27.10.2006 | #1 |
LFS Guru
|
LFS ovladane hlasem aneb "Dochazi Ti tlacitka?"
Racing Pitch z vtipu me inspiroval zkusit pohledat nejakej softik, pomoci kteryho bych mohl LFS ovladat hlasem. Moje myslenka byla, ze kdyz reknu treba "strategy", tak to do LFS posle klavesu F12, pak si reknu "right", "left" a upravim si mnozstvi paliva pro pitstop.
Nasel jsem Game Commander. A reknu vam, je to totalni bomba. Facha to paradne, slovicka se samozrejme daji preucit (cestinu jsem nezkousel, ale naucilo se to moji tragickou anglickou vyslovnost). Maji tam trial verzi omezenou 5 prikazama na jednu aplikaci. Rekl bych, ze urcite musi existovat nejakej opensource projekt, protoze to neni zas az tak obtizny, rozpoznavani jednotlivych slov. Nevite nekdo o necem takto dotazenym, s gui na pridavani akci pro slovni prikazy a podobne? (guglit za me nemusite :-)). Celkove me to nadchlo, mam na volantu zapojeny jen 4 tlacitka a tohle mi usnadni rizeni :-). Idealni budoucnost bych si predstavoval jako komunikaci s clovekem v pitu. Reknu "kolik ztracim na prvniho" a hlasem dostanu odpoved "3 kola, radeji to zabal". Slo by to urcite naprogramovat s vyuzitim nejakyho (free) rozpoznavace reci + insim klient + pripadne syntetizer reci (ne nutne, tech par dulezitych hlasek by slo predmluvit). |