Czech Live For Speed Zone  

Go Back   Czech Live For Speed Zone > Live For Speed > Všeobecná diskuze

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18.4.2005   #21
jet
LFS Guru

jet's Avatar

Quote:
Originally Posted by 00Ja
Teda pokud ten volant ma opravdu opticky snimani polohy, tak jsem jeste radsi nez jsem myslel, ze budu. Az prijde, tak to snad rozeberu, abych videl, jestli je to pravda.
Mam ho objednanej u jednoho kamarada, ale taky pocitam s tim, ze ho nebudu mit hned zitra.
nechces treba napsat recenzi? ja bych to hodne uvital ...bo muj wingman se zacina loucit se svetem... to je hrozny, me snad zadnej volant nevydrzi dyl nez pul roku... :geez:
jet is offline   Reply With Quote
Old 19.4.2005   #22
Guest

Quote:
Originally Posted by Nitemare
Quote:
Tento mód je ovšem dostupný pouze ve hrách, které ho podporují. Pro ty ostatní se volant automaticky p?epne do klasického 200° módu.
neni pravda... nejakou kombinaci zmacknutych tlacitek se to da do 900 stupnu prepnout v kterykoliv hre
tak to ani nevim...ale vim ze kombinaci tri tlacitek jde zmenit sila ff,lze bud 60% nebo 100%.tvoje varianta se mi nezda,spis bych to videl pri kalibraci,pac kdyz se volant kalibruje tak z 200 na 900 stupnu v nem cvakne nejaka zapadka,ktera ten volant pusti dal.kazdopadne 900 stupnu je moc..je to 2,5 otacky,cili skoro realisticke auto...ze sve zkusenosti muzu rict,ze jezdim tak na 350...a mam toho docela dost na praci :drive:
jinac o5 tento volant doporucuju...jo a rozdil mezi momo a timto,je pry jen vizualni....u momo se plati za znacku...vnitrnosti jsou udajne stejny....ale to mam z druhy ruky :bangin:
  Reply With Quote
Old 19.4.2005   #23
DoN
Administrator

DoN's Avatar

nite ma pravdu, jde to prepnout mezi 200-900 pomoci SELECT+R3+prava packa pod volantem.

ja teda hraval lfs na ~460° ale posledni dobou to zkousim na 900 dobry mazec :drive:

akorat kdyz jdu hrat rbr tak si to prepnu na 460, protoze na 900 bych si ukroutil ruce i kdyz posledne, kdyz jsem sel hrat rbr online, jsem si to zapomnel prepnout a zrovna se jela JOUX VERTE (sama vracecka nahoru do kopce, potom chvili po hrebenu "rovne" a pak zase sama vracecka dolu z kopce) ...nic prijemneho neudelal jsem zadnou vetsi chybu, ale cas jsem mel o minutu horsi nez normalne
Old 19.4.2005   #24
Agarash
Moderator

Agarash's Avatar

kde a jak se to jezdi online?
Old 19.4.2005   #25
Felix
Regular Member

taky by me to zajimalo .... mam takovej programek RBR net ale nak sem se v tom nevyznal
Felix is offline   Reply With Quote
Old 19.4.2005   #26
00Ja
Regular Member

00Ja's Avatar

Az ho budu mit doma a poradne se s nim seznamim, muzu neco napsat. Problem je v tom, ze nemuzu moc porovnavat, protoze mam zksenosti jen s Formula Force.
Co se tyce vnitrniho provedeni MOMO vs. DFP, tak MOMO ma plastovy ulozeni osy rizeni ( http://web.axelero.hu/mozso/momo_e3.html )- aspon podle tohodle a tohle ma prej kovovy loziska. S tim snimanim pohybu si nejsem jiste, protoze clovek z odkazu v zavorce mi napsal, ze DFP na stejne precizni opticky snimani polohy jako MOMO. Ale momo ma podle me potencioemtr. Optika je tam jen na motoru. je to videt na jednom z obrazku, kdyz si projdete cely stranky. Tak nevim co si o tom myslet. Proste to budu muset rozebrat :-)
Jedinou ceskou recenzi jsem nasel na http://bonusweb.mobil.cz/konzole/kon...gforcepro.html
Anglickejch je vic. Vsude ho vesme chvali.

Az ho budu mit, budu moudrejsi.
Old 19.4.2005   #27
Guest

Quote:
Originally Posted by DoN
nite ma pravdu, jde to prepnout mezi 200-900 pomoci SELECT+R3+prava packa pod volantem.

ja teda hraval lfs na ~460° ale posledni dobou to zkousim na 900 dobry mazec :drive:

akorat kdyz jdu hrat rbr tak si to prepnu na 460, protoze na 900 bych si ukroutil ruce i kdyz posledne, kdyz jsem sel hrat rbr online, jsem si to zapomnel prepnout a zrovna se jela JOUX VERTE (sama vracecka nahoru do kopce, potom chvili po hrebenu "rovne" a pak zase sama vracecka dolu z kopce) ...nic prijemneho neudelal jsem zadnou vetsi chybu, ale cas jsem mel o minutu horsi nez normalne
diiiky...fakt to funguje
jo a RBR jsem jezdil na 900 a je to fakt jen pro hardcore jezdce...kdyz jsem jezdil autokros,tak moje fiesta mela rizeni 1,5 otacky a bylo to akorat :drive:
ovsem v realu jezdit na 200 stupnu,je dobra sebevrazda
  Reply With Quote
Old 19.4.2005   #28
Guest

Quote:
Quote:
Originally Posted by HuCK
neni tenle volant na PS2?
DFP je sice puvodne urcenej pro ps2, ale funguje i na PC... navic ted logitech vydal drivery primo urceny pro pouziti tohohle volantu na pc...
beta ovladace
http://www.wingmanteam.com/files/Pat.../LGS460ENU.exe
  Reply With Quote
Old 19.4.2005   #29
Guest

:uhammer:ted jsem taky nasel super doplnek primo k tomuto volantu :sherlock:
  Reply With Quote
Old 19.4.2005   #30
00Ja
Regular Member

00Ja's Avatar

Jeste jednou jsem si prihlidnul obrazky rozebranyho MOMO a potak jsem nenasel. Takze ma asi fakt opticky snimani primo na tom motoru. Tim lip.
Old 19.4.2005   #31
Krpas
Regular Member

Krpas's Avatar

Quote:
Jeste jednou jsem si prihlidnul obrazky rozebranyho MOMO a potak jsem nenasel. Takze ma asi fakt opticky snimani primo na tom motoru. Tim lip.
Mam MOMO a uz sem ho parkrat rozebral a je tam opravdu optika na motoru a pak jeste nejaky zvlastni cidlo z boku na ose volantu ale to sem nepochopil kcemu presne slouzi
Old 19.4.2005   #32
DoN
Administrator

DoN's Avatar

OT: rbr online - http://www.rbr-online.net
Old 24.4.2005   #33
Gabelhirsch
Regular Member

Gabelhirsch's Avatar

p?emejšlím o nákupu volantu a rozhoduju se mezi Logitech WingMan Formula Force GP a Saitek R440 Force Feedback Wheel. prosím o skute?n? seriózní radu. Rád bych, aby se dob?e držel a byl robusní, pevný, stálý.... cena m? limituje, takže jen rady ohledn? t?chto dvou kousk?, nebo navrhn?te n?co jiného s cenou +-2000. p?edem díkes :bangin:

a nebo... po?ídit džójistik pá? jsem vždy jezdil auta na n?m a nutno ?íct, že i f1 challnege se mi na tom hrála dob?e a jsem milovník šturmovika... (starý joystick má ale drobnou v?li ve st?edu a lehce kmitá... což pro letadla neva, pro rozjetý gtt va....)
Gabelhirsch is offline   Reply With Quote
Old 25.4.2005   #34
00Ja
Regular Member

00Ja's Avatar

Se Saitekem zkusenosti nemam. Dva roky mam ale ten Formula Force GP a je to dobrej volant. Chce opatrny zachazeni, protoze je vse ulozeno jen v plastu a je treba pocitat s tim, ze se casem zvetsi vule osy zataceny oproti jejimu ulozeni, ale za ty prachy je to fakt dobrej volant. (tou vuli nemam na mysli vuli v otaceni, ktera by mela vivl na presnost zataceni)
Old 25.4.2005   #35
Nitemare
Regular Member

Nitemare's Avatar

Quote:
Originally Posted by Krpas
Mam MOMO a uz sem ho parkrat rozebral a je tam opravdu optika na motoru a pak jeste nejaky zvlastni cidlo z boku na ose volantu ale to sem nepochopil kcemu presne slouzi
to je jen takovy primitivni a ne zrovna presny system na centrovani volantu

to cidlo reaguje na svetlo..
na ose volantu je takovej postribrenej prouzek, a kdyz se volant dostane do stredovy polohy, ten prouzek je primo proti tomu cidlu, a cidlo vyda signal, ze je volant ve stredu...
proto taky pokazdy kdyz volant zapnes, zatoci se az do krajni polohy a pak zpatky na stred... to proto aby nasel kde ten stred je
Nitemare is offline   Reply With Quote
Old 25.4.2005   #36
Gabelhirsch
Regular Member

Gabelhirsch's Avatar

Quote:
Se Saitekem zkusenosti nemam. Dva roky mam ale ten Formula Force GP a je to dobrej volant. Chce opatrny zachazeni, protoze je vse ulozeno jen v plastu a je treba pocitat s tim, ze se casem zvetsi vule osy zataceny oproti jejimu ulozeni, ale za ty prachy je to fakt dobrej volant. (tou vuli nemam na mysli vuli v otaceni, ktera by mela vivl na presnost zataceni)

a co problémy s blbnoucím FF co tu psali jiní uživatelé? je to b?žný, nebo je to vada jejich kusu? já bych nerad dal 2000 za n?co co mi po p?l roce bude zlobit... tak bohatej nejsem a dávat zase víc než ty dva litry se mi nechce... mám taky rád letadla... :ufo:
Old 25.4.2005   #37
Krpas
Regular Member

Krpas's Avatar

Quote:
Quote:
Originally Posted by Krpas
to je jen takovy primitivni a ne zrovna presny system na centrovani volantu

to cidlo reaguje na svetlo..
na ose volantu je takovej postribrenej prouzek, a kdyz se volant dostane do stredovy polohy, ten prouzek je primo proti tomu cidlu, a cidlo vyda signal, ze je volant ve stredu...
proto taky pokazdy kdyz volant zapnes, zatoci se az do krajni polohy a pak zpatky na stred... to proto aby nasel kde ten stred je
aha to me taky mohlo napadnout Dik sem zase chytrejsi :up:
Old 25.4.2005   #38
00Ja
Regular Member

00Ja's Avatar

Ten problem s FF jsem popisoval ja. Vypada to na vadnej kus, protoze mam ted pujcenej kamaraduv volant (uplne ten samej) a rek bych, ze takhle pekne mi to nefungovalo ani kdyz kdyz byl ten muj volant novej.
A kdyz ti neco odejde po pul roce, nic se nedeje, protoze zaruka bude na dva roky, ne? B)
Rek bych, ze za ty prachy asi lepsi volant nedostanes.
Old 25.4.2005   #39
jet
LFS Guru

jet's Avatar

ja mam ten wingman a moc nadesnej z nej nejsem, uz jako novy z vyroby mel slusny vule kolem stredu coz bylo trochu neprijemne, ale kdyz jsem s nim nehejbal nahoru a dolu tak to zas tak nevadilo... bohuzel asi po 4-5 mesicich (FF jsem mel nastaveno kolem 20%) se zacinaji vyjebavat ty plastove prevody, proste se to vymacka a pak ma vuli i FF takze jedu po rovine a ve volantu to porad skube...
a pedaly jsou taky tragedie, uz jsem je mel rozebrany asi 4x kvuli tomu ze byly zasvineny potenciometry, pak jsem se naprd, zalil jsem to wdckem a zalepil gumou a je klid...
jinak kdybych se mel ted rozhodovat jaky volant koupit tak uz rozhodne zadny logitech.
jet is offline   Reply With Quote
Old 25.4.2005   #40
Gabelhirsch
Regular Member

Gabelhirsch's Avatar

ješt? bych prosil o pomoc... vyfotil jsem mobilem sv?j pos... st?l, protože mám vážné obavy, že tam volant nep?ipevním... na fotku jsem napsal rozm?ry jaký to má. mohl by mi n?kdo "zkusit" jestli tam volant n?jak dostanu nebo nedostanu? prosím prosím... jinam to dát ani nem?žu... novej st?l nehrozí... tedy ne v nejbližší dob?. jde mi o to, jak tam vecpat upínací nechanismus.. jestli se dá vyndat šroub a hodit ho za "rám" atd... prost? omrknul by mi to n?kdo? nejlíp na ten saitek a wingman...
Reply

Posting Rules