|
22.9.2011 | #1 | |
Senior Member
|
Situacia trhu simulatorov
Tuto temu zakladam ako pokracovanie debaty z temy o nkpro, aby sme to tam nezahlcovali: http://forum.czechlfs.net/showthread...&postcount=442
Quote:
A hlavne mi este ako studentovi vadilo pravidelne platenie, pretoze v tej dobe som uz na jazdenie nemal vela casu, ale mozno ked si konecne najdem trvalu pracu, tak sa to zmeni a tych par dolarov ma nebude tak stvat A ano, iR je dost americky orientovany, ale nastastie si tie ovaly a ovalove auta nemusis kupovat, zaroven tam pribudaju aj europske trate, takze to by som uz ako negativum nebral, kazdy si tam najde svoje a hlavne je zarucena kvalita, co je dost velka vyhoda.
G27 S2 od 17.2.2009 AC od 8.11.2013 Last edited by GothaR; 22.9.2011 at 20:16. |
|
23.9.2011 | #2 |
Member
|
Tak to neznie velmi dobre s nemoznostou akehokolvek kontaktu v oficialnych pretekoch... pokial viem, tak prave tu sa daju zarobit peniaze, ktore sa potom daju pouzit na nakup dalsieho obsahu...
Neviem ale presne ako cely system odmenovania a kupovania funguje (max. sa da myslim zarobit 40USD), pre mna aj ako zamestnaneho cloveka so slusnym platom je iRacing cenovo stale dost vysoko... 100USD rocna licencia a kazde dalsie auto, resp. trat 12/15 USD navrch, to su slusne peniaze a celkom slusny business... zeby dalsi dokaz o tom, ze je to US orientovany sim a amerika je orientovana na business a money very much? Byt niekym, kto jazdi hodiny a hodiny denne a je to jeho hlavny konicek, tak by som financie urcite neriesil, to ale nie je moj pripad... Podme ale spat k iR. Kazdopadne je tam par aut a trati, ktore by stali za zakupenie ak by som mal licenciu, ale stale je tam velmi slaby vyber znamych svetovych trati a vacina su pre mna nezname americke okruhy... aspon ze tam je suzuka a spa... Takze z mojho pohladu ma iRacing dve vyhody - moznost vybrat si auta, ktore by som rad jazdil a zbytocne nekupovat to, co ma nezaujima a tiez asi ta najdolezitejsia, iRacing ma mega komunitu... tu by som mal ale otazku, ci jazdi dost mimoamerickych ludi, aby v nasom vecernom case bolo dost ludi online, kedze vtedy su amici v praci Co sa tyka nevychod - pre mna urcite financie, neustale platby a tiez vyber trati a podla toho co pise Gotha v oficial pretekoch asi az prehnane prisne pravidla co sa kontaktu aut tyka... hm, a este je tu dojem z rychlosti o ktrom pise Gotha, podla mna dost podstatna vec pre celkovy pocit z jazdy... Uvidime, asi sa necham zlakat a za tych par dolarov skusim na tri mesiace zakupit licenciu (neviem do kedy presne prali akcia), aspon sa nam skrati cas cakania na rFactor 2, kedze terajsi rFactor ma z hladiska fyziky velmi nezaujal, skusal som viac krat, ale pocit z FF a prenos gripu pneu na trat - tu podla mna s ostatnymi simulatormi zaostava, aj ked je to mozno dame konkretnym modom, ale tym uz sa zaoberat nemusim, kedze velmi ocakvana dvojka je na ceste... A u nkPro urcite zostanem, a ked uvidim plnsie servery s dobrou kombinaciou (co je momentalne sporadicke), tak hned klikam na join... Last edited by Ryko; 23.9.2011 at 10:17. |
23.9.2011 | #3 |
Moderator
|
Co se iR týká, ti si te? na n?jakej ?as zava?ili i tím, že vydali tu svoji revoluci v rané beta fázi, díky bohu jenom na pár aut. Jsou na dobré cest?, ale momentáln? je to katastrofa a ke všemu vydávají PR prohlášení, ze kterých má ?lov?k pocit, že tomu v?bec nerozumí. Pak je tu i Ford GT, který má rozd?lení váhy cca -100/+10000.
S trat?ma je problém ur?it? i v licencování, n?který jsou t?žší/dražší na získání, zvláš? v evrop?, kde si musí žádat za poplatky dobrý peníze, já vidím problém trochu i v nutnosti cestovat p?es oceán a tahat techniku. Dál se ve vývoji nev?nujou fi?urám, který už v?tšina sim? má, nap?. endurance racing a st?ídání jezdc?, který odkládají už cca rok. Jak se jim poda?í vy?ešit aspo? 2/3 z t?chhle problém?, tak to podle m? bude dobrá nabídka za ty peníze. Zatím je to ale jenom sbírka aut a tratí a n?jaký ?as m? tam neuvidí.
23.9.2011 | #4 |
LFS Guru
|
iRacing nie je lacny, za 3 roky odkedy existuje som investoval 917 dolarov. mam kupene vsetky auta a trate, takze kazdu novinku kupujem so zlavou 25 percent.
na zaciatku boli vsetky ceny vyssie o minimalne 40 percent ako dnes. v priebehu roka su aspon 2-3 akcie, pri ktorych sa da rocne predplatne predlzit so zlavou 25 percent (minuly rok sa mi podarilo predlzit so zlavou 50 percent t.j. za 50 dolarov). ked si porovnavam iR s ostatnymi simulatormi, tak co sa tyka aut a trati po vizualnej stranke, ostatne simulatory ako rF a nK mi pripadaju velmi amatersky urobene. slaby pocit z rychlosti moze nastat pri menej vykonnych autach a na sirokych okruhoch, ale ked ked sadnete do F1 alebo IndyCar formule a idete na nejakej uzkej trati, tak je to o niecom inom. force feedback mi pride lepsi v nK ako v iR, ale v iR je na trati citit vsetky nerovnosti, takze FF necitite len pri prejazde obrubnikmi ako v nK ale aj na "rovnej" ceste. iRacing za prve 4 roky vyvoja preinvestoval 18 milionov dolarov, co si hocikto nemoze dovolit a mozno ani vyvoj Gran Turismo 5 alebo Forza Motorsport 4 nestal tolko penazi. iR bude expandovat aj dalej na europske okruhy a konkurovat mu v sucasnoti moze jedine novy rF2, ktory bude mat este vacsiu komunitu ako iR, kedze iR jazdi aktivne "len" 30 000 ludi a stary rF mal urcite viac fanusikov. v porovnani s iR bol rF1 zadarmo (€650 vs €35).
SimRacing.sk | Live For Speed | iRacing | netKar PRO | rFactor | rFactor 2 | Fanatec Last edited by Ondrejko; 23.9.2011 at 14:19. |
24.9.2011 | #5 | |
Administrator
|
Quote:
Tak to se ani nedivím, že se k n?mu vracíš. Mít v tom tolik pen?z, tak jezdím jen proto, abych nem?l vý?itky, že jsem to m?l radši vrazit do benzínu |
|
15.10.2011 | #6 |
Senior Member
|
Mam jednu otazocku: existuje v sucasnosti nejaky novy simulator rally s kvalitnou fyzikou? Po marketingovych kecoch som rozmyslal nad Dirt 3, ale potom som si pozrel nazory hracov a uz ma to preslo Potom som narazil na nejake WRC 2010 a to udajne tiez nebolo nic moc.
Nemam problem s RBR, ale rad by som skusil nieco s pestrejsou grafikou pri zachovani pozitku z jazdy