2.12.2013 | #1 |
Member
|
G25 shifter, sekven?né radenie - oprava
Zdravím LFS simákov. Ako som spomínal v téme pre nákup volantu, na mojom Logitechu G25 mi robí problém sekven?né radenie na páke. Ide o to, že v sekven?nom režime ve?mi zle sníma polohu páky. Po zatla?ení páky hore alebo dole ekne zosníma polohu a po jej uvolnení sa sa vráti do pôvodnej polohy, kde má ale trošku vô?u - pár minimetrov. To ale sta?í na to, aby sníma? registroval, že som páku zatla?il aj ke? je v základnej polohe...
Páka je teda v sekven?nom móde nepoužite?ná. Ak viete poradi? ?o spravi?, ako upravi?/opravi? sníma? resp. inú sú?as? páky, budem vám v?a?ný... Úpravu by som skúsil aj pri riziku jej zni?enia, bez sekven?ného radenia pôjde páka tak ?i tak pre? a asi by ju nahradil Clubsport shifter. Ak by sa ale dala opravi?, ušetrím 240 Euro... Páku mám upravenú pod?a chillicoke, ale problém so sekven?ným radením bol už pred úpravou: http://chilicoke.com/mods/shifterresistance.htm |
2.12.2013 | #2 |
Member
|
ahoj,
mam tiez G25 a rovnako som upravoval radicku podla chilicoke navodu. Ziadne problemy s nou ale nemam. V klasickom H rezime funguje paka normalne??? Sekvent pouziva na radenie tusim druhy 2. a treti 3. prevodovy stupen. Ak ti paka v rezime H radi normalne, tak sníma? bude v poriadku. Ked vravis ze ma paka v stedovej polohe volu, tam by som hladal problem. Moja paka je v sekvencnom rezime dost tuha. (volant ma viac ako 4 roky a som 2. majitel) Skus to otvorit, a popozeraj ci nieje praskuta/vyskocena niektora pruzina (jedine to podla mna moze sposobovat volu) vyskusaj a daj vediet.. |
2.12.2013 | #3 |
Member
|
H-?ko mi ide úplne bez problémov... takže senzory asi budú ok... skúsim rozobra? a teda nejako porieši? tú vô?u. Ale aj tak je podla m?a zvláštne, že v sekven?nom móde pri úplne malom vychýlení páky z polohy už zareaguje sníma?..
|
3.12.2013 | #4 |
Member
|
Takže vyzerá to, že problém je vyriešený. Poriadne som otestoval, kedy sníma? zosníma polohu páky pri radení smerom dole a evidentne ove?a skôr registroval zaradenie pri pohybe dole, bez oh?adu na to, ?i bol H-?kový mód alebo sekven?ný. Len pri sekven?nom sa to prejavovalo tak ako píšem hore, kdežto pri H-?ku nie.
Takže som zapojil sedliacky rozum, páku rozobral a skúsil máli?ko posunú? senzor na bo?nej strane a zabralo to... Na zosnímanie polohy pri pohybe páky dole je už potrebné posunú? páku viac ?o problém vyriešilo... Uvidíme aká bude trvácnos? riešenia... |
3.12.2013 | #5 | |
Member
|
Quote:
|
|