Czech Live For Speed Zone

Czech Live For Speed Zone (forum.czechlfs.net/index.php)
-   Pro za?áte?níky (forum.czechlfs.net/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Jak správn? nastavit volant (forum.czechlfs.net/showthread.php?t=1093)

jet 6.2.2007 13:42

Jak správn? nastavit volant
 
prival novacku me podnitil k sepsani takoveho strucneho navodu jak na nastaveni volantu v lfs.
pripominky a napady jsou vitany.

Kada 6.2.2007 16:33

ad rozsahy volantu, cerveny momo 270 stupnu, cerny 240 stupnu.

Pablo 6.2.2007 19:33

Vyzobal bych ješt? n?jaký info z tohoto threadu http://forum.czechlfs.net/showthread.php?t=3, zmínil Profiler, pokud je to pro nová?ky tak v?bec jak doklikají k tomu prvnímu obrázku v CP, mrtvé zóny doporu?uji odstranit (zvláš? pokud je to psaný hlavn? pro DFP).
Nastavil bych taky na minimum Ostatní / Vyhlazení analogového zatá?ení, u kvalitních volant? nemá opotstatn?ní a zp?sobuje steer lag.

jet 6.2.2007 20:28

thx, updatovano

kmarty 7.2.2007 11:24

Quote:

Originally Posted by jet (Post 56872)
prival novacku me podnitil k sepsani takoveho strucneho navodu jak na nastaveni volantu v lfs.
pripominky a napady jsou vitany.

Sakra, tak sem se prave dozvedel ze celou dobu mam padla na razeni nastaveny opacne. Jak to ma byt spravne jsem se nikdy za celych cca 8 let co mam ten volant nedozvedel, takze mam na levym padle razeni nahoru a na pravym padle razeni dolu. Proste mi to vyhovovalo vic - mozna kvuli tomu ze jsem levak.

Pablo 7.2.2007 12:44

2kmarty: to s tím že seš levák nevím jestli souvisí, já jsem taky levák a nikdy by m? nenapadlo mít ?azení nahoru vlevo :)

2jet "Minimální doba mezi ?azením je doba, která uplyne mezi stisknutím tla?ítka ?azení a za?azením rychlosti ve h?e. Op?t je nejlepší mít tuto hodnotu co nejnižší." - bu? jsem tu v?tu nepochopil nebo to není dob?e - tahle hodnota udává dobu, která musí uplynout, než se dá znova za?adit, ne za jak dlouho po stisku hra za?adí. Je to proto, aby se na vyrachaných tla?ítkách p?edešlo doubleshift?m = máš za 3, stiskneš down a krám volant tam pošle 2 impulzy = máš za 1 a hodiny. Takhle pokud je pošle hned za sebou (v intervalu menším než nastavenym), tak se ty daší p?e?azení ignorujou.

sonyk 7.2.2007 12:45

no nastaveni volantu je asi jako nastaveni sedacky .proste jak to komu vyhovuje. ja mam podrazovani na levy ruce pac kdy taham rucku nebo nastavovat atd tak drzim volant levou rukou a nepotrebuju radit nahoru ale dolu.ale jinak super napad ten navod

Spangler 7.2.2007 12:54

Na tohle sem ani nekoukal, proste v real autech se pravou radi nahoru a levou podrazuje tak sem to nastavil :)

kmarty 7.2.2007 13:37

Quote:

Originally Posted by Spangler (Post 56950)
... proste v real autech se pravou radi nahoru a levou podrazuje tak sem to nastavil :)

No tohle je prave info, ktery mi zcela uniklo. A ted, po takovy dobe, to menit, to uz si muzu rovnou nastavit automat :-). Protoze jinak si docela realne dovedu predstavit jak tam sypu sestku pred zatackou.

Sonykova zminka o rucce ma svoje opodstatneni, ale to se mne moc netyka neb nemam rucku. A pokud, tak jen pres tlacitko. A neco na tom fakt bude, protoze kdyz jsem ji na volantu mel, tak byla mezi tlacitkama na leve strane :-). Sla pryc, pac ji stejne nepouzivam a misto ni je PTT pro TeamSpeak.

Jestli to neni podobny jako razeni ala sekvencka. Prej to ma bejt dopredu=dolu, dozadu=nahoru. Jenze ja to mam ve svym (real) pekaci presne naopak :-) (tim chci jen rict, ze ani real to nemusi mit na 100% ujasneny - teda v pripade dopredu/dozadu. V aute s padlama jsem jeste ani nejel).

Holt to mam blbe. Zkusim to prehodit, ale jestli fakt budu kvedlat blbe, tak to vratim na to moje "chybny razeni".

Woodbine 7.2.2007 13:57

Imho s pádlama na volantu je to pom?rn? jasný a zatím jsem vždycky vid?l jenom vlevo/- a vpravo/+. U sekven?ního ?azení klackem už je to trochen složit?jší, pá? tam jaksi výrobci nejsou zajedno. Osobn? jsem ale zastáncem k sob?/+ a od sebe/-.

2jet: Ohledn? nastavení ff steps z 128 na 256 bych to doporu?il i pro g25, subjektivn? jsem vnímal celkem velký zlepšení. Jinak supr nápad. ;)

Tommy V. 7.2.2007 13:58

v civilnich autech to s tou sekvenckou dela kazdy vyrobce jinak, ale co se tyce zavodnich, myslim, ze v drtive vetsine je to nahoru-k sobe, dolu-od sebe, zda se mi to i celkem logicke, vzhledem k silam, ktere pri potrebnem razeni na jezdce pusobi.

co se tyce padel, v zadnem zavodnim aute sem nevidel nahoru-vlevo

edit:woodbine byl rychlejsi:)
btw gratuluji jetovi k novemu titulu :D

kmarty 7.2.2007 14:03

Quote:

Originally Posted by Tommy V. (Post 56960)
...
co se tyce padel, v zadnem zavodnim aute sem nevidel nahoru-vlevo
...

Njn, vzdyt rikam ze s tim zkusim neco udelat :-)

jet 7.2.2007 14:20

Quote:

Originally Posted by Pablo (Post 56946)
...

ajta.. sorry, jasne ze mas pravdu, ja jak jsem si prepnul na cestninu, tak me to zmatlo, hned to opravim :)
toho jsem si taky nevsim
|
V

Pablo 7.2.2007 14:21

FF Steps se od verze V jmenuje FF Step Num a 256 je od V default, takže se to týká jen starých harcovník?.

Chaos 7.2.2007 18:16

Quote:

Originally Posted by jet (Post 56962)
ajta.. sorry, jasne ze mas pravdu, ja jak jsem si prepnul na cestninu, tak me to zmatlo, hned to opravim :)
toho jsem si taky nevsim
|
V

hned? ;)

neal 29.4.2007 21:15

ahoj, mam par tydnu momo logitec a hraju s nim lfs (zatim demo, az se to naucim koupim licenci) mam ale problem s tim, ze mi p?i h?e volant jakoby povoli tzn. jedu po rovince, drzim volant a najendou se zacne auto uhybat doprava, nekdy i doleva, srovnam to, ale stred volantu fyzickeho uz je jinde nez toho ve hre, nem?žete mi prosím n?kdo poradit? volant mám nastavený podle návodu z tohoto fóra a kalibraci mam zamcenou (dela to i pri odemcene). Diky

jet 29.4.2007 22:33

neco podobneho se mi stavalo u dfp pri rychle pohybu volantem. pomohlo prihnuti snimaci optoclenu k otocnemu derovanemu kolecku, co je uvnitr volantu. momo by to melo mit stejne.

Pedropan 30.4.2007 10:37

Stejny problem jsem vyresil kompletnim odinstalovanim puvodnich driveru z instalacniho CD a instalaci posledni verze z netu.
Od te doby naprosto bez problemu.

Btw: S puvodnimi ovladaci jsem zkousel dva volanty a delaly to oba...

RzA 1.5.2007 20:08

?au chci se zeptat z toho návodu na to Vyhlazení analogového zatá?ení, ..
Když mam perfektní volant z tesca za 500k? :) a má tzn ten skokový chod..mám si to vyhlazení nastavit na max. hodnotu ? Dík za odpov?d

edit: V GTR 2 dost pomohlo dát steering na 0 a de to ..hm dalo by se ?íct plynule

jet 1.5.2007 20:33

bohuzel (bohudik :)) nemam moznost vyzkouset, jak hodne (jestli vubec) se zpomali zataceni, takze si to vyzkousej a nastav si nejakou tobe prijemnou hodnotu. pokud by bylo ale otaceni volantu ve hre prilis zpozdene za skutecnosti, radeji dej nizsi hodnotu...


All times are GMT +2. The time now is 10:02.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.