Czech Live For Speed Zone

Czech Live For Speed Zone (forum.czechlfs.net/index.php)
-   Média (forum.czechlfs.net/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Navod na 3D studio max.. (forum.czechlfs.net/showthread.php?t=1438)

Hades 17.8.2007 17:08

Navod na 3D studio max..
 
pls..neznate nejakej navod v cestine??

Spangler 17.8.2007 18:04

ja znam toto http://www.grafika.cz/3d/

Hades 17.8.2007 19:21

a nevite....jak dat screen do 3dsmax?...

350Z 19.8.2007 21:21

Screen? Myslis ako aby ti to vyrenderovalo s nejakym zvolenym pozadim vo formate jpg, pripadne HDRI map?

Allante 20.8.2007 09:06

Taky renderuju a tak jsem m?l stejný problém jako ty, hledáni mi zabralo p?esn? 1min. Tady máš celý návod na render v LFS v?etn? odkaz? na pot?ebné programy ;) (anglicky):

http://en.lfsmanual.net/wiki/3D_Render_Tutorial

Jinak pro starší verze 3ds max6 jsem sehnal ješt? na DS Autos Plug-in:

http://dsrc.digiserv.net/forum/showthread.php?t=666

A pro verze max7,8,(9 zatim plugin nema) na Master Skinnerz:

http://skinnerz.proboards26.com/inde...ead=1154613478

PS.: Plug in zkopírujte do složky s 3dsmax/data/plugins

Enjoy!!! :)

Kada 20.8.2007 13:56

Verze pro max6.

Hades 24.8.2007 20:27

Quote:

Originally Posted by 350Z (Post 69702)
Screen? Myslis ako aby ti to vyrenderovalo s nejakym zvolenym pozadim vo formate jpg, pripadne HDRI map?

no asi jo:D

Hades 24.8.2007 20:28

Quote:

Originally Posted by Honzacz (Post 69723)
Taky renderuju a tak jsem m?l stejný problém jako ty, hledáni mi zabralo p?esn? 1min. Tady máš celý návod na render v LFS v?etn? odkaz? na pot?ebné programy ;) (anglicky):

http://en.lfsmanual.net/wiki/3D_Render_Tutorial

Jinak pro starší verze 3ds max6 jsem sehnal ješt? na DS Autos Plug-in:

http://dsrc.digiserv.net/forum/showthread.php?t=666

A pro verze max7,8,(9 zatim plugin nema) na Master Skinnerz:

http://skinnerz.proboards26.com/inde...ead=1154613478

PS.: Plug in zkopírujte do složky s 3dsmax/data/plugins

Enjoy!!! :)


a v ?eštin??:D

prowrc 11.9.2007 09:54

export s maxu
 
Cau skousel sem si LFS udelat vlastni model,udelat ho v maxu nebyl zadny velky problem,pak sem si tam naimportoval jedno s aut ve formatu cmx taky v poho ted ovsem zadrhel netusim jak vyexportovat s maxu do cmx v nabidce export tento farmat neni!! :alien2:

Kada 11.9.2007 10:11

Otazka je, proc exportovat z maxu do cmx.... Pokud je to proto, aby se objevilo novy auto v LFS, tak takhle jednoduchy to opravdu neni. Sice existuje cesta, jak dostat novy auto do nejake prastare verze LFS, ale tady na foru se ho rozhodne nedozvis (ja ho neznam, jen pro uplnost).

MikeCZ 3.2.2008 00:05

Dnes už je ale jednoduší zp?sob, jak renderovat. Sta?í ješt? k 3ds maxu sehnat brazil r/s a v?d?t, kde stáhnout základní scény.
EDIT:
Aha, v tom anglickém návodu je mezi pot?ebnými v?cmi také ten brazil :), sem si nevšiml. Tak jednoduší zp?sob je, jen pot?ebujete 3ds max, brazil a ten zbytek už ne, pak už jen sehnat ty scény, který už jsou upraveny a p?ipraveny k renderování.

Pajik CZ 3.2.2008 00:23

Quote:

Originally Posted by M1k3 (Post 78265)
Dnes už je ale jednoduší zp?sob, jak renderovat. Sta?í ješt? k 3ds maxu sehnat brazil r/s a v?d?t, kde stáhnout základní scény.


..... jeste ze vubec nerozumim tomu, o cem se bavite :D:D:D

Ondrejko 3.2.2008 10:25

http://wiki.liveforspeed.sk/index.ph...bu_3D_renderov

Momo 23.2.2008 15:03

sta?i si stiahnu? scény z tejto stránky a už len nahodit skin (ozna?enie karoserie>press M> add skin) a dat rendrovat

http://www.morrowdesigns.eu/downloads.php?cat_id=1

350Z 26.2.2008 10:07

K Hadesovmu prispevku som asi neskor zabudla odpovedat. Takze ak chces renderovat s nejakym pozadim v jpg popripade iny format obrazku tak co treba spravit.

V polozke "Views" prejdes do ponuky "Viewport background". V Background Source vyberies podla moznosti bitmapu so zvolenou plochou na ktorej sa ma vyrenderovat scena.

V polozke "Rendering" prejdes na Environment a zvolis to tu istu bitmapu ako vo viewport background.

Scenu si prisposobis podla obrazka ako by to malo vyzerat, treba sa s tym pohrat aby to proporcne sadlo na zvolene pozadie a pod.

Rendering ---> renderer ---> v rolovacej liste si najdes Brazil CSG server,, Ground Plane zvolis material matte/shadow. Image sampling na P3 kvoli AA.

V Brazil luma server by malo byt zaskrtnute skylight, v podstate tam vsetko je, ale co sa stava pri pouziti matte/shadow je ze pri nielen sedych ale celkovo tmavych miestach a reflektivnych materialoch presvita po vyrenderovani pozadie cez scenu. Podarilo sa mi to odstranit, ale zabudla som s ktorymi nastaveniami som sa presne hrala, pretoze v maxe som nerobila ani nepamatam. Ale jedno z nich je myslim Indirect Illumination, ale to len strelim, este sa na to ked tak pozriem a dam vediet. Sposobov ako vyrenderovat s obrazkom na pozadi so scenou je viac co viem, ale ostatne som neskusala ;).

MikeCZ 18.3.2008 20:27

Jen taková rada pro ty, kte?í m?li po nainstalování 3DS Maxe problém s dll knihovnami (možná až po p?idání Brazilu R/S):
Nevím to jist?, ale kámoš z ciziny, který si stáhnul 3ds p?es linky, který sem mu poslal m?l ten problém taky a hledal a hledal na fórech až našel a druhej den jsem se ho ptal a problém m?l vy?ešenej. Ptal jsem se jak to vy?ešil a povídal, že si stáhnul DirectX June Addons, tak to kdyžtak zkuste a uvidíte.

davidana 30.12.2008 21:11

Why can’t i animate my 3d model after 150 key frames in 3ds max? I am trying to animate my character in 3ds max, but after 150 key frames when i try to animate it, it won’t let me anyone know what is causing this?


All times are GMT +2. The time now is 03:11.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.