16.3.2011 | #40 | ||
Senior Member
|
Quote:
Chcelo by to možno výstup z príkazu "route print". A ke? dáš rovnaký príkaz ako ping, ale namiesto ping "tracert", vypíše iba jeden riadok? (to znamená že ide priamo a nie cez nejaké "hop" medzipristátie). 10.0.0.x, maska 255.255.255.0 by malo fungova?, ale pre istotu by som skúsil aj druhý rozsah IP ur?ený pre lokálne siete, ?iže napríklad 192.168.1.x. Ešte neviem ?i máme istotu že do toho nekecá firewall, ping môže pusti? ale iné porty nie... Update: A ešte sa vrátim k: Quote:
Inak osobne mám PC nastavenú fixnú IP, aj kvôli pravidlám pre port forwarding, ale notebook, PS3, mobil si ju zoberú z routera a zariadenia sa vidia aj tak. Vlastne niektoré routery umož?ujú pride?ova? ur?enej MAC adrese stále rovnakú IP. Prípadne, môžeš niekedy skúsi? príkaz "ipconfig /renew", ak sa nemýlim (som teraz v Ubuntu). :-) A taký "netstat -c" ukáže aktívne spojenia. No neviem, asi som bol zbyto?ne dlhý a informácií dal málo. :-)
Peter Machala, Killer Race Team Last edited by Substance242; 16.3.2011 at 19:56. |
||