Czech Live For Speed Zone

Czech Live For Speed Zone (forum.czechlfs.net/index.php)
-   Assetto Corsa (forum.czechlfs.net/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Assetto Corsa challenge (forum.czechlfs.net/showthread.php?t=2994)

HonzaNB 18.11.2013 15:41

To ze je nastaveno PRO, jeste neznamena, ze jsou vypnuti pomocnici jako ABS a TC. U aut, ktera tuto funkci maji, je po startu vzdy zapnuta - je potreba si to jeste overit pres Ctrl-A, Ctrl-T pripadne pres miniaplikaci Elektronika (nebo jak se to jmenuje)

Puma /// 18.11.2013 16:00

U mna je vsetko OFF co sa tyka asistencnych systemov a realism PRO. Taktiez pouzivam H-cko + spojkovy pedal normalne, tak ako aj v LFS. :) Simulator ma podla mna simulovat co najvernejsie, preto si zapnem LFS alebo AC a nie NFS ;)

bavorak 18.11.2013 16:45

Quote:

Originally Posted by Petersbond (Post 137176)
Jen se zeptám, default set OK. A co pomocníci ABS, trakce ..... co je povoleno zakázáno ?? Protože n?která videa z youtube mi p?ipadají, že je min. kontrola trakce zapnutá.

dame to na profile PRO co znamena ze vsetko je vypnute.
Pozeral som realne specs Lotusu exige scura a nejaku traction control to ma ale ked clovek zapne traction control v assetto corsa (v profile) tak som si nie isty ci je to nejaka vseobecna traction control alebo fakt traction control ktora funguje rovnako ako v danom realnom aute. Preto to nechame tak a budeme jazdit bez nej. Treba si zvykat - ked pride kombo Lotus 49 @ Monza tak ocenite ze ste jazdili bez trakcnej predtym :D

Videa na youtube som nepozeral. Iba na minule kombo BMW M3 E30 Imola ale potom som zistil ze to typek jazdi na semislickoch takze z toho dovodu dal cas o 4s lepsi.

Pablo: co sa tyka paliva tak ja jazdim na zaciatku s 30l ale to by som nehrotil...taky extremny rozdiel to nerobi a nemozem niekoho nutit kolko natankovat...niekto jazdi hotlap na dve kola...ja jazdim kym mi nedojde benzin.

Doplnil som pravidla...modrym su novinky

aspect 18.11.2013 19:45

Quote:

Originally Posted by HonzaNB (Post 137179)
To ze je nastaveno PRO, jeste neznamena, ze jsou vypnuti pomocnici jako ABS a TC. U aut, ktera tuto funkci maji, je po startu vzdy zapnuta - je potreba si to jeste overit pres Ctrl-A, Ctrl-T pripadne pres miniaplikaci Elektronika (nebo jak se to jmenuje)

tak to se musím p?iznat, že jsem m?l oboje zaplé. Když tak m? vymázni z "tabulky" :)

bavorak 18.11.2013 20:02

Quote:

Originally Posted by HonzaNB (Post 137179)
To ze je nastaveno PRO, jeste neznamena, ze jsou vypnuti pomocnici jako ABS a TC. U aut, ktera tuto funkci maji, je po startu vzdy zapnuta - je potreba si to jeste overit pres Ctrl-A, Ctrl-T pripadne pres miniaplikaci Elektronika (nebo jak se to jmenuje)

Ahaaaa....tak toto som jaksi nevedel... defaultne je fakt ABS zapnute u BMW M3 E30 a rovnako tak aj u Lotusu Exige Scura... toto teda nechapem...ja som pocital s tym ze realism PRO uz znamena automaticky vsetko vypnute a nie ze to budem musiet este pri kazdom nacitani hry vypinat dodatocne

Z tabulky z Imoly nikoho vymazavat nebudem...stejne o nic nejde...a myslim ze viac ludi to malo zapnute...da sa to zistit zo zaznamu

Zaroven ale neviem ci to zakazat... ja som totiz mal tu ideu s defaultnym setom ze clovek zapne a hra a o nic sa nestara...a teraz si stale pamatat vypnut abs je otrava

SIR 18.11.2013 20:17

1 Attachment(s)
tak budu op?t mezi prvními, co n?co zajeli a ve výsledku mezi posledními v po?adí :D

1:55:464

Screen ze hry se mi n?jak nepovedl, tak alespo? p?ehled prvních 12 kol :)

PS: hotlapy jsou nuda i v AC :)

bavorak 18.11.2013 20:30

ZMENA!!! Najjednoduchsie bude to nechat tak - ABS zapnute ako ked sa nastartuje a TC vypnute. Kto chce nech jazdi bez ABS a ked to napise k svojmu casu tak mu to dam do poznamky, aby bolo jasne preco je pomalsi :D
Ako som uz pisal BMW na Imole nechame tak... zaroven sa ospravedlnujem tym, ktori jazdili poctivo od zaciatku bez ABS, ze boli v nevyhode

SIR: hotlapy nuda su ale zvykaj si...malokto bude mat masinu na to aby hral multiplayer tak mozno ostaneme pri hotlapoch este dlho :D

SIR 18.11.2013 20:43

Quote:

Originally Posted by bavorak (Post 137186)
...

SIR: hotlapy nuda su ale zvykaj si...malokto bude mat masinu na to aby hral multiplayer tak mozno ostaneme pri hotlapoch este dlho :D

to je pravda, dneska jsem m?l n?jak asi jen 30, minule tuším 45, takže je n?co špatn? :D

pokud je tedy ješt? n?jaké skryté nastavení ABS, nem?nil jsem a bylo zapnuté

Los[cz] 18.11.2013 20:46

Tohle má být pokus o sebemrska?ství? :)

Pokud je mi známo, tak AC ve výchozím nastavení PRO nastavuje ABS (CTRL+A) a TC (CTRL+T) podle reálné p?edlohy. Pokud je auto má v reálu, má je i v simu.

EDIT: screeny možno snímat klávesou F12, hromadí se ve Steamu. Jestli to správn? chápu, tak AC má vlastní ?ešení snímání screenu na F8, ale nevypozoroval jsem kam je pak ukládá.

HonzaNB 18.11.2013 20:57

Quote:

Originally Posted by bavorak (Post 137184)
Zaroven ale neviem ci to zakazat... ja som totiz mal tu ideu s defaultnym setom ze clovek zapne a hra a o nic sa nestara...a teraz si stale pamatat vypnut abs je otrava

Tak to neres a staci, ze vsichni jedou s PRO nastavenim a defaultnim setem.

U bezneho auta se ti taky vzdy po nastartovani vsichni pomocnici sami opet zapnou.

bavorak 18.11.2013 21:03

Quote:

Originally Posted by Los[cz] (Post 137188)
Tohle má být pokus o sebemrska?ství? :)

Pokud je mi známo, tak AC ve výchozím nastavení PRO nastavuje ABS (CTRL+A) a TC (CTRL+T) podle reálné p?edlohy. Pokud je auto má v reálu, má je i v simu.

Viem rozmyslal som tiez takto nad tym, ze v reale to auto ma rovnako zapnute abs (dookonca aj TC, ako som zistil v specs)

Zjednodusil som to teda na riesenie zapni AC a jazdi...ziadne dodatocne vypinanie v hre...realism PRO profil je podmienkou a je zakazane cokolvek menit (okrem paliva)

Edit: ospravedlnujem sa za chaos a caste zmeny v pravidlach v poslednej hodine :)

Los[cz] 18.11.2013 22:44

1 Attachment(s)
1:53.532

F8 screeshoty se ukládají do Documents\Assetto Corsa\screens. P?kné ?isté, s vymaskovaným HUDem, ale tím pádem pro naše pot?eby nepoužitelné. F12 fotí komplet co vidíte.

bavorak 18.11.2013 23:53

1 Attachment(s)
1:51:420 s ABS
1:52:216 bez ABS

Ale veru neviem ci budem schopny to este zlepsit...nejako som zacal stagnovat

Replaye (aj s abs aj bez)

Klouczech 19.11.2013 12:22

Mn? se teda nechce moc jezdit s manuální spojkou...

Pro? nenecháš volné nastavení pomocník? (s tím, že to doty?ný u svého ?asu uvede), a? vidíme, co je nejrychlejší?

Já jezdím vše OFF, krom? Clutch a Mechanical Damage. Opot?ebení gum mám taky nula, protože jde o hotlap...

Petersbond 19.11.2013 13:31

Mám to taky úpln? stejn?, ?azení s aut. spojkou.

bavorak 19.11.2013 15:07

Sak spojka v AC aj tak nic neznamena. teda nie je simulovana pokial sa nemylim. Ci ju stlacis alebo nie tak to rozdiel neurobi. Ja jazdim stale na PRO profile s DFGT bez spojky a ide to :)

Idea je taka...clovek nastavi PRO, zapne hru bez zmeny setupu a ide. Co v konecnom dosledku znamena ze bude mat zapnute ABS (popripade si ho moze vypnut ak chce) a vypnutu trakcnu.

Klouczech 19.11.2013 23:03

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by bavorak (Post 137203)
Sak spojka v AC aj tak nic neznamena. teda nie je simulovana pokial sa nemylim. Ci ju stlacis alebo nie tak to rozdiel neurobi. Ja jazdim stale na PRO profile s DFGT bez spojky a ide to :)

Idea je taka...clovek nastavi PRO, zapne hru bez zmeny setupu a ide. Co v konecnom dosledku znamena ze bude mat zapnute ABS (popripade si ho moze vypnut ak chce) a vypnutu trakcnu.

Jde hlavn? o to, že nemusím levou nohou šlapat spojku ale brzdu.
Zkusil jsem n?jaký kola se spojkou a mám úpln? otla?enou nohu od meziplyn?.
Lotus se chová divn?...

ABS ON, jinak všechno OFF

bavorak 19.11.2013 23:10

Quote:

Originally Posted by Klouczech (Post 137205)
Jde hlavn? o to, že nemusím levou nohou šlapat spojku ale brzdu.
Zkusil jsem n?jaký kola se spojkou a mám úpln? otla?enou nohu od meziplyn?.
Lotus se chová divn?...

ABS ON, jinak všechno OFF

Sak si nechaj PRO a slapaj iba na plyn a brzdu...ja to tak mam...to som tym myslel...ci ked mas spojkovy pedal tak to nejde takto pouzivat?

Inak dost pekne casy...to by som si pozrel replay lebo kde stracam sekundu to fakt neviem...

Inak skusal som TC:
TC1 - o sekundu pomalsie...hrozne spomaluje na vyjazde zo zakrut.
TC2 - stale podla mna nepouzitelne ale uz sa da dostat blizsie k pb a setri to pneu
TC3 - dostal som sa blizko k pb ale stale mam pocit ze bez TC je to lepsie


edit: Klouczech...chcelo by to tvoj zaznam :)

Klouczech 20.11.2013 08:06

Quote:

Originally Posted by bavorak (Post 137206)
Sak si nechaj PRO a slapaj iba na plyn a brzdu...ja to tak mam...to som tym myslel...ci ked mas spojkovy pedal tak to nejde takto pouzivat?

Inak dost pekne casy...to by som si pozrel replay lebo kde stracam sekundu to fakt neviem...

Inak skusal som TC:
TC1 - o sekundu pomalsie...hrozne spomaluje na vyjazde zo zakrut.
TC2 - stale podla mna nepouzitelne ale uz sa da dostat blizsie k pb a setri to pneu
TC3 - dostal som sa blizko k pb ale stale mam pocit ze bez TC je to lepsie


edit: Klouczech...chcelo by to tvoj zaznam :)

Já v AC dal uložit replay, ale kam se uložil, to nevím.

Zajímaly by m? ?asy ješt? se stabilizací...

bavorak 20.11.2013 10:17

Quote:

Originally Posted by Klouczech (Post 137209)
Já v AC dal uložit replay, ale kam se uložil, to nevím.

Zajímaly by m? ?asy ješt? se stabilizací...

..User/Documents/Assetto Corsa/replay

Inak ty tam musis nejake vracaky jazdit cez rucku...inak fakt nechapem ako das skoro o sekundu lepsi cas ako ja

Ozaj a skusali ste sa niekto hrat s vonkajsou teplotou? dost vyrazne to vyplyva na chladenie pneu :)

Stabilizaci myslis TC? sak vyskusaj... rovno chod na TC3 lebo ako som pisal, tie dve predtym nemaju vyznam. Prilis brzdia na vyjazdoch.


All times are GMT +2. The time now is 16:46.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.