrati vysvedceni a vrati se do prvniho rocniku.

Vse zapricinuje elektromagnetická indukce v nestín?ných kabelech. kup si kvalitni kablik mezi zvukovkou a bednickama a mas po problemu. :-)
dovolim si oponovat, u onboard zvukaren vznikaji ruchy hlavne diky nedostatecnemu odruseni napajeciho napajeni a diky indukci z ruznych okolobezicich datovych cest do analogoveho signalu. Jinak samozrejme kablik o tloustce 1 mm dokaze zdegradovat kvalitu pomerne slusne, ale u onboard zvukaren uz to nezachrani sebelepsi kablik.
Old 28.6.2006   #30
jet
LFS Guru

jet's Avatar

Quote:
co haha ?
s tema sluchatka co mate byste nepoznali rozdil jestli vam to jde z gramofonu nebo z x-fi
Old 28.6.2006   #31
Tairo
Administrator

Quote:
Originally Posted by jet
s tema sluchatka co mate byste nepoznali rozdil jestli vam to jde z gramofonu nebo z x-fi
tezko popisovat, to se musi zkusit. Neveril jsem, jaky dokaze byt rozdil ve zvuku, dokud jsem se nedostal sam k poradnemu zvukovemu hw a hlavne poradnym bednam/sluchatkam. A tim nemyslim ruzny technics, sony a podobne radoby hi-end zvukove aparaty.
Old 28.6.2006   #32
ThorR
Senior Member

ThorR's Avatar

Quote:
Originally Posted by jet
Na hry ty sluchátka sta?í, na hudbu a ostatní mám good bedny
EDIT: k MP3 p?ehráva?i mám tyhle sluchátka :http://koss.mironet.cz/koss-spark-pl...hatka+dp58115/

Last edited by ThorR; 28.6.2006 at 22:12.
Old 3.7.2006   #33
(CZ)Ada
Newbie

Quote:
Originally Posted by Woodbine
Když už se to tu zmi?uje, pozná "normální" ?lov?k rozdíl mezi tímhle (Audigy SE), tímhle (Audigy 4) nebo tímhle (X-Fi)? Myslím teda rozdíl po zvukový stránce, ve šrajtofli to ur?it? pozná každej.
No když se jedná o live a výše, výstup je vpodstat? bezchybný. Ale X-fi nabízí nevídaný výkon Až 15procentní nárust ve výkonu oproti onboard zvuku, který zat?žuje CPU...

Dost vážn? jsem uvažoval o koupi X-fi kv?li FPS, ale myslím že to za ty peníze nestojí... Teda nejsem si jisty tím p?ínosem ve výkonu...
(CZ)Ada is offline   Reply With Quote
Old 4.7.2006   #34
Spangler
LFS Guru

Spangler's Avatar

Quote:
Originally Posted by (CZ)Ada
No když se jedná o live a výše, výstup je vpodstat? bezchybný. Ale X-fi nabízí nevídaný výkon Až 15procentní nárust ve výkonu oproti onboard zvuku, který zat?žuje CPU...

Dost vážn? jsem uvažoval o koupi X-fi kv?li FPS, ale myslím že to za ty peníze nestojí... Teda nejsem si jisty tím p?ínosem ve výkonu...
O kolik by to stouplo FPS ? priblizne
Old 5.7.2006   #35
magorik
Member

magorik's Avatar

neviem ako to je celkom ale ten narast vykonu je vpodstate na comoklvek vyssie od onboard . nemusi to byt xfi staci live audigy soundstorm

skor by cloveka malo zaujimat ten sound lag kolko zvlada lfs
ja to mam na 100 ms a mam pocit ze zvuk je tak prsote najdynamickejsi reaguje na sebemensie stlacenie plynu. ak si to clovek da horsie napr 500 1000 ms tak akoby stlacal plyn na felci . proste tlaci do bufra nieje tam okamzita odozva :-)

no a tu vidim hlavny problem kedysi som mal sb live a ten 100 ms nezvladal ked som sa zbesnel chrchlalo to vnom pukalo, potom som vymenil dosku a vnej uz bol soundstorm tam to v pohode chodilo na tych 100 ms ale ked uz prislo bf1 tak to vo vysokych otackach 19 20 tisic tiez nestihalo a zacinalo chrchlat uz to bolo asi cpu limitovane xp1700+ to bolo na 2 ghz taktovane

no a teraz mam onboard realteca ALC 850, a pustam to cez optiku vonku ide to na 100 ms a nejak nevidim rozdiel v kvalite zvuku cpu totam asi z prehladom tlaci,
LFS je aj tak len 2 kanalove takze bohate staci aj stereo pcm

chvilu som rozmyslal nad audigy alebo xfi ale ziadna znich nevie ac3 ci dts encode ako soundstorm, takze som sa na to vybodol. ac3 v 640 kbit si kodujem pre filmy a mp3 cez mplayer a ffdshow, dasa to nastavit do takych detailov ze az. pockam na nejaky novy onboard ala soundstorm 2 ak vobec niekedy, bude inac odmietam investovat do predrazenych DSP ciek :-) ala X-fi.

ten prechod ked obidem cez ffdshow analogovu cast realteka a softwarovo to skoduje na 640 kbit ac3 je neskutocny. vysoka hlasitost, dynamika priestor, aj z hluchym to pohne (moznost nastavovat matice kodovacie, lfe filtre jeden vagon :-) ) maximalna spokojnost

pustam to cele na pomaly uz 5 rocnej yamahe rxv420 a o rok starsich repro Mission 702, k tomu efektovy bordel kenwood (tzv brzda audio systemu) ale missiony to sprehladom vykuria tak ze aj pri 2 repro je slusny priestor uz mi to nejak nevadi ako kedysi. Paradoxne mohlol by som mat aj v hrach 5.1 ale som lenivy kupit 3 analogove droty aby som to prepojil medzi pc a receiverom :-)

Last edited by magorik; 5.7.2006 at 17:28.
magorik is offline   Reply With Quote
Old 5.7.2006   #36
jet
LFS Guru

jet's Avatar

u soundlagu v lfs si mel asi na mysli 100ms, protoze min nejde.
Old 5.7.2006   #37
Felix
Regular Member

no ja mam crative audigy 2ZS Platinum pro... ma to hafo nazvu ale asi takhle se to jmenuje No delali sme takovej test. Pustili sme pisnicku s kvalitnim zvukem. Konkretne zivak Dana Barty a pustili sme to nejdriv na notebooku. Pak na tej audigy ve windows media playeru a pak na audigy v creative prehravaci. Jednoznacne nejlepsi zvuk byl v creative prehravaci pak byla velka mezera a zvuky z mediaplayer? byly skoro srovnatelny. Takze taky zalezi jakej soft tu zvukovku ovlada.
Felix is offline   Reply With Quote
Old 5.7.2006   #38
magorik
Member

magorik's Avatar

Quote:
Originally Posted by jet
u soundlagu v lfs si mel asi na mysli 100ms, protoze min nejde.
samozrejme tam moja matematika nula hore dole takisto potom tie dalsie cisla 50 100 doplnit na 500 a 1000 :-)
Old 5.7.2006   #39
magorik
Member

magorik's Avatar

Quote:
Originally Posted by Felix
no ja mam crative audigy 2ZS Platinum pro... ma to hafo nazvu ale asi takhle se to jmenuje No delali sme takovej test. Pustili sme pisnicku s kvalitnim zvukem. Konkretne zivak Dana Barty a pustili sme to nejdriv na notebooku. Pak na tej audigy ve windows media playeru a pak na audigy v creative prehravaci. Jednoznacne nejlepsi zvuk byl v creative prehravaci pak byla velka mezera a zvuky z mediaplayer? byly skoro srovnatelny. Takze taky zalezi jakej soft tu zvukovku ovlada.
puristi by povedali ale daco ine,
tazko povedat co je lepsie, v kazdom pripade je to ine ako original a uz len bohvie ako to hralo tam kde to nahravali

predtym na soundstorme som to pustal mp3 cez winamp (dsound zapnuta hw akceleracia) aj foobar cokolvek hralo to rovnako

na tomto realteku alc850 foobar hraje neskutocne lepsie ako winamp, ale aj tak sa to absolutne nechyta ako cisto to hraje cez mplayerrc+ffdshow upmix na ac3

Last edited by magorik; 5.7.2006 at 17:09.
magorik is offline   Reply With Quote
Old 6.7.2006   #40
(CZ)Ada
Newbie

Quote:
Originally Posted by Spangler
O kolik by to stouplo FPS ? priblizne
Nálož pro zvukovku spo?ívá ve zpracování n?kolika zvuk? najednou, a X-fi podává 15% nárust práv? v extrémních p?ípadech... Na startu závodu, kde je s FPS nejvíc problém? se podílí jak nálož pro grafiku, CPU, tak zvukovku, ale nejsem si jistý, že je i v tomto p?ípad? tak zásadní... Navíc zvuky motoru jsou generovány v reálném ?ase, a o to se tak ?i tak stará procesor (nejsem kovaný, ale myslím, že by tu zát?ž nešlo p?ímo p?enést na zvukový ?ip), proto by ten nárust mohl být jen nepatrný...

Za ty peníze je asi rentabiln?jší koupit vodní chlazení a taktovat.

Snad, kdyby n?kdo dokázal v configu vypnout zvuk, vid?li bychom vliv na FPS a pop?ípad? d?vod koup? výkonné zvukovky.

Anebo nem?že n?kdo p?ímo srovnat FPS s onboard a plnohodnotnou zvukovkou?
(CZ)Ada is offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules