5.11.2006 | #1 |
Senior Member
|
60GB HDD chrci, zamrzava system a ukazuje 0KB volneho miesta
V mojom secondary compe (AthlonXP 2400+ @ 2220Mhz, Radeon9600, 768MB DDR, jeden 120GB HDD - primary a druhy 60GB, secondary) pouzivam dva disky...
jeden 120GB primarny, tam je aj OS, druhy 60GB, s ktorym su teraz problemy. zapnem ho vcera vecer a system naskakuje akosi pomaly... naskoci az na plochu, ale cely system je uplne zatuhly, ako by nieco zatazovalo cpu na 100percent v HIGH priorite, ale nebolo to tak... popritom cely cas pocujem chrcave zvuky od diskov... po vypojeni 60GB disku islo vsetko svizne a v normale, takze chyba bude v nom. v HDD Life ukazuje 33percent a odporuca jeho vymenu, kvoli "Raw error read rate" co poukazuje na to, ze vrstva platni je vo velmi mizernej kvalite, z coho vyplyva, ze disk je definitivne na odchode, co by ma az tak netrapilo, ako data, ktore su ( boli na nom ked som sa dosekal k prieskumniku, ziadne data na nom neboli a system sa tvaril stuhnuty... skusil som Seatools, naslo spustu chybnych sektorov, ponukalo ich vyradenie z cinnosti a nasledne "spojazdnenie disku" , ale za cenu stratu dat na chybnych sektoroch... je nejaka sanca na obnovenie dat z tohto HDD ? o disk mi uz nejde, uz ma svoje roky (aj ked nema ani 8900 hodin za sebou ale hlavne o tie data... akym programom by to islo obnovit ? kedysi to tusim robil scandisk, ale ten nemozem pouzit, lebo disk je NTFS... dik za kazdu radu...