27.8.2007 | #61 |
Member
|
Skusím se nad tím zamyslet z druhé strany. Jakej bude rozdíl, když srazíš na silnici cyklistu a policie to posoudí jako Tvoji vinu - za situace:
A) cyklista m?l helmu a vyvázl s pár od?eninama a zni?eným kolem B) cyklista nem?l helmu - spadl hlavou na kámen a má to za sebou Myslíš, že p?i rozhodování o výši trestu v p?ípad? B bude dneska n?kdo brát v úvahu, že kdyby cyklista helmu m?l, nic by se mu bývalo nestako a tudíž je to jeho vina? |
27.8.2007 | #62 | |
Administrator
|
Quote:
27.8.2007 | #63 | |
Member
|
Quote:
Pokud to bude zákazem, bude to sloužit jen pro buzeraci lidí. Tak jak mobily. Když jedu po Brn? nebo Blansku, ješt? se mi nestalo, že bych nepotkal n?jakýho ?idi?e s mobilem u ucha a to kolikrát i t?eba m?stský policajty. |
|
27.8.2007 | #64 | |
Administrator
|
Quote:
edit: s temi jezdci na kole bez svetel je to naprosta silenost, nekolikrat do mesice strhavam volant na posledni chvili pred neosvetlenym cyklistou, nebo chodcem v cernem obleceni, protoze proti jede take auto a mam tlumena svetla. V useku, kudy jezdim z prace, se jich za pekneho pocasi vyskytuje pomerne dost.
Team: ACTUAL LINUX e-Racing Team . . . . . .Sponzor: ACTUAL LINUX s.r.o. . . . . . . Jabber: tairo(zavinac)jabber.actual.cz Last edited by Tairo; 27.8.2007 at 12:27. |
|
27.8.2007 | #65 | |
Member
|
Quote:
Nadruhou stranu ten zákaz kou?ení není špatná v?c - dva kamoši už bourali, když jim spadl vajgl do klína, jak tu n?kdo psal. A co m? fakt vytá?í - když se pootev?e okýnko a z n?ho vypadne svítící nedopalek na silnici. |
|
27.8.2007 | #66 |
LFS Guru
|
+1 tudy bych vid?l cestu. Každý a? se váže kdy chce a jak chce, ale a? si nese následky, když se vázat nechce...
27.8.2007 | #67 |
LFS Guru
|
jj kdo si nevezme pas -> zraneni zpusobena tim ze nepouzil vse aby jim zabranil mu nebudou hrazena pojistovnou. cyklista bez chranicu to sami.
Dneska sem rano byl u tezke bouracky.Starsi pan s Focusem si najel do kizovatky aby videl(dosti neprehledna krizovatka do kopce) a trosku strcil predek vozu do hlavni.Po hlavni z kopce jel Superb jednoho prodejce nabytku(konkurence) tento ridic urcite nejel padesat a mozna vic nez sto po vsi. cili nestihl zareagovat a o predek focusu se odmrstil nekolik 10 metru dal na strechu.Jak dopadl nevim. Sanitkaa hasici odjely brzo takze asi nemely problem s vystrihanim.Ale zajima me jestli se bere v potaz rychlost vozidla na hlavni a budemu prisita spoluucast.Samo ze za to mohl ten z vedlejsi, ale taky by to mel odnest ten kdo jel dost rychle po obci.Protoze kdyb jel 50 mohl vcas zastavit nebo uhnout.Osobne bych proto aby se trestaly i ti co jeli rychle(pokud se netrestaji).
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"používám nastavení voz? a se?ízení motocyklu od XEDOX engineering ALSC XRR - 33./SROC - 65./HITSKT - 45./MMHHC XFR - 24./CARDO - 59./ICGTR FXR - 32./PCOŠOC - 90. ALTP1 - 7./ALTP2 - 9./ALTP3 - 11./ALTP4 - 5./ALTP5 - 6./ALTP6 - 7./ALTP7 WTCC - 4./ALTP8 XFR - TBA/FOX CUP - 8./EGT PGTR CUP FXR - 5./EGT WTCC 2009 FXO - 9. |
27.8.2007 | #68 | |
LFS Guru
|
Quote:
Zapnout pas nikoho nic nestoji, ale pri nehode to usetri jak zdravi, tak penize. Stejne tak helma. Prirovnani s neoprenem je spatny, protoze neopren by te pri jizde omezoval, helma nijak neomezuje. Zvyseny poceni povazuju za famy lidi, kteri nikdy nemeli cyklistickou helmu nasazenou za jizdy. Ja jsem zastance povinnych helem i pri lyzovani/snoubeni, alespon pro decka do 15. |
|
27.8.2007 | #69 |
Administrator
|
ja prave nevidim moc velky rozdil mezi kontrolou a pokutovanim na silnici, jestli mam zapnuty pas, nebo cyklistickou helmu a mezi pokutovanim spatne obuvi v zime. Proste mi prijde absurdni postihovat lidi za to, ze ohrozujou sami sebe ve chvili, kdy tim neohrozuji nekoho jineho.
p.s.: pas v aute si zapinam.
Team: ACTUAL LINUX e-Racing Team . . . . . .Sponzor: ACTUAL LINUX s.r.o. . . . . . . Jabber: tairo(zavinac)jabber.actual.cz Last edited by Tairo; 27.8.2007 at 17:11. |
28.8.2007 | #70 |
Administrator
|
Uplnej souhlas s Kadou. S tou obuví to je tak, že n?kde se ta ?ára samoz?ejm? ud?lat musí. A zatímco chodcovi se p?i pádu v 99% p?ípadech nestane nic a v tom 1% si maximáln? zvrtne nebo zlomí nohu (v?tšinou je lé?ení levný a spo?ívá v rentgenu a kilu sádry) tak pády na kole/lyžích/.. nebo boura?ky v aut? kon?ej ?asto vážným zran?ním s trvalými následky a spoustou vydaných pen?z.
N?jaký spoluú?asti na lé?ení je utopie, 4 mega za sérii operací z lidí nedostaneš, takže bychom se jim na to stejn? skládali z daní, to už se tu ?ešilo. Jedna v?c je jak by to bylo správný a druhá v?c je jak je to realizovatelný, mírná buzerace (helmy, pásy) ze strany státu mi teda p?ijde jako dobrý kompromis. |
28.8.2007 | #71 |
Member
|
Ale podle m? nejde ani tak o to, kdo nakonec zaplatí lé?ení. Stejn? ani te? neplatíš lé?ení n?komu, koho srazíš. Šlo mi spíš o posouzení míry zavin?ní. Ono je rozdíl, jestli ?lov?ka zraníš, od?eš a n?co mu p?ípadn? zlomíš, jako když ho zabiješ. Tehdy by se m?lo posuzovat, jestli by to mohlo být jinak, kdyby m?l helmu, chráni?e a pod. Stejn? jako s tím oble?ením - válíš se v noci oble?enej v ?erným a ožralej na silnici, n?jakej chudák T? p?ejede a p?jde si za to sednout?
|
28.8.2007 | #72 |
LFS Guru
|
ot Koukam, ze kolari se nezaprou /ot
28.8.2007 | #73 |
Administrator
|
2ToFire: já jsem reagoval na Taira jak psal, že pásy atd je buzerace a že každej musí v?d?t sám.. Tam pak jde o to, jestli tomu ?lov?ku nebude t?eba nic, nebo mu budeme do smrti platit ústav kde bude slintat.
S tou mírou zavin?ní to je jiná, ale nedovedu si moc p?edstavit prokazování coby kdyby t?eba v p?ípad? tý helmy.. Ur?it? bych ale sražení neosv?tlenýho cyklisty bez reflex? posuzoval upln? jinak než osv?tlenýho, to je jasný. |
28.8.2007 | #74 | |
Member
|
Quote:
Ale líbí se mi te? to braní ?idi?ák? za ne?itelnou nebo chyb?jící zna?ku. Ale to už jsme zase p?evážn? u motorek a zastavování a .... |
|
28.8.2007 | #75 | |
LFS Guru
|
Quote:
ESCARGOT Racing Team ?len skup. "W2SX"používám nastavení voz? a se?ízení motocyklu od XEDOX engineering ALSC XRR - 33./SROC - 65./HITSKT - 45./MMHHC XFR - 24./CARDO - 59./ICGTR FXR - 32./PCOŠOC - 90. ALTP1 - 7./ALTP2 - 9./ALTP3 - 11./ALTP4 - 5./ALTP5 - 6./ALTP6 - 7./ALTP7 WTCC - 4./ALTP8 XFR - TBA/FOX CUP - 8./EGT PGTR CUP FXR - 5./EGT WTCC 2009 FXO - 9. |
|
28.8.2007 | #76 |
Administrator
|
coz je fajn, pokud budou chytat piraty za predjizdeni pres plnou, cpani se do mezery 3 metry mezi auty, projizdeni cervenych atd. Pokud bude efekt opet jen ten, ze clovek, nez nekam dojede, bude 5x otevirat kufr, ukazovat nerezovy spendlik v lekarnicce, poslouchat dotazy typu "kam jedete, co vezete", atd., zatimco mu za zady prolitavaji auta po vsi stovkou, tak radeji at dal stoji na hranicich.
28.8.2007 | #77 | |
LFS Guru
|
Quote:
|
30.8.2007 | #78 | |
Member
|
Quote:
OT: poslední zážitek s policií - d?dina n?kde u Pelh?imova - já na cest? z dovolené - hlídka s radarem v d?din? - protijedoucí auta blikali už 5km, tak jsem jel p?edpisov? a p?esto m? zastavili - lékárnu jsem m?l schváln? poruce, ale ti ...... m? nechali vyložit celej totáln? zaskládanek kufr, aby si jeden z nich mohl šáhnout jedním prstí?kem na rezetvu, jestli je natlakovaná. Jako kdyby to tím jedním prstem poznal. A pak se ješt? tvá?ili a m?li keci, že je zdržuju, když jsem tu bagáž skládal zp?t do kufru! |
|
30.8.2007 | #79 |
Administrator
|
To jsou fakt .... Z dovolený jezdím taky vždycky upln? zarovnanej, trvá to tak 1/2h to do toho auta p?kn? srovnat aby se to vešlo pod dekl a bylo vid?t dozadu a kdybych to m?l vykládat n?kde na špinavou zem kv?li takový kokotin?.. Dneska jsem to taky nepochopil, 2 si stoupli na kruhák ve m?st? a vždy tak na 3min zastavili nájezd ze 2 nejvytížen?jších sm?r?, takže kruhák skoro prázdnej a na nájezdu kolony. Pak to na chvíli pustili a zase zastavili a tak dokola. Nic si nezapisovali, nic nepo?ítali, nikoho nekontrolovali. Možná mi n?kdo vysv?tlí smysl, m? to p?išlo že se nud?j tak si hrajou na semafory
|
30.8.2007 | #80 | |
LFS Guru
|
Quote:
jo tohle je sikana protoze jim kdosi nakazal aby udelaly za osm hodin osm nejakych prestupku tim dokazuou ze se neflakaly nekde zasity. cili tyhle kontroly plus pokutovani za jizdu z kopce v rychlosti 54 km/h v obci atd
|
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|